Указания за употреба Пиносол: форма на лекарството и оказываемый лечебен ефект

Хрема — разпространено и много неприятно явление. Тя затруднява дишането, нарушава съня, предизвиква тревожност, упадък на силите и често води до главоболие. Сред десетки назални средства за лечение на носа се открояват лекарство Пиносол.

Неговата особеност е, че компонентите на лекарства действат изключително естествени, органични вещества. Какви болести на носа третира лечебно средство и как трябва да се прилагат правилно, разказва указания за употреба Пиносола.

Основните компоненти на препарата

Лекарство съдържа в себе си пет активни компоненти:

 • Масло от планински бор се отнасят към числото на най-ефективните средства за лечение на болести на дихателната система. Тя се втечнява и храчки, обезболява, се бори с микробите, дезинфекцира и стимулира кръвообращението.
 • Маслото от мента е отлично почиства и обеззараживает лигавиците, има обезболяващ и успокояващ ефект.
 • Маслото от евкалипт се бори с бактериите, помага за регенериране на тъканите, облекчава възпалението и премахва болката.
 • Тимол, посветен масло от мащерка, има антисептичен, противосърбежен и противовъзпалителен ефект.
 • Алфа-токоферил ацетат, по-известен като витамин е е мощен антиоксидант.

Съдържание на активните компоненти в различни форми Пиносола варира, както и наличието на допълнителни вещества.

Форма на продукта

Указания за употреба Пиносол описва четири лекарствени форми:

 1. Спрей. Освен активните вещества съдържа триглицериди със средна дължина на веригата. Се предлага в тъмни стъклени бутилки от десет милилитра. Флакон снабден с помпа-дозатор и адаптер, с помощта на които се осъществява инжектиране на веществото. Препаратът е опакован в картонена кутия.
 2. Капка. Помощни вещества са представени с растително масло, эфирами глицериди и макроголов кайсиеви масла и бутилгидроксианизолом. Лекарство разлито в кафяв стъклен флаконам, снабженным взетия от каучук и капак. Количеството лекарство — 10 мл. Капки са опаковани в картонени кутии.
 3. Миро. Като помощни вещества действат лабрафил (от кайсиеви масла), вазелин, восък, бутилгидроксианизол. Средство опаковани в алуминиеви тубы по 10 mg и картонени опаковки. На външен вид на миро изглежда бяла и леко прозрачна. Има приятен аромат на бор и етерични масла.
 4. Крем. В състава на крема са включени пречистена вода, сепициды C1 и НП и рапично масло. Пакет Форма подобна на крем. Картонена кутия се различава от кутии за мазила цветен дизайн.

По-точна информация за съдържанието на активните и спомагателни компоненти, а така също и за разликите лекарствени форми ще даде указания за употреба Пиносол, която задължително се поставя в кутийка лекарствени средства.

Действие на препарата

Пиносол е лекарство за локално действие. Той се прилага изключително за лечение на заболявания на носа и носоглътката. Основното фармакологично действие — противовъзпалително и антимикробното. Етеричните масла на растенията, а така също и тимол проявяват активност срещу много бактерии и гъбички.

Те убиват златист стафилокок, чревната пръчка, гъби кандида, аспергиллус и така нататък. Компоненти, взети заедно, притежават обезболяващ ефект, допринасят за по-добро трофики, бързо възстановяване на повредени лигавиците, омекотява ги, леко се притискат кръвоносните съдове.

Подобренията, които настъпват след прилагане на Пиносола:

 • елиминира дразнене, възпаление и сухота на лигавиците;
 • намалява отока на тъканите, дишането става лесно;
 • слузта е разреден и бързо се извежда от носните ходове;
 • нормализират циркулацията на кръвта в органа на дишането;
 • подобрява клетъчното хранене на тъканите и лигавицата на носа;
 • лекуват увредените тъкани;
 • отстраняват инфекциозни агенти.

Пиносол миро: инструкция за употреба и по-специално използването на спрей и капки

Пиносол се прилага при наличието на ринитов бактериална етиология. Той се прилага за лечение на възпаление на носа и носоглътката, а така също и при атрофични ринитах. Пиносол активно използват след хирургични интервенции, провеждани в носната кухина. Лечебно средство под формата на мехлеми е предназначен за лечение на «сухо» възпаление на орган на дишането, това е, когато мазен страдат от липса на влага.

Пиносол спрей може да се прилага за лечение на синузит или други синузити, само като част от интегрирано лечение. Състав, дозата на активните вещества и на цената на Пиносола се различават в зависимост от лекарствени форми на препарата. При избора трябва да се ръководи от причината за появата на хрема и възрастта на пациента. При лечение на влажна хрема предпочитание трябва да се раздават спрею или капки. При пръскане активни съставки се доставят дълбоко в носните ходове, носоглотку синусите и носа, затова спрей добре да се използва за терапия на ринофарингита или синузит: фронтита, синузит и други.

READ  Повишаване на базалната температура, преди месечни и по време на бременност - причини

Пиносол спрей, според указанията за употреба, да не се използва при лечение на ринит при деца под три години, тъй като той може да предизвика бронхоспазм и други усложнения. За възрастни, напротив, тази форма на медикамент ще е по-удобно, тъй като тя има бърз ефект.

За разлика от спрей, капки — най-предпочитана форма за детската възраст поради малка доза и мека дистрибуция на лекарства. Благодарение на мазна основа, и капка не травмируют и не изсушават лигавицата на носа деца. При лечение на сух ринит трябва да изберете Пиносол мехлем или крем.

В указанията за употреба те се характеризират като лекарства, притежаващи пролонгированным действие и смекчаващи вината лигавиците. Пиносол под формата на мехлем или крем не е желателно да се прилага за малки деца, тъй като не може да се дозира точно. Крем е по-щадящей форма на лекарство и действа върху лигавицата е много леко за сметка на подобряване на състава на допълнителни компоненти.

Какво да се купи за: крем, спрей или капки, разказва указания за употреба на наркотици Пиносол. Ако лекарството е закупен за терапия ринитов при малки деца, не трябва само да се запознаят с препоръките на производителите, но и да получите консултация от лекуващия лекар. Как да се прилагат различни лекарствени форми, по-отблизо.

Пиносол спрей: инструкция за употреба и правилата за използване на препарата

Спрей за лечение на хрема се използва за три години. Някои лекари препоръчват употребата на тази медикаментозна форма, с шест години. Обаче има случаи, когато лекарство дава детето си в едно или две години. Това е много опасно, тъй като може да доведе до отиту. Факт е, че лечебно средство се подава под налягане, както и от носа и ушите анатомично свързани, което се дължи на малко разстояние между органи при деца, инфекцията лесно навлиза в средното ухо, което води до възпаление.

При деца до една година прилагане на спрея изправен пред бронхоспазмом или дори спиране на дишането. Как правилно поведение лекарство Пилоносол спрей? Указания за употреба препоръчва прилагането на терапия не повече от десет дни. Кухината на носа поливни от три до шест пъти на ден. Достатъчно за една доза-«пшика» за всяка ноздра. Брой прилагането на спрея на ден зависи от симптомите и тежестта на заболяването. В началния етап На интервал между лечение трябва да бъде два часа.

След настъпването на подобрения, терапия може да се намали до две, три пъти. Преди процедурата флакон с лекарствен разтвор трябва да се разклаща за равномерно разпределение на активните вещества. На върха на спорта трябва да влезе в ноздра и да окаже натиск върху капачката, след това повторете от другата страна. По време на спрей флакон трябва да се държат в изправено положение. Лекарствена форма под формата на спрей за изключително удобно за използване. Хоросан херметически опакована, така че може без опасения да се носят в дамска чанта.

Моля, обърнете внимание

Преди първото прилагане на спрей трябва да натиснете капачката и спорта (не в носа).

Пиносол капки: инструкция за употреба за деца и възрастни

Капки може да се използва с дванадесет годишна възраст. Продължителността на лечение не трябва да превишава две седмици. Капки, закопават се в предварително обелени носните ходове три, четири пъти в денонощието. Ако заболяването е тежко, а след това да внуши на носа може да бъде до пет пъти, но само след консултация с вашия лекар. Децата капе по една една капка във всяка ноздра, а за възрастни — по две.

Ако децата се плашат от лечение, извади и вертят главата, за да не случайно да наранят носа използват почистване на ухото. Трябва внимателно да накапать средство за тънка, мека пръчка, предназначена за деца и намажете носа на бебето. За всяка ноздрите трябва да се използват отделни почистване на ухото. Такъв метод за използване на капки лекарите препоръчват да се използва до две години.

Пиносол миро: инструкция за употреба на наркотици

Крем и крем се прилага от две-годишна възраст. Ако се наблюдава запушване на носа без обилно образуване на слуз, а след това тази лекарствена форма е по — добрия избор. Курсът на лечение е до четиринадесет дни. Мехлем се поставя в носа на три, четири пъти в денонощието. При необходимост броят на процедурите може да се увеличи до пет.

READ  Как да се справим с хъркането: най-честите причини, народни средства за лечение и лекарства

Туба с назальной мехлем е удължен на върха, така че отстрани е притиснат в малко количество и го е удобно да лежи в носа. Една доза мазила е около 0,5 см за всеки носового пътеката. Първо трябва да се изтръгне необходимата доза, а след това въведете съвет в ноздра и се оставя там средство.

След като мехлем въведена в двете ноздри, крилата на носа трябва да стиснете с пръсти и внимателно помассировать. По този начин, крем равномерно распределится по носовым ходам.

За закладывания мехлем в носа на бебето се препоръчва да се използва почистване на ухото. Мехлем, с размера на спичечную на главата се нанася върху пръчка, а след това леко се намазва с носните проходи бебето. Указания за употреба Пиносол крем, различен от описания мазила само състава на помощните вещества. В останалата част на лекарствени форми може да се счита за напълно идентични.

Заявление за инхалация

Вдишване е много полезно за лечение на инфекциозни заболявания на дихателната система. Лечебен ефект се постига за сметка на лекарствени съставки, които чрез разсейването на спрей или с помощта на пара вода са доставени в най-отдалечените участъци на синусите. Лекарството Пиносол — чудесен компонент за провеждане на такива процедури. Той съдържа лечебни етерични масла, които се прилагат при този метод на терапия.

На децата преди училище трябва да се направи инхалация с Пиносолом, с помощта на специален уред — небулайзер. Процедурата може да се извърши само след постигане на дете на три години. Разтворът се правят от 2 мл Пиносола и 2 ml без съдържание. Необходимото количество лекарствено средство отговаря на 50 капки. Готов разтвор се изсипва в небулайзер и правят процедурата в продължение на пет минути, два пъти на ден.

При това трябва да е средна или крупнодисперсионные дюзи, които са подходящи за лечение на анемия.

Продължителността на терапията е от пет до седем дни. За тийнейджъри и възрастни могат да се лекуват парна ингаляцией. За това в един литър топла преварена вода се поставят 2 мл лекарство, а след това се вдишва носа лечебни двойки през фуния, надетую на капацитет. Вдишване спря, когато водата се охлади. Че процедурата е продължила по-дълго може да се покрийте главата с кърпа или каре, така течността ще изстива по-бавно.

Е лекарство по време на бременност и кърмене

Форумите в интернет жените често питат за това, не е ли опасно да си в период, в света на детето се прилагат Пиносол капки. Указания за употреба дава категоричен отговор, че ограничения за лечение на лекарство бременна-не. Напротив, лекарите често препоръчват именно този медикамент за бременни жени, тъй като той е натурален и не оказва отрицателно влияние върху нормалното развитие и здравето на плода.

Списък на назални средства за бременни жени значително ограничен. Това се отнася особено за съдоразширяващ лекарства. Обаче Пиносол не е панацея за всички видове хрема. По време на бременност често възниква и ринит алергичен произход, който този медикамент не се лекува. Не той помага също така при вазомоторном рините, който се характеризира с отечностью лигавиците. Така че първо трябва да разберете причината за хрема, а след това да се лекуват Пиносолом.

Бъдещите майки трябва да се помни за това, че лечението на възпаление на носа, както и всякакви други заболявания, възникнали през този период, трябва да се проведе строго под наблюдението на лекар. Не трябва да се превишава препоръчваната доза средства. Ако по време на приложение на лекарството някакви настораживающие симптоми, то трябва да спрете лечението и да се обърнат към лекар за консултация.

В период на кърмене на детето, Пиносол можете също така да се прилага, без страх. Въпреки това трябва внимателно да следи състоянието си. Ако са се появили признаци на алергия, е необходимо спешно да спрете да използвате лекарството. Въпреки факта, че компонентите на лекарствени средства да не се предават в кърмата, ответна реакция на организма на майката може да повлияе отрицателно на неговото качество.

Противопоказания

Пиносол е противопоказан за лица с индивидуална непоносимост към компонентите на лекарственото средство или алергичен ринит. Сам по себе си медикамент лесно може да доведе до иммунопатологический процес в организма, тъй като тя съдържа етерични масла, които се считат за силни алергени. Алергия може да доведе до сериозни усложнения — анафилактическому шок, подуване на Квинке или бронхоспазму. Така че първото приложение на препарата трябва да бъде в минимални дози.

READ  Амоксицилин при грип и настинки – инструкции и препоръки

Различни форми на Пиносола не може да се прилага в детска възраст:

 • капки — до дванадесет месеца;
 • миро — до две години;
 • спрей — до три години;
 • всички форми — новородени бебета.

Лекарството не трябва да се използва при вирусна инфекция, тъй като той може да се превърне в пречка за възстановяване. Особено трябва да се пазят от прилагането на Пиносола в първите няколко дни след заразяването, ОРИ или грип. Ако хрема, суха, не е желателно да се лекуват Пиносолом под формата на капки или спрей, тъй като лекарството може да предизвика дразнене на лигавиците. За този вид ринит подходящ Пиносол крем или мехлем.

Странични ефекти

Повече от 90% от случаите лечебно средство се понася добре. Понякога пациентът се оплаква от сърбеж и парене в носните проходи, а така също и лек оток на лигавицата. При алергия към медикамент хрема може да се увеличи обилни секрети и заложенностью носа. Ако Пиносол се прилагат неконтролируемо, то това ще предизвика сухота и дразнене на лигавиците.

Пиносол: инструкция за употреба, цената на лекарството и неговите аналози

Пиносол може да се закупи от аптека на своя град или да се насладят на специализирани сайтове в интернет. Лекарството се продава свободно, без съответното разрешение от лекар. Това е евтин назальное средство се радва на голяма популярност сред населението, поради липсата на такъв медикаменте не се наблюдава.

Цените на Пиносол (10 ml и 10 mg):

 • капки — 160 лева;
 • спрей — 250 рубли;
 • миро — 310 лева;
 • крем — 150 рубли.

Какво трябва да знаете преди да купите лекарството Пиносол? Указания за употреба, цена и лечебните свойства на препарата, разбира се, са важни. Въпреки това лекарство може да предизвика алергична реакция на организма, така че най-добре да получите съвет за възможността за прилагане на лекарства от лекар, особено това се отнася за лечение на хрема при деца. Ако лекарството не е подходящо, а след това лекарят ще ви посъветва друго лекарство.

Колеги

Преки аналози на лекарствения продукт, се считат за лекарства, които са идентични като активно вещество. Такива аналози при Пиносола не съществува. Така че може да се заменят с други средства, подобни по фармакологическому действие. Противовъзпалителни и противомикробных назални средства за много, а ето и тези, които се базират на естествени съставки, малко. Един от тях — Балсам Звезда.

Зведочка не може еднозначно да се замени Пиносол. Указания за употреба, цена и оказываемое действие при тях се различават. Това лечебно средство само по себе си е хрема не се лекува, тъй като не влияе на микроби. Обаче навсякъде се прилага в комплексна терапия на ринитов и синузити, тъй като множество етерични масла са в състояние да предоставят отличен локално-дразнещ ефект, който води до подобряване на кръвообращението, трофики на тъканите и облекчаване на дишането. С цел лечение на обикновена настинка, балсам се намазва с криле и падна на носа си на носа. Цената на лекарството 230 рубли.

Коментари

Елена, на 37 години «Аз вече много години използвам Пиносол миро. Тя много хубаво мирише и добре помага при хрема. А наскоро опитах крем, така ми хареса дори повече. Средства, нито веднъж не предизвиква сухота в носа, което при мен винаги се появява след употреба на обикновените назални капки. На всички препоръчвам при първите симптоми на настинка да се насладите мехлем Пиносол. Хрема минава много бързо и протича в лека форма».

Наталия, на 40 години, «Аз закапываю Пиносолом чучур своя него и сериозно го запита сина си и сама също започва да се ползват. Това е естествен наркотик, така че е подходящ за деца е просто перфектен. Харесва ми неговата ефективност, но е малко досадно маслена основа. А ето и моя съпруг, той не е подходящ, тъй като той често се случва хрема се дължи на алергия».

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00092 sec