Сумамед за деца и неговият лечебен ефект върху тялото

Сумамед се отнася до антибактериални лекарства с широк спектър на действие, с най-активно вещество азитромицином. Прилагането на препарата се практикува в много области на медицината.

Сумамед за деца често се прилага при лечение на различни микробни заболявания, които засягат различни органи на човешкото тяло — на дихателните пътища, тъкани на вътрешните органи, различни системи, например — пикочно-половата.

В състава на лекарственото средство се включва активно действащо вещество е азитромицин и тези допълнителни компоненти, благодарение на които се случва бързо усвояване на лекарства в тъканите на организма.

Най-важното свойство на препарата се състои в това, че антибиотик азитромицин не унищожава бактериите, а активно да потискат техния растеж и развитие, не им позволява да се синтезират своите продукти на жизнената дейност. Азитромицин действа на дълбоко клетъчно ниво и разрушава структурата на микробите. Ако приемът на препарата се извършва в големи дози, той има и бактерицидно действие на различни групи бактерии.

Към днешна дата, антибактериално Сумамед за деца е един от най-ефикасните средства при лечение на бактериални заболявания. Лекарството е много бързо се абсорбира в стомашно-чревния тракт, допълнително създава висока концентрация на клетки, тъкани и системи на вътрешните органи.

Още в рамките на 7 седмици след като сте спрели курс на лечение, активни съставки лекарства ще оказва терапевтично въздействие върху организма. Така че, самият курс на лечение и прием на антибиотик, може да е минимално, в сравнение с други лекарства от тази група. Имайте предвид, че Сумамед за възрастни и деца, също има още една важна функция — той е иммуностимулирующее действие.

Показания за прилагане на препарата Сумамед:

 • Инфекциозни заболявания на долните и горните дихателни пътища (бронхит в различни форми, тонзилит остър, хроничен, ангина, пневмония и т.н.).
 • УНГ заболявания (отиты, синузит и т.н.).
 • Инфекциозни кожни заболявания, а също така — подкожни инфекции (импетиго, лицето, вторични дерматит, стрептодермия, и т.н.).
 • Отстраняване на пикочните заболявания (пиелонефриты, цистит, уретриты и т.н.).
 • Болести, свързани със стомаха и язва на дванадесетопръстника, в частност — на рани.

Противопоказания за прием на лекарството, служат за наличието на индивидуална непоносимост към компонентите на лекарства, чернодробна и бъбречна недостатъчност. Сумамед за деца и възрастни идва под формата на суспензия. Флакон прах може да бъде 100 мг или 200 мг. Прах се разрежда в определени пропорции с чиста, хладка, преварена вода.

Също фармакология предлага хапчета и капсули, който ще позволи на всички пациенти да изберете оптималната за себе си форма на прием на лекарства — таблетка или капсула, разтвор за инжекции. Когато лекарят има пълна представа за заболяването на дете, разкри причинител на болестта, се назначава терапия с използването на този антибиотик.

Важно

Самолечение в този случай е противопоказано, въпреки че спектърът на въздействие на антибиотик и ви позволява да го прилага при терапия на бактериално заболяване. Само лекарят може да предпише лекарство, и вие трябва да се запознаете с инструкциите и препоръките за приемане.

Прием на суспензия, на таблетки или капсули, зависи от това, каква е болестта, на какъв етап се намира той, има ли усложнения, каква е възрастта на детето и тежестта на тялото. Педиатър ще изчисли дозата на прием на целия курс на лечение.

READ  Храчки в гърлото, без кашлица-причини и лечение

Медикамент е разрешено за прием с възраст над 6 месеца, но само при условие, че теглото на бебето е 10 и повече килограма. Дозиране трябва да се извършва много внимателно и отблизо, капсули могат да бъдат възложени само на децата на възраст от 12 години, а инжекция — само след 16 години.

Суспензия е идеалната форма за терапия на деца от предучилищна и училищна възраст си е много удобно да се взема и курсът на лечение е не повече от 3 или 5 дни. Приемът на лекарства е възможно само след 2 часа след хранене.

Суммамед: дозировка за деца и възрастни

При лекарството Сумамед дозировката за деца се работи по един от двата стандартни схеми за прием:

 • Тридневен курс на лечение — по 2 таблетки в продължение на 3 дни, 1 таблетка — 500 мг.
 • Пет-дневен курс на лечение — по 2 таблетка в рамките на 1 ден нататък през следващите дни — по 1 таблетка на лекарството.

За деца на възраст под 12 години, дозата се изчислява въз основа на телесното тегло. На 1 кг тегло, е позволено 10 мг от лекарството в продължение на 3 дни. Например, ако теглото на детето е 12 кг, след това дозата ще бъде 120 мг Сумамеда. По този начин, се изчислява от лекарството Сумамед дозировка за деца с различно тегло. Задължително нека децата да се измива суспензия с чиста вода, за да премахнете от устата на всички остатъците от разтвора.

Ако се приема officinalis суспензия, а след това доза за деца е 7.5 мг (при флакон от 100 mg и 5 mg, ако флакон 200 мг. Сумамед винаги се взема само след разглеждане на лекар и по негово предписание. В зависимост от причинителя и протичане на заболяването, курс на лечение може да бъде удължен, тъй като азитромицин се справя с различни видове бактерии. Решение по този въпрос, също може да се вземе само от лекар. Често, период на терапия се увеличава при лечение на инфекции, предавани по полов път, както и при атипична пневмония.

Прецизно дозиране на лекарство Суммамед позволява да не се допуска развитие на усложнения от рецепцията. Също така важен момент е процеса на разреждане на прах материал с вода. Ако сте закупили флакон от 400 мг съдържание на активен компонент на азитромицина, тогава ще има нужда от 12 мл течност (преварена или дестилирана).

Приготвената суспензия може да се съхранява не повече от пет дни в мястото, където е прохладно и тъмно. Преди да приемете поредната доза наркотик, флакон внимателно и интензивно встряхивается, за да смесени всички негови компоненти. Пауза между всяко хранене лекарства вътре в идеалния случай е около 24 часа.

При прием на капсули доза е:

 • 1 капсула/дневно 2 часа преди или след хранене. Капсулите са възложени само на възрастните и на децата над 12 годишна възраст.
 • Ако се случва терапия на инфекциозните заболявания на долните и горните дихателни пътища, тогава се назначава по 2 капсули/ден. Курсът на лечение — 3 дни.
READ  Масаж от хрема за деца и възрастни (схема точки)

При прием на таблетки доза е:

 • По 1 таблетка/ден, в продължение на 2 часа преди или след прием на храна за възрастни и деца над 12 годишна възраст.
 • При терапия на долните и на горните дихателни пътища — по 1 таблетка/ден, в продължение на 3 дни.

Разтвор за инжекции се прилага венозно, много бавно — в продължение на 3 часа, ако концентрацията на разтвора е 1мг/мл, или в продължение на 1 час, при концентрация на разтвор от 2 mg/мл. По-висока степен на концентрация на разтвор не се препоръчва за въвеждане, тъй като те могат да станат причина за алергични реакции в мястото на прилагане на лекарството. Дозировка Сумамеда за възрастни и деца се назначава въз основа на наличието на странични ефекти, които могат да бъдат провокирани от пределите на броя на лекарства.

Превишаването на дозата на лекарството се проявява гадене и повръщане, разстройство на стомаха, временна липса на слух, болевыми усещания в областта на стомаха. Трябва да незабавно да приеме активен въглен, изплакнете стомаха. Възможни са и други симптоми на предозиране са: болки в ставите, вкусови нарушения, липса на апетит, главоболие и виене на свят, обща слабост. Противопоказания за прием на лекарството служи повишена чувствителност към компонентите на средства, чернодробна и бъбречна недостатъчност.

Сумамед суспензия: дозировка за деца на тази форма на лекарството

При лекарството Сумамед (суспензия) дозировка за деца е много по-различна при лечение на различни по характер и возбудителю заболявания.

Флакон с прах телевизията и с помощта на дестилирана или студена, преварена вода, прах се разведе и внимателно встряхивается. Ако имате флакон с обем 17 мг прах, след това ще отнеме 12 мл вода и отвеждане, може да получите на 23 мл суспензия.

Всеки път преди приема на първо интензивно встряхивайте флакон, за да разбъркайте всички съставки и само тогава използвайте. След това дайте лекарство на детето и непременно подгответе, отколкото да го пиете, това може да е чай или обикновена вода, трябва да се почисти устата от остатъци от лекарства, в противен случай може да се предизвика дразнене на лигавицата на компонентите, включени в състава.

За лечение на отита Суммамед (суспензия) се назначава на деца над 12 години в доза от 500 mg веднъж дневно в продължение на три дни. За най-малките, при отите дозата се изчислява в количество 10 мг/1 кг телесно тегло. Курсът на лечение — 3 дни. При терапия на фарингит, доза е по 1 таблетка (500 mg)/1раз в денонощието. Курсът на лечение — 3 дни. Малки деца, дозата е 20 мг/1 кг телесно тегло в продължение на 3 дни. Целият курс на лечение се допуска не повече от 60 мг/кг.

При други инфекциозни заболявания, се прилагат стандартните схеми на лечение (с продължителност до 3 или 5 дни), които могат да се променят от лекуващия лекар, в зависимост от характера на заболяването, течението на болестта, възрастта на пациента, наличието на индивидуалните особености на организма на пациента. От съществено значение е теглото на тялото, а след това, колко добре дете понася прием на лекарства.

READ  Капки от ушни задръствания: механизмът на действие на

Средната цена на таблетки е 362 руб. Средната цена на капсули — 514 руб. Средната прах за суспензия 100 mg — 228 руб. Средната цена на прах за суспензия 200 mg — 373 руб. Средната цена на лиофилизата за инжекции — 750 .. Когато на пациента е назначена курс на лечение и форма на лекарство, например суспензия Сумамед, дозата за възрастни и за деца се изчислява въз основа на количеството на прах във флакон.

Оригинален Сумамед притежава международен име по ваш активното вещество. Това е азитромицин. Затова и всички ефективни колеги, които искате да замените този медикамент, трябва да имат в състава си това активно вещество — антибиотик азитромицин. Към това се отнасят:

 • Сумамокс;
 • Азитрал;
 • Азивок;
 • Азицид;
 • Зетамакс Ретард;
 • Хемомицин.

Едно от основните свойства на Сумамеда е бърза способност за всасыванию, отколкото да не може да се похвали с много аналози на лекарството. Така че, лекарите не препоръчват да търсят заместители на оригинално антибиотик. Да, и цената на лекарството е ниска и могат да закупите всички потребители.

При това не забравяйте, че курсът на лечение е общо 3 или 5 дни и една опаковка на хапчета, капсули или флакон прах за приготвяне на суспензия, което ще бъде достатъчно.

Именно краткосрочен прием на антибиотик е толкова ефективно действие на по-често и привлича към него вниманието, защото тези вещества, при продължителна употреба, са в състояние да наруши цялата полезна микрофлору на организма, често водят до странични ефекти, пристрастяване и алергични реакции. За децата този антибиотик е идеалният вариант, така че много детски лекари, УНГ практиката се използва именно него. Мирът на дозата спиране на Сумамед за деца ще се справят с болестта в рамките на няколко дни. Не забравяйте, че висока доза на лекарството не само потиска дейността, растежа и развитието на клетките на бактериите, разрушава тяхната структура, но и ги убива напълно. Ако се прилага една малка доза, тя просто се припокрива бактерии способността да се възпроизвеждат.

По този начин, при 3 дневна терапия, разпадни продукти, лекарства излизат от организма 4 дни, а терапевтичен ефект ще продължи до 7 дни. Тази антибактериална терапия е съвременна методика на лечение, което е особено важно и ефективно е за деца, които все още не е толкова добра имунна система, която не може самостоятелно да се защитава от вируси, вредни микроорганизми и бактерии.

Основно свойство на препарата може да се отбележи и момента, че антибиотик се предлага на огнища на разпространение на заболяването не само с помощта на кръвната плазма, но и с имунни клетки. Именно благодарение на този имот лекарства, терапевтичен ефект се постига много по-бързо, отколкото при прилагането на други антибиотици.

MAXCACHE: 0.41MB/0.00086 sec