Цените на протезиране на зъби: цената е в зависимост от вида на процедурата

Почти всеки човек рано или късно възниква проблемът за липсата на един или няколко зъба. Никой не е застрахован от това и да причини загуба на зъба са различни.

Някои възприемат това спокойно и не се обръщат в дентална клиника за възстановяване. А другите трябва непременно да се компенсират за загуба, и те са готови да си нови зъби колкото се може повече походили към естествените.

Защо все още трябва да протезиране на зъби?

Защо имаме нужда от протези

Протезиране на зъби, липсата на които е забележително при разговор или усмивка, е необходимо поради естетически съображения.

Но не само, защото останалите зъби могат да започнат постепенно да се измести в посока на дефекта, дори ако той се намира на противоположната страна.

Подобни явления водят до своеобразна падане на зъбите, изкривяване на зъбната дъга и обнажению корените. Освен това е нарушен дъвчене функция, а непрожеванная храна, за да предизвика заболяване на стомаха и на целия организъм като цяло.

Затова при липсата на един или няколко зъба трябва незабавно да се обърнете към зъболекар, който ще помогне за решаване проблема на тяхното отсъствие.

Преносимо и несъемное протези

Има два основни вида протезиране:

 1. Подвижни зъбни протези – пълна или частична — може да се инсталира при липса на всички зъби. Те имат естетичен външен вид и достъпни цени. Но за тях се изискват специални грижи. Те трябва да се стреля и да се почистват след всяко хранене. В

  първите дни те създават дискомфорт, а в бъдеще човек с подвижни протези, не е препоръчително да се консумира твърда или вискозна храна.

 2. Несъемные – импланти, мостове и коронки — не изискват старание, грижа. Те са трайни и трайни, удобни и эстетичны. От минуси: дълго осъществяване на самите копия и им инсталация, високата цена на зъбни протези.

Всеки вид протезиране е разделена на няколко техники, използването на които зависи от целите и финансовите възможности на пациента.

Всеки, който иска да се обръща в клиника, където, в зависимост от състоянието му на устната кухина, му предлагат няколко начина за протезиране на зъбите, те всички имат своите плюсове и минуси, но в основата на избора на често действа разходите по процедурата.

Подвижни протези — цената на въпроса

Преносимо протези популярно сред по-възрастните хора. Тя е пълна, ако липсват всички или почти всички зъби и частично, ако са запазени собствени зъби на пациента.

Подвижни протези са няколко вида, съответно и цената на въпроса е съвсем различна:

 1. Пластиночные – изпълнени от метал или пластмаса. Най-евтиният вариант на протезиране, но по това време вече е остарял. В клиниката му почти не се предлага, така че се разглежда повече не му трябва.
 2. Бюгельный протеза – нейната основа стои дъга от метал. Порцеланови зъби са фиксирани върху основа с помощта на специален хардуер – кламмеров или замъци. Дъвченето на натоварване в резултат на това се разпространява върху надстройката или крайни зъби. Протезированная дизайн е доста компактен, здрав и дълъг живот. Това протезиране на зъби е различно висока цена: кламмерное планина ще струва 25-30 хиляди рубли, замковое – 40-90 хиляди рубли. Кламмерное планина нарушава естетиката – тези зъби са видими при усмивка, затова по-добре е да използвате в креплении аттачмены (специални за определяне на референтната зъбите) и недостатък веднага ще изчезне.
 3. Бюгельный частична протеза е направено от пластмаса и се отдава на транспорта зъб с помощта на метални кламмеров. Цена

  малко по-ниска, отколкото при представена по-горе разновидности бюгельного протезиране.

 4. Силикон и нейлоновое протези – това е продукта от полупрозрачен материал, което ги прави най-популярни зъбни протези сред останалите. Имат повишена гъвкавост и финес, устойчиви на боядисване на храни и тютюн. Протезите са доста трудни на адаптация, в първо време (а може и за постоянно) ще попречи на хранене. Процесът на производство на тези протези отнема много дълго време – първо се извършва измервания на челюстта, а след това да пристъпи към производството на зъбни протези. Цена на протезата и варира в диапазона от 10 до 25 хиляди рубли.

Изборът за това как точно да вмъкнете зъби, зависи от състоянието на устната кухина на пациента и неговите нужди.

Колко сега несъемное протези?

Несъемные протези са търсени от младите пациенти и се прилагат при възстановяването на зъбната редица с частично разрушаване, липсата на един или два зъба в един ред.

Цената на несменяеми протези протезиране на зъбите в зависимост от вида на процедурата:

 1. Керамични пломбата – най-често срещан метод, който се прилага в 50% от случаите. Това са специални подплънки, изработени от керамика в лабораторията по слепкам. Протези имат безупречен външен вид, имат сила и издръжливост. Чрез «против» представянето на метода, включват продължителността на лечение и е най-високата цена. Процесът на производство на този протеза е напълно автоматизиран, така че дава възможност да получите точния и солидна конструкция. Цена на протезата и варира в рамките от 12 до 17 хиляди рубли. Цената на протезиране зависи от материала разделите, която може значително да се различават. Метална раздела, направени от злато или сплави (сребро-кобальтового или хромо-палладиевого), много здрава и трайна конструкция. Единственият недостатък е по – ниска естетичност. Цената зависи от използвания материал и варира от 3,5 до 5 хиляди рубли.
 2. Порцеланови на раздела се прилагат за протезиране на предните зъби. Такива раздели високо эстетичны, но с ниска якост. Цена от 3,5 до 5 хиляди рубли. Разделите притежават висока эстетичностью и издръжливост, но може да попадне поради несъответствие на коефициента на разширяване на метал и керамика. Най-високата цена и минуси издръжливост намалява търсенето на такива раздели.
 3. Зъбните коронки и мостове се поставят при липсата на един-два зъба в един ред. Изглежда те са под формата на капсули, които се монтират вместо зъба и напълно да го имитират. Се правят от различни материали и служат на до 20 години. Мостове са изработени от няколко корони, които са монтирани на здрави зъби и корените им. Тук се изисква обточка и депульпирование здрави зъби, за които се обличат осовите коронки. Най-се считат за най-добрите коронки са от керамика, които са изработени от циркониев диоксид и покрити с тънък слой от керамика. Такива протези эстетичны, трайни и трайни, но се различават в известна крехки. Сред минусите може да се разпредели на висока цена – от 15 хиляди рубли. Металокерамични коронки и мостове, изработени от метална капачка и се покрива със слой от керамика. Достатъчно эстетичны и трайни. Цената зависи от материала, от който е направен на осп: от 4,5 хиляди и до 15-17 хиляди, ако капачката е направена от злато.
 4. Импланти – пръчка от титан вживляется в костната тъкан, върху който по-късно се побира изкуствената корона. От предимства – напълно замества ново паднал зъб, не се изисква привикване, се запазва костната тъкан (импланти не си дават атрофирали). Благодарение на представен метод може да се възстанови всяко броя на зъбите. Висока естетичност и устойчивост, заедно с дълъг срок на трудов стаж – 25 години. Цената на представен метод за протезиране е много висока – местни импланти са на стойност от 13000 лева, без инсталиране, и внесени от 15 до 35 хиляди рубли. Само вживление имплант струва от 15 хиляди за един зъб.
 5. Фасети – тънки керамични, порцеланови плочи, които се прилагат за отстраняване на естетически недостатъци централна

  част от зъбите. Керамична облицовка е само на видима част от дефект. Изключително здрави и издръжливи – са от 10 до 20 години. Празнува висока эстетичностью и неизменностью, не се страхуват багрилни продукти и тютюнев въздействие. Недостатъци: могат да отслоиться, се счупи или сколоться висока цена.

 6. Керамични фасети са направени в лаборатория за модели на челюстите на човека. Инсталацията изисква обработка на предната стена на зъбите. Притежават издръжливост и не се страхуват от окрашивающих продукти. Цена от 12 до 15 хиляди рубли. Фасети, отливане от композитен маса, се правят точно в стола на зъболекаря и изискват препарирования емайл. Крехки, но са доста скъпи – от 5 до 7 хиляди рубли.
 7. Люминиры – тънки фасети от порцелан, много здрави и эстетичные, не се нуждаят от обучение за протезиране. Да ги свали, без вреда за собствените си зъби. Поставят се бързо – достатъчно е само няколко посещения на лекар. При инсталиране се използва фторсодержащий материал, който оказва благотворно действие върху зъбите. Недостатък – висока цена – от 15 до 25 хиляди рубли за един зъб.

Често изборът на метод за протезиране се основава на състоянието на зъбите и венците. Желанието на клиента може да бъде необходимо да дъвчат храна и протези се използва като естетически премахване на съществуващия дефект.

Колко струва вставная челюст

Цена вставной челюстта зависи от материала, от който е направен протеза, и начина на закрепване.

Найлонов протеза по-евтино акрил, защото найлонов вариант правят в чужбина. Популярен начин на закрепване на протезата на присосках – той действа като най-евтината.

Цената на акрилни протези в присосках на една челюст – от 15000 рубли, нейлонового – от 18000 лв.

Избираме по цена от най-ниска към най-висока

Правилния избор на начина за протезиране ще помогне пълен списък на използваните методи, разположен е на цена:

 • метална корона – 1500 рубли, за един зъб;
 • металлокерамическая crown – от 3000 рубли;
 • керамична корона – от 4000 рубли;
 • раздел – от 10 000 рубли;
 • винир – от 14000).
 • акрилно – от 15000 рубли за една челюст;
 • нейлоновое – от 18000).
 • бюгельный на протеза на кламмерах – от 25000 рубли;
 • бюгельный на протеза на замъци – от 50000 на съвета;
 • импланти – от 290 хиляди рубли за една челюст.

Протезиране — необходимо и полезно за отстраняване на дефекта от липсата на зъби. В основата на избора на метод зависи от финансовото състояние на пациента – само той определя сумата, която може да инвестира в лечение. Вреди ще сравним цените и предимствата на всички видове.

Здравина, издръжливост и висока естетичност – това са три показателя, които трябва да се обърне внимание, когато отидете на прием на зъболекар.

READ  Възможно ли е лечение на зъбите по време на бременност

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00095 sec