Усещане за парене в областта на стомаха

На всеки човек се налага от време на време се сблъскват с неприятни усещания в стомаха. Те могат да възникнат, като по безопасен причини: преяждане, прием на нездравословна храна, така и заради проблеми с ЧРЕВНИ, причинени от болести. Лекарите не препоръчват да се игнорира такъв симптом, като парене, защото той води до сериозни последици. По-добре веднага да се премахнат чрез приемане на определени мерки, отколкото да се чака, докато премине в хронична болест или злокачествен тумор.

Защо се усеща парене на гладно и след хранене?

Преди да започнете лечението, е необходимо да се постави правилната диагноза и да разкрие причините за парене в стомаха и хранопровода. Да се справят с това трябва лекар, тъй като без медицински апарати и отдаване анализи дефинира проблема изключително трудно. Обаче ако няма възможност в следващите дни да се консултирате със специалист, опитайте се самостоятелно да диагностицира заболяването.

За начало трябва да се разбере симптомите на киселина отлив, за да не се бърка с нещо друго:

  • Усещане за топлина в корема и леко изтръпване. Може да възникне такова чувство, което се случва след ядене на голямо количество пикантни храни или вземането на твърд алкохол.
  • Кисел вкус в устата, оригване. Често се наблюдава при хора, страдащи от гастрит или язва на стомаха. Колкото по-дълго и по-често те се проявяват, толкова по-висока вероятността, че болестта прогресира.
  • Гадене или повръщане, които са непосредствено след хранене. Те могат да бъдат придружени от поносом.

Ако е налице поне 1-2 от изброените симптоми, то това е точно киселини. Той е придружен и с други неприятни прояви – слабост, повишаване на температурата, намаляване на кръвното налягане.

READ  Лекарства от pinworms

Причините за появата на усещане за парене в областта на хранопровода и стомаха са доста разнообразни, и може само да се отбележи най-често срещаните от тях:

1. Неправилното хранене. Ако често се консумира твърде остра, кисела и солена храна, а също и злоупотребяват с алкохол, вероятността за появата на киселини в стомаха, става голяма. Дори и здрави хора могат да изпитат този симптом е, когато с полезна храна преминават на вредна.

2. Гастрит и язва на стомаха. Изгарящата болка може да се дължи на увреждане на лигавицата на хранопровода. Те се дължат на киселини предизвикват неприятно усещане, което се наблюдава преди и след хранене.

3. Прием на лекарствени средства. На всеки е известно, че силни лекарства влияят отрицателно върху стомаха, така че след антибиотици възниква пищеварительное разстройство.

4. Стресът. В човешкия организъм стресови ситуации влияят по различен начин. Някои започват проблеми с хранопровода, които водят до запек, подуване на корема или киселини в стомаха.

5. Бременност. Тази причина е доста вероятно, тъй като от парене страдат много жени в първия и третия триместър. Проблемът възниква поради промяна в хормоналния баланс или поради натиска на матката върху стомаха.

6. Малигнен тумор. Рак на хранопровода, предизвиква киселини в стомаха, но при това придружени от повръщане, силна болка в областта на корема, разстройство на стола и други симптоми.

Ако причината за парене след прием на храна или докато се превърна в болест, трябва да бъде и в следващите дни изглежда на лекар. Само той може да назначи правилното лечение.

Възможни заболявания

По-горе вече беше казано, че на киселини в стомаха може да доведе до гастрит, язва на хранопровода и злокачествени тумори. Именно тези заболявания се срещат по-често от останалите и притесняват толкова много пациенти. Ги може да се диагностицира, ако човек също има диария, кисело оригване, гадене, силни и режещи болки в областта на корема, редовно усещане за дискомфорт и други. Тези симптоми могат да се появят след прием на храна, така и на гладен стомах.

READ  Как се проявява язва на стомаха? Основните симптоми

Освен тези заболявания са причина е ДГР (дуоденогастральный отлив). Той предизвиква киселини в стомаха, оригване, болка в хранопровода и петна по езика жълт цвят. Ако парене дълго време не преминава, може да го провокира езофагит. Заболяване, съпроводено с възпаление на лигавицата. За него са характерни проблеми и дискомфорт при преглъщане, гадене и диария. За предпочитане е лечението да започне рано, за да се нормализира работата на СЧ.

Не всички хора имат възможност или желание за посещение на лекар, така че се интересуват от въпроса, в кои случаи трябва да се обърнете към специалист. Препоръчително е при всяка ситуация, свързана с киселина, да отидете на лекар, поне да се уверите в липсата на сериозни заболявания. Терапия в домашни условия не винаги помага, а понякога и води до негативни последици. Затова е по-добре да не се рискува и да отиде в болницата. Особено това трябва да се направи, ако жжению в стомаха soputstvuyut повръщане и диария и дълго време не минават.

Методи на лечение

Такива хапчета, като Фосфалюгель, Альмагель, Маалокс, Mezim, Панкреатин, Празнични, са в състояние само да свали пристъп на киселини в стомаха, но не се лекува. Можете да ги приеме, ако силно обезпокоителен симптом или се появи не навреме, но това ще бъде недостатъчно, за да се отървете от проблема. Дори ако лекарят не е диагноза заболяване на СЧ, е необходимо да сменяте начина си на живот, иначе ще трябва редовно да усеща парене.

На първо място трябва да започнете да се храните правилно – да се храни 5 пъти на ден на малки порции, се консумира само здравословни храни, да се откажат от алкохола и тютюнопушенето. Освен това трябва напълно да спи и да не се опитват да попаднат в стресови ситуации. При спазване на тези условия киселини, ако се притеснява, то е изключително рядко.

READ  Какво да правим при болки в стомаха?

От народните средства, насочени към премахване на парене в стомаха, може да се отбележи, сода за хляб, разреден във вода, активен въглен, мляко, конски киселец, настойка от лайка и жълт кантарион, ябълков оцет. Не е задължително да приемат всички тези продукти. Трябва само редовно да се използват един или няколко от тях, предварително да се консултирате с вашия лекар.

Трябва да се отървете от стомашни киселини навреме, за да не се появиха сериозни последствия. Достатъчно е да се придържат към правилното хранене и пропивать народни средства или медикаменти, за да симптом завинаги престанал да се притеснява.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00080 sec