Как да се излекува дете от pinworms?

Pinworms при деца се срещат много по-често, отколкото при възрастни. Честота на заболеваемост младши контингент е длъжен в повечето случаи несоблюдению на правилата за лична хигиена. Този вид гельминтоза се диагностицира в повечето случаи, така че в разглеждането му симптоми, особености се нуждаят от лечение и профилактика на абсолютно всички родители.

Деца уверени виждат света чрез вкусовите рецептори, а това значи, че абсолютно всички предмети изтеглен в устата. Слаб, все още не напълно узрели тялото е в състояние пълноценно да се противопоставят на злонамерени микроскопични същества и паразити. Последните носят в себе си немалка заплаха вътрешните органи, така че проникването им поражда сериозни последствия за здравето на детето.

Какво е энтеробиоз?

Симптоми на заразяване острицами позволяват да ги различи от симптоми на други болести, причинени от червеи. Энтеробиоз се развиват само в червата. Pinworms приличат на малки белесых червеи. Жените от този тип обезпаразитяване 2-3 пъти могат да превишават размерите на представителите на противоположния пол. Въпреки това опасност за човека като червеи представляват не поради своята 1,5 см на дължина. Да се размножават като червеите могат невероятни темпове. Близо до аналния отвор паразити снасят яйцата си в гънките на кожата, предимно през нощта, така че един от основните симптоми на появата на pinworms се счита за наличието на малки червеи на бельото сутрин.

Достатъчно бързо тези нематоди стават полово зрели особями, които незабавно проникват навътре в ректума. Вътре те се прикрепят към стените на лигавицата. Живеят глисти, докато не отложат яйца – жизнен цикъл на женските завършва в процес на продължаване на поколението.

Pinworms при децата се проявяват по различни начини: в момичета энтеробиоз протича не толкова лесно, както при момчетата. Лечението на болестта е задължително му трябва да започне при първите симптоми. При момичетата pinworms също влияят отрицателно на състоянието на лигавицата на половите органи, предизвикват други инфекциозни заболявания. Дори ако не се лекува энтеробиоз, всеки паразит все пак умира след 1,5 месеца по естествен начин. Това обаче не казва, че няма терапия поведение не е необходимо – отжившие своя век възрастните се заменя с «армията» на ларвите и младите, който с нови сили продължава да очарова вътрешностите на детето, което без съмнение се отразява върху благосъстоянието на бебето.

Като деца се заразяват острицами?

Естествено, че на децата се заразяват с тази болест е много по-лесно, отколкото възрастен човек. Детето е винаги активен, води активен начин на живот, постоянно се запознаеш с външния свят. Игри с децата в двора или внимание, ул. домашни любимци – всичко това носи огромен риск от заразяване острицами.

Сред начини на предаване на инфекцията е да се идентифицират основните:

1. Орално-домакински. Ако пациентът е дете докосва с ръце ануса, карти си поради постоянния сърбеж, ларви на pinworms попадат към него под ноктите. Контактируя с предмети, повърхности, дрехи, такива деца стават разносчиками на инфекцията, разпространение, я за всичко, което те докоснете тях. Ако друго дете оближет заразения обект, яйца pinworms попаднат вътре в тялото му.

2. Орално-пинов. Най-често се предполага общуването на децата с домашните любимци. Просто гали пухкави домашни любимци, може да доведе до инфекция.

Pinworms детето – в следствие на отсъствието на чистота и хигиена. Не само ес, но и прогрессированию на болестта помага на мръсно бельо, рядко миене на ръцете. Чистота – главният враг на глисти, така че борбата с тях е важно да се изгради на база на този принцип.

READ  Повърхностен гастрит антрального отдел на стомаха

Признаци за детето pinworms

За кратко време отпечатване на pinworms от детския организъм, е изключително важно да започне да действа след появата на първите симптоми на заболяването. При възрастни и деца признаци на заболяване са до голяма степен сходни. И ако се разбере по поведението на възрастен човек за това, че той има заразени с червеи, трудно, непосредствеността на децата позволява на родителите да се определят симптомите на pinworms на най-ранните етапи.

Най-главен отличителен признак на гельминтоза у детето е честото почесывание задния проход. Сърбеж в ануса нарече размножаване червеи. Както вече беше посочено, в този участък от паразити, за да снасят яйца. Засилва симптом през нощта, защото тялото на бебето се намира в недвижими имоти състояние, и да направите това гельминтам много по-лесно, отколкото през деня при максимална активност на детето.

При постоянно чесане кожата покрива аналния отвор може да се появи допълнително усложнение, поради присъединяване на вторична инфекция. Механични повреди на епидермиса в областта на ануса при проверка на видими с невъоръжено око. Освен това, те могат да бъдат гиперемированными и възпаление, което изисква специфично външно лечение.

Допълнителни симптоми энтеробиоза

Вътрешните промени при гельминтозах и заразяване на острицами по-специално са нарушения диария. При болно дете те могат да се проявяват по различен начин. Най-често това са:

 • запек;
 • диария;
 • гадене;
 • повръщане;
 • подуване на корема;
 • метеоризмы.

Заслужава да се отбележи, че този симптом энтеробиоза детето дава възможност да се прецени достатъчно висока степен на заразяване и на населението на червата множество индивиди pinworms. Освен посочените по-горе симптоми да се каже за наличието на паразити детето ще помогнат и на други признаци гельминтоза. Pinworms при децата се проявяват загуба на апетит и на бързата загуба на тегло. Освен това, обърнете внимание на естеството на каловых на масите детето, при гельминтозе в него могат да открият слуз – това също достоверное потвърждение глистной нашествия. Освен слуз в екскременти от болните деца могат да попаднете на странни бели частици. Вероятно това е и има червеи, но липсата им в фекалиях не е показателно за това, че в червата не pinworms.

Нарушения на централната нервна система – знак гельминтоза. От голямо присъствие на паразити в организма на децата изпитват и сериозни неврологични нарушения. Причината за това, според лекарите, служи като интоксикация. Продукти на жизнената дейност на глисти действат отравляюще на здравето на детето. В тази фаза на заболяването, лечението pinworms предполага използването на най-силните медикаменти, разрушително действие е насочено не само към възрастните нематоди, но и на червеите в стадия ларва.

Энтеробиоз заявява себе си промени в поведението на децата. Като правило, те стават раздразнителни, вспыльчивыми, може да се появят необоснованная агресия. Всички по-горе симптоми – не е извинение, за да избяга в аптеката и купуват един след друг противогельминтные лекарства. Преди да се лекува энтеробиоз, е важно да се уверите, че бебето в червата «постоянно» точно pinworms. Да това е възможно само след полагане на цялостна диагностика.

READ  Начини за лечение при гастрит обострившемся

Характеристики на диагностика pinworms

За да се изведат на червеи от детския организъм, трябва непременно се обърнете към педиатър. Лекарят ще даде посока на различни по вид изследвания, резултатите от които д-р може да изпрати на малко дете до узкопрофильным специалисти – гастроэнтерологу и паразитологу. Диагностични дейности представляват обследовательский комплекс, състоящ се от следните етапи:

1. Анализ на каловых на масите на яйца обезпаразитяване. Извършва се в лаборатории, отговори можете да получите в края на деня.

2. Терени с площ ануса. Най-често това проучване, проведено сутринта. Преди процедурата на бебето не трябва да се къпе. Яйца на паразити в случай на тяхното присъствие в гънките на кожата е задължително прилипнут до лепкав филм. В лаборатория, под микроскоп експертите да се провери дали те са острицами.

3. Клиничен анализ на кръвта. При энтеробиозе в кръвта се увеличава эозинофилы. Понякога възниква анемия и намален брой на червените кръвни клетки. Това свидетельствование заразяване е възможно за напреднали стадии на гельминтоза при деца.

В случай на необходимост лекарят може да назначи и други изследвания. Въпреки това, за да по-скоро да започне да се лекува энтеробиоз и засегнатите острицами органи, достатъчно информативни са и тези анализи.

Превантивни мерки

Самостоятелно лечение в домашни условия при тежки случаи червеи на детския организъм – неоправдано небрежност от страна на родителите. Без квалифицирана помощ за да се справят с този проблем е почти невъзможно, а тук се навреди на и без това отслабен организъм на детето да може без много усилия. Преди да се запознаете с основните медикаменти, подходящи за лечение на энтеробиоза при деца, следва да се обърне внимание на някои моменти. Дори и най-ефективни и скъпи хапчета от pinworms няма да дадат резултат, ако се игнорира нижеописанные правила за терапия и профилактика на гельминтозов при хора от всички възрастови групи, и особено – при децата са:

 • След посещение на тоалетната, преди хранене и при пристигането си у дома от улицата винаги измивайте ръцете си със сапун.
 • Редовно се извършва мокро почистване на жилищни помещения.
 • Вземането на душ всеки ден, сутрин и вечер.
 • Всеки ден се променят нательное бельо, а в случай на заразяване и спално.
 • Задължително желязо нажежено желязо бикини на бебето след измиване.
 • Следете за чистотата на използваните продукти.

Отколкото да се лекува энтеробиоз при децата?

Всички противоглистные лекарства могат да вземат у дома. Терапия pinworms в повечето случаи минава в родните си стени. Лекарят ще вземе възможно най точното лекарство, обикновено под формата на таблетки; от pinworms при правилен подход можете да се отървете бързо, ако лечението ще се проведе под контрола на д-р. Госпитализировать детето може само в случай на сериозни поражения на организма от хелминти.

Сред противопаразитарных лекарства за лечение на нематоди най-оптимални са:

1. Вермокс, Медамин – се предлагат под формата на таблетки, в случай на заразяване на детето често се предписват с превантивна цел и други членове на семейството. Да се вземат такива лекарства могат да бъдат деца над 2 години. Активното вещество се парализира дейността на червеи, умертвляя им. Тялото глисти напускат заедно с каловыми на масите.

2. Пирантел. Отпечатване на паразити може при възрастни и деца, се отнася до средствата за широк спектър на действие. Лекува глистную инвазию с помощта на тези хапчета може на всеки етап гельминтоза.

READ  Кои хранителни продукти са в състояние да предизвика киселини в стомаха?

3. Пиперапзин. Активно влияе на pinworms в червата. Дозировката на препарата се определя от лекар, в съответствие със степента на тежест на заболяването и индивидуалните особености на болния.

4. Пирвиний памоат. За децата се предлага дадено лекарство под формата на сироп, което ви позволява да приемате лекарството, дори и на децата, от 6-месечна възраст. Средство блокира напълно продуцирование необходими за хранене и наличието на червеи.

5. Декарис. Хапчета въз основа на левамизола се считат за едни от най-ефективните средства за лечение на нематоди при деца на висши от 3 години.

Взема решение да се оттегли от тялото на детето pinworms с помощта на единствения ефективен метод – медицински, трябва да се въоръжите с търпение и внимателно да спазват всички лекарски препоръки. В домашни условия лечение може да продължи няколко седмици. Ако възстановяването след първия курс на лечение не настъпва, след известно време може да опитам отново премахване на паразити с помощта на таблетки. Към повторното медицински комплекс може да се подхожда не по-рано, отколкото по-късно от 2 седмици след приключване на предишния.

Домашни средства против глисти

В допълнение към лечение може да бъде свързана и традиционната терапия. Да се отървете от паразити дома си с помощта на натурални продукти днес се решават много от съвременните жители. Струва си само да се отбележи, че напълно да преодолеят гельминтоз с помощта само на алтернативни народни рецепти, най-вероятно няма да успее. Заедно с домашни методи на лечение може да се засили действието на медикаментозных лекарства и се ускори процеса на оздравяване. За да се избавите от pinworms могат да се възползват от най-известните и популярни рецепти:

1. Чесън хоросан. За приготвянето му ще са необходими няколко скилидки чесън. Выдавив сок от тях, да даде 1 чаена лъжичка. на детето. Мийте средство трябва 1 чаша мляко. Процедурата се извършва в продължение на 3 дни. Преди прилагането си струва да се консултирате с гастроэнтерологом.

2. Лук маса. За подготовката му е необходимо каша от лук, заправленная с растително масло. Обикновено я дават на децата си преди сън. Достатъчно 1 чаена лъжичка., можете да пиете голямо количество вода се консумират лекарство в продължение на 5-7 дни.

3. Тиквени семена. Един от най-старите методи за лечение на глисти при децата. Ядки в суров вид, трябва да се смила и подправете със зехтин. На деца се дава по 1 супена лъжица. л. на гладно сутрин, няколко часа преди закуска.

4. Пелин инфузия. Подготвя такова средство в размер на 1 супена лъжица. л. суха трева 2 чаши вряла вода. Даде лекарство оставя да престои около половин час, след което се прецежда и се дава на бебето през деня.

Pinworms при децата е проблем, позната на много родители. Излекуване от гельминтоза не гарантира, че детето вече не е договор на тези заразна болест. Избягване на рецидив специално внимание трябва да се обърне на обучението на дете правила за хигиена и чистота.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00142 sec