Уникалните лечебни свойства на балсама Звезда

Вече в продължение на няколко десетилетия един от най-добрите лекарства за настинка, синузит и други заболявания простудного характер е виетнамски балсам Звезда.

Уникалният състав на балсама включва много природни компоненти, включително:

 • камфорное масло лавра;
 • масло от листа на мента;
 • масло от листа на евкалипт;
 • масло от карамфил цветя;
 • масло от листа, стъбла и млади издънки канела;
 • вазелин;
 • пчелен восък;
 • парафин.

Етеричните масла, влизащи в състава на балсама Звезда, широко се използват в хомеопатията. Те имат ценното свойство дълбоко да проникне в тялото през кожата воалите и да му терапевтичен ефект.

Балсам Звезда е средство за локално приложение, спектърът му на приложение е доста широко понятие.

Една звездичка се използват не само като мехлем за нос от хрема, с него също се правят инхалации и затопляне на смилане.

Благодарение на своя натуральному и безопасно състав, Звезда не е толкова популярен средства на народната медицина, като масло от чаено дърво и алое вера сок.

Различни форми на освобождаване са предназначени изключително за обзавеждане на прилагането на средства при наличие на различни симптоми. Молив за инхалации добре се справя с симптомите на простудного ринит и други заболявания на носоглътката, течен балсам Звезда е добре да се използва за провеждане на парни инхалации, а обикновен балсам разнообразни, но най-подходящ за масажи и точка нанесений на кожни воалите.

Как да се насладите на виетнамската Звездичка при хрема: противопоказания за приложение на

Ако сте сигурни, че ви тормози хрема има настинки и характер, това е най-доброто средство, което може да използвате в домашни условия — това е виетнамският Звезда.

READ  Внезапна кашлица при деца и възрастни: причини и лечение

За съжаление, много хора, в аптечката които балсам е дежурен лекарство, притежават информация само за точкови растираниях, не знаейки за това, че виетнамският Звездичка успешно се прилага и за инхалации, масажи и дори като състав за провеждане на ароматерапията.

В този раздел ние ще дадем указания по прилагането на виетнамския балсам «Звездичка» при хрема.

Така че, ние трябва да започне с нанасяне на балсама Звезда от настинка в активните точки, тъй като това е може би най-простото действие, което не изисква никакви усилия или препарати. След нанасяне на мехлеми за активна точка, трябва да е лесно окаже натиск върху нея, а след това да започне да се търка средство с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка в продължение на 1-3 минути. Ако правите всичко правилно, а след това Звездичка ще започне своето активно действие ще ви предпази от настинка в кратки срокове.

Важно е да знаете

 

Вьетнамскую Звездичка в никакъв случай не трябва да се втрива в лигавиците на носа, тъй като вероятността да причинят дразнене, а в най-лошия случай може да се получи тежки изгаряния.

Ако сте решили да използвате парни инхалации с лекарство Звезда от хрема, ще ви трябва дълбоки съдове, прибори, кърпи и литър вряща вода. Трябва да изсипете в купа с вряща вода, добавят се една супена лъжица готварска или морска сол и малко грахово зърно на виетнамската мехлем «Звездичка» (можете също да използвате течен балсам, то трябва да бъде само няколко капки от 2 до 4). Накрывшись с кърпа на главата, трябва да се разположат лице над посуда и вдишвайте аромат на двойки в продължение на 15-20 минути. Тази процедура по-добре се повтаря сутрин и вечер и се смесват с точков масаж.

READ  Минималната температура на тялото на човек

Да се ползват със Звездичка при хрема може и триене я по гърба, гърдите или краката. След смилане трябва да утеплиться (равенство шал на гърба топъл шал, да се носят вълнени чорапи) и лежи под одеялата в рамките на един час. Също така често използване на виетнамската Звездата в аромалампах, за това най-подходящ течен балсам.

При този естествен средства от хрема като Звезда, на пръв поглед не трябва да бъде противопоказания. Въпреки това, като всеки на високо ефективни лекарствени средства, те са на разположение, но в списъка им не е прекалено голям:

 • Чувствителност към компонентите на препарата (възможни са раздразнения и обриви по кожата покровах).
 • Бременност и кърмене (тук са възможни изключения, но е необходима консултация с лекар).
 • Възраст до три години.

Важно е да знаете

Трябва да се спазват и предпазни мерки при използване на виетнамската Звезди — не е позволено да влизат средства върху лигавици, в очите и на раневую повърхността на кожата.

Ако след прилагането на Звезда от хрема имате на кожата се появи дразнене, да започна да се притеснява сърбеж в мястото на приложение или от общото състояние се влоши, трябва да изплакнете място за нанасяне на балсама с хладка вода със сапун, а също така и за известно време да се откаже от използването на Звездички.

MAXCACHE: 0.39MB/0.00074 sec