Паразити, проникващи в червата на човека

Заразяване на глистной инвазией води до нарушаване на работата на храносмилателната система, на нервната система. Хората изчезва апетита, или, напротив, се появява постоянно желание има, при това се наблюдава намаляване на телесното тегло. Паразити в червата на човека се хранят с полезни вещества, които постъпват в СЧ заедно с храната, така че организмът изпитва остър недостиг на витамини и микроелементи. Лечение на заболяване трябва след определяне на вида червеи.

Видове чревни паразити

До чревните гельминтозам се отнася:

1. Ascariasis. Развива се при заразяване, кръгли червеи, стигащи на дължина от 15 до 40 виж Яйцата на ascaris, попаднали в организма чрез замърсени зеленчуци и плодове, след битови контакт със заразен човек. Живеят паразити в тънките черва.

2. Энтеробиоз. Се развива след заглатывания ларви pinworms. Това са малки червеи, бели на цвят. Най-често заболяването се диагностицира при деца. Характерен признак на патология е сърбеж по кожата в областта на аналния отвор. При чесане на тези места яйца остават под ноктите и могат отново да влязат в храносмилателния тракт, освен ако мръсните ръце да поеме в устата си.

3. Тениозом се нарича инфекция с вируса на свинския цепнем. Това тения, с плоско тяло с множество куки и нещастници. Такива паразити живеят в червата на много години, понякога почти безсимптомно. Инжектиране на хората се случва по време на яденето не прожаренных месни продукти,, които съдържат ларви, на червеи. Болестта може да бъде сложно цистицеркозом, ако яйцата обезпаразитяване попадат в стомаха. Такава патология много трудно се поддава на лечение, често става причина за усложнения.

4. Трихоцефалез се развива в резултат на заразяване власоглавом. Тези паразити живеят в червата на човека, аппендиксе, цекума. Характерните симптоми на заболяването има запек, гадене, повръщане, подуване на корема и блуждаещи болки в корема. Инжектиране се случва при консумация на замърсени плодове и зеленчуци.

5. Тениаринхоз – инфекция на червата бичи цепнем. Това е голям лентовидный червей, на външен вид подобни на свински цепня. Инжектиране на ларви се случва при консумация на месо от едър рогат добитък, която не е достатъчна термичната обработка. Основните симптоми – болки в стомаха, нарушение на стола, симптоми на абстиненция.

6. С трихинелоза се нарича нашествието на червата трихинела. Тези червеи попадат на хората от домашни животни, гризачи. Болестта предизвиква появата на симптоми на мускулни болки, на подпухналостта на лицето, конюнктивит, увеличаване на телесната температура. Патология може да протече в тежка форма, да доведе до поражение на вътрешните органи и дори да стане причина за летального., изм. Лечението трябва да се провежда под контрол на лекар.

READ  Признаци на влошаване на язвена болест на стомаха

7. Дифиллоботриоз – нашествието на широк лентецом. Това са паразити, които влизат в червата заедно с месото от заразената риба. Глист е плоско, дълго тяло (до 10 метра), междинни господари са сладководни обитатели на водни басейни. Патология протича почти безсимптомно, може би, нарушение на храносмилането.

8. Метили предизвикват метагонимоз. Тези червеи паразити в червата на котка, куче, човек. Инжектиране се случва при консумация на сурово или недобре прожаренной риба. Болестта предизвиква възпаление на тънкото черво, разстройство на стола, обща слабост и отпадналост, болки в корема.

Признаците за наличието на паразити

Към основните симптоми на заразяване с хелминти се отнася нарушение на работата на органите на храносмилането. Паразитите се прикрепят към стените на червата, да предизвикват раздразнение и възпаление на тъканите. Човек чувства болка в корема, които не разполагат с ясна локализация. Случва нарушение на стола.

Паразити в червата се хранят с витамини, микроелементи, протеини, които попадат в СЧ заедно с храна. В резултат на това тялото не е достатъчно полезни вещества, се развива недостиг на витамин, анемия. Човек има намаляване на теглото, макар да имат добър апетит, кожата става бледа и суха, появяват угревые обриви, папиломи, влошаване състоянието на косата и ноктите.

Недостигът на витамини спомага за намаляване на имунитета, заразено лице може често се разболяват простудными или вирусни заболявания. Наблюдава влошаване на хронични заболявания на вътрешните органи, обща слабост. Доказано е, че при глистной нашествия на червата, засилва склонността към туберкулезной клечка, намалява ефективността на превантивни ваксинации.

В процеса на жизнената дейност на паразити отделят токсини, които причиняват интоксикация на организма на човека. Симптоми абстинентного синдром се характеризира с гадене, повръщане, диария, главоболие, повишаване на температурата на тялото. Излъчена от хелминти разпадни продукти нарушават чревната микрофлора, провокират дисбактериоза.

Токсични вещества негативно влияние върху състоянието на нервната система, болният става раздразнителен, може да се развие безсъние. Токсини, провокира появата на алергични обриви по кожата (уртикария, дерматит, екзема), подуване на лицето, увеличаване на лимфни възли.

READ  Отнасяйте атрофичен гастрит с помощта на народни средства за защита

Диагностика глистной паразитози

1. Да разкрие в тънките черва паразити могат да бъдат с помощта на анализ на изпражненията. В лабораторията се изследва материал за наличие на яйца на червеи, определят разновидност на паразити, за да се лекува правилно инвазию.

2. Pinworms откриете помага на терени перианални област. Към диагностични методи се отнася проучване на пациента и изясняване на характерните симптоми на заразяване с паразити.

Според резултатите от изследванията лекарят взима глистогонные средства за лечение на паразитози, като се има предвид вида червеи, които са били открити в червата.

Как да се отървете от паразити?

Прочистване на червата при заразения човек прекарват лекарства, които причиняват смъртта на паразита и да допринесе за отстраняването му от организма.

Да проведе чистка и лечение гельминтоза е възможно с помощта на следните лекарства:

1. Вермокс е лекарство широк спектър на действие, активно по отношение на ascaris, pinworms, власоглава и смесени видове вредители. Таблетки нарушават хранителната верига на паразита, че го води към гибел и почистване на червата. Медикаментозно средство практически не се абсорбира в СЧ, въздейства локално върху обезпаразитяване. Достатъчно еднократно приемане на Вермокса.

2. Декарис подпомага провеждането на прочистване на организма от власоглава, pinworms, анкилостом, тении и метили. Лекарството причинява парализа на мускулатурата и смъртта на паразита. Таблетките се приемат еднократна такса.

3. Пиперазин – това е лекарство от энтеробиоза и ascariasis, ефективността му е 90%. Паразити парализуются и отделя от червата заедно с каловыми на масите. Лечение и почистване се извършва в рамките на 2 дни.

4. Гельминтокс се назначава при аскаридозе, энтеробиозе, анкиломатозе. Хапчета действат на нервната система на паразит, което води до парализа на различни етапи на развитие. Терапия се провежда еднократно.

5. Лечение Медамином допринася за прочистване на червата от ascaris, pinworms, анкилостом, власоглава. Той предизвиква устойчиви парализа обезпаразитяване, действа локално, не напоена с системен притока на кръв. Червеите излизат в продължение на 24 часа в непроменено формата.

Всички глистогонные препарати за почистване на червата имат противопоказания за използване, затова преди започване на терапия, трябва внимателно да се запознаете с инструкциите на производителя. Вземете лекарство е необходимо след получаване на съвети от лекуващия лекар и с оглед на вида паразитирующих червеи, в противен случай лечението може да бъде неефективно. Пият хапчета за един прием, като при необходимост извършват курс се повтаря след 2 седмици.

READ  Колкото по-опасно от онкологични заболявания на червата и нейните симптоми

Почистване на червата народни средства за защита

Лекува глистную инвазию могат да бъдат народни рецепти, които са разрешени дори на малки деца и бременни жени. Един от широко известните начини за прочистване на организма от паразити са тиквени семки. Под кожата се намира тънък слой, който притежава антипаразитными свойства.

За терапия при острицах и аскаридах се приготвя това лекарство: 1 чаша пресни семена се смилат заедно с кожата, добавете една супена лъжица мед и ½ ч.л. меленой канела. Съставки, разбърква се и се влива в продължение на 12 часа. Лечение на червата по лекарство трябва всяка сутрин, еднократна доза – 1 десерт лъжица за възрастни. За деца достатъчно чаена лъжичка. Да се отървете от симптоми и признаци, гельминтоза червата ще излезе за 3-7 дни.

Прочистване на организма от паразити може да се извърши с помощта на чесън. В това растение се съдържат полезно етерично масло, което е пагубен ефект върху обезпаразитяване и позволява бързо да се подложат на лечение в домашни условия. Пет скилидки смлян и се накисват в 250 мл прясно мляко в продължение на 8-12 часа. След това лекарство се прецежда и течността се разделя на два приема. За глистогонной почистване на инфузия се пие на гладно сутрин и вечер. Лечение на гельминтоз трябва да се 3-5 дни.

Паразити, които живеят в различни отдели на червата заразен човек, предизвикват нарушаване на работата на храносмилателната система. Почистване на организма глистогонными и народни средства за защита помага да се отървете от признаци на патология. Лечение на заболяване следва след получаване на съвети от лекуващия лекар и отдаване на лабораторни анализи.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00110 sec