Преглед на таблетки от глистной паразитози

Като дете, и възрастен човек, могат да бъдат изложени на инфекция на червея. От това заболяване страдат половината от населението на Земята. Понякога хората дори не знаят, че в организма им се заселват паразити, вырабатывающие токсини, вредни за здравето. Затова е важно колкото се може по-рано се установи фактът на присъствие обезпаразитяване, да определи техния вид и вземете подходящ вариант за лечение, а за инжектиране не се случи отново – да се вземат превантивни лекарства.

Симптоми и начини за диагностика на червеи при човека

За инфекция от паразити показват специфични и неспецифични признаци. Ако човек се оплаква от сърбеж в аналната отверстии, рязко намаляване на тегло, хронична умора, бледност на кожата покрива, тогава е време да отидете на среща с гельминтологу.

Неспецифични симптоми нашествия не са толкова ясни, но също могат да сочат към нея и изискват изследване.

1. Нарушена дейност на стомашно-чревния тракт. На пациента може да бъде постоянно разстройство или запек, отвращение към храна, повръщане, вспучивание на корема. Има хелминти, които отделят в процеса на растеж на гормоноподобные вещества, провокира диария. Други паразити, израствайки, затворете червата и причиняват запек.

2. Неврологични проблеми. Често се заразят с главоболие, виене на свят, нарушения на съня, раздразнителност. Това се дължи на факта, че човек недополучает хранителни вещества и витамини, необходими за нервната система.

3. Алергична реакция. Отделянето на хистамин в процеса на жизнената дейност на глисти предизвиква кожен обрив, ринит, кашлица.

4. Отслабване на имунитета. Повече хронични заболявания, се появяват възпалителни процеси.

Диагностика на паразити се извършва чрез изследвания, анализи, чиято цел е да разкрие на глисти в три прояви: под формата на яйца, ларви и възрастни представители. За това традиционно проверяват кръвта и изпражненията на пациента, но се прилага и по-сложна диагностика.

1. Обикновените изследвания на изпражненията за наличие на яйцеглистов често от първия път не дават положителен резултат, тъй като зидария не се случва непрекъснато. По-добре изследвани три пъти – това ще увеличи шанса за намиране на виновници за заболяването. Ако гельминтоз притеснява време, с помощта на микроскоп може да се открие не само яйца, но и ларви. Големи хелминти са видими с невъоръжено око.

2. Неуспешно кръвен тест показва висок процент на съдържание на левкоцити и эозинофиллов.

3. Специален анализ на кръвта дава възможност да се разкрие в нея специфични антитела.

4. Внекишечная нашествието се диагностицира чрез изследване на урината, жлъчката, храчки.

5. За да намерите эхинококков, по-добре да мине УЛТРАЗВУК, ядрено-магнитен резонанс, рентгенографию.

Преглед на медикаментозных лекарства от червеи за лечение и профилактика на

Средство с широк спектър на действие добре изчиства организма от няколко вида паразити, при условие спазване на дозировката и правилата за прием. Лекарства тесен профил на нека от всеки един вид.

READ  Как да се лекува гастрит с помощта на народни методи?

1. Противоцестодозные. Тези хапчета удари глисти тип лентецов или цепней в червата и извън него. При чревни паразитози-добре да вземе Никлосамид, внекишечное лечение на глисти се извършва с помощта на Альбендазола. И двете лекарства се изискват, за да се проведе антиаллергическая профилактика.

2. Противонематодозные. От кръгли червеи (pinworms и ascaris) когато е възможно, определяне на различни таблетки от червеи за човек, отдавна и успешно прилагани на практика. Към тях се отнасят Пиперазин, Левамизол, Пирантела паомат. От внекишечной форма е най-добре да Диэтилкарбамазина цитрат, Ivermectin.

3. Противотрематодозные. Тази група е необходимо, за да се отървем от метили. За да се излекува от чревната форма на заболяването, назначава перхлорэтилен. Отпечатване на паразити, намиращи се извън червата, помагат Хлоксин, Битионол. За да противоглистная терапия е ефективен и е довело до тяхната гибел, лекарството дозирует само лекар.

4. Универсални средства за обезпаразитяване. Характеристика на тяхното терапевтично действие е, че те водят до разстройство на обменните процеси «извънземни». Подобни хапчета, като потвърждават мненията на пациентите, се отличават с висока активност, така че е добре да се извежда паразити от организма. Добре помагат от червеи, различни видове Декарис (Левамизол), Пирантел (аналози – Немоцид, Гельминтокс, Комбантрин), альбендазолы (Немазол, Саноксал), мебендазолы (Вормин, Вермокс), Празиквентал.

Таблетки с альбендазолом засягат не само възрастните червеи, но и ларви. Използвате подобен препарат, без да среща специалист е недопустимо: са възможни различни усложнения. Варианти с мебендазолом унищожават ларви на паразити.

Как да изберем добри хапчета за обезпаразитяване?

Обикновено, след като научи за инфекция от паразити, хората се стремят да се отърват от тях в най-кратки срокове и търсят е най-ефективното средство. Най-често изборът пада върху медикамент с широк спектър на действие. Но трябва да се напомни: лечение трябва да се извършва под лекарски контрол, на база на резултатите от лабораторните изследвания, при условие, че точно подбрана дозировка и с назначаването на съответната терапия. Ако не я ще, таблетките могат да навредят на черния дроб, да отслаби имунната система. Продължителният прием на мощни универсални лекарства човек може да страда от тежка форма на токсикоза.

Избиране на най-доброто средство, трябва да се учат не само на неговото описание, но и модерни изисквания:

 • висок процент уничтожаемых паразити;
 • минималната честота на нежелани реакции;
 • с възможностите за въздействие на всички етапи на развитие – било то яйце, ларва или възрастен глист;
 • лекота на рецепция.

При покупка трябва да се обърне внимание на многообразието на прием, под формата на издаване и цената.

Най-добрите хапчета за глисти

Като основен лекарства лекарят ще предпише модерен противогельминтный лекарство от следващия списък.

1. Гельминтокс. Активна съставка – пирантела эмбонат. Лекарството е показано при паразитози острицами, ascarids. Помага, ако човек страда анкилостомидозом, при който кръгли червеи се отдават на устната капсула на лигавицата на горната част на тънките черва. Възрастен приема на хапчета (по 6-8 на ден, в зависимост от теглото), детето дават суспензия, 1 триизмерна лъжичка часа на 10 кг телесно тегло.

READ  Заради което се образува язва на стомаха и как да го лекува?

2. Албендазол. Ефективно лекува ascariasis, энтеробиоз, лямблиоз, описторхоз, strongyloidiasis, нейроцистицеркоз, заразява ларвите на цестод. Дневна доза – от 400 до 800 мг, повторен прием се извършва чрез 21 ден. Точната доза и схема на приема се определя в зависимост от вида на гельминтоза.

3. Пирантел. Съдържа същото активно вещество, се назначава при энтеробиозе, аскаридозе, килостомозе. Това е най-доброто лекарство за лечение на деца при заразяване на ascarids. Дозата варира от 0,125 до 1,0 g: тя се изчислява в зависимост от възрастта и телесното тегло. Някои форми на гельминтоза изискват, за да хапчета от червеи разжевывались, а дозата се разпространява над три дни. При необходимост курсът се повтаря след 3 дни.

4. Вермокс. Активна съставка – mebendazole. Ефективен при аскаридозе, энтеробиозе, тениозе, трихофацеллезе, множествено нематодозе. Хапчета се различават широк списък от противопоказания: бременност, кърмене, чернодробна недостатъчност, улцерозен колит, възраст деца до 2 години. Възрастен човек приема еднократно 0,1 г Вермокса, дете – 0,05 г. Тежките форми на вредители, лекувани в продължение на 3 дни, 2 седмици се провежда профилактика на същото лекарство.

5. Вормил (Немозол). Е изработен на базата на альбендазола, нито е ефективен, като лечение на чревни, така и филтър глистных на клиентите. Хапчета или прах, се предписват при энтеробиозе, трихинеллезе, анкилостомозе, лямблиозе, гименолепидозе и други видове гельминтоза. Еднократна дневна доза – 0,4 г, срок – 3-5 дни. Ако възникне нужда, терапия, се повтаря през 3 седмици. Противопоказания при Вормила същите, че и Вермокса.

Профилактика на червеи

Това е спазването на правилата за лична и обществена хигиена. Основните източници на инфекция са: болни хора, домашни любимци, сурова храна (по-често риба и месо), почвата, водата, понякога – насекоми и малки гризачи.

Немедикаментозная профилактика предвижда изпълнение на следните правила:

 • внимателното измиване на зеленчуци, билки и плодове, ги ошпаривание вряща вода;
 • пиенето на преварена или бутилирана вода;
 • спазването на правилата за готвене и съхранение на продукти;
 • достатъчно продължително изпичане на храната;
 • ограничение на контакти с животни, не принимавшими лекарства от глисти;
 • измиване на ръцете преди употребата на храна, след посещение на обществени места, улици, тоалетна;
 • изключение прием на храна сурово месо и риба – речна и морска риба такива яйца са най-опасни и най-големи глисти (лента); заедно с недожаренным шашлыком може да се погълне яйца цепня и лентеца;
 • къпане в проверените водни обекти, ползване на плажни шлепанцев (във влажен пясък обикновено живеят нематоди);
 • навременното лечение на членове на семейството.

Профилактика предвижда редовната консумация на чесън, лук, сушени тиквени семки, орехи, мед. Добре помага на заявлението подправки: червен пипер, джинджифил, карамфил, канела. Хората отдавна бяха очертани антипаразитарные имоти невен, пелин, вратига, бял равнец, кора от дъб.

По-добре да защитите себе си и детето от попадане в организма на червеите, трябва да се консултирате с лекар, който ще вземе ефективно лекарство с най-токсичните натоварване. Обикновено гельминтолог предписва хапчета, ако човек живее в семейството на един от членовете на която разкри паразити. Лекарствена профилактика се назначава от и е след основен лечение, за да се предотврати вторична инвазия. Във всички останали случаи (например, ако хората се съдържат домашни любимци, контакт с почвата, занимават се с риболов и лов, пътуващи) по-добре да се ползват натурални средства.

READ  Клизма на базата на чесън за отделянето на pinworms

Фармацевтичната индустрия предлага голямо разнообразие от хапчета, които могат да се приемат профилактично веднъж на шест месеца. Всеки медикамент има своето предназначение: едни от тях са универсални, а други са с по-тясна област на приложение.

1. Декарис. Тези хапчета пропивают, за да не се заразят с кръгли червеи – ascarids и острицами. На глисти и метили не влияят, не са те удари действия и на ларви, а само на възрастни. Дори след един прием на лекарството парализира нервно-мускулния апарат на червеи, а през ден мъртви паразити се отделят чрез выделительную система. Превенцията се осъществява и чрез повишаване на имунитета.

Препаратът е противопоказан по време на бременност, кърмене, деца до 3 години. Преди прием се изисква медицинска консултация, тъй като са възможни странични ефекти като алергии, нарушения в храносмилането и нервната дейност. Предвид това, че Декарис има тясна насоченост, най-често се предписват заедно с Вермоксом. Две лекарства в комплекс засяга почти всички видове червеи.

2. Пирантел. Хапчета или суспензия ефективно да извършват превенция на ascariasis, энтеробиоза, некатароза, анкилостомитодоза, частично – трихоцефалеза. Както и Декарис, това лекарство причинява парализа на мускулатурата на паразити и води до тяхната смърт, след това те излизат с каловыми на масите. Пирантел почти не се абсорбира в кръвния поток, остава в стомашно-чревния тракт. Така че с негова помощ е възможно превенция дори при бременни жени. Въпреки това по пациенткам предписва хапчета само лекар, който най-добре ще оценят вероятните рискове както за бъдещата майка и за бебето.

3. Пиперазин. Тези хапчета се считат за най-слабо токсични. Да ги отделят, ако някой в семейството открити кръгъл или pinworms. Вземете пиперазин може като възрастен и дете до една година. При кърмене трябва да се внимава: точната дозировка се определя само от лекар. За бременни сигурността на приемане не е установена, въпреки, че при лека нашествия това лекарство им понякога предписват.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00096 sec