Характеристики на лечение катаральной форми на гастрит

Възпалителни ЧРЕВНИ заболявания се отнасят към общата група патологични отклонения, дава на хората чувство на дискомфорт. Много хора знаят от първа ръка за гастрит, негови прояви, причини. Катаральная форма е една от промените.

Характеристики и видове

Гастрит — това е медицински термин, свързващ група-ЧРЕВНИ заболявания с различен произход. Освен това, те се характеризират с по протичането на процеса. Например лигавицата на стомаха ударена от възпаление или дистрофией. Това може да бъде начален симптом на някаква патология, едно заболяване или е свързано с интоксикация на организма. Около 10% от пациентите страдат от остра форма на катарального рефлукс гастрит.

Болестно отклонение се различава по видове:

1. Просто — катаральная форма на гастрит. Най-често срещаният.

2. Эррозивный. Гастрит с хеморагичен компонент на стените на честват язви.

3. Остър коррозивный — често при пациенти, выпивших по различни причини вещества агресивно действие (киселини, основи и т.н.).

4. Фибринозный. Мазен воспалена по вид дифтерия, покрито с фолио, състояща се от протеин, фибрин (обикновено се формира при скарлатине и други инфекции). Лечението се извършва с антибиотици.

5. Флегмонозный — цялата вътрешна стена, покрита с гной, значително удебелени.

Активни вещества постъпват в стомашно-чревния тракт с консумираната храна. Органи на храносмилателната система са доста чувствителни, мазен абсорбира много хранителни компоненти.

Вътрешната стена от стомаха има определени свойства, помагащи му да се справи с назначаемыми функции на необходимото ниво. Има видове клетки, разположени в стените на:

  • произвеждат солна киселина, участвующую в изработването на ензими, расщепляющую храна на влакна;
  • участват в производството на специални ензими, осигуряващи разграждането на протеини в малки вериги от аминокиселини, а това помага на предстоящия храносмилането в червата;
  • изработват слуз, нечувствительную към действието на ензими и киселини, способна да се осигури клетки от люти среда.

Основни причини

Получената маса се храни, постепенно се превръща в химус и се движи напред на хората с увреждания. В устата се случва рециклиране на хранене в малки фрагменти — това улеснява храносмилането в стомаха. Хората най-вече себе си да се окажат източник на техните проблеми. Те перегружают на храносмилателната система. Причина за развитие на катарального гастрит е различна, идентифицира го назначава за правилното лечение.

Етиология:

1. Неправилна диета с преобладаване на груби компоненти, съдържащи се в храните, или недостатъчно храносмилане храни — в този случай основните частици на хранене нанасят механични наранявания на лигавицата и стават причина за увреждане на малка площ, но остър стомашния сок разяжда нарушенный покривка, причинява възпаление.

READ  Кои хранителни продукти са в състояние да предизвика киселини в стомаха?

2. Използването на някои медикаментозных лекарства на празен стомах. Пациентите трябва да се вслушат в съветите на вашия лекар или добре да се запознаете с пояснителни бележки към наркотик. Лечение на усложнение може, при спазване на препоръки.

3. Хранително отравяне (не трябва погрешно да се сравняват с химично изгаряне на стомаха). Често се случва от поглъщане дух основа на напитки или пикантни храни. Така че вырабатываемая слуз не може да се справи с интензивно излагане и вътрешните стени са повредени. Трябва не само да се откаже от данни за продукти, но и за лечение на заболяване.

4. Някои видове инфекциозни заболявания отрицателно влияние върху състоянието на лигавицата, провокира катарална делене гастрит.

5. Емоционални или тежък стрес получават контра реакция от страна на ендокринната система като гастрит на стомаха, както някои обстоятелства стават причина за появата на язви.

6. Яде лоши храни, които са източник на разпространение на патогенни микроорганизми и техните токсини. Трябва да се внимава за качеството на употребляемой храна, а спестявания в този случай е скрита.

Признаци на заболяването

При катарального гастрит се появяват симптомите доста бързо, а ги тежестта на ясна за разлика от хронични, така че пациентът веднага се обръща внимание. Около 4-6 часа след поглъщане на компонент с интензивно влияние възниква болезнен удар в эпигастральной област. Нервни окончания, разположени в обвивка, усещат негативното въздействие на дразнещите фактори и предават сигнал на ЦНС.

Признаци и симптоми на гастрит:

1. Киселини в стомаха — чувство за парене, ощущаемое зад гръдната кост. Тя започва от емисии в хранопровода кисело маса от стомаха. Неговата вътрешна повърхност на стените не е предназначена за такъв силен удар, така че при катаральном гастрит се развива този симптом.

2. При възпаление на лигавицата се отбелязва невъзможността за извършване на необходимите функции или перерабатывание на храна до кашеобразной суспензия. Пациентът нагнетается чувството на гадене, което води до повръщане. Така организмът се опитва да се отърве от съдържанието. Не може да ограничи процеса, тъй като това значително повишава налягането и може да се случи скъсване на стената на хранопровода (синдром на Бурхаве) или кардиального отдел на стомаха (синдром на Малъри-Вейсса).

READ  Превенцията на децата от заразяване с червеи

3. Оригване с лош аромат и кисел вкус, с навлизането вследствие на емисии на малки количества масите обратно в устната кухина. Не сравнявайте това явление с повръщане, тъй като тя позволява на тялото се отървава от основния обем на храната.

4. Интензивно протичане на възпалението води до освобождаване на активните вещества и интоксикация на организма. Се наблюдава повишена телесна температура, понякога до критично ниво.

5. Обща слабост — не е основен критерий, но почти винаги са наблюдавани при пациенти с катаральным гастрит.

6. Редки изпражнения рядко, но понякога се влошава състоянието на пациента.

Курирующий лекар събира подробна история, се опитва да установи истинската причина за катаральной патология. Така че не може нищо да скрие от вашия лекар. Напротив, трябва да си спомните всичко, което има отношение към болестта.

Езикът е огледало на стомашно-чревния тракт. При проверка той изсъхне, повърхността му ограден бяло и сиво покритие. От устата источается лош мирис, а за почистване на зъбите не се премахва. Пальпация коремната стена причинява болка в эпигастральной област, а също и около пъпа. Общ анализ на кръвта показва уголемени съдържание на левкоцити и скорост на слягане на червените кръвни телца (надежден признак на възпалителни отклонение). Фиброгастроскопия — един от информативни методи за изследване на стомаха при катаральном вид на заболяването (може би посоката на допълнителни диагностични процедури — УЛТРАЗВУК, компютърна ТОМОГРАФИЯ, ядрено-магнитен резонанс).

Лекарствена терапия

За регулиране на състоянието на болния, за възстановяване на нормалното функциониране на СЧ лекарите прибягват до терапията лекарствени средства катарального, бр.

Медикаментозные начини за лечение на:

1. Спазмолитици (no-spa, Дюспаталин) намаляват болковите пристъпи чрез отпускане на гладките мускули на вътрешните органи.

2. Антиациди — алкални продукти (Алмагель, Гастал, Маалокс, Рени, Гевискон). Те започват да реагират с желудочным сок, което влияе благоприятно на лигавицата, и тя не е в контакт с агресивни среди, както и по-рано.

3. Хелатори (Энтеросгель, Полисорб) — група на лекарствата, усвояването на различни вредни вещества. Те позволяват да се намали броят на токсични компоненти в стомаха, след като допринасят за тяхното премахване с каловыми на масите. Помагат да се лекува неосложненный вид на бери-бери.

4. Прокинетические лекарства (Мотилак, Ганатон, Метоклопрамид и други) помагат потискат повръщане.

READ  Диетата при гастрит с повишена киселинност кровнем

5. Антибиотици (Тетрациклин, Вибрамицин, Рондамицин). Лекарствена терапия се прилага, ако е инсталиран этиологией катарального гастрит е инфекция.

6. При тежък стадий на болестта, ако възникне необходимост корекция на водно-електролитен баланс. Тялото подкрепят въвеждането на физиологичен разтвор и глюкоза.

Само курирующий лекарят ще определи как може да се лекува катарална делене гастрит. Не използвайте самостоятелно предназначение терапия на стомаха.

Диета и профилактика за гастрит

1. При лека етап в началото на лечението на пациентите се препоръчва да се откажат от храна в продължение на 1-2 дни. Това ви позволява да почистите засегнатия орган и премахване на въздействие на съдържанието на лигавицата. След това в диетата постепенно се въвеждат каша от овесени ядки, лесно усваиваемое нетлъсто месо, плодови сокове. Когато състоянието на болния се подобрява, хранене става разнообразна.

2. При средна степен на поражение при катаральном гастрит се прави очистване на съдържанието на стомаха, преди да започне да се лекува болестта. Тази процедура премахва вредните вещества, предпазва от влошаване на патология. Новият продукт в диетата се добавя с голямо внимание.

3. При силна интоксикация се назначава разтвор на глюкоза или Рингера за подобряване на състоянието на болния. Стомахът се измива с топла вода. След няколко дни глад му се препоръчва спазването на диета, където са показани малки порции сок, gruels, другият е лесно усвоима храна. Постепенно диетата се допълва от, и човек започва да се хранят нормално.

4. При катаральной форма препоръчително да се храните според диетата (благоприятна за лечение), яде накъсана и да включите в диетата зеленчукови супи, яйца, сварено рохко, ниско съдържание на мазнини извара, кисело мляко, мазен зърнени храни, нетлъсто месо, приготвени на пара. В напитки се предлагат на компот, ферментирало на печен мляко, отвара от шипки, сметана, сок, слабо лева на зелен чай, минерална вода, без газове.

Забранени са пушени, пикантни, колбасная продукти и консервирани храни, шоколад, силен чай, кафе, какао, алкохолни напитки, захарни изделия и сладкиши. Трябва да се намали консумирането на картофи, бобови растения, зеле и други, които газообразование.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00091 sec