Сульфацил на натрий в носа при хрема и неговата ефективност

Сульфацил натрий (Альбуцид) — антибактериален и антисептичен препарат, снимающий възпаление.

В съответствие с инструкциите на производителя се прилага медикамент като очни лекарство, но той се назначава от и за лечение на обикновена настинка, тъй като успешно се справя със стрептококи, пневмококками и гонококками. Сульфацил на натрий в носа — това е алтернатива на антибиотиците при лечението на инфекциозен ринит.

Альбуцид (Сульфацил натрий) — воден разтвор на сульфацетамида. В състава на производител иска и хлористоводородная киселина и тиосульфат натрий. Произвежда лекарството в две концентрации: 20% (в 1 мл 0,2 г сульфацетамида), 30% (в 1 мл 0,3 г сульфацетамида) и се предлага в пластмасови флакони с обем 5 и 10 мл и тюбиках-капельницах 1,5 мл. 30 % разтвор се прилага само за лечение на възрастни хора.

Альбуцид се отнася до сульфаниламидовой група лекарства и действа като антисептик. Ако имунната система на човек е достатъчно здрав, а инфекцията има местен характер, то лекарството бързо и ефективно помага на организма да се справи с болестта, тъй като има бактериостатическое, противовъзпалително действие, тъй като спира растежа на бактериите и спира тяхното размножаване.

Според инструкциите, доставяни с Сульфацилом натрий, лекарството се прилага за лечение на конюнктивит, бленнореи, гнойни язви на роговицата, блефарита, както и за предотвратяване на възпаления при контакт с очите чужди тел Въпреки това лекарите предписват Сульфацил на натрий в носа, за лечение на обикновена настинка, причинено от дейността на микроорганизми.

Отличава такава хрема зелен или бял цвят секрет от носа. След като лекарството попада в инфицированную слуз, той подсушивает лигавицата и по този начин предотвратява размножаването на бактерии. За да лекарството е ефективно, преди закапыванием Сульфацила на натрий в носа трябва да изплакнете носните проходи с помощта без съдържание и специални приспособления за измиване. На следващия етап в носа, закопават се сосудосуживающее средство и само тогава Альбуцид.

В някои случаи погребване Сульфацила на натрий в носа може да се окаже неефективно. Така се случва, когато бактериите, инфицировавшие на лигавицата на носа, не са възприемчиви към активното вещество на лекарството. При вливане на Сульфацила натрий носа на лекарството не прониква в кръвния поток, така че не разполага с преки противопоказания и рядко дава странични ефекти.

Въпреки това, той може да предизвика усещане за парене и раздразнение на лигавицата, така че преди да се приложи при деца трябва да се гарантира липсата на алергични реакции към лекарството. С тази цел капки трябва да се отцеждат в малки количества в носа и изчакайте 30 минути. Ако лекарството се понася добре, тя може да се прилага.

READ  Симптоми на синузит при деца или не трябва да се страхуват от всеки чиха

Важно

Сульфацил на натрий помага само при хрема, причината за която са бактерии, така че той е напълно безсилен при алергичен рините.

При използване на Сульфацила натрий за лечение на офталмологични заболявания е възможно зачервяване на клепачите и очите, сърбеж, сълзене на очите, но тези симптоми се появяват обикновено при предозиране.

Сульфацил натрий от хрема за деца и възрастни

За лечение на офталмологични заболявания и хрема при деца се прилага Альбуцид 20% под формата на капки. Обикновено Сульфацил натрий от хрема за деца до 6 месеца се назначава специалисти по 1 капка във всяка ноздра 4 пъти на ден в продължение на 7 дни.

Тъй като този препарат може да предизвика усещане за парене, за приложение в носа на новороденото 20 % разтвор трябва да се разреди 1:1 с преварена вода. Дозировката и продължителността на лечение Сульфацилом натрий настинка деца над една година определя от лекар в зависимост от състоянието на малкия пациент. За да officinalis лекарство е достигнал цели, трябва правилно да се подготви носните проходи преди закапыванием и спазва технологията на въвеждането на Сульфацил натрий настинка от децата. След почистване на устната носа от секретите, трябва да наклоните глава встрани и леко назад или да легне на една страна.

Лекарството се инжектира в ноздра, която е на горния етаж. След въвеждането на лекарството трябва незабавно да се обърнат главата на другата страна, при натискането на този ноздра до преграда на носа и остане в това положение в продължение на 15-20 секунди. Ако това не се направи, а след това лекарство се отцеди в носоглотку и не се получи.

Тъй като Альбуцид — противомикробный лекарство, е допустимо използването му за вливане в ушите, но въпреки това се прилагат капки е възможно само при условие, че няма гнойного възпаление. Разберете сами без професионален разглеждане невъзможно, така че да се определи степента на сериозност на заболяването и да предпише лечение може само лекар.

Важно

Изтича Альбуцид в ушите може да е, ако не е повреден тъпанчето, в противен случай може да се развие възпаление, което ще доведе до загуба на слух.

Преди да копаят лекарство за уши, капки във флакона трябва да се затопли до температурата на тялото. Това е достатъчно, за да държи бутилка в дланите няколко минути, като периодично се разклаща от време на време му. След това трябва да измиете ръцете си, за да не се поставят в ушите инфекция. По време на приложение не докосвайте повърхността на ушната мида сложите, а ако се използва пипета не от флакона, това не може да се използва за въвеждане на ушни проходи на различни лекарства.

READ  Температурата при отите като един от основните симптоми на заболяването

Ако лекарят е назначил за лечение на някои лекарства за приложение, а след това между тях въвеждането трябва да преминат най-малко 15 минути. Това правило трябва да се спазва и при използване на капки в носа и очите. Преди започване на процедура приложение Сульфацила на натрий в ушите трябва да се почистват от натрупаните сяра. Ако не го направите, това лекарство не ще бъде в състояние ефективно да се справят с бактерии. Почистване на уши-добре с помощта на памучен жгутика, тъй като в този случай няма опасност от увреждане на тъпанчето на ухото.

Категорично не може да се използва за почистване на ушите на децата почистване на ухото. За вливане на лекарството в ушите трябва да лежи на една страна, така че да възпалено ухо беше на горния етаж, а лекарството не потече след въвеждането. Лекарството трябва да се вземат колкото е възможно по-дълбоко в ушния, а не да остане на стените, така че препоръчително е да се извърши процедура, с помощник. След вливане на лекарства трябва да си почива в същата позиция за около 15 минути. Сульфацил натрий по инструкции, предназначени за борба с микробите, размножающимися при инфекциозни заболявания на очите.

Но за да лекарството е действие, е важно правилно да се използват:

  1. Не можеш да докоснеш пипетке ръце.
  2. Преди да започнете процедури, трябва да мият ръцете си, след това трябва да наклонете главата назад, издърпайте надолу долния клепач до носа и да погледнете нагоре. Лекарството се инжектира в резултат на «джоб», след което клепачът трябва да се махаме, затвори очи и с пръст натиснете клепачите. В това положение трябва да остане 2 минути, за да лекарството не попадна в вливане носа сакото си.
  3. След края на процедурата флакон задължително трябва да се затвори.
  4. Флакон с нарушена след отваряне герметичностью може да се съхранява не повече от 7 дни, след което лекарството се превръща в негодни за употреба, тъй като губи ефективност.
READ  Оперативно лечение при гайморите

Фармацевтичната промишленост постоянно предлага нови и ефективни антисептични лекарства за лечение на инфекции на очите, носа и ушите. Въпреки това все още много лекари предпочитат да предписват изпитан безопасен дори за новородени, бременни и кърмещи жени Альбуцид или Сульфацил натрий при хрема при децата.

Въпреки това, по време на бременност имунитета на жената отслабнала и затова дори и безвредни лекарство може да има страничен ефект, например, да причинят алергия при хора, чувствителни към сульфаниламидам. Така че решението за прилагане на медикамент се приема само от лекар.

Сульфацил натрий при хрема и си популярни колеги

Странични ефекти Альбуцида може да се прояви когато се прилага съвместно с диуретик, противодиабетическими лекарства и лекарствени средства със съдържание на йони на среброто.

Ако в миналото у пациента е налице бъбречна и чернодробна недостатъчност, а след това Альбуцид трябва да се прилага с повишено внимание. Освен това, при използване на местни обезболяващи, например, новокаина ефективност Сульфацила на натрий намалява. Альбуцид — евтин и популярен противомикробный лекарство с местните действие, така че да го купя възможно най-много аптеки на цена от 50 лева за опаковка. Цената на лекарството варира в зависимост от производителя.

Обикновено Сульфацил натрий настинка отделят педиатри новородени, обяснява избор на факта, че лекарството добре подсушивает лигавицата, като убива бактериите, а при това няма никакви странични действия. А тъй като малките деца не могат высмаркиваться, благодарение на Альбуциду вероятността за възпаление на синусите намалява.

Ако по някаква причина детето не е подходящ Сульфацил натрий настинка, педиатрите препоръчват да го замени с други антисептични препарати: Окомистином, Тобрексом, Офтадеком, Офтальмодеком. Становищата на лекарите по отношение на прилагането на Альбуцида като помощен лекарство при лечение на хрема разделени.

Производителите на лекарства в указанията за употреба и не са посочили хрема като заболяване, при което се допуска прилагането на Альбуцида, ето защо някои лекари смятат, че е неуместно използването на това лекарство и се нарича Сульфацил натрий при хрема безполезно, а неговата цел — имитация на лечение. Въпреки това, според мнението на пациенти Сульфацил натрий настинка помогна бързо да се справят със заболяването и да се избегнат усложнения.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00080 sec