Сумамед от болки в гърлото: състав, действие и показания

Сумамед от болки в гърлото — известен широкоспектральный антибиотик.

Това е достатъчно мощен наркотик, така че да го прилагат, трябва да бъдат с повишено внимание и само под надзора на опитен унг-специалист.

Не се препоръчва да се използва дадено медикаментозно средство при лечение на ОРИ, АРИ и други настинки, дори ако симптомите са ярко изразени.

Това се дължи на факта, че честото използване на препарата може да доведе до пристрастяване към действие на неговите компоненти, и след това, в бъдеще, бактерии и вируси под въздействието на Сумамеда просто ще спрат уничтожаться.

Сумамед, както и всеки друг антибиотик, оказва негативно влияние върху целия организъм, на първо място това се отнася и за имунната система. Ето защо лекарството се назначава само в краен случай, ако без да му помогне в лечението на болки в гърлото, не може да направи.

В състава на Сумамеда влизат азитромицин (основното вещество) и някои други допълнителни компоненти. Въпреки това, именно благодарение на азитромицину, лекарството може да има своята най-важното действие — антибактериален. А това е изключително необходимо при лечение на възпалено гърло — заболявания, предизвикани от различни инфекции и бактерии, попадающими в тялото отвътре (при кариесе, гайморите и т.н.) или отвън.

Заслужава да се отбележи

 

При по-големи концентрации Сумамед може да има и бактерицидно действие.

Да се прилага този антибиотик може не само при остър тонзиллите, но и при други заболявания на организма, причинени от всякакви инфекции и бактерии.

За по недугам включват:

 • скарлатина;
 • бронхит;
 • инфекции на кожата;
 • цистит;
 • лицето;
 • синузит;
 • отит на средното ухо и т.н.

Сумамед от ангина — това е лекарство, отнасящи се към групата на азалидов и макролидни. Това се дължи многофункционалността на антибиотик.

Той отдавна и успешно се прилага в традиционната медицина, така че е успял да спечели доверието на лекари и пациенти, че в бъдеще поспособствовало появата на различни свои колеги. Ако сте виждали такива заглавия като «Азитрал», «Хемомицин», «Сумаклид» и други подобни, знайте, че това е името на едно и също лекарство — Сумамеда.

Заслужава да се отбележи

Въпреки всички положителни свойства на антибиотик, той може да бъде много опасно за здравето. Ето защо се лекуват сами по много мощен наркотик, е строго забранено.

Предписват Сумамед трябва само лекуващ лекар след преглед на пациента и пускането им на специални анализи. С повишено внимание медикаментозно средство трябва да се предписват при ангина при деца, тъй като детският организъм е особено чувствителен към въздействието на компонентите на антибиотик.

Резултат от прилагането на Сумамеда може да бъде доста бързо. Вече на втория ден от започване на курс на лечение с антибиотик може да забележите значителни подобрения в благосъстоянието. Въпреки това с първите положителни резултати може да се усети и отрицателното въздействие на препарата, който се проявява под формата на странични явления.

READ  Ацетилсалициловата киселина от температурата деца и възрастни

Страничен ефект от лекарството

Широк спектър на действие на антибиотика е оправдан и широка гама от странични явления.

Сумамед от болки в гърлото, трябва да се прилагат с оглед на възможните последици, выражающихся в следните странични реакции:

 • намаление на слуха и на зрителната острота;
 • нарушения на вкуса и апетита;
 • слабост, виене на свят;
 • алергични реакции, проявяващи се под формата на обриви и сърбеж;
 • диария (или обратното — запек), гадене, повръщане;
 • повишена тревожност и т.н.

Немаловажными при прием на антибиотик Сумамеда са противопоказания за прилагане. В края на краищата, не всеки и не всеки медикамент е позволено да вземе дори в щадящей доза.

Има определена категория хора, която лекарство Сумамед е противопоказан. Към тази категория се отнасят:

 • хора с повишена чувствителност към компонентите на Сумамеда;
 • пациенти с чернодробна и бъбречна недостатъчност, както и хора с някои други тежки заболявания на бъбреците и черния дроб;
 • жени в период на кърмене;

Важно е да знаете, че сумамед от болки в гърлото на някои хора да трябва да е с повишено внимание:

 • бременни жени;
 • хора с аритмия;
 • болеющим миастенией;
 • пациентите, применяющим едновременно варфарин, дигоксин, терфенадин.

При назначаването на лекарството, лекарят трябва да отчита не само всички индивидуални особености на организма болеющего и инструкции за прилагането на антибиотици, но и резултатите от бактериален гърлото на пациента.

Бактериална zev — това е определена процедура, насочена към установяване на характера на болест среда на устната и броя на болестотворните микроорганизми, които живеят в нея. Също бактериална zev помага да се определи пряка чувствителност на пациента към лекарството.

Само ако вземе предвид всички по-горе препоръки, прилагането на антибиотик Сумамеда ще бъде максимално ефективен и безопасен. Сумамед от болки в гърлото се прилага в комбинация с други процедури и методи на лечение: физическа терапия, изплакване на гърлото и т.н., Обаче без курс антибиотикотерапии при болки в гърлото не може да направи. Ето защо, специално внимание трябва винаги да плащат не само фармакологическому действие на лекарството, но и начина на прилагането му, както и непосредствена доза.

Сумамед при болки в гърлото за възрастни и дете: дозировка и начин на приложение

За да се разбере как за лечение на възпалено гърло с помощта на това лекарство, прочетете инструкциите на производителя. Начин на приложение Сумамеда и го непосредствена доза за възрастни и деца ще бъдат различни. За да определите правилният прием на лекарството, трябва да се вземат предвид като дестинация лекар, така и формата на издаване на антибиотик. Предлага се Сумамед под формата на таблетки, капсули и под формата на сироп (суспензия).

READ  Видове остър и хроничен ринит

Сумамед ангина на детето трябва да се проведе само под формата на сироп, възрастните също могат да приемат капсули или таблетки.

Таблеточный вариант на издаване Сумамеда в една опаковка от лекарството съдържа 6 таблетки. В обща сложност в 6 таблетки на броя на азитромицина (основен компонент на препарата), се равнява на 125 мг. е Възможна и друга опаковка Сумамеда таблетки — този антибиотик, применяющийся при болки в гърлото, се предлага и по 3 таблетки в опаковки, съдържащи 500 мг. азитромицина.

В опаковка с капсули съдържа 6 капсули, всяка от които по 250 мг. азитромицина дигидрата.

За деца Сумамед се предлага под формата на суспензия. Всяка малка бутилка — 100 мл. от лекарството. Не отдавна се появи още една разновидност на този антибиотик за детето — Сумамед в прахове. Предимство на тази форма на съобщение е, че прахове съдържат пълнители с различни вкусови нюанси. Това е много удобен вариант за родители, които не могат да накарат детето си да вземе обикновен сироп.

Що се отнася до приема на лекарството, а след това да го приемете е необходимо само 1 път на ден. Но дозировка за малки и възрастни пациенти ще бъде различна.

Сумамед при болки в гърлото: дозировка за възрастни

Такъв силен антибиотик с широк спектър на действие трябва да се предписва с повишено внимание. Ето защо такова внимание се отделя на дозата на лекарството. Сумамед при болки в гърлото при възрастни се предписва 3-те или 5 дневен курс. Ако лечението се извършва в рамките на 3 дни след приема на антибиотик е необходимо един път на ден по 500 мг.

Ако вашия лекар, ще бъде назначен за пет-дневен курс на лечение, след приема на лекарството трябва да 1 път на ден по следната схема:

 • 1 ден — 500 мг.
 • 2, 3, 4, 5 дни — 250 мг.

Сумамед за възрастни капсули трябва да се вземат по 2 бр. (500 мг) веднъж дневно в продължение на 3 дни.

Във всеки от случаите дозата на целия курс антибиотикотерапии трябва да бъде 1,5 г. се Приемат лекарството трябва строго час преди хранене или 2 часа след хранене. Назначава Сумамед под формата на таблетки и капсули за възрастни, пациенти в напреднала възраст и деца над 12 години, като общата маса на тялото над 45 кг.

Как да приемате Сумамед децата: детски дозировката на лекарства при болки в гърлото

Като правило, такъв наркотик като Сумамед ангина на детето да се предписва с повишено внимание. Децата лекари да предписват нежен курс на лечение, за да не се навреди още неокрепшему детето на тялото. В детска възраст антибиотик Сумамед трябва да се прилага в продължение на 5 дни. Обаче определи необходимата доза трябва да се основава на телесна маса на малкия пациент. Например, на 1 кг. тегло се падат 10 мг. на наркотици (като се има предвид факта, че детето е общата маса на тялото повече от 10 кг).

READ  Повишаване на температурата при бременност в началото и края на времето

Точно в такава доза антибиотик трябва да се вземе в първия ден антибиотикотерапии. В оставащите 4 дни прием Сумамеда дозата трябва да се намали на 2 пъти. Курс на лечение на деца според лекарство може да бъде и 3 дни. В такъв случай трябва да се вземат по 10 мг. на 10 кг. тегло дневно. Силно се препоръчва след прием на суспензия Сумамеда да се даде на децата малко вода, за да може детето успя да погълне остатъците сироп.

Заслужава да се отбележи

За децата не е на дисбактериоза и след приемане на Сумамеда, успоредно с наркотици трябва да бъдат взети пробиотици (Лактобактерин, Профибор, Linex и т.н.) и пребиотици (Прелакс, Лактусан и други подобни).

Не се препоръчва да приемате Сумамед децата си до шест месеца. Под формата на инжекция се използва антибиотик до 16 години не е желателно. Като цяло дозата на лекарството и продължителността на курса на лечение Сумамедом се определя от унг-специалист. Прилага лекарството и сами да избират доза не се препоръчва. Самолечение може да бъде много опасно за здравето.

При прием на лекарството е важно:

 • Избягвайте предозиране на лекарството.
 • Не приемайте Сумамед успоредно с други медикаментозными средства, без предварителна консултация при унг-лекар.

Сумамед при грип при възрастни и деца не трябва придобита за жилищното в аптеката без рецепта от лекаря. Антибиотик Сумамед достатъчно мощно средство, което убива не само злонамерени вируси и бактерии, но и чревната микрофлору, както и нарушава работата на имунната система.

За ефекта от лечение с антибиотик е най-ефикасен и безопасен за здравето, задължително трябва да се консултирате с опитен отоларингологом. Отлагането или неправилен прием на лекарството са сериозни последствия и усложнения. За лечение на болки в гърлото се използват различни средства и антибиотици. Можете също така да се запознаете с наркотици Амоксиклав и така, като се вземат Амоксиклав.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00103 sec