Списък на таблетки за премахване на червеи при децата

Медикаментозно лечение – задължително условие за ефективно лечение глистных на клиентите. Правилно подбраните средства от червеи ще ви помогнат бързо да се излекува детето, превенция на развитието на сериозни заболявания. Какви хапчета и суспензия се използва за лечение и превенция на заразяване с червеи при децата?

Основните правила за лечение на паразитните вредители при деца

Лекарства от червеи за деца трябва да се използва в съответствие с всички хигиенни норми, в противен случай лекарствена терапия губи своята ефективност.

1. Хапчета от червеи, се предписва на децата, които могат да поглъщат хап. За лечение на деца е добре да се използва суспензия или свещи. Хапчета не е нужно предварително смила – ако детето выплюнет част от лекарствата, а след това да се изчисли следната доза от това лекарство ще бъде трудно.

2. Спиране използват за лечение на деца на възраст от 6 месеца до 3 години. Действие на препарата е по-мек, той предизвиква по-малко странични реакции, има приятен вкус, по-лесно за преглъщане.

3. Лекарства с широк спектър на действие, се приемат еднократно, те влияят на възрастните глисти, при това ларвите продължават да растат, след 2 седмици се превръщат във възрастни паразити. Така че винаги трябва да се провежда повторен лечебен курс в рамките на 2-3 седмици.

Лечение на глисти предполага стриктно спазване на правилата за хигиена, за да се предотврати повторното самозаражение. Използване на антипаразитни хапчета е необходимо, в зависимост от вида на гельминта.

Име паразитози Тип гельминта
Ascariasis Аскарида, чревни паразити.
Анкилостомоз, некатороз, токсокароз, трихинелоза Нематоди (кръгли червеи), засягат всички вътрешни органи, мускули, можете да ги откриете в очите.
Гименолепидоз Джудже цепень, чревни паразити.
Клонорхоз Китайската двуустка, попада в организма с лошо прожаренной риба.
Тениоз Свински цепень, лента чревния паразит.
Энтеробиоз Pinworms

За намаляване на прояви на нежелани лекарствени реакции трябва да споделя с противогельминтными да вземе средства сорбенти – активен въглен, Лактофильтрум, Смекта. В терапията трябва да се включат медикаменти за възстановяване микрофлора и имунитета, задължително да се пие витаминни комплекси.

Основни противопоказания за прием на средства от паразити – сериозни нарушения на нервната система, наличие на отоци от различен произход, тежки заболявания на кръвта.

Преглед на лекарства, се препоръчва на деца до 2 години

Глисти при децата може да се появи във всяка възраст. Причини за заразяване с червеи могат да бъдат различни, но глистные нашествия предмет на задължителната медикаментозному лечение. При инфектираните на малко дете могат да възникнат отклонения в емоционалното, психическо и физическо развитие. Тежка патология на вътрешните органи, да доведе до тежки хронични заболявания, психични заболявания.

Понякога детето се появява на света с паразити, ако една жена на време на бременност е била заразена червеи. Децата на възраст до 2 години са заразени с червеи, поради невнимание на родителите. Глистные паразитози се развиват след контакти с болни хора и животни, употребата на нерафинирана вода, слабо преработени плодове и зеленчуци. Лечение на глисти в тази възраст трудно, тъй като всички лекарства от червеи имат токсично действие върху организма на детето, влияят отрицателно върху черния дроб и система на кръвообразуване.

Всички средства за бебето може да избере само лекар. Родителите трябва внимателно да се следи състоянието на децата по време на терапия – при най-малкото влошаване на състоянието спрете приема на лекарствата, които да информират за проява на нежелани лекарствени реакции лекар.

Списък на таблетки от червеи, които са разрешени за лечение на деца до 2 години, да е малък: Пирантел, Пиперазин.

1. Пирантел (Немоцид, Гельминтокс, Комбантрин) се използва при инфекция на ascarids, острицами, некаторами, анкилостомами. Това лекарство може да се използва за лечение на деца на възраст над шест месеца, той практически не се абсорбира в кръвния поток. Сред страничните реакции отбелязват, загуба на апетит, виене на свят, сънливост, сърбеж. Деца до 3 години се прилага в суспензия 2, 5 мл веднъж на ден. Преди започване на терапия не е необходимо допълнително да приемат лаксативи, да спазват специална диета. Парализованные паразити, излизат от тялото по естествен път в продължение на 24 часа.

2. Пиперазин (Адипинат) – най-малко токсичен препарат срещу червеи, тъй като парализира, а не убива паразити. Но има тесен спектър на действие, той се използва за лечение и профилактика на ascariasis и энтеробиоза. На други видове червеи, той не се влияе, е ефективен само в началните стадии на инфекцията.

Кои лекарства да даде на детето си от червеи, на възраст от 2 до 5 години?

Деца на възраст 2-5 години активно изучаване на околния свят, често се опитват елементи на вкус, изтеглен в устата мръсни ръце. Заразяване на червея се случва след игрите в мръсни пясък и мръсотия, контакт с беспризорными животни. Често инжектиране червеи се случва в детската градина – ако кръгъл са се появили от едно дете, голяма е вероятността от заразяване с всички деца.

Преглед на ефективни таблетки от червеи:

  • Албендазол;
  • Mebendazole;
  • Левамизол.

1. Албендазол – друго име на Немозол, Саноксал, Гелмадол. Хапчета от червеи, широка гама от за деца на възраст над 2 години. Използвайте таблетки е най-добре за лечение на смесени вредители, тъй като ефектът на лекарството е много агресивно. При лекарства с много странични реакции – ненормална работа на червата, сухота в устата, стоматит, уртикария. Но при спазване на дозировката, те се проявяват рядко.

2. Mebendazole (Вормин, Вермокс, Мебекс) – средство има широк спектър на действие, ефективно елиминира почти всички видове глистных вредители, използва се за лечение на деца на възраст над 2 години. В описанието са посочени следните нежелани реакции, анемия, нарушения на функцията на черния дроб, алергични обриви, повишаване на температурата.

3. Левамизол (Декарис) – таблетки се използват за лечение на деца на възраст над 3 години. Средство за добре елиминира ascaris, pinworms, анкилостоми. По време на рецепцията, могат да се появят гадене, диария, мускулни крампи, обриви по кожата, смущения в работата на черния дроб и бъбреците.

Често лекарите предписват съвместен прием на таблетки. За лечение на смесени вредители предписват Декарис размер на 2, 5 мг/кг – тя има зашеметяващи действие на червеи. След 3 дни трябва да приемете Вермокс – по 50-100 мг два пъти на ден в продължение на 3 дни. Тази схема е най-доброто решение за ефективно и бързо лечение.

Понякога дози, предписани от лекаря, могат да се различават от препоръките в инструкцията.

Антипаразитни средства за деца на възраст над 6 години

В лечението на деца над 6 години може да се използват всички противогельминтные лекарства. Дозировка и схема на лечение може да избере само от лекар в зависимост от възрастта, телесното тегло на пациента, наличието на съпътстващи или хронични заболявания. В списъка на най-добрите хапчета от червеи – Немазол и Вермокс.

Лекарства, базирани на альбендазола добре премахване на глисти, различни видове, при спазване на дозировката вреда за организма е минимален. Лекарството се разгражда обвивката на паразити, нарушава процесите на метаболизма в червеи. Немазол се използва за лечение на лямблиоза, энтеробиоза, ascariasis, вредители от смесен тип, той помага да се справят с кисти, които възникват при эхинококкозе. Име на таблетки и спирането на базата на мебендазола – Вермокс, Верметин, Зинтел – те се използват за лечение и профилактика на инфекция.

Предимства и противопоказания альбендазола:

  • произвежда под формата на таблетки и суспензии;
  • висока бионаличност;
  • негативно се отразява на черния дроб и система на кръвообразуване;
  • често се диагностицира развитието на алергични реакции към лекарството.

За лечение на глистных вредители се използват не само на хапчета и течен тор, но и свещи. Тези лекарства имат натурален състав, допринасят за укрепване на имунитета, помагат при запек, които са причинени от паразити, да се засили действието на противогельминтных таблетки. Всички свещи се използва еднакво – в продължение на 5 дни ги вкарва в ануса преди лягане.

1. Гельмантовил – свещи на базата на екстракт от кората на зърнастец, чесън, вратига, съдържат масло от магарешки бодил. За лечение на деца със слаб имунитет.

2. Нигелла Sativa – лекарство на базата на масло от черен кимион, притежава антимикробно действие. Повишава защитните функции на организма. Използват за деца на възраст над 6 години.

3. Конфетан – свещ с масло от чаено дърво, ела, какао. Лекарството няма противопоказания, освен индивидуална непоносимост.

4. Свещи Простада съдържат ехинацея, морски зърнастец масло, прополис. Премахване на възпалението, болката, допринасят за бърза регенерация на кожата покрива в района на ануса.

5. Вормил – най-доброто средство за лечение на деца на възраст над 2 години. Съдържа албендазол, се абсорбират директно в червата, което позволява да се сведе до минимум проява на нежелани реакции.

Профилактика глистных вредители при деца

Дори и съвременни форми на диагностика не винаги позволява надеждно и своевременно определяне на наличието на глисти в организма. СЗО препоръчва да се противоглистные таблетки за профилактика на деца на възраст 1.5–7 години-два пъти в годината. Много лекари, които не споделят тази гледна точка, смятат, че получаването на средства от паразити целесообразен само след установяване на точна диагноза.

Списък на таблетки, които по-добре да се използва за предотвратяване на:

  • Mebendazole;
  • Пирантел;
  • Албендазол.

Профилактика срещу глисти е необходимо на всички членове на семейството, ако pinworms или на джудже цепня открили детето. По време на лечението е необходимо редовно да мокро почистване със сапун, желязо спално бельо с две страни – ларви на паразити дълго време запазват активност във външната среда.

Профилактика на глисти се нуждаят от деца, които посещават дошкольные име, обичат да играят в пясъка, често е в контакт с домашни или беспризорными животни, да се занимават с футбол или плажен волейбол, пътуват с родителите си в екзотични страни.

За да се предотврати заразяване трябва на улицата да се прилагат обеззараживающие лосиони или спрейове за обработка на ръцете. Регулярна обработка срещу паразити подлежат на всички домашни животни. Често източник на заразяване стават мухи, хлебарки, комари. От тях трябва своевременно да се изхвърлят, да се използват средства за защита от кръвосмучещи насекоми. Пиенето на чиста вода, измити зеленчуци и плодове, внимателно измиване на ръцете след улица, тоалетна, контакт с животни – спазване на тези правила, ще помогне за предотвратяване на инфекция на хелминти при децата.

За децата най-доброто средство срещу червеи – навременна профилактика, спазването на хигиенни норми.

Родителите трябва своевременно да извършва диагностика и профилактика глистных вредители при деца. При поява на признаци на заразяване с паразити, трябва да се консултирате с лекар – самолечение опасно за здравето на детето, се предписват хапчета може само специалист.

READ  Прием вътре брезов катран, за да се избавите от паразити

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00090 sec