Прояви на ascariasis при възрастни и как да го лекува

Кръгъл са една от най-широките групи паразити на човека. Те са в състояние да живеят в почти всеки орган, като по този начин силно разрушително действа върху работата си. При глистной нашествия признаци може да не се прояви своевременно, а в резултат на това се случва обща интоксикация на целия организъм. Симптоми и лечение на ascariasis при възрастни, не са твърде сложни, но за изключване на вредители с паразити е по-добре да се консултирате със специалист.

Причината за появата и начини на заразяване

Ascariasis се счита за «болест на немити ръце». Той се появява при консумация на храни без необходимата термична и хигиенна обработка. Също така е възможно заразяване при пряк контакт с носител – използване на общи съдове, целувки, съвместно пиене и др. При глистной нашествия специфични симптоми на ascaris при възрастни, се появява вече в момент на разпространение на паразити по тялото. До началото на тази фаза много от органите и техните системи, които вече са изложени на опасно излагане на червеи.

Основни начина може да се нарече следните:

 • яденето на немити зеленчуци и плодове;
 • прием на заразената вода;
 • неспазване на лична хигиена;
 • директен контакт със заразен пациент и съвместно използване на съдове;
 • липсата на систематичен обезпаразитяване при домашните животни.

Признаци на инфекция

В началния етап На нашествия от червеите почти никога не се проявяват. Този етап се нарича белодробна и се характеризира с ниски специфични симптоми. В този период се случва попадането на зрели яйца в стомашно-чревния тракт. Преминавайки през червата, се излюпват ларви, които проникват в кръвоносните съдове. В този период медии все още не е знак за инфекция, тъй като признаци че не са специфични, и продължава да води нормална дейност.

Определяне на кръгли червеи при децата и възрастните в този период ще излезе само с помощта на анализ на кръвта – след приемането на пациенти се увеличава скоростта на пропадане на червените кръвни телца (СОЭ) и може да се наблюдава анемия. Той е придружен от слабостта, която рядко се свързват с инвазией. Възможно незначително повишаване на температурата през този период, като един от симптомите. То се дължи на имунна реакция към чужди протеини в кръвта и на унищожаване на червените кръвни телца. Ларвите, прогрызая обвивка на червените кръвни клетки, вградени в тях и се хранят с хемоглобина. Това води до загуба на эритроцитом превозни свойства и разрушаването му.

С тока на кръвта ларвите попадат в белите дробове. Един от признаците става кашлица с неизвестен произход, който не се поддава на лечение. При изпълнение на курса на терапия той не изчезва, храчки не тръгва. Кашлица себе си постепенно завършва. Появата му се дължи на движение на ларвите в бронхиальному тези нагоре – при това се дразнене на чувствителни клетки и възниква рефлекс реакция.

След като излиза на дихателните пътища нагоре, ларви преминават през храносмилателния тракт, където закрепляются в своето място за размножаване – тънките черва. Той е най-подходящ за паразитирования ascaris – неутрална среда, наличието на хранителни вещества. В тези условия червеи започват да снасят яйца, които излизат с изпражненията на болния в околната среда и могат да станат причина за заразяване на други хора.

READ  Как се проявяват гастрит и язва на стомаха

Продукти на жизнената дейност на кръгъл изключително токсични, а защото могат да причинят силно отравяне. Тя е една от характерните прояви на чревна етап. Симптоми са ярко изразени:

 • гадене;
 • повръщане;
 • подуване на корема;
 • подуване на корема;
 • нарушаване проходимостта на червата;
 • слабост;
 • неспокоен сън, който се придружава от скърца зъби;
 • раздразнителност;
 • бърза умора;
 • силна загуба на тегло;
 • повишено изпотяване;
 • повишаване на температурата.

Тъй като червата играе важна роля във формирането на имунитета на човека, глисти оказват влияние и на чувствителност към други заболявания.

Също кръгъл може да засегне и други органи. Пътуване с тока на кръвта, те са в състояние да задържат в черния дроб, което води до запушване на жлъчните пътища. Това води до появата на такива симптоми, като болка в горния десен квадрант, усещане за горчивина в устата и гадене. При поява на ascaris в черния дроб international алергични реакции.

Методи за диагностика

В началните етапи На приемането на симптомите при възрастни изразени толкова неярко, че в този период на изследване почти никога не се провежда. В същото време има редица признаци, отразяващи състоянието на пациента:

 • повишаване на СОЭ;
 • увеличаване на броя на белите кръвни клетки;
 • най-нисък брой на червени кръвни клетки или наличието на повредени.

При откриване на подобни симптоми се извършва по-нататъшно проучване на организма. Обикновено яйца на глисти се откриват в изпражненията на пациента, така че се провежда ограда на разглеждания материал и неговия анализ. Той отнема до няколко дни. При откриване на паразити лекар може да назначи допълнителни изследвания с цел потвърждаване на степента на разпространение на червеи.

За лечение на ascariasis използвана както на традиционните, така и методите на народната медицина. В никакъв случай не трябва да се ангажира терапия себе си – при грешна определяне на етапа на заболяването може да бъде самостоятелно вземете неефективно средство. Това впоследствие оказва натоварване върху организма, при това без да действа на паразити правилно.

Лекарства: митове и реалност

За лекарствено лечение на ascariasis при възрастни се използват лекарства разнонаправленного действия. Ги внимателно прилагане помага за лечение и изчистване на организма от нежеланных паразити. Вещества имат различно влияние, но същността се свежда до заключението възрастни от червата носител. Ако едно лекарство засяга само възрастни червеи, а впоследствие, през 5-14 дни, задължително се извършва повторен прием с цел предотвратяване на повторно нашествия.

Има няколко митове за това, как става отделянето на червеите от организма след медикаментозно лечение на ascaris.

1. Червеите излизат с разтворени под формата на слуз. Това не е съвсем така. Вид на червеи зависи пряко от време на време между действието на лекарството до пречиствам. Възможно отделянето на полурастворившегося или дори на целия червей. В такава ситуация не си струва да изпадате в паника – той вече е безопасна за човека и не може да го атакува отново.

READ  Какво можете да ядете при дисбиозе на червата?

2. Ако пиете хапчета, глисти през червата, има комком. Използването на този аргумент, пациентите прекарват очистительные клизми след началото на действие на лекарството. Това води до намаляване на неговата ефективност. Това е направена няколко часа по-късно клизма предизвиква ерозия на каловых масите от червата. В тези масите също се съдържа активната съставка, а защото клизма пациентите просто съкращават времето на въздействие на лекарства на червей. А това намалява ефективността на лечението на ascaris.

3. Лекарство срещу глисти е необходимо да се пие на празен стомах. Това твърдение може да е уместна по отношение на медикаменти старото поколение, които може да предизвика повръщане и гадене при прием заедно с храна. Модерните лекарства могат да се пият по всяко време и терапевтичен ефект от това не намалява.

Важно: за провеждане на противогельминтной терапия е по-добре да се избере средства 2 или 3 поколение. В рамките на активната съставка са минали повече степени на почистване, но тъй като странични ефекти ще бъдат по-малко ясно изразени.

Преглед на най-популярните средства за лечение

Някои противоглистни лекарства въздействат само на възрастни кръгъл. Другата група лекарства, по-агресивен, оказва влияние на паразити във всички стадии на развитие.

1. Пиперазин.

Лекарства с това активно вещество, се прилагат за лечение на ascaris. Неговите свойства позволяват да се прави терапия по време на бременност и кърмене. Това се дължи на особености от фармакокинетиката – Пиперазин не прониква през плацентата бариера, като по този начин предпазват бебето от въздействието на лекарствата. Бюджетно средство, което показва висока ефективност. Възможно е използването в детската възраст до 1 година от живота. Курсът на прием е около 3 дни, в зависимост от вида на причинителя. С повишено внимание се използва при органични лезии органи на ЦНС и хронични патологиях на черния дроб, бъбреците.

2. Пирантел.

Парализира мускулна дейност, която помага за премахване на паразити още след първото прилагане. С оглед на характеристиките на действие, при лезии на плоски червеи (цепни, метили) са напълно неефективни. Може да проникне през плацентата бариера, а защото не е подходящ за лечение на ascaris при бременни и кърмещи жени. Курс на терапия е система от две техники, с период от 14 дни. Тази особеност на лечение се дължи на факта, че лекарството не оказва влияние върху ларвите. При хронични заболявания на черния дроб и склонност към алергични реакции не се използва.

3. Левамизол.

Антигельминтный препарат от ново поколение. За пълно прогонване на ascaris достатъчно на един прием. Допълнително осъществява стимулиране дейността на имунната система. След употребата на лекарството трябва да се увеличи обемът на пиене, за да се избегне нарушаване на стола. Като се има предвид по-силен ефект и способността за преминаването на плацентарного бариера, не се назначава по време на бременност и кърмене. Поражението на бъбреците и черния дроб, повишена алергична реакция също са противопоказания за прием.

READ  Правила за отдаване на анализ на дисбиоз на червата

При лечение на ascaris лекар ще има строг контрол на състава на кръвта. Категорично е забранено да съчетават левамизол и алкохолни напитки. Не трябва да се консумират продукти и препарати на базата на етилов алкохол в рамките на първите 24 часа след приема на лекарства.

4. Албендазол.

Препарат с широк спектър на действие, показва висока ефективност при инвазиях смесен характер. Да Не се използва при хронични заболявания на черния дроб и бъбреците, бременност, кърмене и деца до 6 години. Може да оказва влияние на процеса на кръвообразуване, потиска. Така че приемът трябва да бъдат придружени от контрола на клиничен анализ на кръвта. Продължителност на лечението ascaris варира от няколко дни до три седмици – това зависи от вида на вредители.

Средства на народната медицина

Лечение на глисти нетрадиционни рецепти могат да бъдат доста разнообразни. Терапията се провежда с помощта на различни форми, активни компоненти, които действат и на ларвите и на възрастните ascaris.

1. Тиква семе.

Считан за един от най-ефективните начини за лечение на глистные нашествия. Може би пиенето просто като семена, така и в перетертом формата. Курс на прием се извършва до пълното прогонване на ascaris от тялото на носителя.

2. Лук.

Воден екстракт от лук също се счита за ефективно средство срещу глисти. Да се лекува по този начин трябва да се еднократно и може да се повтаря на прием при следващо заразяване.

3. Желе.

Средство с йод, който се използва на гладно всеки ден до изгонването на ascaris. Характеристика на готвене е смесване само с хладно разтвор на нишесте. При излагане на гореща вода йод може да загуби качествата си.

Ефективността на лечението зависи от спазването на лекарски препоръки. Проучване на завършване на курс на терапия трябва да покаже липсата на ascaris в организма. След лечение се предписват лекарства за укрепване, възстановяване на имунитета. Възможен прием на мултивитамини.

Превенцията включва спазване на хигиенните стандарти и контрол на качеството на употребляемой вода и продукти. Провеждане на курс на лечение не е гаранция за липса на повторно заразяване – при поглъщане на яйца в благоприятна среда на организма, те може отново да се успокоят. Но мерки за предотвратяване на сведут тази вероятност до минимум.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00144 sec