Като се вземат хапчета, за да сложи ваксини и нанесете крем Ацикловир при херпес на устните

От вируса на херпес днес са заразени с до 90 % от населението на планетата. В повечето случаи той не се проявява в организма на човека, но понякога има рецидиви.

Съвременната медицина все още не може напълно да унищожат вируса, но вече се е научила да се бори със симптомите на болестта, всеки път като помага на хората да оцелеят тези лоши периоди на живота им до следващия рецидив. За облекчаване на състоянието на здравето на болния се използват специални медикаментозные средства и процедури.

Един от най-известните и ефективни лекарства, което позволява максимално бързо да се отървете от вируса на херпес, е Ацикловир.

Накратко за особеностите на вируса

Външни признаци на вируса, който живее в организма на човека, се появяват в случай на хипотермия, простуда, а също и на основата на депресия или стрес.

Херпес се среща в две форми:

 • по устните, устата, езика и други части на областта на лицето;
 • на половите органи и около тях.

Херпес на устните може да се появи след прекалено дълго слънчеви бани, понякога той може да възникне при човека, който дълго време се намира в помещение с работещи с климатик. Симптомите на това заболяване дават хората много проблеми на физическото, естетически и психологически характер. Това се отнася особено за жените. Външни прояви на херпес вирус се появява при понижаване на нивото на имунната защита на човешкия организъм.

Заразяването става при контакт на здрави хора със вирусоносителем. Първи в тялото, бактериофаг причинява клетките поражение,

паралелно разпространение в целия организъм.

По време на пристъпите на обрив се появява на устните и други мукозните мембрани. Днес медицината не разполага със средства, за да напълно да унищожат вируса в организма на човека, така че се прилагат симптоматические лекарства, като подсушивающее, дезинфекциращо действие.

Сред лекарства, применяющихся за борба с вируса на херпес, лекарите и пациентите популярен е Ацикловир под формата на мехлеми, кремове и хапчета. Медикамент оказва голямо влияние върху причинителя.

Обща характеристика на препарата

Ацикловир е ефективно антивирусно лекарство, потиска размножаването на вируси, но, за съжаление, самата инфекция лекарство не може да се преодолее. Особено ефективен препарат в следните случаи:

 • лечение на инфекции на кожата покрива и лигавиците, заразени с вируса на херпес симплекс 1 и 2 вида;
 • за профилактика на остри състояния, причинени от херпес 1 и 2 вида при пациенти с нормално ниво на имунната защита;
 • с цел превенция на първични и повтарящи се епизоди герпесной инфекция 1 и 2 вида при хора, страдащи иммунодефицитом;
 • при комплексно лечение на ХИВ-инфекция, както и при пациенти, които са преминали трансплантация на костен мозък;
 • лечение герпесного кератита;
 • терапия на инфекции на устната кухина, произтичащи от вируса варицела и опоясывающего глад, както на първичните, така и рецидивирующего характер.

Ацикловир се предлага в няколко форми и всяка от тях се прилага за лечение на херпес по устните и устата:

 • течност за инжекции във флакони по 250 mg (в опаковката е тяхната 5 броя);
 • таблетките съдържат 200 mg активното вещество всяка, опаковката им е до 20 (100) броя;
 • външно във вид на мехлеми (в 1 грам се намира на 50 мг от активното вещество), съдържащи по 5 грама от препарата във всяка тубе;
 • очна маз 3% (в 1 грам — 30 мг) тубы по 5 грама.

Противопоказание за прилагането на този наркотик са алергични реакции.

Лекарството предотвратява образуването на нови мехурчета, акне, намалява вероятността от разпространение на вируса на херпес на други участъци от кожата.

Намалява риска от усложнения херпес, при които могат да бъдат засегнати вътрешните органи, а също така помага за бързото образуване на корички на място, акне, намалява нивото на болезненост по време на обостряне на заболяването.

Как да се приемат таблетки Ацикловир при херпес

Хапчета освен основния активното вещество със сложно име 2-амино-1,9-дихидро-9-((2-гидроксиэтокси)метил)-6H-purin-6-той съдържа такива допълнителни компоненти: съединения на калций, нишесте от картофи, лактоза, aerosil.

READ  Аденом на слюнчените жлези: класификация, причини, симптоми и лечение

Хапчета Ацикловира се прилага и при сложна форма на херпес, лечението се провежда по определена схема и под наблюдението на лекуващия лекар.

Преди началото на терапевтичния курс, пациентът трябва да уведомите вашия лекар за приема на други медикаментозных лекарства, тъй като общото им въздействие, заедно с таблетированным Ацикловиром може да повлияе негативно на бъбреците.

Също така по време на посещението на лекар, трябва да го информира за наличните хронични заболявания. Поради факта, че наличието на една или друга болест, могат да бъдат направени корекции в лечението, например, промяна на дозата.

Курсът на лечение се назначава от лекар и в никакъв случай не трябва да прерываться. Външните симптоми на болестта може вече да изчезне, но за пълно потискане на инфекция, прием на лекарства в никакъв случай не може да спре.

Приемат таблетки по време на хранене или веднага след него. Измива лекарство достатъчно количество течност.

Приемате Ацикловир в случай герпетического лезия на устните и устната кухина трябва да са в такъв ред, както и такива дози:

 1. Възрастните трябва да приемат лекарства по 1 таблетка през 4-часов интервал от време през деня и 8-ми посока — през нощта, на

  продължение на 5 дни, а при тежко протичане на заболяването лекарите да продължи терапевтичен курс до 10 дни.

 2. Болните са имунно-компрометирани трябва да се пие по 2 хапчета през същите периоди от време.
 3. Децата, на възраст, които не достигат 2 години, лекарят предписва половинную от възрастната доза, а след 2 годишна възраст — пълна.
 4. За възрастните хора специален подход: от тях в организма забави изход течност, така че концентрацията на веществото може да бъде повишена. Това може да доведе до нарастващ риск от странични реакции, които може да предизвика лекарство. Обикновено в такъв случай се предписват защото намален доза лекарствено средство, или повишен прием на вода.

Лечението започне колкото може по-рано, в периода преди появата на лезии на кожата на устните или в самото му начало.

Някои функции прием таблетированной форми на

Лекарството може да се увеличи чувствителността на кожата покрива към директните лъчи на слънцето. Затова по време на курса на терапия Ацикловиром лекарите съветват максимално да се защитава от естествен и изкуствен слънчеви бани.

В редки случаи таблетированный лекарство може да предизвика сънливост и виене на свят, нарушения в зрението за известно време. Тези нежелани реакции могат да се проявят при хора с болни бъбреци.

При наличието на горните реакции пациентът трябва период на лечение, за да държи на разстояние от управление на моторно превозно средство и други произведения на изкуството, където е необходимо повишено внимание.

Херпесът е заразен за околните хора. Вирусът ще спре да носи опасност тогава, когато засегнатите места вече са покрити с коричка.

В случай на алергична реакция към дадено лекарство, трябва да го замени с аналог.

Лекарите не съветват да се прилагат Ацикловир за лечение на херпес на бременните и на жените, кърмещи.

Външно приложение

За локално лечение се прилага мехлем или крем Ацикловир. Разлика от тези средства една от друга се състои в различни основи.

Крем съдържа по-малко мастни компоненти, така че той има по-меко действие върху проблемните лекарството по-бързо се абсорбира. При нанасяне на мехлеми тя създава защитен филм, който възпрепятства проникването на патогенни микроорганизми вътре герпетических мехурчета.

Затова крем Ацикловир се прилага върху области от кожата под дрехите, а миро работи добре в открити проблемни места — по устните, бузите и челото.

При появата на първите симптоми на херпес, пациентът трябва да се интересуват колкото се може по-бързо да се започне лечение. Ако това не е първият случай на проява на инфекция, тогава човек вече знае за външни признаци на болестта и свързаните с нея чувства.

При сърбеж или дискомфорте в областта на устните трябва веднага да се нанесе мехлем или крем, за да проблемную зона, да чакам, докато се образуват мехурчета.

Медикамент започва да работи веднага след усвояване. При този потиснати развитие на бактериофага. Активната съставка на лекарството почиства засегнатите херпес парцели, а след това отпадните продукти на жизнената дейност на вируса навън. Херпесът е силно чувствителен към този противовирусному лекарство. Отрицателните резултати могат да се наблюдават само у човек, който има дефицит в имунната в миналото.

Преди да нанесете средство на възпалени места, трябва да ги изплакнете, чрез прилагане на сапун, а след това лесно да се намокри натурален кърпа.

По време на активната фаза на херпес лични вещи на пациента на останалите членове на семейството се ползват, не може, в частност, е строго забранено използването му кърпа. След края на периода на лечение и последващо измиване то вече няма да бъде заразен.

Крем и крем Ацикловир се използват на всеки 3 часа (6 пъти дневно), в продължение на 3-5 дни.

Жените в това време не се препоръчва да използвате козметични средства. Не е препоръчително да са на засегнатия участък, който се пада червило или крем за грижа за лицето.

В първия период след започване на лечението с антивирусни крем болен още известно време остава заразен. След това може да се случи на разпространението на инфекцията в други части на тялото или на един здрав човек.

Така че има препоръки, които трябва да се следват, за да се предотврати възникването на такава ситуация:

 • преди да нанесете крема върху засегнатата област, трябва да се носят напальчник или се покрива с памучна свещ пръчка;
 • ако при обработка на проблемни разстоянието до нея е докосването на ръцете си, те трябва да са старателно измити;
 • трябва да се пази очите от попадане в тях на крем, при възникване на такава ситуация, трябва да ги изплакнете под течаща вода.

Лекарството е под формата на крем не е предназначен за прилагане върху лигавицата в устата. Но в малки количества лекарство опасност да не носи, така че слизанный с устни Ацикловир е напълно безопасно за здравето.

Ацикловир за външно нанасяне може да доведе до леко парене след началото на курса на лечение. Това е нормално и не се нуждае от смяна на препарата.

Но ако се е появил силно зачервяване, се появи подуване на кожата, който се придружава от сърбеж, а след това трябва да се обърнат към лекар за консултация.

Когато се използват инжекции?

Ваксини срещу герпесной инфекция се изисква само в случай на чести рецидиви или обширни лезии. Такова състояние възниква при

продължително отсъствие на адекватно лечение или в случай на ниската имунна защита на организма при ХИВ и след трансплантация на костен мозък.

Това е сериозен медицински препарат, затова преди започване на лечение на такива пациенти подложени на обстоен преглед. Този метод на терапия избира единствено от специалист, като се позовава на анамнеза на пациента.

Преминаването на терапевтични курс с инжектиране на Ацикловира в състояние отстрочить обидно рецидив на заболяването за период до 5 години, ако пациентът ще водят здравословен начин на живот. За по-дълъг период на ремисия трябва всяка година профилактично, но само по предписание на лекаря, не използва инжектиране на лекарства Ацикловира.

Характеристики лечение на деца

Както при възрастни, така и деца, герпесная инфекция може да се усеща в най-неподходящия момент. Също появата на акне детето преодолява обща слабост, леко се повишава температурата. Изберете смисъла на заболяване, бебето може при контактите със заразна възрастни, както и с връстници и на обществени места.

При кожни обриви херпес на устните на децата най-често се предписват за външна форма на Ацикловира (мехлем или крем), по-малко таблетки, дозата зависи от възрастта и състоянието на бебето.

Обработват заразени участъци, така, както е описано по-горе. Ако това е вроден херпес, той се третира в комплекс с прилагането на таблетки.

Възможно ли е да се лекува грудничков

Вирусна инфекция при грудничков често се развива в сложно форма. Херпес е коварна болест и може да доведе до трохи

тежки поражения на вътрешните органи и нервната система.

При малки деца с изключение на белези на инфекцията се проявява с умора, болки в мускулите, висока температура. У детето се появява сърбеж и парене. Обривът се превръща в рани, които малко дете расчесывает до кръв.

Като резултат, лекуват те много дълго време. Ето защо, при възникване на заболявания при детето си, родителите трябва да имаш търпение и внимателно да се грижи за своето малко дете.

Лечението трябва да започне незабавно след откриване на заболяването. За тази цел се използва Ацикловир таблетки и под формата на инжекции (в зависимост от сложността на заболяването). Също така на бебетата да предписват лекарства, които повишават имунните сили на организма и интерфероны. От скоростта на реакция и началото на терапевтичния курс зависи скоростта на оздравяване, а също и липсата или наличието на усложнения.

Съвместен прием с други лекарства

Лечение на херпес трябва да бъде комплексен. Правилно проведено на терапевтичен курс дава възможност да се надяваме на трайна ремисия.

Освен антивирусни, иммуностимулирующих на лекарства и антибиотици, също се прилагат аналгетици. Ако има изразени болезнени чувства, са написани медикаментозные средства гама-амино-маслена киселина, успокоителни и антиконвулсанти.

В необятността На рунета са дискусии…

За това колко ефективна е Ацикловир при обострившемся вируса на херпес на устните може да се прецени според коментарите на обикновени потребители на интернет.

Когато бях студентка, а след това е имала периодични обриви по устните. Лекуван Зовираксом. Това е скъп продукт, а тубичка го различава много малки размери. Е действал той, вярно е, добре.

Но за пореден път аз придобити точно Ацикловир. Той има същото активно вещество, а цената му е в пъти по-малко! Това е спасителен вариант Зовиракса, а той работи не по-лошо.

Олга, 27 години

Дело е било през зимата на: моето дете дойде от градина с высыпкой на лицето. На преглед при лекаря се оказа, че това е герпетическая инфекция. Акне върху лицето на детето беше на около 10 парчета. Те започват със зачервяване, а след това се опитаха воднисти и растяха. Всички те са били в окологубном триъгълник. Лекар ни назначи таблетки и крем Ацикловир.Външно се оказа съвсем не е скъпо и е много ефективен, а заедно с таблетки болестта бързо се отдръпна. Ефектът от лечението ощущался буквално за 2 дни: нашите рани вече са започнали присыхать.

Но по препоръка на д-р ние домашен режим спазват всички 2 седмици. Въпреки, че синът ми е бил податлив на различни алергични реакции, но, за щастие, не ги последва.

Анастасия, на 30 години

Ацикловир за профилактика на херпес

Всички знаят, че превенцията на всяко заболяване е много по-лесно и безопасней от по-нататъшно лечение. Това в пълна степен се отнася и херпес.

Добра защита срещу вируса може да послужи като вакцинирование. С ваксина трябва да 1 път на 3 години. Също така е важно да се спазват хигиенни процедури, а още водят здравословен начин на живот, да се грижи за имунната система.

Някои лекарства също могат да предотвратят влошаване на вируса. Към тези лекарства може да се дължи и на Ацикловир.

Дозировката е различна от тази, която се използва при лечението. Лекарство се приема профилактично по 1 таблетка 4 пъти дневно или по 2 таблетки 2 пъти на ден.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00105 sec