Паста за зъби за чувствителни зъби — как да направите разумен избор?

Бързо и ефективно решаване на проблема е излишно чувствителни зъби (при липсата на изрични на стоматологични причини) е възможно благодарение на използването на специални пасти за зъби.

Специални облекчаващо паста за чувствителни зъби позволяват укрепване на най-горния слой на емайла, както и калий, който се съдържа в състава, ще даде възможност качествено да се справят дентинные канальцы. Активни съставки на такива средства за бързо проникват във вътрешността на разширените пори, което допринася за тяхното стесняване и предпазва от по-нататъшно дразнене на нервните окончания.

Облекчаващо средство трябва да съдържа малко количество флуорид (до 2%). Въпреки полза на калий и флуор по отделно, не е препоръчително да е в състав влизаха едновременно два компонента.

Характеристика на качествена паста десенсибилизирующей

Качествена паста за зъби за чувствителни зъби трябва да притежава следните характеристики:

 • ниска степен на абразивно, че ще се превърне в гарант на сигурността;
 • съдържа в своя състав активна съставка – натриев хлорид, калиев нитрат;
 • притежава стягане на влияние, способност да изпълнява функцията на една реминерализираща.

По време на борбата с гиперестезией специалистите препоръчват се откаже от използването на избелващи средства.

ТОП 10 на най-добрите средства от гиперестезии

Производителите се предлага огромно количество средства за чувствителни зъби, съдържащи в състава на различни активни съставки, бъде излъчен кой от тях е най-лесно дори за професионалисти, но ние се опитахме да го направя максимално безпристрастно и обективно.

По-долу е представена класация на най-ефективните и популярни пасти за зъби, които ще помогнат за по-кратък период от време за решаване на проблема на прекалено чувствителни и болезнени зъби:

 1. На първо място е известен на всички Лакалут Сенситив, който се смята за лечебно-профилактично средство за

  в състояние бързо да почиства устната полсоть и не се надраскат при този емайл. Средство дава възможност да се предотврати появата на клиновидного дефект. Активни компоненти Лакалута са натриев флуорид и аминофторид. Тези съставки бързо се запушват дентинные канали, което води до намаляване на нивата на чувствителност на зъбите. Хлорхексидин е активен антисептик, който предотвратява разпространението на бактерии и предотвратява появата на кариес. Средство, препоръчва се да се прилага няколко пъти на ден в продължение на 60 дни. Средната цена на средства е в рамките на 180-210 рубли (50/70 мл).

 2. Скали Сенситив — ефективна паста, ни води да се отървете от чувствителност на зъбите. Входящи в състава на хидроксиапатит калций възстановява разрушени слой на емайла, дълбоко прониква в засегнатата зона. Паста е в състояние да премахне проблема гиперестезии, а не да се прикрие с нея. Системно прилагане на състава премахва плаката и значително избелва емайла. Препоръчително е да използвате Камъни Сенситив дневно, сутрин и вечер в продължение на 60-90 дни. Средната цена е 250-280 лева.
 3. Председател средство е в състояние да гарантира внимателното почистване емайл. В състава се съдържат малки частици абразивни тип, които леко отполируют повърхността на емайла. Активни компоненти средства се дължи флуорид натрий и калиев нитрат, които се използват за една реминерализираща и бързо цементируют дентинные канальцы. Препоръчително е да използвате 2 пъти на ден, не по-малко от 2 месеца. Цената на средства е 220-240 рубли.

 4. Сенсодин съдържа в състава си хлорид. Редовно и с помощта на паста за зъби можете да премахнете болезненост за един кратък период от време. Активни съставки намаляват раздразнителността на нервните окончания и покриват дентинные канальцы защитни слоеве. Специалистите съветват да мине през няколко курса на лечение с помощта на Сенсодив Е. За това трябва да се използва средство за ежедневно 30-40 дни. Да се направи пауза от около 10 дни и повторете курса. Ако се комбинират Сенсодин с всяка друга лечебна паста, може да се възстанови напълно от крепостта на емайла. Цена – 150-160 лева.
 5. MEXIDOldent – паста за зъби е активно на разрушенную на емайла, намалява степента на чувствителност на зъбите и спомага за укрепване на горния эмалевого слой. Наличието на малки абразивни частици в състава позволяват внимателно четка за почистване на повърхността и при това да не се надраска си. Специалистите съветват да се прилагат средство не повече от 40 дни. Цената на Мексидола е 130-140 лева.
 6. Brawled Би Ориджинал може да осигури естествената защита на нервните окончания и укрепване на горния слой дентинных каналчета. Наличието на въглероден силиций ще даде възможност за бързо изчистване на устната кухина и при това да не навредят на повърхността на емайла. С течение на времето на зъбната тъкан престава болезнено реагират на студено и горещо. Стоматолозите препоръчват да се прилагат Brawled Би дневно в продължение на 60-90 дни. Струва средство в 120-130 лева.
 7. Колгейт – световно известна марка, выпускающий паста, която е меко въздействие върху емайла. Освен намаляване на степента на чувствителност на Колгейт активно избелва повърхността на емайла и ги предпазва от кариес и възпалителни процеси. Може да се прилага ежедневно в продължение на 90 дни. След кратка почивка може да продължите на терапевтичния курс. Цената на средства е 110-130 рубли.
 8. Alpen Dent – избелва и полира эмалевую повърхност, намалява нивото на гиперестезии чувствителни деминерализованных на зъбите. Наличието на активна антисептично средство в състав ще позволи да се предотврати размножаването на бактерии, и да предотврати развитието на кариес. Курсът на лечение е до 60 дни. Цената на входа на алпийските градини Дента е 260-280 лв.
 9. BlanX MED Teeth – итальянскаая паста за зъби допринася за мека отбеливанию, противодейства на разпространението на бактерии. Важно предимство са отбелязването атомарного кислород при почистването на зъбите. Това позволява на зъби не само най-горния слой на емайла, но и по-дълбоки петна. Брой микроорганизми постепенно намалява, което свежда до минимум риска от възникване на кариес. Средната цена на средства е 480 лева.

 10. Глистер – доста добро средство, в състава на което влизат абразивни вещества. Благодарение на тях, на повърхността на отлично се изчиства и върху него не се образуват драскотини. Зъби за кратък период от време стават бели, а на емайла бързо засилена благодарение на содержащемуся в състава на фториду натрий. Стоматолозите препоръчват употребата на паста дневно в продължение на 50-60 дни. Цената на средства е 350-400 лв.

Практически опит на потребителите

Нашият рейтинг е не би била пълна, ако не сме проучили отзиви за пастах, които се ползват от потребителите за решаване на проблема с чувствителни зъби.

Честото избелване, пушене и пиене на кафе постепенно разрушало ми на емайла. С течение на годините започнаха да се появяват болезнени усещания и при контакт със студен, кисело, топло. По съвет на зъболекаря започнах да използвам Лакалут Сенситив.

Няколко седмици по-късно ниво на чувствителност значително намалява. Минава се препоръчва курс на терапия аз изобщо престана да усеща болка. Зъбите са станали бели с гладка повърхност. В резултат на много доволна, съветвам ви сега Лакалют всички приятелки и приятели.

Маргарита, 32 г.

По съвет на приятелки при възникване на прекомерна чувствителност започнах да си миете зъбите средство Brawled Би Ориджинал. След няколко дни на употреба, аз съм отбеляза луксозно белотата на емайла и намаляване на нивата на гиперестезии при консумация на горещи напитки.

Оксана, на 38 години

Честата консумация на горещо кафе предизвика появата на остър зъбобол. Почитав на информация в интернет стигнах до заключението, че трябва да сменяте паста за зъби. Спря своя избор на марката Глистер.

Въпреки високата цена, паста този производител е напълно достоен за нея. Ненатрапчив вкус и плътна консистенция средства — основни предимства. Удобно се разпределя по емайл и качествено почиства нея. Свръхчувствителност изчезна буквално след седмица използване на зъбната повърхност се превърна в плоска и гладка.

Александра, на 22 г.

След като имах зъбобол по време на прием на горещи храни, аз веднага се обърнах към зъболекар. Той ме посъветва да се възползват от паста Скали. След преминаване курса на лечение, не само аз се отървах от болка, но и отстраняват плаката. Сега зъбите ми са бели и гладки. В резултат много доволен.

Николай, 44 г.

Най-добрите пасти за зъби, които помагат да се реши проблема с чувствителни зъби, по мнението на потребителите се намират в този ред:

 1. Рембранд Sensitiv – сред този списък с тази марка има достойно първото място, благодарение на компонентите, които се намират в състава на паста. Отстрани внимателно премахва гиперестезию, почиства емайла от плака и се връща на предишната си ослепительную усмивка.
 2. Beverly Hills Formula sensitive Whitening – освен бързото намаляване на болезнените усещания прилагане на паста прави емайл гладка и бели картофи.
 3. ROCS Sensitive – голямо количество абразивни мелкодисперсных частици в състава позволява деликатно извършва почистване на зъбите и не само бързо да се отървете от свръхчувствителност, но и да се предотврати появата на кариеси.
 4. Innova Sensitive – наличието на хидроксиапатит позволява минерализовать на емайла и укрепване.
 5. SILCA Sensitive Complete съдържа в състава си флуорид, калций, който спомага за минерализацията на емайла. Недостатък се смята за малка степен на избелване.

Общи насоки за прилагането

Ефективно преодоляване на проблема с чувствителни зъби е възможно чрез използването на специални десенсибилизирующих средства.

Те са в достатъчно количество съдържат калиеви йони, които проникват в дентинные канальцы и постепенно се натрупват там. Това е

допринася за изолированию сензорни нерви и подтискане на тяхната дейност. Впоследствие възбудимостта на клетките се свежда до минимум, а болезнените усещания спират да се притеснява човек.

Обикновено, когато правилното използване на паста ниво на чувствителност намалява вече са на 5-7 ден след началото на прилагането. За постигане на бърз резултат стоматолозите препоръчват миене на зъбите с четка със средна твърдост 2-3 пъти на ден, не по-малко от 5 минути. Колкото период на престоя паста за зъби в устата, толкова повече лечебни компоненти прониква в пастите за плат.

За притежатели на чувствителни зъби производители произвеждат не само зъби, но и разнообразни гелове, унгвенти, разтвори и ополаскиватели. Обикновено, те съдържат в състава си нитрит, калиев растителни компоненти, антисептици и натриев флуорид. Всички компоненти на средства за грижа за зъбите и укрепване на емайла и намаляват степента на чувствителност на нервните окончания.

Защо възниква гиперестезия?

Най-често повишаване на нивата на чувствителност на зъбите предизвиква пряко за самия човек, който:

 • нарушава правилата за хигиена и процеса на почистване на зъбите;
 • погрешно се храни;
 • употребата на големи количества кафе;
 • пуши;
 • използва белина с ниско качество.

Истонченная на емайла, което прави зъбите по-уязвими, човек започва да се чувства остра болка в момент на консумация на топла и студена храна.

За да се отървете от неприятните и болезнени усещания следва:

 1. Създаване на редовна и правилния процес на прочистване на зъбите. Много е важно при почистване да направи леко движение и не надавливать силно на четка. Движението трябва да се направи от върха на короната до корена.
 2. Разумно е да вземете паста и четка. Средство не трябва да включват в състава си агресивен избелващ компонент или агресивното вещество. Четка подходящ средна твърдост.
 3. Установяване на режим на хранене. При съставянето на менюто е препоръчително да не се забравя за необходимостта от употребата на големи количества сирене, прясно мляко и сирене. В никакъв случай по време на хранене не си струва да се комбинират топли и студени ястия, които разрушават зъбния емайл.

Та никога да не разберете за това, какво е чувствителна емайл, почистване на устната кухина трябва да бъде редовно, време на процедурата удължен, както и паста за зъби на качествени и насочени действия. Също така е важно да се консумират достатъчно млечни продукти, което да облекчи липсата на калций в организма.

Спазването на тези прости правила, ще се насладите на собствената си една чисто бели усмивка и много по-рядко да се обърнете към зъболекар.

READ  Цел и особености на използването на ортотика в стоматологията

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00117 sec