Мамопластика: усложнения след операцията

Операция за ефектен бюст — мамопластика: усложнения и тяхното предотвратяване

Операцията по усъвършенстване на гърдите са едни от най-търсените. В края на краищата, подобни намеса решава не само естетически, но и психологически проблеми, често за облекчаване на комплекси. Но мамопластика усложнения също е в състояние да предизвика. Проблемите са от различен характер и причините за появата им много.

Възможни проблеми

Имплантанти – сериозна хирургическа намеса, провеждана под обща упойка. В хода на операцията са ранени живи тъкани, които после трябва да се лекува. Всичко това не изключва появата на проблеми, присъщи на всяка хирургична манипулация. Тяхната поява не е задължително, но е възможно. Усложнения могат да бъдат разделени на общи и специфични.

Хирургични

До усложнения от общ характер са следните:

 • Развитието на инфекциозен процес. Проблемът се открива след няколко дни, по-рядко — седмици след операцията. Характерни за този период болката не спира, както трябва, а се засилва. Също натрупва подуване и зачервяване на кожата, както от шевове се откроява гнойная течност. Ако се промъква усложнение в началния етап, можете да го премахне прием на антибиотици. В други случаи се налага да изваждате импланта, за провеждане на лечение и едва след това да се направи маммопластику отново.

Оставите проблема без внимание опасно. Инфекцията може да се развие до токсични шок, проявляющегося внезапно покачване на температурата, повръщане, поносом, высыпаниями на кожата, загубата на съзнание. Това е смъртно опасно състояние.

 • Хематом и серома. Представляват струпвания на кръв и серозна течност. Хематом може да се образува в резултат на подтекания от повреден по време на намеса на съда. Понякога на стените му пострадали в следоперативния период. Серома възниква по подобна схема, но съдържа серозную течност. Малки образование изчезват без намеса.

Но ако течност продължава да влезе в тях, изграждане на проблема до значителни размери, трябва да нататъшно изтичане на пиърсинг образование, ушивать съд. В противен случай може да доведе до усложнение на инфекцията и по-сложни състояния.

 • Образуването на груби белези. Нормално зажившие шевове трябва да бъдат незабележими. Но ако организмът има склонност към гипертрофическому сращению тъкани или появата на келоиди, проблем може да възникне. Когато мамопластика – първата хирургическа намеса, да се предвидят тази функция не може да бъде. Но ако тя е известна преди операцията, е по-добре операцията да не правя, както и да коригира гърдите по друг начин.

Въпреки това, гипертрофический шев може да се образува поради тежкото лечение, причинени от неверни грижи, нагноением. Във всеки случай, за да се отървете от проблема, да се нуждаят от допълнително лечение.

READ  Премахване на купероза лазер: как минава процедурата по лицето, толкова ли е добър неодимовый лазер
 • Промяна в чувствителността на зърното и areoles, млечни жлези като цяло. Усложнение е с двойно проява — болката или изтръпването в тази област.

Първото е оправдано от увреждане на тъканите. Но ако травмирани или опаковка нервите, не е свобода мускулни контракции, болки ще присъстват и по-късно не малко време след операцията. Това вече трябва да се лекува. Повредени нервите може да доведе до загуба на чувствителност, което също се нуждае от предприемане на действия.

 • Повишена температура на тялото. Ако тя е малко повече от нормалното, знак се разглежда като естествена реакция на оперативно намеса. Но причина за вдигане на температурата, това се случва и развившееся възпаление. Тук трябва вече прием на антибиотици, докато в първия случай е достатъчно просто наблюдение.

Препоръчваме прочетете за силиконови гърди. Ще научите за вида на имплантите, методика на изпълнение на операцията, времето на присаждане неуспешни резултати и восстановительном период.
А тук повече за това, как да изберете зъбните импланти за гърди.

Специфични

Усложнения след маммопластики има и специален характер, свързани пряко с увреждане на тъканите на млечните жлези и на въвеждането в тази област на имплантите:

 • Капсулярная контрактури. Общият замяна трябва да обрасли в процеса на присаждане обвивка от фиброзна тъкан. Но ако тя е твърде дебела и гъста, тя доставя дискомфорт. Гърдите стават твърди, болезнени, в нея се усеща распирание. А в алвеолата сдавливается, което може да доведе до неговото увреждане, отклонение, проступание чрез кожата си. Това изисква намеса от изготвяне на эндопротеза, премахване на контрактури, и след това инсталирате новата. Но гаранция за това, че усложнение не се случи отново, никой няма да даде.
 • Разликата обвивка на импланта. Ако той физиологичен разтвор, гърдите веднага ще промени своята форма, като се превърне в сморщенной. При прекъсване на технологичния эндопротеза проблемът очевидно не винаги. Открита тя при хардуера на изследването. Но това усложнение във всеки случай ще изисква подмяна на импланта.

 • Асиметрия на млечните жлези. По-често възниква на фона на изместване на импланта. Проблемът се нарича също и дефекти на присаждане и при правилната му позиция. Собствени тъкани могат да се държат непредсказуемо, поради индивидуалните характеристики. Премахване на усложнение може да се повторна операция.

 • Деформация на гръдния кош. Външен дефект зона на млечните жлези може да се изрази не само ги асимметрией. Например, има този недостатък, като двойна гънка. Това са допълнителни полукълбо малко по-долу на млечните жлези. Проблемът възниква, когато сползании на имплантите веднага след операцията или след година-година и половина.
READ  Как да се лекува и гъбички на ноктите на народни средства за защита: може ли да се направи бързо, методи за ръцете, краката

Още един дефект – симмастия, при която млечни жлези изглеждат сросшимися. И двата проблема се лекуват хирургически, тоест провеждане на повторно маммопластики.

 • Алергия към алвеолата. Това е рядко усложнение, характерно за тези, които по принцип има непоносимост към много вещества и материали. Се проявява с подуване на гърдите, высыпаниями на кожата със зачервяване. Ако не помага консервативно лечение, трябва да се приберат в алвеолата.
 • Кальцификация. Под влияние на присъствие на чуждо предмета в дебел живи тъкани могат да образуват острови уплътнения. Това е отлагането на соли на калций, което макар и да се срещат рядко, но доставя на проблема. Ако усложнение на обширна, трябва да се извлече зъбните импланти.
 • Некроза на тъканите на млечната жлеза. Смъртта са изложени на обекти, разположени около импланта. Създадената тук съединителна тъкан, се дължи на натиск эндопротезов лишен от нормалното кръвоснабдяване. По-често страда кожата поради особеностите на тяхното инсталиране.
 • Атрофия на тъканите на гърдите. Проявява с течение на времето, след продължителен престой в млечните жлези на имплантите или да ги управляваме без замяна с нови. Плат истончаются, гърдите придобива неэстетичный вид, нередности, отпуснатост.
 • Невъзможност за кърмене след раждането на бебето. Лекари твърдят, че качествено прекарано намеса върху способността за кърмене не се отразява. Но според статистиката, 67% от жените с имплантами кърмене няма, въпреки безопасността на млечных канали. Сред майки, които са направили не маммопластику, това количество е от 7%.

Други

Мамопластика усложнения след операцията дава и като че ли не са свързани пряко с наличието на имплантите:

 • Патология на съединителната тъкан. Статистически ефект эндопротезов за появата на автоимунни заболявания не е доказано. Но е безспорно, че операцията и адаптиране на тъкани за присъствие на чуждо тяло сила на имунната система да работи в средно режим. Това отслабва, което може да предостави възможност на системния заболяване.
 • Злокачествени тумори на млечните жлези. Известно е, че наличието на импланта на появата им не е засегната. Но след инсталиране на трудно маммографическое прегледи на гърдите, която е най-информативно в диагностика на рак. И незамеченная навреме доброкачествен тумор има време да се прероди.
 • Влошаване на сексуалния живот. Загуба на чувствителност на гърдите, продължаващата някои за дълго, дълго време, лишава жената от познатите усещания по време на правенето на любов. А това е област, в природата трябва да бъде эрогенной зона.
READ  Масаж на лице против бръчки (японски, цоган, тайландски, spot): как да направя схемата на правилното масаж на кожата на лицето, коя е най-ефективен

За това, какви усложнения се срещат най-често след маммопластики, вижте в това видео:

Фактори, които ще повлияят на резултата

Възможност да се сдобият с усложнение след операция маммопластики изобщо не са предопределени. От какво зависи благоприятен изход на операцията и беспроблемная живот с имплантами:

 • Избор оперирующего лекар и клиника. Много усложнения възникват поради неправилно инсталиране на импланта, нарушения на стерилитет при операция, непредпазливи манипулация с хирургични инструменти. Това е инфекцията, некроза, хематом, серомы, увреждане на обекти, които трябва да останат непокътнати в хода на намеса.

Постоперативни грижи, извършена в болницата, също да повлияе на резултата. Не по-малко значение е и приемането на лекар предвид характеристиките на тялото на пациентката в етап на подготовка към маммопластике.

 • Избор на импланта.

  Увреждане или изместване, а също и некроза, капсулярная контрактури, външни дефекти нова гърдите могат да се дължат на вина на эндопротеза. Нещо има да стане последица от неговото ниско качество, неправилно подбрана повърхности, прекалено голям размер.

 • Подготовка за операция и рехабилитация. Не може да се пренебрегне резултати от анализи, проверява за откриване на противопоказания. Важно е да се предприемат усилия за подготовка на организма към нея и да се улесни възстановяването след това. Е забранено да пият алкохол, да пушат и да приемат лекарства за разреждане на кръвта лекарства.

Задължително носенето по време на рехабилитация компрессионного бельо, отказ от физическо натоварване, излагане на топлина. Важни грижи за ръчен шев и навременното обръщане към лекар, ако нещо тревожно.

Мамопластика дава възможност да се определи нещо, в което ошиблась природа, или е направила беспощадное време. Но тя изисква по-внимателно отношение към здравето, работа над себе си, доста стотинка постоянно наблюдение. Ако коригира гърдите имплантами и да се избегне при този усложнения, все още трябва да бъде завършен до тяхната замяна в рамките на 5 — 15 години.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00160 sec