Как да приемате сок от картофи при гастрит с високо ниво на киселинност?

Гастрит в една или друга форма е много разпространен. В повечето случаи на възпаление на лигавицата на стомаха – хронична болест, така че е важно да знаят и да могат да прилагат достъпни методи за лечение и профилактика. Картофи – зеленчук, който най-много се използва в храната си, е ефективно средство при много заболявания на стомаха.

Каква е ползата?

Полезни свойства са обусловени от състава зеленчук: лесно усвояемая фибри, протеини, органични киселини, минерали и мазнини. Такава полезна комбинация от вещества, които съдържа в себе си клубен, не се създава по изкуствен път.

Картофен сок, благодарение на своите активни вещества, оказва ефекти:

 • общеукрепляющий;
 • слабително;
 • регенериране;
 • противомикробный;
 • ранозаживляющий;
 • болкоуспокояващо;
 • спазмолитичен;
 • противовъзпалително.

Картофен сок е в състояние:

 • да се отърве от хроничен запек;
 • изтрий парене и дискомфорт в стомаха;
 • за подобряване на апетита;
 • за избавяне от болки в СЧ.

Ползи средства не е само в това, че тя облекчава симптомите, като силно спазмолитично имот, но и е чудесно лекарство, ако, разбира се, липсват противопоказания за неговото приемане.

Как правилно да предприемете?

Като също се използва за медицински цели картофен сок при гастрит, за ползите е в максимална степен? Необходим е сок, който е бил варят не повече от 10 минути, в противен случай никой няма полза. Пие средство трябва само на гладно, малко отпочинали след употребата му.

При гастрит, когато киселинността над нормата, сок приемат в дозировка 100 мл всяка сутрин в продължение на седмица. След това трябва да се направи почивка на всяка седмица, а след това да проведе още един курс. При невъзможност да се пие сок поради специфичното си вкус може да е малко подслади го с мед. Дозировката ще бъде следната: в 100 мл – 1 супена лъжица. л. мед. В случай на алергична реакция на мед може да се приготви смес от моркови и картофи. Този сок се използва в продължение на две седмици по няколко пъти. След приключване на курса на лечение трябва да издържат на седмична почивка.

READ  Полипи в дебелото и тънките черва

Ако при гастрит увеличава се киселинността, се препоръчва да се смесват такива сокове от зеленчуци: цвекло (1/4 календар), картофи (1/2 календар), морков (1/2 календар), зеле (1/4 член). Приемат през целия ден на 3 приема на интервали трябва да бъдат приблизително еднакви.

Лечение на гастрит с помощта на картофено сок, сварен от небелени картофи, трябва да се започне с 1 супена лъжица. л, постепенно привеждане на дозата до ½ супена Крайния лечебен ефект може да се постигне след пълен курс, а той е 10 дни, а след това – най-много дни на почивка. Курсове трябва да бъде не по-малко от три.

Препоръки

Ефективността на сок от картофи в комплексно лечение на гастрит с високо ниво на киселинност, ще зависи от това, дали правилата за приготвяне на лечебни средства. Трябва да се използва пречистен и помытый корен, без пъпки. Ако картофите са зеленикави петна, те трябва да се режат, защото тук е концентрирана най-голямата концентрация на вредни вещества.

Приготвени картофи се втрива върху фина ренде, кайма, два пъти или се смила в блендер. В резултат на това трябва да получат кашеобразная маса, която трябва веднага да се прехвърлят върху марля, предварително трябва да се прибират в няколко слоя и ръцете си стиснете сок. Тук, най-важното, не се бави, така че той не успя да стане тъмно.

При эрозивном гастрит, клубените не се почистват от кората. Картофите се измиват добре с помощта на гъба. След това се смачкват така, както и в първия случай.

Не по-малко важно диета при гастрит с повишена киселинност, която изключва употребата на мастни, месни ястия, сладкиши, тестени изделия. Препоръчва се за лечение в съчетание с храна, предимно от растителен произход. За да се постигне най-голям ефект, преди употреба сокът трябва малко да се затопли.

Същите свойства, като картофи, зеле има, я препоръчват приема по 1/3 чаена чаша преди ядене.

Има ли противопоказания?

READ  Причините за появата на киселини в стомаха при бременност и начини за лечение

Сок от картофи е ефективен при лечението на много заболявания, но има и ограничения за неговата употреба:

 • тежка форма на захарен диабет;
 • 3-4 стадий на затлъстяване;
 • процесът на ферментация в червата;
 • силно намалява нивото на киселинност на стомашния сок.

Има противопоказания за лечение на този народен лек за през пролетта, защото през зимата корен губи начално количество витамини и наситен с отровни вещества соланином. Методът не само няма да даде желания резултат, но и пред отравяне в тежка форма.

Има и противопоказания за използване на зелени картофи, защото в него се съдържат токсични вещества.

Сок не много приятни на вкус, както казват много коментари, но за да се излекува от заболяване, трябва малко да се изчака. Хората, които вземат това на достъпни народно средство, могат не само да се отървете от неприятните симптоми на гастрит, но и за понижаване на кръвната захар. Освен това, благоприятно ще се отрази и на други органи.

Мненията на хора

«Аз отдавна са поставили диагноза: гастрит с повишена киселинност и освен лекарства лекарят препоръчва се пие сок от картофи. Средство за наистина ефективно, освен това той има в кухнята на всяка дама. Натирала картофи на фино ренде, след което отжимала и выпивала сутрин преди хранене».

Валентин, На Самара.

«Периодично силно започва да боли стомах. На лекар не искам да отида, а мненията в мрежата са противоречиви. Познат ме посъветва да се пие сок от картофи в съчетание с моркови, зеле и цвекло. Пропил седмица – стомахът спря да се притеснява. Лечението се оказа ефективен, че могат да свидетелстват многобройни признания».

READ  Как да се подготвим за колоноскопия с помощта на Фортранса

Владимир, Москва.

«Как измъчван тези ужасни болки в стомаха. Отидох на лекар, който е и диагноза гастрит с повишена киселинност. Освен лекарства приписал картофен сок. Вече през ден прием, аз почувствах облекчение, а след седмица спазми и изобщо ги няма».

Ирина Самина, Краснодар.

«Моето мнение е, че сок, получен от картофи – ефективно средство при лечение на гастрит с повишена киселинност, отколкото е в състояние да се уверите от собствения си опит. Се приема по ½ чаена чаша всяка сутрин 20 минути преди хранене. Не само болката премина, но и за общото състояние значително се е подобрило».

Ната, Сочи.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00074 sec