Признаци ascariasis при децата и как да го лекуват

Глистные нашествия са най-често срещаните сред населението. Въпреки факта, че могат да се заразят хора от всички възрастови категории, най-често те са податливи именно децата. Това се дължи на множество фактори, сред които се срещат контакт с пясък и пръст, употреба на немити зеленчуци и плодове.

Какво е ascariasis?

При контакт червеи в детския организъм е поредица от патологични процеси, които често могат да се бърка с други заболявания. Ascariasis при децата се развива при успешна инвазия зрели яйца възрастни червеи. При проникване в организма им е необходимо известно време, за да се развият до състояние на ларви и с тока на кръвта да се разпространи. Симптомите на детска ascariasis първо че не са специфични, но тъй като основните признаци често се бърка с други заболявания, като по този начин губим възможността да предотврати развитието на патология.

Заразяването се осъществява в резултат на поглъщането на яйца в храносмилателния тракт на детето, което може да се случи по причини:

 • липсата на хигиена на ръцете;
 • употребата на немити продукти;
 • недостатъчна термична обработка на хранителни продукти.

Младите родители често не разбират, откъде е детето са взети кръгъл, и защото се опитват да създават максимално стерилни условия. Характеристики на жизнения цикъл на червеи се дължи на това широко разпространение на паразити – първи в изпражненията на болния човек в почвата, яйцата могат в него да остане много дълго време, като запазва инвазивность. И тъй като преносители могат да бъдат и бездомни животни, контакт с пясък също трябва да се ограничи. По възможност трябва да се внимава, детето да не дърпа ръцете в устата си, и контролира употребата на само внимателно измити зеленчуци и плодове.

Трябва да се помни, че кръгъл са эндопаразитами, а защото им жизнен цикъл е почти изцяло протича в тялото на стопанина. Това води до нарушения на хомеостаза, може да стане причина за анемий и тежка интоксикация продукти на жизнената дейност. Така че ascariasis при децата, трябва по възможност да се предотврати или извършва периодична профилактика. Лечение на ascaris трябва да се извърши при потвърждаване на диагнозата, за да се избегне развитието на усложнения.

Симптоматика при деца

Има няколко основни етапа на развитие, които червеят минава от момента на приемането до полова зрялост.

1. Миграционный. Ларвите се движат с тока на кръвта от червата в организма. При поглъщане в белите дробове на бебето започват да се появяват суха кашлица и хрипове. Симптомите на ascaris може да се бърка с други заболявания. В този период най-често погрешно се извършва лечение на респираторни инфекции, които обикновено са без успех. В мокроте липсват откриване на примеси, а защото има съмнения за паразитирование е изключително трудно. При проникване на ларвите в черния дроб започва нейното увреждане, което се проявява рязко влошаване на алергии. Незаслужено уртикария, появата на акне могат да бъдат признак на глистной нашествия.

READ  Използването на масло от морски зърнастец при гастрит

Преминаването с тока на кръвта, ларвите вредят и нейният състав, увреждане на червените кръвни клетки. В този период е възможно появата на анемия, което се дължи на нисък хемоглобин, вследствие на голям броя на увредените клетки. В анализа на кръвта брой эозинофильных левкоцити отровни, което свидетелства за паразитози. Външните симптоми се появяват обща слабост, капризно.

2. Слушател. След узряване на ларвите на възрастните се движат в тънките черва, където неутрална киселинност и наличието на хранителни вещества създават идеални условия за размножаване. Тук се извършва снасяне на яйца, и ги изход с каловыми маси от организма. Симптомите при деца са най-забележими и най-често именно в този момент се диагностицира нашествието.

В чревната фаза се проявяват такива признаци:

 • запек;
 • диария;
 • подуване на корема;
 • подуване на корема;
 • оригване;
 • болки в корема;
 • безпокойство;
 • нощни крампи;
 • повишена умора.

Също така през този период в организма на детето попадат продукти на живота, които са силно токсични за човека. Това предизвиква редица определени симптоми: повръщане, повишаване на температурата, гадене, обща слабост, виене на свят.

При липса на навременна диагноза и лечение на нашествието дава усложнения. Прекомерно натрупване на ascaris при деца в червата се превръща в причина за запушване, което е съпроводено от болезнени усещания и може да доведе до перитонит в случай на скъсване на чревната стена. При поглъщане на жлъчните пътища е възможна по-нататъшната им запушване, която предизвиква жълтеница. Възпаление на сляпо черво (аппендикса) може да се прояви при глистной нашествия.

Диагностика и лечение

Ако детето излезе аскарида, не си струва да се поддават на паника. Първо, трябва да се консултирате с лекар, за да даде посока на анализи, които ще се установят точният вид червеи. Симптоми и лечение на различни паразити различни, а защото не трябва сами да започнат терапия.

За диагностика на ascaris при деца се извършва анализ на изпражненията, в който се откриват яйца на глисти. При възникване на нарушения в работата на храносмилателната система на бебето, не се налага разбираеми причини, трябва да се консултирате с вашия лекар за провеждане на анализ. При откриване на яйца се назначава медикаментозно лечение. Тя се подбират индивидуално, в зависимост от възрастта, състоянието на организма, етап на инфекцията, преносимост на лекарствени съставки.

READ  Как да се отървем от лентови червеи при човека? Начини за лечение

Диагностика може да се извършва въз основа на анализ на кръвта – в него се оценява на нивото на еозинофилите и наличие на ларви на ascaris при деца в плазмата. Може би провеждат рентгеновите изследвания на белите дробове и провеждане на намазка на храчка за идентифициране на неполовозрелых червеи.

1. Лекарствена терапия.

Най-популярен е Декарис – той показва висока ефективност при заразяване на ascarids. Принципът му на действие е в парализа на мускулните влакна, който спомага за естественото премахване на паразити от организма с каловыми на масите. При паразитози в белите дробове етапи допълнителен прием не се изисква. В случай на тежко състоянието на пациента се предписват послабляющие средства, които произтичат червеи от червата. Аскарида в изпражненията на бебето може да се появи в рамките на няколко часа след първия прием.

С Декарисом лечение на паразитози доста просто, тъй като това е продукт от ново поколение, който в определени случаи е достатъчно да вземе един път. Активното вещество е Левамизол, който изисква еднократна употреба в точната дозировка. Тъй като той се отделя от бъбреците, злоупотребяваме с него не си струва, за да се намали въздействието на выделительную система на детето.

Пиперазин е с висока ефективност и също така има зашеметяващи действие, като по този начин помага за премахване на ascaris от червата. Се използва курс, в зависимост от състоянието на пациента. Лечение на глисти с помощта на Пиперазин могат да бъдат от най-ранно детство той е единственото лекарство, разрешено за прием по време на бременност и кърмене.

Антигельминтная терапия се извършва задължително спазването на сроковете на лечение – да ги игнорира, може да стане причина за рецидив. Допълнително се предписват лекарства с адсорбирующим действие, които допринасят за неутрализиране на токсичните продукти на жизнената дейност на ascaris при деца. Препоръчва се извършва лечение на всички членове на семейството и контролното изследване след 21 ден.

2. Използването на народни средства за защита.

Алтернативна медицина при глистных инвазиях предлага много възможности за лечение на ascaris, които, според заверениям, са в състояние напълно да излекува тялото от паразити. Въпреки това трябва да се разбере, че тези рецепти не са подкрепени от клинични изследвания, но тъй като тяхната ефективност не е доказана. Лечение на глисти народни средства най-добре като придружител терапия само след консултация с вашия лекар, за да се избегне нежелано подтискащото действие на активните компоненти.

READ  Как да се лекува запек при един възрастен човек?

Най-популярният метод за народно лечение на ascaris е прием на тиква. Печени семена трябва да преминете през месомелачка и след това се смесва в равни пропорции с мед. В сместа трябва да се добави и сода от изчисляване на чаена лъжичка на чаена чаша мед. Възниква смес се влива в продължение на 10 дни в затворен контейнер, което щеше да е защитен от светлина. Приемът се извършва на гладно в продължение на три часа преди консумация на храна дневно. Курсът на лечение се извършва до пълно прочистване на организма от глисти.

Има рецепта с помощта на лечебния желе. В буркан с разтвор на скорбяла, залейте две лъжици 5% йод. При смесване на течността трябва да бъде остужена, за да активните вещества няма да бъдат загубени имоти. Този глупак трябва да се вземат на празен стомах, една трета чаша еднократно. При продължително приемане на лекарства от ascaris може да доведе до повишаване на количеството на йод в организма.

Лук, богат със своите антибактериални компоненти, народна медицина също не е преминала една страна. Нарязания на ситно лук да се налива чаша вода и се оставя да престои една нощ. Течността пияни на празен стомах, след което трябва да се случи отделянето на ascaris.

Профилактика на ascaris

Предупреждение заразяването е възможно при всеобхватен подход, включва в себе си за контрол на хигиената на детето, прививание му понятия за чистотата на употребляемой храна и е необходимо измиване на ръцете. При възникване на спорни симптоми, не е лечим, трябва да се обърне към личен лекар за преглед и оценка на състоянието на организма. Важен момент е създаването на хигиенни навици при изпращане на детска градина, където контрол на чистотата на ръцете на всяко дете е доста трудно за изпълнение.

Важна превантивна мярка е внимателното измиване на продукти с помощта на сапуни и специална гъба, която помага на механично изтриване нанесени на кожата от замърсяване. Термичната обработка на месото и рибата допринася за убиванию яйца на паразити, които могат да бъдат недостъпни за окото. Яйцата трябва да се измиват със сапун, преди разбиванием.

Спазването на превантивни норми и навременното обръщане към лекар помагат за намаляване на отрицателното въздействие на паразити в детски организъм и е в състояние да запазите здравето на бебето.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00083 sec