Температура 37 и без симптоми се задържа дълго време (от 2 седмици до месец)

Повишаване на температурата до 37 и без симптоми

Всеки човек е процес на пренос на топлина има индивидуални характеристики. Това, което за един пациент е в норма, за друг ще бъде скъп показател. Показател на температурата на лицето се счита за показател на термометър С 36.6, но към общоприетите норми се отнасят също така и резултатите от термометрии в интервала от 35.9 — 37.2 С.

Показатели над $ 37.0 (включително) се наричат субфебрильными. Те показват леко увеличение на температурата, което би могло да бъде предизвикана от външни фактори, наличието на възпалителни процеси в организма, инфекции. В случаите, когато пациентът внезапно се е повишила температура 37 и без симптоми, следва да се обърне специално внимание на намирането на причините за възникването му. В бъдеще това ще помогне да вземете правилно лечение, подобряване на здравето на пациента.

Естествени и външни причини

Трябва да се помни, че при някои хора може да бъде с температура 37 и без причина. Понякога този процес води до наследственост. Такива малки отклонения терморегуляции от общоприетите норми могат да се предават от родителите на децата си на генетично ниво. При това човек се чувства напълно нормално, няма никакви оплаквания и клинични прояви на хипертермия:

 • топлината;
 • повишена утомляемости;
 • сънливост;
 • обща слабост;
 • главоболие и виене на свят;
 • слухови нарушения (шум);
 • зрителни нарушения (потъмняване, загуба на разделителна способност на изображението, «мушек»).

Температура 37 без симптоми на настинка може да бъде причинено от външни фактори:

 • повишена физическа активност (активни занимания със спорт, — танци, тежък физически стрес);
 • перегреванием на организма (гореща вана, сауна, дълъг престой на слънце, горещ микроклимате);
 • хранителни фактори (много пикантна и много гореща храна);
 • нервен или умственото претоварване (стресови ситуации, тежка умствена работа).

Трябва да се помни, че малко увеличение на показатели на термометъра сравнително в норма след такива ситуации — естествена реакция на организма.

Топлината на организма се променя в рамките на деня (увеличава до вечерта) и в зависимост от метаболизма на човека. Увеличаване на показатели на термометъра на няколко десети от градуса не носи заплаха за здравето и живота на човека. Като цяло, резултатите термометрии дойде в нормално състояние, след като бъде отстранена причината, провоцирующая такава гипертермию.

Понякога по-горе фактори може да не предизвика гипертермию с всичките му проявления, но и да провокира появата на продължителен проблеми, когато температурата е 37 трае повече от седмица. В особено тежки случаи температура 37 трае един месец. В такива случаи е необходима професионална медицинска помощ.

READ  Ваксини и пункция сайт при гайморите.

Човек се препоръчва да се балансира хранителния си режим, най-често на открито. Може би ще трябва да се откаже за известно време от активни занимания със спорт. Но редовно зареждане, включване на дихателната гимнастика и леки упражнения, само ще се възползват. В допълнение към укрепването на имунната система, трябва да се обърне внимание на нервно състояние. Трябва да се предпази пациента от нежелан стрес. Може би ще трябва да използвате курс успокояващи нервната система лекарства.

Температура 37 и без симптоми при жените може да се дължи период на овулация. Показатели на термометъра в това време може да достигне нивото от 37.4 С.

Ако температурата е 37 трае две седмици и повече, причината може да се окаже бременност. За да се потвърди диагнозата е достатъчно купя тест за бременност или да се отдава на анализ на кръвта в лабораторни условия. По този начин, температура 37 и без симптоми на момиче — е съвсем нормална реакция на колебания в нивото на хормоните.

Причини, свързани със заболявания на

Ако температурата е 37 възрастен не може да бъде причинено от външни фактори и естествени причини за произхода на проблема трябва да се търси в състояние на организма на болния. В случаите, когато температурата е 37 и без симптоми, причини могат да бъдат следните:

 • заболявания на инфекциозен характер на ранна (вирусни, бактериални, гъбични);
 • алергични реакции;
 • системни заболявания;
 • доброкачествени и злокачествени образования;
 • болести на ендокринната система;
 • наранявания.

Инфекциозни заболявания са най-честата причина за топлината при деца и възрастни.

Понякога, без каквито и да било други прояви на температура 37 трае 5 дни при тези настинки и вирусни заболявания, като грип, остри респираторни и вирусни инфекции. Ако температурата е 37 се задържа 2 седмици, причините могат да бъдат предизвикани от заболявания на бактериален характер, като например туберкулоза, възпаление на белите дробове. Въпреки, че в днешно време всички тези заболявания се поддават на лечение, е много важно навреме, за да го започнем. Затова трябва внимателно да се отнасяме към своето здраве — задължително е да се потърси помощта на лекар. При съмнения за наличието на съществени проблеми, допълнително могат да се изискват такива изследователски методи, като радиография или флюорография.

За алергични реакции хипертермия не е типичен симптом. Но в последно време случаите, когато температурата е 37, без признаци на настинка възниква под влияние на способностите на имунните реакции. Тази алергия се нарича атипична. В някои случаи е симптом може да бъде само това, което температурата е 37 трае 3 дни (в зависимост от продължителността на експозиция на веществото, на реакция и време за контакт с алергена). Хипертермията се случва, ако човек вече има някакви възпалителни процеси в организма. Освен прием на антихистамини новатори, които правят симптоми на реакции, лечение задължително трябва да включва в себе си мерки за ликвидиране на огнището на възпалението. Значително по-късно могат да възникнат такива прояви като: алергичен дерматит, уртикария, алергични конъюнктивиты и риниты. Важно е да се разграничат такова състояние от обикновените настинки.

Температура 37 и без симптоми дълго време може да предизвика системни или автоиммунными заболявания: болест на Крон, улцерозен колит. Понякога в такива ситуации температура 37 трае месец без симптоми. За изясняване на причините отива доста време, т. к. в такива случаи възниква необходимост от преминаване на пълна диагностика на организма. За да установите проблема, трябва да прекарате ендоскопско изследване на стомашно-чревния тракт. Ако потвърждава диагнозата, лечението предвижда намаляване на проявление на симптомите до състояние на ремисия. За съжаление, напълно излекувани патологични процеси от такъв характер на практика е невъзможно.

Понякога в ситуации, когато температурата е 37 трае шест месеца, възможна причина е наличието на новообразувания в организма. Се случва, това състояние протича почти без симптоми. Малка хипертермия може систематично да се появят и вечер, а може да се задържи през целия ден. За доброкачествени и злокачествени образувания могат да сигнализират за топлина и в по-кратки срокове: температура 37 трае 3 месеца, един месец, една седмица. Много е важно навреме да мине диагностика и да разберете причината. Това се отнася особено на злокачествени образувания, когато от стадия на заболяването зависи по-нататъшната ефективността на лечението, рисковете, свързани с него, има непосредствена заплаха за живота на пациента. За диагностициране на такива патологични процеси, с изключение на лабораторни анализи на урината и кръвта, може да се наложи да се ултразвукови изследвания, магнитно-резонансна томография, компютърна томография.

Ако температурата е 37 трае месец, то причините могат да бъдат причинени от заболявания на органите на ендокринната система. Смущения в нивата на хормоните често провокира появата на топлината. За заболяванията може да бъде признак и на по-малки интервали от хипертермия, например, когато температурата е 37 се задържа 2 седмици, т. к. това е много индивидуално. Най-често хормонален дисбаланс се нарича нарушение на работата на щитовидната жлеза. При съмнения за нейното заболяване е важно своевременно да открие проблема, за да се избегнат сериозни усложнения: диабет, пълна или частична загуба на слуха.

Травми на главата често предизвикват гипертермию. При сотрясениях на мозъка с различна степен на проявление може да е различно: понякога температура 37 трае три седмици, а понякога симптомите се появят след дълъг период от време след травма. Това е свързано с увреждане на отдел от мозъка, отговарящ за регулиране топлината. След като тялото се възстановява, симптом изчезва.

Първа помощ

При изпълнението на термометъра под 38 С се вземат антипиретични хапчета не е необходимо. Класици с помощта на топлината на тялото се опитва да се бори с вируси и бактерии. Понякога е препоръчително да не се предприемат никакви действия. Ако симптом все пак доставя дискомфорт, да се намали или да се отървете от неговите прояви могат да бъдат следните методи:

 • накладыванием на охлаждащи компреси на челото, китките и прасците на краката;
 • обтиранием тялото на вода, слаб разтвор на водка или оцет;
 • необходимо охлаждане на тялото на пациента, премахване на него, допълнителни дрехи, премахване на одеяло.

В никакъв случай не трябва да се прилага горчичники, банки, инхалации. Те ускоряват кръвообращението, като по този начин може да доведе до толкова сериозни последици, като оток на белите дробове.

На пациента се препоръчва пиенето. Най-добре ще отговарят на водата, специални разтвори, предназначени за регидрации («Регидрон»). При това да се увеличи размерът на хранене не си струва, т. к. по време топлината на тялото много пестеливо изразходва енергия.

В случаите, когато температурата е придружено от остра болка в корема, симптоми на тежка форма на обезводняване, трябва да се обадя на екип строители на спешна медицинска помощ.

Ако температурата се задържа две седмици, причините не са изяснени, ден или два, винаги остава риск от рецидив. Затова не трябва да се пренебрегва посещение при вашия лекар. Трябва навреме да разберете причината, предизвиква треска, и да го отстранят.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00069 sec