Витамини за имунитета на възрастните: видове витамини за жени и мъже

Имунитет — важна система, чиято основна задача е защита на организма от вредни микроорганизми. За да имунитет винаги е бил здрав, трябва да се вземат витамини за имунитета на възрастните. Не по-малко важно е да се хранят правилно, тъй като голяма част от полезните вещества постъпват в тялото заедно с храната.

Имунната система е уязвима на тази въздействието на отрицателните фактори. През целия си живот организъм се сблъсква с различни микроорганизми и заболявания. На всеки патогенный тялото имунитет изработва своя отговор. И колкото по-голяма ще бъде поддръжка на имунитета, толкова по-бързо той ще се справи с микроорганизми и патологиями.

Укрепва имунната система трябва постоянно. И това се крие не само в употребата на полезни витамин обогатена продукти, но и спазване на режима на деня, режим на труд и почивка, закаливании, управляван от изключително здравословен начин на живот, отказ от вредни навици. Съществен етап в повишаване защитните свойства на организма, както на детето, така и за възрастни — прием на витамини за имунната система.

Понижаване на имунитета, може да има при възрастни и деца, често това е обусловливается:

 • небалансирана диета;
 • переутомлениями;
 • хронична умора;
 • прием на антибактериални лекарства;
 • лош околната среда;
 • чести настинки;
 • хронични патологиями;
 • интоксикациями на организма;
 • хирургични вмешательствами;
 • прием на хормони.

Днес лекарства, които допринасят за укрепване на имунната система, представени в огромен асортимент. Въпреки това, за да събере средство самостоятелно не се препоръчва. Първото нещо, което трябва да се консултирате със специалист.

Той ще ви помогне да вземете ефективен и, ако това е важно, евтин наркотик или мултивитаминен комплекс за укрепване на имунната система. Не си струва също така да изберете средство за отзива за него в интернет. Тялото на всеки човек е различен.

Че за разлики, а след това варират средство за повишаване защитните свойства на организма могат характеристики химическата формула, форма на производство (таблетки, капки, разтвор в ампули за инжекции), начин на употреба, цена и, разбира се, състав. Така, например, витамин А осигурява устойчивостта на клетките на имунната система, а витамин С — допринася за тяхното образуване и водене.

Витамини за имунната система възрастен в схемата на терапия се предписва доста често. Рейтинг представители за стягане на средства дава възможност да се прецени, какви моновитамины и комплекси са най-добрите и търсени. Класификация на витамин средства са превантивни, за комбинирана терапия и рехабилитация след прекаран заболяване.

Отделят няколко витамини, които са необходими на тялото за правилното гладкото функциониране. Поради гиповитаминоза, т.е. липса на поне един от необходимите елементи, влошаване на общото състояние, се развиват различни патология.

В нижеприведенном списъка се вижда, кои вещества са необходими на организма и в кои храни се съдържат те и за какво отговарят:

 1. Ретинол. Помага за укрепване на имунитета, подобряване на зрението, подобряване на внимание. Това вещество е Богато на масло, калина, магданоз.
 2. Тиамин или витамин В1. Спомага за повишаване устойчивостта на организма към различни патологиям, нормализиране на функционирането на ССС, подобряване на работата на ЦНС. източници на вещества — ядки, грах, зърнени култури, свинско месо, черен дроб, семена на слънчоглед.
 3. Рибофлавин. Спомага за подобряване на имунната система. Източници — бъбреци, сърце, яйца, сирене и бадеми.
 4. Пантотенова киселина. Помага за укрепване на имунитета, нормализира обмяната на веществата, подобряване на работата на ЦНС. Се съдържа в гъбите, сырах, грах, жълтъка на яйцето.
 5. Никотинова киселина. Спомага за нормализиране на функционирането на ЦНС и осигурява правилния обмен на веществата. Съдържа пшенични трици, ядките, черния дроб, месото от пуйка.
 6. Пиридоксин или витамин В6. Спомага за нормализиране на хормоналните нива, подобряване на защитните свойства, както и образуването на червените кръвни клетки. В голяма концентрация се съдържа в семената, ядките, черния дроб, рибата.
 7. Витамин В9. Помага за стимулиране на работата на имунната система, подобряване на благосъстоянието. Източници на вещество — брашно, боб, спанак, магданоз, черен дроб, ядки.
 8. Цианокобаламины. Спомага за нормализиране на работата на ЦНС, понижаване на холестерола в кръвта. Източници — месо, птиче месо, говеждо месо, черен дроб, сърце.
 9. Аскорбинова киселина. Помага за предотвратяване развитието на инфекциозни заболявания. В голяма концентрация се съдържа в сладък пипер, облепихе, шипка, цитрусови плодове и стафиди.
 10. Токоферол. Отговаря за възстановителните процеси, помага за неутрализиране на негативното въздействие на свободните радикали, които провокират развитието на онкологични заболявания. Съдържа се в ядките, семената и слънчогледово масло.
 11. Биотин. Предотвратява развитието на заболявания на кожата покрива, помага за подобряване на състоянието на косата, ноктите и дермата, както и нормализиране на обмяната на веществата. Източници — царевица, птиче месо, зърнени култури, черен дроб и яйца.
 12. Кальциферол. Помага за предотвратяване развитието на настинки. В големи количества сдержится в рибеното масло, яйчен жълтък, хайвер.
READ  Алергичен тонзилит: благодарение на което може да възникнат и как да го избегнете

Яжте витамини за имунитета на възрастните трябва редовно. Само така може да се поддържа работа на организма и да се противопоставят на различни заболявания.

Прием иммуностимулирующих средства е важен за всяка представителки на прекрасната половина на обществото. Момичета и момичета това е необходимо за нормализиране на менструация. Не по-малко важни са витамините за бременни жени. Употребата на витаминни комплекси благоприятна за раждането на здраво бебе.

Жените на възраст над 50, за да се сведе до минимум проявите на климакса и трябва да се пие поливитаминни комплекси.

За най-ефективно витамините за представители на слабата половина на дружество са: Витамин С, токоферол и ретинол.

Доста често жените се предписва на приложение:

 • Дуовита;
 • Цикловита;
 • Фемибиона;
 • Витрума Пренатал;
 • Элевита;
 • Дама-С;
 • Азбука;
 • Амвея;
 • Компливита.

Че по отношение на здравето на мъжете, представители на силната половина на обществото трябва да се консумират витамин е, В12, К, Тъй като с напредване на възрастта при мъжете се отбелязва повишаване на риска от развитие на заболявания на ССС, се препоръчва, с цел профилактика се консумират витамини, които допринасят за нормализиране на функционирането на ССС и за очистването на кръвоносните съдове от холестерол.

На мъжете се препоръчва прием на:

 • Дуовита;
 • Азбука;
 • Опти-мэна;
 • Витрума.

Кои витамини най-добре да се за имунитета на възрастните: избор на средства в зависимост от сезона

Полезни вещества, необходими на организма през цялата година. Те помагат за запазването на младостта и здравето, подобряване на благосъстоянието, състоянието на косата, ногтевых плочи и кожата покрива и укрепване на имунитета. Въпреки това, съществуват редица особености в употребата на витамини. Трябва да знаете какви витамини-добре да вземе за имунитета на възрастните в зависимост от сезона.

READ  Редки изпражнения и диария и температура 37-38 възрастен и дете

През лятото на организма в по-голяма степен наситен с витамин D и фолиева киселина. Първата се произвежда от организма самостоятелно, витамин С и постъпва в организма заедно със зеленчуци и плодове, както и фолиева киселина — с ягоди, пресни зеленчуци, аспержи и пъпеш.

През есента организмът страда от недостиг на витамин Д. Неговите източници — ядки, зърнени храни, черен дроб, олио и черен дроб. Освен това страда тялото и от липса на витамин а. Източници на вещества — масло, зернистая хайвер, черен дроб.

През зимата организмът получава малко А, В, е, К и аскорбинова киселина. За да компенсира липсата на тези вещества препоръчват да се консумират повече ядки, кисело зеле и цитрусови плодове витамин минерални комплекси с необходимите витамини и елементи.

Пролет — време, когато се събуди не само природата, но и на тялото. През зимата му липсваше много вещества, което хората доста често се обръщат към специалист, с оплаквания от отпадналост, нервност, чести настинки. Освен това, се отбелязва влошаване на състоянието на косата, дермата и ногтевых плочи.

За да не доведе организма до стресово състояние, трябва да знаете какви витамини-добре да вземе за имунитета на възрастните през пролетта. В този топъл период на годината се препоръчва да се използва повече витамин В1, В2, В6, каротин и витамин с.

Тъй като витамини не се натрупват в организма, с идването на есента трябва да се грижи за восполнении недостиг на полезни вещества, както и за поддържането на техния баланс. През есента организмът страда от недостиг на витамин А и аскорбинова киселина. За да компенсира липсата на тези вещества препоръчват да се консумират ябълки, зеле, домати, чушки, краставици, зеленчуци и плодове.

Ако имате затруднения с избора на правилното витамин комплекс, трябва да се консултирате със специалист. Той ще вземе необходимите средства. Не си струва да поиска съвет на приятели или във форуми.

Не всички форми имат еднакъв ефект. Тялото на всеки човек е различен и се нуждае от определени полезни вещества.

Витамини на съвременния фармакологичното пазара се предлагат огромен асортимент.

Питам, какъв витаминен комплекс-добрите приемат за имунната система, възрастен човек, може да се от квалифициран специалист.

Най-ефективни за стягане средства включват:

 • Компливит;
 • Витрум;
 • Иммунал;
 • Азбука.

Компливит — серия ефикасни лекарства, повишаващи защитните свойства на възрастни и деца. Закупуване средство може да се във всяка аптека. Форма на производство на хапчета. В състава се съдържа осем микроелементи и единадесет витамини. Според инструкциите трябва да вземаш по една таблетка веднъж на ден.

Витрум — това е средство, спомага за подобряване на състоянието на косата, ногтевых плочи и зъби, така че му се дава предпочитание на голяма част от представители на прекрасната половина на обществото. Средство, богато на селен, антиоксиданти, магнезий и цинк. Се назначава от този витамин с-минерален комплекс при изтощение, хронична умора, понижаване на защитните свойства на организма, а също и след пренесени заболявания.

READ  Как да отсасывать сополи при деца и какви са отсасыватели

Витрум — не се препоръчва на хора с гипервитаминозом и на децата. Не си струва като средство за бременни и кърмещи жени. Дозировката е една таблетка веднъж на ден.

Иммунал — един от малкото средства, което е неразделна част комплексна терапия на настинки. Спомага за пълното възстановяване на разрушените клетки на имунитета. Иммунал е иммуностимулирующим наркотици. Основната му съставка — ехинацея purpurea. Назначава употреба една таблетка три пъти на ден. Продължителността на курса е един месец.

Азбука — това средство има общеукрепляющими, противовъзпалителни и антибактериални свойства. Ефективно при авитаминози, както и в рехабилитационен период след операции. Приемат Азбука трябва да е между храненията.

За това, какви витамини-добре да вземе възрастен човек за имунната система, по-добре е да попитате лекаря си. Той ще вземе правилното средство с оглед на индивидуалните особености на организма.

Витамини за укрепването на имунната система възрастни: състав, ефективност

Цена общеукрепляющих средства за много хора е от голямо значение. Някои хора смятат, че ако витамини са евтини, те са неефективни. Всъщност това предположение е погрешно. Витамини за укрепването на имунната система възрастни могат да бъдат и евтина и ефективна.

Днес закупите витаминен комплекс да е доста по-достъпна цена. Към най-добрите от най-евтините средства включват: Ундевит, Пентовит, Дуовит, Пиковит, Селмевит.

Освен това за засилване на имунната система с помощта на яденето на витамин обогатена продукти, както и народни средства за защита.

Да се получи на витамини за укрепването на имунната система възрастни от лечебни растения и други естествени съставки.

 1. Мед — един от най-полезните за организма продукти. Той се препоръчва да се консумира в чист вид, с чай или резени лимон.
 2. Следващата инфузия също ще помогне за повишаване защитните свойства на организма. За приготвяне на средства, за да се смесва в равни пропорции мента с цветя кестен, иван-чай, маточина. След смилане на компоненти на състава на заваривается в 500 мл вряща вода и отставляется в топлината на час. Яжте препоръчват по 100 мл напитка три пъти на ден.
 3. Още едно витаминное средство за укрепване на имунитета възрастни — лековита смес. Трябва да се смесват нарязаните орехи, боровинки и зелена ябълка. Сместа се изсипва вода — половин чаша и се поставя на котлон. Средство трябва да заври. Яжте съветват по 15 грама отвара три-четири пъти на ден.
 4. Полезна и следната смес. Необходимо е да се смила и се смесва в равни пропорции сушени кайсии, стафиди, орехи и сини сливи. Трябва да се вземат по 20 грама смес преди всяко хранене.

Укрепване на имунитета трябва постоянно. Яденето на здравословни храни, средства на народната медицина и витамини, за укрепване на имунната система на възрастните — всичко това допринася за доброто самочувствию и предотвратяване на развитието на различни заболявания.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00130 sec