Трибестан: мнения на мъже, указания за употреба, цена

Проблемът безплодни бракове е изключително актуален в 21-ви век. Според статистиката около 20 % от семействата не могат да имат дете по естествен път. Все по-често причината за това се превръща в мъжки фактор. Трудно е да се отбележи елемент, вносящий най-голям принос в развитието на безплодие при мъжете. Хронични заболявания на половите органи (простатит, варикоцеле), инфекция, передающиеся по полов път — защото всеки има своя собствена. Същите фактори, които често водят до нарушаване на потентността при мъжете. Разберете причината за нарушения е задача на лекаря. Понякога, за да установят причините за безплодие, трябва да премине изключително обширно проучване. Възможен фактор, не позволява да се случи оплождане е промяна в качествено, количествено състава на спермата. В този случай проблема ще помогне за решаването на лекарството Трибестан.

Указания за употреба

Указания за употреба казва следното:

Трибестан е фитопрепарат, стимулиране на сексуалната активност, притежава ефект за намаляване на холестерола.

В състава е включен екстракт от надземна част на растението, пълзящи якорцы. Якорцы съдържат вещество протодиосцин — стероидоподобный субстрат растителен произход.

Показания

 • Еректилната дисфункция;
 • При мъжки стерилитет, определена намаляването на броя, подвижността на сперматозоидите, наднормено съдържание на семенна течност анормални сперматозоиди, включително и при умствено причина на настоящото състояние;
 • Безплодие, придружена продукция на антитела към сперматозоидам (иммунологическое);
 • Повишени нива на общия холестерол.

Екстракт от якорцев — обикновено не е единственият компонент на лечение, назначен в състава на комплексната терапия на сексуални нарушения, стерилитет в зависимост от идентифицирана причини.

Какво казват специалистите за хапчетата?

В съответствие с материали на клинични проучвания, при пациенти, лекувани за безплодие в резултат на варикоцеле след хирургическа намеса терапия екстракт от якорцев увеличава подвижността на сперматозоидите. При пациенти с диагноза идиопатическая олигоастеноазооспермия при лечение лекарственныс средство в продължение на 3 месеца, регистрира повишаване на концентрацията на сперматозоидите в семенната течност, подобряване на тяхната мобилност. Положителен ефект е отбелязан при пациенти с гипотрофией на тестисите. Всички пациенти, посочи подобряване на сексуалното желание. У лица с хронични възпалителни заболявания на половите органи употребата на препарата Трибестан не е довело до значителни промени в плана за подобряване на качеството на семенната течност.

Учените са направили изводи: препаратът е ефективен за лечение на определени форми на мъжки стерилитет, самостоятелно или в състава на комплексната терапия.

Наистина значимо действие има и качествени характеристики на семенната течност, увеличаване на двигательную активност «хвостатых клетки», в по-малка степен увеличава техният брой, обем на еякулата.

При пациенти с липсващо либидо, нарушения на потентността определяне медикамент води до следните подобрения:

 1. При 50% от тях са роза (имаше) сексуалното желание;
 2. При 57,1% се увеличи честотата, продължителността на ерекцията.

Установено е, че освен повишаване на либидото, корекция на еректилна дисфункция, се случва увеличаване на концентрацията в серума метаболит на тестостерона. Следователно, Трибестан има действие чрез преобразуване на активното вещество протодиосцина в аналог на тестостерон. При това лечебно средство да не нарушава физиологичните механизми на хормоналната регулация.

Противопоказания

 • Свръхчувствителност към вещества, които са в състава;
 • Увеличаване на размера на простатата;
 • Тежки поражения в сърдечно-съдовата система (прекаран инфаркт на миокарда, нестабилна ангина пекторис, декомпенсированная сърдечна недостатъчност, нарушения на ритъма и проводимостта);
 • Заболявания на бъбреците с нарушение на функцията (хронична бъбречна C4-C5);
 • Реакции на свръхчувствителност към фъстъци, соя;
 • Възраст под 18 години.

Поради наличието на противопоказания, преди започване на лечението трябва да се консултирате с вашия лекар.

Странични ефекти

 • Алергични реакции (предимно на арахисовый протеин, който влиза в състава на Трибестана);
 • Дразнител на стомашната лигавица, гадене;
 • При превишаване на допустимата дневна доза на лекарството са възможни гадене, повръщане, болки в корема.

Трибестан почти не влиза във взаимодействие, като същевременно употреба с други лекарства, но често засилва ефекта на диуретици, средства за намаляване на кръвното налягане.

Как да приемате

Хапчета често дразнят лигавицата на стомашно-чревния тракт. Те трябва да се приемат след хранене.

 • При намаляване на потентността по 1-2 таблетки 3 пъти/ден. При безплодие режим на приемане на същия;
 • При повишено ниво на общия холестерол: по 2 таблетки 3 пъти/ден.

Продължителността на лечение не по-малко от 3 месеца. Курсът на лечение може да се извършва повторно след консултация с д-р.

Медикамент не оказва влияние върху способността за да изпълняват дейности, за които са необходими висока способност за концентрация, висока скорост на реакция (машина за управление, работа с движещите се части на оборудването).

Мнението на мъжете

Мнения за лекарството Трибестан са различни. Някои твърдят, че дълги години ядене на различни лекарства, се оказаха безполезни, но след един курс на Трибестана се състоя дългоочакваната бременност. Една малка част от мъжете отбелязва влошаване на качеството на спермата, намалена потентност след прием на медикамент.

Трибестан в бодибилдинга

Често мъжете се интересуват въпрос: има ли смисъл от прием на лекарството в културизма? Опитайте се да разберете. Както беше казано, предполагаем механизъм на действие на лекарства се състои в превръщането на активното вещество в субстрата, подобен на тестостерон. Мъжки полови хормони имат анаболен ефект (повишават синтеза на протеини). Оказва се, Трибестан трябва да оказва положителен ефект, стимулира бързото наддаване на мускулна маса. Въпреки това, съдейки по коментарите, изразени подобрения в приросте на мускулите при спортисти, приемащи лечебно средство, не е отбелязано. Част от състезатели по културизъм отбеляза увеличаване на издръжливостта.

Трибестан и алкохол

В указанията за употреба и не е индикация за негативните последици от съвместния прием на хапчета и алкохол. Следователно, има сериозни последици изчакайте, не е нужно. Въпреки това, лечението на безплодието предполага воденето на здравословен начин на живот. Алкохолът трябва да се изключи.

Цена в аптека

Цената на лекарство варира в зависимост от региона, надценки, аптеки мрежи. Цената започва от 1800 рубли за опаковки, съдържащи 60 таблетки (опаковка, в зависимост от насрочената доза, достатъчно за 10-20 дни прием. Трибестан — лекарство, произведени от българската фармацевтична компания «Софарма», натъпкан с 60 или 180 таблетки в картонени опаковки. Не е трудно да се изчисли: на пълен курс с продължителност 3 месеца, ще отнеме около 7 хиляди рубли. Продава се без такса рецепта.

Трибестан — officinalis лекарство естествен произход, доказали своята ефективност в клинични проучвания при мъжете за потентността, при астенозооспермии. Много мъже се чудят: има ли евтини аналози? В момента на фармацевтичния пазари има и други лекарства за лечение на мъжки стерилитет, причинен от нарушение на качествен и количествен състав на спермата, но нито едно от съществуващите не е идентична по състав, механизъм на действие.

Трибестан е уникална в своя сегмент средства при безплодие при мъжете. Ако лечебно средство е назначен д-р, значи имате нужда от точно това. Не правете самолечение. В преследване на икономии може да навреди на тяхното здраве. Цена в аптеките не е катастрофално, а евтини «колеги» могат да доведат до неблагоприятни последици.

READ  Видове брадата при мъжете: снимка и заглавие

MAXCACHE: 0.4MB/0.00114 sec