Лекарства от диария, за деца и възрастни

Диария или диарията е заболяване на стомашно-чревния тракт, характеризиращо се с появата на чести течни изпражнения. Този проблем може да се реши с помощта на щадящей диета и ефективни съвременни лекарства. За да спре диария, трябва да се направи избор въз основа на индивидуалните качества на пациента (възраст, предразположение към аллергиям, лични предпочитания) от списъка на следните лекарства от диария, за деца и възрастни: Лопедиум, Лоперамид, Имодиум; Энтерофурил, Стопдиар.

Трябва да се помни за това, че за максимално бързо и ефективно лечение на диария всяко хапче от диария трябва в комплекс с адсорбирующим (Смекта, Фильтрум-Ст) и удобен за приемане на лекарство за възстановяване на изгубена микрофлора на червата (Linex, Бифиформ). Прилагането на лекарствени средства трябва да се придружават от постоянен восполнением на загубена по време на диария течност. На пациентите си струва да се пие не по-малко от 2 литра обикновена вода на ден, за предпочитане с растворением в нея, съдържащи полезни йони средства, като Регидрон. Те помагат да се възстанови електролитния баланс и нормализиране на работата на увредени органи и системи.

Какви лекарства се прилагат?

1. Смекта.

Лекарство от естествен произход, го добиват от coquina. Се отнася към групата на сорбентов, т.е. абсорбира вредни вещества, токсини, избытки на ензими и киселини от стомаха и стомашно-чревния тракт, провокира диария и мек естествен начин ги премахва от организма. Палта стените на червата, засилват защитните свойства, което провокира регенерацията на увредените тъкани, унищожава вредните бактерии и допринася за по-нататъшното развитие на полезните и възстановяването на нормалната микрофлора.

За разлика от повечето сорбентов, прах Смекта не оказва въздействие върху перисталтиката на червата при деца и възрастни, тя малко противопоказания. Дори и най-палав дете да може лесно да се вземе разтвор на това лекарство, тъй като тя има приятен портокалов аромат. Голям плюс е, че е позволено да се използват за деца до една година, бременни жени и кърмещи майки без корекция на дозата.

Трябва да се помни за това, че Смекту е желателно да се използват по време на отравяне след промиване на стомаха. В процеса на първия прием на възрастни, изисква се пие разтвор от 2-те пакетчета наркотик, по-късно приемате по 1 на всеки 8 часа. На децата до една година трябва да се даде по пакетику на ден, детето по-големите – по два, като се започне с 2 години по – възрастни дозата. Задължително издържат малка пауза в 1,5-2 часа между приема на Смекты и всички други лекарства, тъй като могат да поглъщат и значително намаляване на неговата ефективност.

При предозиране возникнает чревна непроходимост. Понякога децата не ми харесва на вкус, тогава се използват други подобни адсорбент (Неосмектит, Энтеросгель).

READ  Причините за появата на метеоризма при възрастни и правилата терапия

2. Лопедиум.

Тъй като Смекта слабо се отразява на перисталтиката на червата и не оказва огромното въздействие на образуването и добив на течни изпражнения, това най-ефективно ще се възползват от противодиарейными средства, като хапчета Лоперамид или Имодиум и капсули Лопедиум. Те могат да вземат възрастни и деца над 6 години.

Терапевтичния ефект се състои във взаимодействието на съдържащите се в тях вещества с рецептори в червата. Те веднага попадат в кръвта: хапчета рассасывают, а покрити със специална обвивка на капсулата – проглатыватют. Лекарството бързо достига до крайната си дестинация. Лекарства много силно подтискат сократительную способността на вътрешните органи, рязко намаляване на тяхната секреция, поради което се оказва стягащ ефект. Въпреки това всеки от тези медикаменти трябва да се приемат с повишено внимание, тъй като при бесконтрольном честа употреба на въздействието ще бъде толкова силна, че столът да се отиде за няколко дни. Затова е препоръчително да ги прилагат само за възрастни при остра диария, не отягощенной други симптоми. Средно състав напълно излиза от всички системи на организма в продължение на 10 часа след приема.

Лоперамид не трябва да се приема, Имодиум или Лопедиум, ако има съмнения за инфекциозно диария: забавяне, богати на вредни бактерии каловых масите в тялото само ще допринесе за усугублению заболявания. Ако диария при възрастни или деца придружени с температура, от употребата на Имодиума и другите му подобни лекарства е по-добре да се въздържат, тъй като това е средство против диария. Лечение на раздразнени черва тя не ще.

Противопоказан при бременност и храненето и се приема само в много тежки случаи, когато никакви други методи, които не оказват положително действие. Рискът за плода е твърде висока, така че ако по-рано майка ми се справи с диария само с помощта на Лопаремида, а след това в период от света и хранене на бебето трябва да свикне с други, по-безопасни лекарства. И прилагането на Имодиума и Лопедиума не се препоръчва при повишено газообразуване, вздутиях, остри форми на заболявания, свързани с болки и температура, колит.

Ако лекарства, предизвикват странични ефекти, тогава е необходимо спешно да се промият стомаха и по-късно да се откажат от използването поддържа.

3. Энтерофурил.

За разлика от другите средства, използвани за възстановяване на работа на стомашно-чревния тракт и отстраняване на неизправности на работата му, той има не само противодиарейным, но и антимикробно въздействие. Лекарството нормализира перисталтиката на червата и оказва износване специални дезинфектант ефект, потискане на дейност на болестотворните микроорганизми и премахване на основната причина за появата на течни изпражнения. Медикамент не е системно излагане, не адсорбируется в храносмилателните органи, и, следователно, дава малко странични действия. Лекарство активно само в червата, така че не води до пристрастяване.

READ  Защо след хранене възниква диария?

Терапия на диария с помощта на лекарството Энтерофурил може да се извърши при деца и възрастни. Детето лесно ще пият лъжица специален сироп, доза която е специално проектирана за детска възраст, а зрял пациентът е без труда погълне капсула. След употреба се случва лечебен ефект, а след това преработени от организма вещество се екскретира в изпражненията. Медикамент не трябва да се приема повече от една седмица в дозата, в съответствие с инструкциите.

Детски състав, предназначени за деца от година. Най-добре да взема един час след хранене, като следвате дозата, посочена в инструкциите. Възрастните е желателно да се прилагат по 2 таблетки от 200 mg на всеки 6 часа, дозата за деца се определят в съответствие с напредване на възрастта.

Ако по някаква причина Энтерофурил не отговаря, тогава можете да го изберете аналог Стопдиар, съдържащ в себе си същото лечебно вещество, но выпускающийся в малко други форми: бананови сироп за деца до 6 години и таблетки за възрастни. Има не по-малко изразен ефект, прилагани независимо от времето на хранене. Лекарството се понася добре, рядко причинява странични ефекти, но въпреки това той не може да се използва за лечение на бременни и кърмещи жени, тъй като клинични проучвания по този въпрос е проведено достатъчно.

Ако ефектът от тези лекарства не се яви в рамките на 3 дни, след това трябва да се консултирате със специалист, за да определи причините за появата на заболявания и назначаване на курс на антибиотици.

4. Linex.

По време на диария страда не само на водно-електролитния, но и баланс на полезна микрофлора във вътрешността на дебелото черво. Редки изпражнения показва нормални микроорганизми, лишава организма от естествената защита и важен компонент на храносмилането и усвояването, така че, за да се върне необходимото функциониране на стомашно-чревния тракт, е необходимо да се прилагат лечебни средства от диария, съдържащи полезните бифидо — и лактобактерии и хранителна среда за тях.

Към тези медикаменти се отнася Linex, той е противодиарейным и противовъзпалително средство, с голям спектър на действие. Неговият положителен ефект е построен върху това, което плътна обвивка на капсулата не се разтваря в стомаха, донося необходими бактериите до червата живи. Микроорганизми успешно да пусне корени в тяхната естествена среда и възобновяване на работата на полезна микрофлора, печелившата патогенное въздействие и процеси за по-нататъшно отравяне благодарение на всасыванию вредни вещества изтощени червата. Linex влияе положително върху храносмилането, освобождава ензими и ензими, насърчаване на продуцированию киселини.

Това лекарство се използва при диария, предизвикана от хранително отравяне, след дълъг прием на антибиотични средства, диария, причинена от медицински физиотерапевтическими процедури (радиологические изследвания) и при различни форми на диарей, които са бърза реакция на стрес и неврози. Лекари-специалисти го включват в списъка на лекарствата, включени в комплексното лечение на всички видове инфекциозни диария.

READ  Как да се хранят при язвена болест на стомаха и на дванадесетопръстника?

Linex почти не причинява странични ефекти, няма особени правила, освен едно: да не се използва с алкохолни напитки, тъй като етилов алкохол и съединения унищожават и добрите бактерии. Позволено е възможно да се прилагат горд деца, бременни във всеки триместър и кърмещи, тъй като неговите съставки не проникват в кърмата и в плацентата. Но той е противопоказан при пациенти, страдащи от тежки хронични заболявания (диабет, СПИН), както и за лица, претърпели трансплантация на органи. Лекарството се използва с повишено внимание при новородени, препоръчително е предварително да разбера от лекар-педиатър, което е причина за появата на диария.

Linex се предлага под формата на капсули за възрастни и деца над 2 години. За деца под прилагат прах, опакован в саше, които трябва, преди ядене, разтворен във вода на стайна температура. Капсули е необходимо след това да се пие голямо количество вода или мляко. По време на излекуване от диария доза за възрастни и дете на 2 години е 2 капсули 3 пъти на ден. Горд децата дават 1 пакетче-саше на ден, или, ако в аптеката няма наркотик в тази форма, тогава може просто да даде 1 капсула на ден, предварително разломив си и като го изгуби съдържание на 1 чаена лъжичка вода.

В кои случаи трябва да се обърнете към специалист?

Има редица случаи, когато самостоятелна терапия е противопоказан и трябва да се обърнете към лекар-специалист:

1. Ефектът от приема на лекарства и сиропи не се проявява по-късно 3 дни след началото на лечението.

2. Поносом страда детето до 1 година, или, напротив, по-възрастен човек.

3. Диария, придружени от повишена температура, остри болки в корема в областта на стомаха или червата.

4. Стол дегтярного цвят.

5. Повръщане «утайка от кафе».

6. Слабост, сухота в устата, бледност на кожата покрива, хлътнали очи. Това са първите признаци на дехидратация.

Много често течни изпражнения – това не е просто последствие на малък хранително отравяне или преяждане, но и симптом за по-сериозен и трудноизлечимой болест, така че не трябва с лека ръка към него се отнасят, като самолечение и потискане на болестта на капсули и таблетки.

MAXCACHE: 0.41MB/0.00131 sec