Най-добрите избелващи пасти на пазара: коментари и рейтинг

Има красиви и бели зъби мечтае, вероятно всеки човек. Бели зъби – знак за здравословно на организма. А широка, открита усмивка помага да се разположите към себе си околните. Освен това, тя е знак за богатство и успех.

Още в древността хората четка зъбите си с пепел, сода за хляб или креда. Сега има много начини да се даде на зъбния емайл ослепительную по-бели, като в домашни условия, така и в клиника.

Най-лесният и достъпен за всеки вариант е да закупите отбеливающую паста за зъби.

Разбира се, не очаквайте от паста същата степен на избелване, като например, от химическо избелване или процедура, извършена с помощта на ултравиолетови лъчи, но за 1-2 тонове, за да направите по-светъл нюанс на зъба с помощта на качествени пасти доста реалистично.

Принципът на въздействие на

Пасти за зъби за избелване на зъбите по метода на действие на повърхността на емайла са механичен и химически.

Механично въздействие

Тези средства съдържат големи полирующие емайл частици (силициев диоксид или калциев карбонат), които се отстраняват жълта плака. Принципът на работата им може да се сравни с търкане за лице.

Естествено, по-големи частици като абразива по-ефективни, но и въздействието им върху емайла по-силен.

Постоянното използване на тези пасти не се препоръчва, тъй като може да повиши естествената чувствителност на зъбите (гиперестезию), истончить на емайл, както и поранить венците.

Не толкова отдавна са били открити най-безопасни материали, за механична избелване.

Това abra папаин,, получени от плодовете на папая и бромелаин, изготавливаемый от сок от ананас, който избелва емайла чрез разтваряне на протеини, от които се състои на зъбната плака.

Паста с натурални абразивами, например, морска сол, много агресивни.

В резултат на прилагането на химията

Такива паста въздействат на плаката и зъбния емайл с помощта на водороден прекис, или на по-съвременен вариант – пероксид, осветляющих на зъбната плака.

Освен това, съществуват и пасти с други химикали, които, поясни зъби чрез премахване на пелликулы. Това е една тънка органични филм, произтичаща на зъба в процеса на живота и защищающая зъб от въздействие върху него микроорганизми.

Проблемът с тези пасти в това, че при редовна употреба може да промени цвета на пломби и те ще станат по-забележими. Тези средсва по-добре да изберете по препоръка на стоматолога.

Превантивни средства

Превантивни избелващи пасти предотвратяват образуването на зъбна плака след професионална клинична почистване.

Използват се за удължаване на ефект, за сметка на инхибитори на кристализацията. Казано по-просто, не дават зубным отложениям образуват в зъба.

Вредите и ползите за избелване

Имайте предвид, че освен, че паста за зъби могат да направят зъбите и венците излишно чувствителни и да променят цвета на пломби, агресивни абразиви могат да променят дори и структура на зъбите и истончить го емайл.

READ  Последователност на растежа на зъбите при децата - график, схема, възможните усложнения

Отделните компоненти пасти могат да причинят алергии и подуване на венците.

Не трябва да се прилага пасти за зъби за избелване на хората с пародонтоза и кариес, тъй като използването им може да доведе до влошаване на състоянието на зъбите.

В същото време, паста не само може да се върне на зъбите естествен нюанс, но и се разтваря зъбния камък. За това трябва да влизат в състава на полифосфаты, като паста отново не се препоръчват на хора с гиперчувствительными зъбите.

ПДП – индекс на абразивно

Абразивни частици може да бъде от 20% до 40% от състава на паста за зъби. Абразиви – това е най-малката частица, полирующие зъбния емайл и по този начин, осветляющим си. RDА – индекс, определящ качеството и количеството на абразива, както и на степента на пречистване и ефектите на паста върху зъбния емайл.

Различават се следните индекси ПДП:

 • 25 – подходящ за особено чувствителни зъби;
 • 25-50 –съдържат детски пасти за зъби;
 • 75 – включват в себе си паста за ежедневна употреба;
 • 80-150– паста осветляющие зъби нормална чувствителност;
 • 150 и по-горе – паста за пушачи и любители на кафето.

Какво е включено?

Освен избелващи средства (абразива или химични съставки), в състава на пасти за зъби отделят тези части:

 1. Пенообразователь – отмива петна и мръсотията с помощта на пяна, например натриев лаурил
 2. Боите и добавъчни – придава зъби цвят и плътност, например екстракт от морски водорасли
 3. Вкусовая добавка – освежава устната кухина, дишане придава свежест, а най-зъби някакъв вкус. Обикновено за тази цел се използва мента, ментол и лимон.
 4. Консерванти — не дават зъби да се развали, се развива в нея на микроорганизми
 5. Минерали – предпазват от развитието на бактерии и плака, укрепване на зъб. Най-популярните минерали – фосфор, калций, флуор.

Моля, обърнете внимание!

При закупуване на добра избелваща паста за зъби, трябва да се избягва такива компоненти:

 1. Паста на базата на лаурилсульфата натрий и кокосульфата натрий най-често срещаните, но са вредни за организма, тъй като неговите частици се натрупват в тъканите на сърцето, черния дроб и мозъка и не са получени до края на организма, отслабват имунната система. Струва си да изберете паста без SLS.
 2. Титанов Диоксид – също вреден за зъбите елемент, разрушава клетъчните обвивки, не си струва да избирате паста, която е в състава на този компонент.
 3. Съдържанието на водороден прекис не трябва да бъде по-висока от 0,1%, или в противен случай заедно с избелване ще се появи и свръхчувствителност на зъбите.
 4. Паста с триклозаном също така е по-добре да заобиколят. Триклозан – това е антибиотик, унищожават не само вредните бактерии, но и необходими за човешкия организъм полезни, твърди микрофлору в устата.
 5. Флуорът е компонент, залечивающий кариес и микротрещинки в зъбите, при излишък в организма, напротив, води до разрушаването на зъбите и костите, предизвиква флуороза и нарушение в мозъка. Флуорът се съдържа в много хранителни продукти, така че в състава на паста за зъби, той просто излишен.
 6. Лактат алуминий – още един нежелан съставка, оседающий в тъканите органи и води до влошаване на паметта и намаляване активността на мозъка.
READ  Боли зъб мъдрост при бременност: как да премахне болката

Клинични експерименти

Марка ROCS се проведе експеримент, същността на която е в това, че на 3 групи по 20 души, не като пародонтоза, в продължение на месец сутрин и вечер, четка за зъби избелваща паста за зъби.

За да се гарантира, че всички теми са в равни условия, са издадени еднакви четки за зъби и формулира специална диета, исключающая продукти, окрашивающие зъбния емайл. Също така всички опитно е извършена професионално почистване на зъбите.

Първата група е използвала паста, осветляющую емайл чрез свързване на калций и фосфор, а вторият – паста с лактатом алуминий, третата – с пероксидом пероксид.

След изтичане на срока за изпитване, 80% от първата група, 35% втори и 85% трета група забелязали визуален ефект на избелване, а също и усещане за «плавно» на зъбите.

Според резултатите от оценка на специален апарат, в близост до инфрачервения спектрометър, зъби лица от първата група станали по-леки в 75% от случаите, във втория – на 45%, а в третата – 80% средно зъби лица са станали по-бели на 2 тона.

Най-добри резултати показа паста с пероксидом пероксид зъби, участниците, които използват паста на базата са станали по-бели на 3 тон, обаче 2 пъти се е увеличил броят на субектите са свръхчувствителни зъби.

След 2 месеца, след края на експеримента е проведено повторно изследване, резултатите от които показват, че при прекратяване на използването на паста, ефектът от избелването става по-слаба. При проверка след три месеца, ефект на избелване напълно изчезна.

Изчисляват избор

Решете каква паста за зъби е най-добре избелва зъбите трудно, но след като разгледал рейтинг и мнения на потребителите за избелване паста можете да направите своя избор замислено.

Народен ТОП 7

Най-ефикасни пасти за зъби с избелващ ефект:

 1. Знак Extreme White. Паста руския производство, свързваща в себе си 2 избелващи компоненти – папаин и полидон, с изключение на

  това е подходящ за чувствителни зъби и дори напротив, намалява тяхната чувствителност. Избелва емайла на 1,5 тон за 30 дни.

 2. Crest 3D White Luxe Glamorous White. Паста, която стоматолозите препоръчват на Русия и САЩ. Обещава ефекта на професионално избелване на 2 тона. Премахва до 90% от петна за сметка на пирофосфата на натрий, но не са подходящи за чувствителни зъби. Не съдържа SLS.
 3. Rembrandt Антитабак и кафе. Паста нежно избелва зъбите, за сметка на цитроксаина – симбиоза папаина с мек абразивом. Обещава избелване на 2 тона. Минерализирует зъбния емайл, но съдържа и флуорид.
 4. Lacalut White. Избелва за сметка на силициев диоксид и пирофосфата натрий, доста агресивна паста за зъби, съдържаща също и «забранено», титанов диоксид и лактат алуминий. Но съдържа компоненти, чупене не само зъбната плака, но и зъбен камък. Избелва зъбния емайл, в средно 2 тона.
 5. R. O. C. S. Сензационно Избелване. Избелва емайла за сметка на силициев диоксид и бромелаина. Не съдържа флуорид, парабени и SLS. Укрепва емайла с помощта на глицерофосфата калций. Единственият минус на състава – силициев диоксид.
 6. PresiDENT White Plus. Силно истирает емайл, но дава бърз и забележим ефект. Съдържа почти всички «забранени» елементи от титанов диоксид до лаурилсульфата натрий. Също така може да предизвика алергична реакция поради метилпарабена в състава.
 7. Blend-a-Med 3D White Luxe Блясък. Премахва плаката за сметка на пирофосфатов и силициева киселина. Не съдържа SLS и парабени. Ефекта на избелване на 1-2 тона.

Практически опит от използването на

Думата на потребителите.

Останаха за зъби Blend-a-Med 3D White месец, ефект има, но не са силни. Но и вреда няма.

Марина, 26 години

Аз пуша и често пия кафе, започнах да забелязвам, че зъбите се помрачи. Реших да опитам да избледнявам ги с помощта на паста за зъби. Rembrandt «Антитабак и кафе» наистина помага, вече 2 седмици използвам и вече има резултат.

Василий, 34

Аз съм стоматолог и на своите клиенти, ви препоръчвам да използвате паста Знак. Тя наистина нежно отстранява зъбната плака без да наранява емайла и дава отличен визуален ефект на една чисто бели усмивки.

Наталия, 32 г.

Винаги съм мечтал за «холивудска усмивка», но от природата на зъбите ми не са много бели. Аз перепробовала куп избелващи пасти, но ефект особен не видях, докато чистишь – да, зъби малко лек, а когато няма – всичко се връща обратно, ако е още по-лошо, не става. Но аз все пак ще се изпробват нови елементи, толкова много искам бели зъби.

Татяна, на 19 години

Като цяло, използването на избелващи пасти има смисъл, когато цвят на емайла първоначално доста по-светъл и не разполага с заболявания на устната кухина.

Също така си струва да се обърне внимание на състава на паста и да изберете по-внимателното избелване, макар и по-бавно. Не мисля, че паста реши проблема веднага, но точно тя ще помогне да се удължи ефекта от професионално почистване и клинично избелване.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00086 sec