Виброцил: инструкция за употреба, за деца, описание на наркотици, състав и свойства

На почти всеки човек от време на време боледува — това е факт. Всички настинки, патология, са придружени от доста неприятен симптом — от хрема. Освен това, тази проява се случва не само при настинки заболявания.

Почти всички бактериални и вирусни инфекции една от първите удари точно носоглотку. Освен това днес почти всяко дете е нещо алергично, честата проява на която ринит.

Затова повечето родители често се чудя, какви хапчета или капки да се използват в борбата с болестта. Много и се чудех, Виброцил или Деринат, че е по-добре.

Назални капки днес са представени в голям асортимент. Някои са по-ефективни, други по-малко. Едни са по-евтини, цената е същата други по-висока. Един от най-ефикасни в борбата с настинка и най-често използвани лекарства от ринит е Виброцил.

Тялото на детето е на порядък по-слабо защитени от ринит, отколкото тялото на възрастен човек. Обусловливается това е не само особеностите на имунитета, но и размери на носните проходи. Тъй като дете те са по-къси и по-широки, разрушителна микрофлора и други дразнители безпроблемно уреждане на лигавицата на носа.

Поради това, при някои деца със слаба имунна система или са свръхчувствителни към различни видове дразнители, хрема се превръща в хроничен, и впоследствие води до възпаление на аденоиди.

Хрема негативно влияние не само върху кухина, носа, той и на общото състояние на детето. Най-трудното този болестта се пренася на деца до една година, тъй като често се празнува попадението секрети в гърлото и развитието на други заболявания.

За премахване на това проявление е възможно с помощта на два вида медикаментозных лекарства. Първият вид е насочен към стесняване на кръвоносните съдове, а вторият — за премахване на първопричините. В първия случай ринит не вылечивается, а просто минава време. Подобни средства спомагат за стимулиране на рефлекторного компресия съдове, отстраняване на подпухналостта и намаляване на секрецията на слуз. Че за втория вид лекарства, тогава те помагат за премахване на причинителя на болестта.

Каквото и лекарство да не е решила да използва за терапия на заболяването, независимо дали Отривин, Виброцил или Снууп, не трябва да забравяме, че нецелесообразное прилагането му може да стане причина за влошаване на положението и на влошаване на благосъстоянието на детето.

Лечение на заболявания, придружени от хрема, може да се определи единствено от квалифициран лекар. Той взима лекарството и дозировката е задължително с оглед възрастта на детето. Не си струва да се пита съвет на форуми или да вярвам на коментари на едно или друго средство. Може някой и е помогнал на определен медикамент, но в този случай всичко ще зависи от състоянието на малкия пациент и индивидуалните особености на тялото му.

Виброцил — ефективен медикамент, който ще ви помогне да се отървете от ринит. Лекарството може да се прилага за лечение на заболяванията при децата от всяка възрастова категория. Освен това лекарството е безопасно. Много от тях се интересуват от въпроса: «Виброцил — сосудосуживающий или не?»

Виброцил е комбиниран съдосвиващо средство. Освен това, медикамент притежава изразени противоотечными и противоаллергическими свойства. Лекарството действа незабавно, а терапевтичен ефект трае дълго.

READ  Продължителна хрема при дете: възможни причини, диагноза, съпътстващи заболявания, последствия

Виброцил за деца, в съответствие с инструкциите за употреба, допринася за:

 • намаляване на оток;
 • намаляващата секреция и подсушиванию на лигавицата;
 • очистването на кухината на носа;
 • подобряване функционирането на мерцательного епител;
 • подобряване на общото състояние и самочувствие.

За лекарство Виброцил, ръководство за употреба за деца показва, че медикамент се извършва в три форми: спрей, гел и капки.

Гелът е прозрачна или леко жълтеникава хомогенна маса, която лавандулово миризма, не съдържа механични примеси. Произведени в тубе с фитил. Освен действащи компоненти — фенилэфрина и диметидина малеата, съдържа незначителни количества пречистена вода, хлорид бензалкония, сорбитола, масло от лавандула, монохидрат на лимонена киселина, безводна натриев гидрофосфата.

Че за спрей, това лекарство безцветно или леко желтоватое с невыраженным аромат на лавандула. Състав на спрей е подобен на състава на гела.

В указанията за употреба Виброцила за децата е посочено, че назални капки са с разтвор, с жълтеникав цвят и е с невыраженным лавандулово миризма. Активни вещества капки, като по същия начин, както и предишните две фенилэфрин и диметидина малеат. За лечение се съдържат същите помощни компоненти, както и в гела и спрее.

Важно е да се знае, избора на продукт Виброцил, указания за употреба, за деца, показва, че този медикамент може да се прилага за лечение на ринит дори и при съвсем малки деца, но единствено под формата на капки. А ето и прилагането на спрей и гел е показано на децата си само с шест години. Само при спазване на изискванията за данни, всяка от тях средства, ще помогне за отстраняване на хрема и облекчаване на благосъстоянието на детето, без странични ефекти.

Виброцил: инструкция за употреба за деца (капки), дозировка и начини на употреба

Виброцил се произвежда в три форми, които имат същото действие и състав. Но далеч не всички те са еднакво подходящи за деца от различни възрастови групи.

Капки Виброцил за децата, както е посочено в инструкциите за употреба, единствената форма от всички подадени, която може да се използва за лечение на ринит при новородени.

Лекарството се предписва за лечение на:

 • алергичен ринит;
 • сенна хрема;
 • синузит;
 • настинки заболявания;
 • запушване на носа;
 • полисинусита;
 • бактериални инфекции;
 • вазомоторного ринит.

Освен това в инструкциите за употреба на капки Виброцил за деца се казва, че този наркотик може да се прилага като допълнителен медикамент за лечение на отита. Освен това, лекарството често се използват по време на подготовката за операции в кухината на носа. С помощта на Виброцила и премахване на подпухналостта в носа след операцията.

Прилагането на капки се препоръчва на деца до 6 години. Дозировка се подбират д-р с оглед състоянието на пациента. Обикновено определяне на лекаря съвпада с препоръките, които съдържа, свързани с наркотици, Виброцил указания за употреба за деца (капки).

Съществуват следните доза:

 • новороденото — по капка от препарата във всяка ноздра три пъти на ден;
 • до 6-годишна възраст — по две капки във всяка ноздра три пъти на ден;
 • над шест години — по три капки четири пъти на ден.
READ  Алергичната хрема: симптоми, отколкото да се лекува дете и възрастен.

Използването на спрей е показано на децата с шест години. Разположение средство за защита във флакон с дозатор. Препоръчителна доза — два впрыскивания във всяка ноздра три пъти на ден. Главата по време на процедурата трябва да бъде разположен вертикално. След процедура, трябва дълбоко да диша с носа си.

Че за гел, също може да се прилага на деца на възраст над 6 години. Въведете средство препоръчват след почистване на носа. Прилага средство препоръчват четири пъти на ден.

Лечението на всяко от лекарствените форми трябва да продължи не повече от седмица. Ако използвате Виброцил по-дълго, може би появата на пристрастяване, което от своя страна е изпълнен с настъпването на постоянно или така наречените «медицински» хрема.

При всяко лекарство има показания и противопоказания. Не е изключение и Виброцил.

Не се препоръчва използването на лекарства на хората с:

 • индивидуална непоносимост;
 • болести на ССС;
 • заболявания на щитовидната жлеза;
 • глаукома (при закрытоугольной форма);
 • диабет;
 • атрофическим ринит.

Не се препоръчва да използвате Виброцил при кърмене и вынашивании на плода. При бременност вазоконстрикция е крайно нежелателно.

Не си струва да надвишава посочените дозата на лекарството Виброцил, ръководство за употреба за деца капки, ясно показва, че той е изпълнен с появата на странични действия: гадене, виене на свят, нарушения в съня, стомашни болки, депресия или, напротив, развълнуван състояние.

При проява на такава симптоматика на детето трябва да се пие много вода, а също и очистително, например, активен въглен в размер на една таблетка на 10 кг телесно тегло.

Фенилэфрин и други средства, притежаващи съдосвиващо въздействие, не се препоръчва да се комбинира с МАО-инхибитори. Ако инхибитори е било взето по-рано преди прилагането на Виброцила трябва да направите две седмици почивка.

Не се препоръчва да вземат Виброцил в комплекс с трициклическими антидепресанти.

Виброцил или Називин че е по-добре: аналози на лекарството, цена и мнения

На фармацевтичния пазар, различни назални капки, както за деца така и за възрастни пациенти, са представени в голям асортимент. Но пълното съвпадение на активните компоненти, аналог на този медикамент подходящ за лечение на ринит и запушване на носа при детето, не. При това, съществуват средства с подобен спектър на действие, например, Називин. Ето защо, много от тях се интересуват от въпроса: «Виброцил или Називин че е по-добре?».

Но все пак най-близък по състав лекарство е Адрианол. Форма на производство на активите на един, това е назални капки. Тъй като този аналог допринася за изключително стесняване на кръвоносните съдове и отстраняване на подпухналостта, при алергии той е безполезен. Прилагането на Адрианола се назначава при рините и синусите. Още една значителна разлика между двете лекарства — продължителността на приложение. Адрианолом могат да се лекуват не повече от три дни.

Освен това, според принципа на действие са следните подобни препарати: Отривин, Називин, Ксимелин. Лекарства с фенилэфрином: Назол бейби, Назол кидс, Полидекс.

Отривин, Назол бебето, Називин или Вибрацил, че е по-добре, може да каже само лекар. В никакъв случай да замени един медикамент от друг, без знанието на лекарите, не се препоръчва. Самолечение, както и над предписание дозата, може да стане причина за влошаване на състоянието на малкия пациент.

READ  Какво представлява polypoid синузит

Да се каже с увереност, че по-добре Називин или Виброцил, може само лекар. Всеки от тези медикаменти има както предимства, така и недостатъци. Виброцил действа върху лигавицата на мека, той най-добре се понася от децата. Називин има по-бърз и силен ефект.

Виброцил в сравнение с Називином има по-малко странични ефекти. Продължително или нецелесообразное използването на Називина изпълнен с появата на диспнея, тахикардия, предобморочных състояния, главоболие. Освен това, превишаване на дозата Називина изпълнен с увреждане на лигавицата.

Реши, Виброцил или Називин, че най-добре за детето, трябва да лекуващият лекар. Д-р вземе лекарство, съобразени с индивидуалните особености на детския организъм, състоянието на детето и основната причина ринит.

Виброцил — ефикасен медикамент в борбата с настинка. Мненията на хора, които са използвали капки за лечение на ринит своите деца, пряко потвърждение на ефективността на средства.

Средната цена на Виброцила за деца на капки — 200 рубли, спрей — 250 рубли, гел — 200 рубли.

Коментари

Кира, на касата, на 29 години

«Когато дъщеря ми простыла (тя е на 5 години), вашият лекар е предписал на капки Виброцил. Закапывала носа на детето по два пъти на ден в продължение на три дни. Резултатът е много доволен. Дъщеря ми бързо выздоровела. Това средство има много предимства пред други назальными капки и едно от тях е възможността да се прилагат за терапия при съвсем малки деца. Аз самият закапывала носа тези капки само в възрастни дозата. След около пет минути е изчезнал запушване на носа. Ефект след едно приложение, продължила почти половин ден. На всички препоръчвам Виброцил».

Наталия, пощальон, 33 г.

«Пътували с дъщеря на майка ми на гости през зимата. Така се случи, че и двете простыли. Не знаеше как да е и колкото да прокапе носа. Почитала в интернет отзиви и капки Виброцил. Всички те са положителни. Но все пак, преди да се отцеждат носа на детето аз тества капки върху себе си. Буквално след няколко минути изчезна подуване и запушване на носа, секреция от носа спря. Закапала на детето по една капка във всяка ноздра. Резултатът е доволен, дъщеря ми се превърна в диша нормално, изчезна отока на носа. След два дни хрема при детето е напълно премина.»

Николай, мениджър, на 37 години

«На сина ми поставиха диагноза алергичен ринит. Заедно с таблетки от алергии е назначен за прилагане на Виброцила. Отлично лекарство, бързо и дълго действа. Освен това след прилагането му не сухота в носа, както при други назални капки. Лекарството е евтино и тя е много по-ефективно.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00218 sec