Най-добри мазила от зъбобол — 7 най-ефективни мазила

Най-добри мазила срещу зъбобол

При развитието на кариес или някои други заболявания на зъбите на пациента започва да се измъчва силна болка, която трудно успокои с помощта на обикновени изплакнете със сода за хляб или сол. По някаква причина пациентите не могат веднага да ида на зъболекар, така че е важно веднага да се вземе добро обезболяващо средство. Тъй като не винаги може да се пие хапчета, поради наличието на противопоказания, може да се ползват мехлеми за премахване на болки в зъбите. По-долу са изброени най-ефективни и наистина помагащи средства от тази категория. Но независимо от това, колко добре те помагат на пациента, изисква се при първа възможност да посетя кабинета на лекар.

Холисал за премахване на болка

Медикамент има противовъзпалително и антибактериално въздействие. Той бързо прониква в тъканите и се достига огнището на възпалението, което помага за намаляване на болката в рамките на първите няколко минути след нанасяне. Благодарение на негормональной природата, може да се използва във всяка възраст. Нанесете мехлем само локално, при това е желателно да се прави непосредствено преди хранене. За лечение-първо в пръста си выдавливают ивица Холисала дължина от 0,5-2 см. Вещество внимателно се втрива около болния зъб в десну и по повърхността му. Се повтаря като манипулация на не повече от три пъти на ден.

Внимание! В състава на лекарственото средство има анисовое масло, което може да провокира алергична реакция. Преди употреба ще бъде полезно малко количество мазила се прилага по отношение на всеки участък на тялото. Ако след един час специални неприятни усещания не дойде, за облекчаване на зъбобол с помощта на Холисала.

Пародонтоцид при болка в зъбите

Този мехлем е също често се използва за потискане на болка регионална синдром при развитието на кариес, който е стигнал до нерв. Също Пародонтоцид отлично ще облекчи чувството на дискомфорт, вследствие на носенето на импланти, скоби и други зъбни конструкции. Прилага гел е възможно по два начина. Един от тях е класическия вариант, при който се изисква просто rub 1 см медикамент в засегнатия зъб. Повтарям манипулация може три пъти в рамките на деня.

По втория вариант е разрешено да правите специални компреси. За това на стерилна марля се нанася и 1 см на активното вещество и се прилага за възпалено място на 15 минути. При използване на Пародонтоцида по този начин може да бъде леко парене. Прилагат апликации може също така три пъти на ден.

Внимание! В състава на лекарствени средства съдържащи голямо количество растителни компоненти. Но поради това, че най-голямата им част е эфирами, Пародонтоцид не се използва по време на бременност. Трябва да се преди да нанесете гарантира липсата на алергия поне на един компонент в състава, за да не се провокира отоци.

Тетрациклин за облекчаване на зъбобол

Тетрациклиновая мехлем се отнася към антибиотици. Най-често тя се използва за лечение на очни заболявания и кожни лезии. Но когато е необходимо бързо облекчаване на болката може да се използва и върху зъбите. Това налага върху болния участък да нанесете малко количество крем. За еднократно използване е достатъчно един малък сладък наркотик. Най-добре при използване на Тетрациклин да го сложите на стерилна марля тампон, който се поставя върху болно място. Се повтаря подобна манипулация до 3 пъти на ден. Да тампон, напоен с мехлем не стои повече от 10 минути.

Внимание! Така лекарството се отнася към антибиотици, има голям брой противопоказания за използването му, включително и при проблеми с черния дроб и бъбреците. Преди началото на терапия е по-добре да се запознаете с пълния списък на възможните противопоказания, за да не предизвика рецидив на хронични заболявания.

Кармолис Фитогель срещу зъбобол

Officinalis лекарство се отличава със своята натуральностью и добра поносимост сред пациентите от всички групи, включително и в периода на никнене на млечни млечни зъби. Кармолис Фитогель трябва да се прилага на всеки 4-6 часа, но дневното количество на използвания не може да надвишава 3 пъти.

За лечение се изисква изцедете малко мазила, нейното количество се равнява на около 1-3 виж Колкото по-силна е болката, толкова повече средства се изисква да се използват. При лечение на деца не трябва да се надвишава дозата от 2 см Кармолиса.

При използването на това средство може да се получи значително болкоуспокояващо въздействие, оказва се също така охлаждащ и омекотяващ ефект. Гел позволява да се намали чувството на дискомфорт след 2-5 минути и след лечението.

Officinalis лекарството има значително охлаждащо и успокояващо въздействие, благодарение на от облекчение идва вече в първите минути след употреба на Кармолиса.

Внимание! Заради намиращите се в състава на медикамент прополис и естери на растенията има голяма вероятност за алергична реакция под формата на силно подуване на лигавицата. Ако няма доверие в пълна преносимост на всички компоненти, или пациентът се характеризира с повишена чувствителност към някои от компонентите, по-добре да изберете друг мехлем.

Аргосульфан срещу зъбобол

Това лекарство се отнася към антибактериално, така че е доста мощно въздействие не само върху самия болен зъб и десну, но и върху целия организъм. Трябва да се прилагат само в изключителни случаи, когато няма нищо друго, просто да не е под ръка. Да се използва мехлем се изисква под формата на апликация. За да направите това, стерилен тампон выдавливают 0,5-1 см мехлем, който се прилага за възпалено място на 10-20 минути. Прилагат подобни опаковки могат да бъдат само два пъти на ден в продължение на 3-4 дни. Да Не се използва за лечение на деца и възрастни пациенти след 65 години.

Внимание! Така че този крем е доста силен антибиотик, който може да се прилага за залечивания язви и язви по тялото, не си струва безсмислено да се прилага я в зъбите. Тя е предназначена само за местна употреба и при поглъщане поглъщане може да предизвика отравяне и проблеми с СЧ.

Найз за лечение на кариозен на зъбите и венците

Противовоспалительная мехлем негормональной на природата, която бързо премахва отоци, намалява налягането върху болния участък, провокира регенерацията на всички тъкани. За да се премахне болката на една малка част от стерилна материя изисква изтръгне не повече от 1 г мазила, това е размерът на малко грахово зърно. Малко разпространяване на активното вещество по компрессу, го прилага за възпалено място. За по-добър ефект може да се вземат малко съседни парцели, особено при распространяющемся отеке от силна болка, или гнойного възпаление. Такива приложения, също така може да се правят 1-2 пъти на ден в продължение на 3-4 дни. Продължителността на процедурата е около 10-20 минути.

Внимание! Както и повечето мазила за локално използване, Найз не предполага полагането си върху болния зъб. Възможно лекарство е необходима замяна на таблетки или прах със същото име или аналог. Те имат по-бърз ефект, при това само в редки случаи провокират алергии или чревни разстройства.

Traumeel c срещу дискомфорт

Медикамент за по-голямата част се използва за потискане на болката поради натъртвания, навяхвания и натъртвания. Но, ако няма друго средство под ръка Траумель може да се прилага за облекчаване на дискомфорт заради болни зъби, но само за кратко време. За това с помощта на бинт или директно болната десну и зъб се нанася 1 см гел и внимателно се втрива в засегнатата област. Миро известно време може леко да горят, но дискомфорта не трябва да бъде значителен. Ако тя продължава повече от 5-7 минути, по-добре да изплакнете устата, за да не се допусне развитие на алергична реакция под формата на оток на лигавицата на устата или гърлото. През деня не трябва да се прилага мехлем повече от два пъти. Лечението не продължава повече от 3 дни. Ако се използва апликация, му се изисква да държат на засегнатата място за не повече от 20 минути.

Внимание! Траумель се отнася за хомеопатични лекарствата, което ви позволява да го използвате всъщност всички пациенти. Но тъй като той е създаден за потискане на други видове болки и не е предназначен за прилагане върху мазен, не си струва да се използва мехлем за лечение на пациенти с повишена чувствителност на децата и възрастните пациенти след 65 години.

Цената на мазила срещу зъбобол

Лекарство Изображение Цена в РУСИЯ Цена в РБ Цена в Украйна

Холисал

300 10 123
Пародонтоцид

200 7 82
Тетрациклин

100 3,2 41
Кармолис Фитогель

600 19 246
Аргосульфан

400 13 164
Найз

200 7 82
Traumeel C

500 16 205

Внимание! Всички цени са представени в националната валута. С оглед на надценки на аптеките и конкретен завод-производител на цената на медикамент може да се различават в 5-20%.

Общи препоръки при използване на зъбни мазила

За да получите бърз резултат от терапията, която ще продължи дълго време, трябва да се съобразят редица препоръки:

  • преди използването на мехлеми е необходимо да изплакнете устната кухина или четка за зъби;
  • да се прилага някоя от описаните мазила е необходимо само чисти ръце;
  • не си струва да се прилага голямо количество медикамент, тъй като това в крайна сметка може да доведе до повишена подпухналостта плат, което само ще засили болката;
  • за лечение трябва да се избират само нестероидни основите на лекарствени средства, така че те най-безопасни са и не изискват сериозно лекарски контрол;
  • ако за подтискане на неприятните усещания се използват мазила за локално приложение, особено антибиотици, е нужно да пребиотици, които са в състояние защита на лигавицата на стомаха;
  • непременно се придържайте към правилното хранене в този период, тъй като продуктите със захар, газирани напитки, големи количества ядки и твърди ястия само ще влоши състоянието на пациента.

Внимание! Ако всяко от избраните от вас инструменти не показва резултати в рамките на първия ден, или пък ефективност се проявява само за кратко време, трябва да се потърси помощта на зъболекар. Причината може да е свързано не само с разрушаването на зъба от кариес, но и с по-сериозни проблеми, сред които кисти и грануломи.

Видео — Какво да направя, ако ви боли зъб?

Преди употребата на всяко от тези лекарства е необходимо внимателно да се запознаете с инструкциите на производителя. Дори и при обемно състава на мехлем може да се окаже вредна за конкретния пациент поради индивидуалните особености на организма. Това ще позволи да се избегнат много странични ефекти и не ще се влоши състоянието на болния, поради възникване на усложнения с пораженным зъб.

READ  Как да разпознаем, да лекува и предотврати натъртвания на челюстта?

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00097 sec