Осиновая кора за лечение на гельминтоза

Много малко хора е известно, че съвременните мощни лекарства, създадени от синтетичен път, в основата си имат активни вещества химически състав трепетлика. Срещу паразити я кората се използва в народната медицина. Лечебните свойства на всички части на това растение достатъчно отдавна са се доказали като отлични лекарства от естествен произход. Показания за прилагане на кора от трепетлика много, но заслужава специално внимание на терапия с помощта на някои видове гельминтозов.

Полезни свойства на кората на дърво трепетлика

При алтернативна терапия на заболявания на пикочния мехур, при заболявания на стомашно-чревния тракт и като цяло списъка на други сериозни заболявания в ранните стадии просто народно средство се оказва не по-малко ефективен, от комплекс противомикробных или антибактериални препарати. При лечение на описторхоза и лямблиоза осиновая кора има силно противогельминтное действие. Многократно са провеждани развитие на изследователи са успели да свидетелстват за висока резултатност лекарства на базата на компоненти на това растение.

Невероятна чудодейственности кора от трепетлика е длъжна своя химически състав. В него се намират такива, които са полезни за човешкия организъм вещества:

  • глюкозата;
  • въглехидрати;
  • мастни аминокиселини;
  • нигрицин;
  • эризин;
  • други ценни ензими.

Когато се използват трепетлика при лечение на паразити?

За да се отървете от паразити, средство приемат най-често във формата на отвари и настойки. Най-честите показания за прилагане на една трепетлика кора – описторхоз, причинител на които е котешка двуустка. Този гельминт се отнася към клас а метил и се предава на човек, като правило, от домашни любимци, които са само междинни господари. В организми домашни любимци двуустка попада заедно с заразената риба в случай, че продуктът не преминава през термична обработка. Тъй като животните често се дават на риба е именно в сурово състояние, вероятността от заразяване е висока.

READ  Заради което се появяват киселини, усещане за парене или гадене?

Ако се вземе предвид множеството отзиви на потребителите, то често за борба с паразити се използва кора от трепетлика тогава, когато вече са настъпили сериозни поражения на черния дроб. В комбинация с други лекарствени средства настойки оказват мощно хепатопротективно действие. Важно е да започнете лечението с помощта на една трепетлика кора колкото е възможно по-скоро: само така ще излезе гарантирано отпечатване на паразити от организма и преминават на качествено прочистване на черния дроб.

Противопоказания за приложение на кора

Въпреки положителните отзиви за този средство, има и противопоказания. Срещу паразити ги взимат почти винаги, но с повишено внимание за консумация, получени от растения лекарства си струва да се виждат хора с индивидуална непоносимост. Привърженици на традиционното лечение препоръчват да не се използва осиновую кора в периоди на бременност и кърмене. В детска възраст до 4-те години не е желателно да се лекува описторхоз с помощта на отвари и настойки от това дърво. Като цяло, мненията на потребителите са положителни, но единични случаи на усложнения след приеми една трепетлика кора имат място.

В повечето случаи при лечението на описторхоза и лямблиоза и почистване на организма настъпва пълно оздравяване. Рецепти средства от кора от трепетлика сложни, за да ги подготви за може всеки. Най – важното- да варя, така както е посочено в препоръките и да се пие според дозата. Вземете това лекарство на базата на кора на растението може не само възрастните, но и на децата. Пиенето на отвара от трепетлика не е желателно повече от месец, тъй като във всички рецепти присъства предупреждение за висок риск от развитие на дисбактериоза на червата.

Единственият недостатък, който обозначават в коментарите на пациентите с описторхозом, е продължително отсъствие на ефект. Резултатът от кората на растението може да се усети веднага, той трябва да бъде предшествано от продължително лечение и почистване на черния дроб.

Как правилно да вземе кора?

READ  Ефективни хапчета от разстройство на храносмилателните органи

За да оздравее от описторхоза и да се оттегли от тялото кошачью двуустку, трябва да знаете как правилно да варя трепетлика. За бульон, особено полезен при почистване на черния дроб, ще са необходими около 50 г нарязана кора и 2 чаши вода. Изсипете прах и поставете на огъня. В продължение на 10 минути на слаб огън отварата трябва да заври, само така ще успее да го варят. След време облекчаване на лекарството от кора от трепетлика, оставяйки го да се охлади. В продължение На ден преди хранене трябва да се вземат средство за 1-4 фаринкса.

Рецепта тинктура от една трепетлика кора обикновено се интересува от пациентите не по-малко от отварата. Се приготвя в същото съотношение, само с 2 чаши вода трябва да се замени с 0,5 л водка. Тинктура трябва отстаиваться не по-малко от 2 седмици, след което може да бъде готов за употреба. По време на приготвяне на лекарства от трепетлика важно е периодично разклащайте капацитет. За да започнете да вземате лекарството от кората на дърво, приготвено по тази рецепта, трябва задължително да стиснете торта.

Пийте тинктура от кора в продължение на 21 дни. След това се изисква 30-дневно прекъсване и повторно провеждане на курса. Инфузията трябва да се пие преди ядене по 1 супена лъжица. л. Важно е да се сведе до минимум притока на вода веднага след прием на лекарства. В случай на лечение на деца може да се направи изключение, а също и намаляване на дозата на 2 пъти.

Мерки за предотвратяване на

Народни лечители съветват да се събира кора от трепетлика през пролетта. Точно в това време, в дървото се събира максимум полезни вещества. Северната страна на трепетлика – най-доброто място за облекчаване на кора.

READ  Колко опасно полипи на лигавицата на стомаха?

Заедно с лечението гельминтоза важно да се спазват мерките, които повторно заразяване. Към тях се отнасят:

  • редовно измиване на ръцете, особено преди хранене и след използване на тоалетната;
  • термична обработка на хранителни продукти, включително месо и риба;
  • употребата на изключително пресни зеленчуци и плодове;
  • не забравяйте за хигиената по време на контакт с домашни животни.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00194 sec