Зиртек капки за деца: описание на наркотици, свойства и показания

От прояви на алергия, не е застрахован нито един човек, нито възрастен, нито дете. Тревожна симптоматика може да се появи в доста ранна възраст.

Децата тя доставя дискомфорт, а родителите много поводи за безпокойство. На днешния фармакологичното пазара са значителен брой противоаллергических лекарства.

Понякога родителите се губи в толкова широк асортимент и не знаят какво да даде на детето Цетрин, Эриус или Зиртек капки за деца.

Зиртек се отнася до че са лекарствени медикаменти от второ поколение. Той допринася за терапия алергии, както и за свеждане до минимум на проявите на патологии, като например сърбеж, лющене на дермата, обрив, секрет от носните ходове, сълзене на очите. Предписва лекарство на деца, предразположени към появата на алергии с превантивна цел. Активно вещество капки е цетиризин в дози от 10 мг. В Зиртеке съдържа незначително количество дестилирана и деионизированной вода, ледена оцетна киселина, натриев ацетат, пропилпарабензола, глицерола, пропилен гликол, сахарината натрий, метилпарабензола.

Терапевтичен ефект след употребата на капки за деца Зиртек идва след двадесет минути. Продължителността на действие на медикамент — ден. След прекратяване на терапията ефектът средства се запазва в продължение на три дни.

За разлика от много противоаллергических средства, по-специално Супрастина и Диазолина, Зиртек не предизвиква пристрастяване. Лекарство помага за стабилизиране на черупката мачтата клетки, превенция на разграждане и за намаляване на изхвърлянето на хистамин при контактировании с дразнител. Зиртек — едно от най-ефективните лекарства за лечение на алергии при деца. Пие лекарство може дори малки деца.

Лекарството притежава изразени противовъзпалителни, противоаллергическими и противозудными свойства и насърчава:

 • превенцията на развитие на алергии;
 • профилактика на пристъпи на астма;
 • облекчаване на активен поток на алергична патология;
 • отстраняване на сърбеж на дермата;
 • овладяване на явления экссудации;
 • намаляване на оток;
 • отстраняване на зачервяване на тъканите;
 • свеждане до минимум на акне.

Според инструкциите Зиртек капки за деца, ефективни са мистериозен в борбата с поллинозом, ринит, конюнктивит, алергични към ужилвания от насекоми, хранителни аллергиями, крапивницей, бронхиална астма, обструктивна бронхит, простудными увреждания, разгледани при синузит. Освен това този антигистаминный лекарство се назначава на деца преди ваксината DPT (срещу коклюш, тетанус и дифтерия).

Вземате лекарството, трябва в продължение на три дни и след три дни след ваксинацията. Тази мярка допринася за предотвратяване на появата на алергични реакции при децата, които я правят за първи път и предотвратяване на повторно заразяване на алергии на децата, които симптоматика алергии появиха след първата ваксинация. Определено, това лекарство е ефективно и ще помогне в лечението на алергии. Но за да се даде бебешки капки Зиртек е възможно единствено след назначаването на лекар. Не си струва да експериментирате върху децата.

READ  Температура от 36 до 36,9 детето и грудничка – какво означава това

Зиртек: доза, свръхдоза, странични ефекти и взаимодействие с други медикаменти

Прием на лекарството е показано на деца с една година. Деца до 2 години се назначава от употреба на пет капки два пъти на ден, до 6 години — пет капки средства два пъти на ден или десет капки веднъж на ден. Деца от 6 години и възрастни пациенти се назначава прием на десет капки веднъж на ден.

Не си струва да преувеличават посочени дозата Зиртека себе си. Лекар, ако има такава необходимост, сам ще се увеличи или ще намали дозата. С цел постигане на максимален терапевтичен ефект приема на лекарството трябва да е или преди, или по време на хранене. Детето отмеривают определените брой капки на чаена лъжичка. Лекарство запивается вода. Оптималното време за употреба на лекарства — вечерни часове. През зимата средство съветват да се вземе в 21.00 ч., а лятото — в 23.00 часа. Обусловливается това е факта, че именно в тези часове хистамин се произвежда в най-голяма концентрация. И, следователно, Зиртек, доза която е правилна, спомага за овладяване на емисии на хистамин и отстраняване на симптоматиката на алергии.

Но вечерния прием на лекарството за предпочитане не винаги. Ако лекарството е назначен приема два пъти на ден, след това трябва да се пие капки сутрин и вечер, с интервал от 12 часа. Продължителността на терапевтичния курс зависи от заболяването. Ако средство се приема за лечение на остра алергия, трябва да се лекуват до пълното изчезване на симптоматиката. Като правило, това е половина седмици. Ако човек е склонен към сезонните аллергиям, Зиртек предприемат дълги курсове — до един месец.

Между курсовете задължително трябва да бъде на интервали от поне две седмици. Лекарства Зиртек под формата на капки е противопоказана на хората с наличието на индивидуална непоносимост. Не си струва да дават лекарства на децата, на които все още няма шест месеца. Не се препоръчва приема на лекарството по време на света плода и кърменето. Хората с наличието на такова заболяване, като бъбречна недостатъчност, назначен от дозата на Зиртек, която е предпочитана — възрастни десет капки веднъж на ден, деца до шест — пет капки, до дванадесет — десет капки.

READ  Да, причинена от възпаление на вътрешното ухо

При чернодробна недостатъчност лекарят взима дозата в зависимост от нивото на креатинин в кръвта. Хората с гиперплазией на простатата и травми на гръбначния мозък вземат средство съветват с повишено внимание. Ако след прием на капки се отбелязва закъснение урины или значителното му намаляване, прием на капки се отменя. Тъй като Зиртек, както и други антиалергичен лекарства провокира появата на сънливост по време на преминаване на терапия съветват да се въздържат от всякаква дейност, която е свързана с необходимостта от бърза реакция и концентрация на вниманието.

Ако принимался Зиртек, дозата на която е била значително надхвърлен, възможно е появата на:

 • разширяване на зеницата;
 • на сърбеж;
 • безпокойство;
 • задръжка на урина;
 • нарушения на съня;
 • предобморочного състояние;
 • неразположение;
 • тремора;
 • учащенного ударите на сърцето.

С цел премахване на симптоматиката на предозиране трябва да промиете стомаха. Оптимално провеждане на процедурата не по-късно от един час след появата на тревожен симптом. Ако от употребата на капки мина повече от час, е необходимо в промывании стомаха не.

В този случай трябва да се вземат сорбент. Ако Зиртек се приема заедно с Теофиллином, се отбелязва намаляване на скоростта на отделянето на първата, поради което ефектът продължава около три часа. Същевременно се приема Зиртека и Ritonavir се наблюдава увеличение на концентрацията на Зиртека в кръвта от над 30%.

В такъв случай дозировката на антигистаминного намаляват. От Зиртека, също както и всеки друг медикамент има странични действия. След прием на капки странични ефекти са рядкост, но все пак появата им е възможно.

Употребата на Зиртека може да провокира появата на:

 • главоболие;
 • виене на свят;
 • неразположение;
 • сънливост;
 • предобморочных състояния;
 • тремора;
 • халюцинации;
 • ксеростомии;
 • диария;
 • болезненост в епигастриума;
 • гадене;
 • фарингит;
 • хрема;
 • отоци;
 • дизурии;
 • обриви;
 • на сърбеж;
 • ангионевротического оток.

Аналог на Зиртека на капки за деца, цени и отзиви

Зиртек — ефективно лекарство, притежаващо мощни антигистаминными свойства.

На днешния фармацевтичния пазар представени значителен брой аналози Зиртека на капки за деца.

В състава на всеки такъв лекарството е включено едно и също активно вещество. Често вместо Зиртека предписват прием на един от неговите аналози: Цетрина, Цетиринакса, Цетиризина, Алерзы, Алертека, Зетринала, Зинцета, Зодака, Летизена. Най-добрият аналог на Зиртека на капки за деца е Зодак сироп. Освен това, може да определяни употреба на капки Пардазина, сироп Цетрина и Зетринала. Много хора се чудят, какви са различията Зиртека и Зодака, ако те имат един и същ активен компонент и свойства.

READ  Отколкото да се лекува гнойную възпалено гърло: симптоматика, основните принципи на терапия

Разликите между тези лекарства, макар и несъществени, но все още на разположение:

 1. Производството. Зодак издадени от чешката компания Zentiva, а неговият колега — Зиртек на капки за деца, произведени в Италия, Швейцария и Белгия.
 2. Допълнителни компоненти. Един и същ в тези две лекарства е само активен компонент, спомагателни вещества в тях са различни.
 3. Цената. Зодак струва в пъти по-евтино Зиртека.

И двете лекарства може да се използва във всяка възраст. Зодак, като аналог на Зиртека на капки за децата, може да определи лекуващият лекар. Средната цена на лекарствата 450 рубли. Зиртек — доста ефективно антихистамин лекарство. Потвърждение на неговите действия са мнения на майки, деца, които са приемали капки.

Коментари

Маргарита, ветеринарен лекар, на 44 години. «Когато е време да се направи DPT, лекарят ни предупреди, че трябва да се пие Зиртек. Каза, че лекарството няма да навреди, а само да помогне. Аз си мислех, че самата ваксина е вече натоварване на детския организъм, така че ние да не са приемали лекарства. Буквално няколко часа след ваксинацията се появи обрив, хленчещо дете да стане. Три дни аз давах на детето Зиртек, всичко мина. Много съжалявам, че не е послушала лекаря. За следващия път да се провалят запасемся Зиртеком».

Наталия, на учител, на 31 години. «Не знаех, че има син има алергия към ухапване от пчели, докато не избягаш дома с отечным лице. Добре у дома майка ми е била, тя е лекар. Ние дадохме десет капки от Зиртека, и буквално след половин час подуване спал, син стана по-добре. Страхувам се да си представите, че би могло да бъде, ако бях един дом».

Никита, фитнес-треньор, на 43 години. «Моята дъщеря на 10 години. Често се разболява, настинки. Лекарят някак назначи Зиртек на капки. Много добро лекарство. Хрема бързо премахва, така и състоянието на нормализира. Когато са болни, също го приемам».

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00117 sec