Температурата при прорезывании на зъбите при деца, когато трябва да свириш тревога,

Повишена температура при дете често се превръща в следствие на никнене на млечни зъби. При жега е важно да го разбере действителната причина и осигури на детето си необходимата грижа, за да една малка на тялото по-лесно да се справи с болестта.

Повишаване на температурата е един от характерните симптоми на това, което изкачване зъбите.

За облекчаване на състоянието на детето трябва да имаш под ръка специални антипиретични средства, правилно организиране на режим на хранене и се регулира микроклимата в детската стая.

Също така, трябва да знаете колко трае това състояние и някои характеристики на повишаване на температурата в дадена ситуация, за да не пропуснете развитие на инфекция или друго заболяване.

Защо се повишава температурата

Прорезающиеся зъбите трябва първо да мине през костната тъкан, а след това – през лигавицата на венците. Този процес е придружен не само силни болезнени усещания, но и развитието в областта на венците на възпалителния процес.

Поради отделяне в зоната на растежа на зъба на големи количества биологично активни вещества и рязко намаляване както на местно, така и общия имунитет и се случва повишаване на температурата при децата.

Обикновено покачване на температурата е незначително, поради рязкото засилване на детето в този период отделяне на слюнка, благодарение на което тялото по естествен начин защитава от евентуално заразяване.

Бактерицидни и противовъзпалителни свойства на слюнката е да се намали риска от разпространението на възпалението, поддържане на местен имунитет.

Каква температура се случва най-често?

Обикновено температурата се повиши до субфебрильных стойности, без да се надвишава 37,5 градуса. Но има и по-сложни ситуации.

Мнение на д-р Комаровского за причините за повишаване на температурата при прорезывании на зъби при деца:

Колко трае хипертермия при прорезывании на зъбите

Степента на повишаване на температурата и продължителността на топлина зависят от особеностите на детския организъм.

Някои деца не изпитват дискомфорт дори при 38 градуса, а други реагират лошо и на субфебрильные стойности, като отказва от ядене и силно капризничая. Затова трябва внимателно да се вгледате внимателно за детето, за да не пропуснете допустимата норма и да се знае колко дни може да държи висока температура.

Препоръчително е да се измери температурата на крохе на всеки час, своевременно реагира на стойност над 38 градуса.

Колко дълго може да продължи тази хипертермия?

В норма при прорезывании зъбите температурата се задържа не повече от три дни. При това, тя може да има непостоянен характер, повышаясь както през нощта, така и през деня.

Високи стойности на лесно се коригират лекарствени средства или други методи. Ако процесът се забави, по-добре веднага да се обърнете към лекар.

Как да се измери температурата на грудничку

За измерване на температурата на грудничкам термометър поставят в ингвинална гънка или подмышечную на ликвидатора в период на спокойствие трохи. Кожни воалите в мястото на контакт с термометър трябва да бъде сухо и топло.

Още един вариант е измерване на ректалната температура, когато е намазана с масло, сметана на върха на термометъра се вкарва в дебелото черво на бебето в продължение на 5 минути.

В този случай трябва да запомните, че за ректалната температура на нормалната стойност е 37 – 37,5 градуса, а по-високи – над 38,5 градуса.

READ  Възпаление на венците - какво да се направи и да се лекува

Ако изкачване постоянни зъби

Обикновено начални постоянни зъби, дори и в съвсем ранна възраст и минава почти незабелязано, поради засилване на имунитета и способността на организма да се противопоставят на такъв стрес.

Проблеми могат да възникнат само при прорезывании големи моляров и премоляров, когато се увеличава риска от заразяване с възпаление на венците, в резултат на което се повишава температурата.

С оглед на факта, че тези зъби са след постигане на малко дете шестгодишна възраст, е достатъчно само да се определи причината за температурата на жалби на детето.

В кои ситуации трябва да свалят температурата

Стойности на температурата, изискващи надолу, се определят в зависимост от възрастта на трохи.

Шест месеца децата могат нормално да издържат дори на висока температура до 38,5 градуса. Ако зъбите са при кърмене на детето (което се случва достатъчно често), температурата изисква особено внимание при нея се повиши малко над 38 градуса.

Освен това, намаляване на температурата, дори ако тя не е достигнала 38 градуса, трябва при лошо здраве на детето, когато той почти не спи, става много неспокоен и непрекъснато плаче.

Към особено изложени на риск са децата, които са диагностицирани неврологични нарушения. Ако едно дете се състои в регистъра при невропатолога, допустимо повишаване на температурата, е 37,5 градуса.

От опасна треска у дете?

За децата през първата година от живота на температурата над 39 градуса е особено опасно поради висока степен на вероятност за появата на нарушения на дишането, сърдечната честота. Тези усложнения стават следствие на относителната незрялост на мозъка и останалите органи.

Особено тревожно е рязко повишаване на температурата до високи стойности само за няколко часа и невъзможността да я понижи. Температурен център не може да се справи с такова натоварване, и тялото ви ще реагира спазми.

С нарастването на бебето риска от развитие на този сценарий намалява и става минимален до 3-5 години.

Трябва да се помни, че драстично свалят температурата не е достатъчно за начало намали си на градус и половина.

Как да свали температурата

За понижаване на температурата с помощта на физически методи или медикаментозна терапия. Не може точно да се каже коя от тях е за предпочитане.

Всичко зависи от конкретната ситуация и възможности. Много родители започват с физическото въздействие, и ако то не дава резултат, преминават към антипиретични средства.

Физически методи

Преди всичко на бебето трябва да се освободят от излишната дрехите и памперса, които провокират допълнително прегряване на организма, пречи на изпотяването и теплорегуляции. При повишена температура крохе достатъчно памук рубашечки или лека тениски.

Един от вариантите на лекарствени понижаване на температурата е пълна предварителен арест за длъжници билки, за които подготвят литър със запарка от лайка, бял равнец и жълт кантарион.

В получената течност навлажнена с тънка кърпа или памучен пеленку и бързо се увиват тялото на бебето, като оставя открити дръжки и стъпалата на краката.

След това детето закутывают в одеяло за крачета пуснато 2 двойки носочков: надолу — напоени в инфузионния и отгоре – колкото по-топло. По-късно 40 минути дете раскутывают, бързо се натопи в топла вода (температурата на водата трябва да бъде 37 градуса), подсушете с и сложете в леглото.

READ  Кариес на зъбите - някои от нюансите и процеса на лечение

Много спорове се разхожда наоколо водка и уксусных обтираний. Някои педиатри категорично им не се препоръчва, поради възможността за проникване на вредни токсични вещества през кожата на бебето, други толерират такива дейности, като се ръководи ги действенностью.

Тук изборът остава за родителите, които са една везните поставят народни методи, а от друга – медикаментозна терапия. За обтираний се използва мека тряпочка, смоченная в водочном разтвор на оцет или разтвор. За приготвяне на първия нужда от чаша вода и 50 грама водка, за второто – на литър вода и супена лъжица оцет.

Rubdowns се извършва внимателно (по-внимателно, удряха само вътрешна повърхност на краката и ръцете, стъпалата и дланите), за да не се наранят кожата на детето, въвеждане на дете след процедурата сухи дрехи. В почивките между обтираниями може да се охлади кроху с помощта на положената върху челото с влажна салфетка.

За деца над една година подходящ топъл душ, който ще ви помогне не само за намаляване на температурата, но и за облекчаване на напрежението.

Медикаментозно лечение

Ако физически методи да се окажат недейственными, трябва да се започне медикаментозна терапия.

Основните лекарства са Парацетамол, Панадол (на базата на парацетамол) и Нурофен (активната съставка е ибупрофен), одобрени за прилагане от три месеца.

Те притежават антипиретични и аналгетичен ефект, така че е значително улесняват състоянието на трохи. Горд деца, на възраст от 1 месец може да се дава въз основа на парацетамоле Эффералган (предлага се под формата на сироп или свещички).

Препарати на базата на парацетамол под формата на сиропи или свещи се препоръчва от педиатри по-често се дължи на силното действие на Ибупрофен и нежеланието веднага свиквам малка тялото за по лекарствата. Вземат антипиретични трябва да в съответствие с инструкциите.

Препоръка на д-р Комаровского чрез намаляване на температурата:

Какво трябва да направя

По-рано алтернатива Парацетамолу и Ибупрофену са антипиретични, активно вещество, които е Нимесулид (Найз, Нимулид).

Поради по-голяма в сравнение с останалите средства, токсичност ги назначава само от лекар в критични ситуации, за срок не повече от 3 дни. Днес, поради вероятността от развитие на токсични хепатит отношение към по лекарствата по-критични.

В никакъв случай не може да свалят температурата на бебетата с помощта на Аналгин и Аспирин.

Първият е высокотоксичным лекарство, потискащо кръвообразуване. Единственият вариант прилагането му е «литическая смес» в инжекции, които прави доктор на спешна помощ при развитието на детето «бяла треска» (на фона на несбиваемой на висока температура, отбелязва бледност на кожата покрива, студенина на краката и ръцете). Аспиринът е противопоказан поради риск от развитие на синдром на Рейе с токсични ефекти увреждане на черния дроб.

Грижи за бебето

Който страда от болки и вълни, отказывающийся има дете, призовава за повишено внимание и специални условия, които ще помогнат за облекчаване на състоянието му.

Съдържат диета

Преди всичко, температурящему на детето трябва да се осигури подсилени питейна режим, поради висока степен на вероятност от обезводняване. За деца над 5 месеца оптимално подходящи са сокове, плодови напитки и плодови напитки, стайна температура от кисело-сладки плодове.

Броят на правото на детето на течността се определя по следното правило: при температура над 37 градуса на килограм тегло на обичайния денонощен броя на пиене се добавят 10 мл течност.

READ  Рецесията на венците: причини и лечение

Насилствено да се хранят бебето не стои в никакъв случай. С прикормом докато може да се държи, предлага на детето смес или майчиното мляко. При прорезывании зъбите на бебето инстинктивно се стреми нещо да дъвчат или смучат, така че поне известно количество хранителни вещества, той все пак ще получи.

Ако детето не се откаже от прикорма, е желателно да се насити я диетата на продукти с минимално съдържание на животински протеини, като предлага малки порции, през кратки интервали от време.

Създаване на подходящ микроклимат

При висока температура за детето е от значение комфортна атмосфера в помещението. Важно е да се осигури достатъчно хидратиране на въздуха (чрез овлажнител, развешенных из стаята влажни кърпи и чаршафи, резервоари с вода), и температура не по-висока от 21 градуса.

Също така, желателно е периодично проветрявайте стаята, за отнемане на това време кроху в друго помещение.

Следваме дрехи и бельо

Както вече споменахме, облекло дете, което се е повишила температура, трябва да бъде лесно и да присъстват в минимални количества.

Предпочитание трябва да се хлопковым неща, които няма да пречат на дишане на кожата. Важно е да се следи за сухи дрехи и неща, своевременно да се променя мокри рубашечки или кърпи (при понижаване на температурата при бебето може да се наблюдава повишено изпотяване).

Ситуации, които изискват консултация с лекар

Много млади родители причиняват на лекар веднага след откриването на висока температура при дете.

Ако освен температурата там всички останали признаци на никнене на млечни зъби, може да се държи на разстояние от посещение на лекар в продължение на 3 дни.

При по-продължителна топлина се изисква задължителен преглед от педиатър, който ще определи причината за повишаване на температурата, проконтролирует сърдечния ритъм на бебето и работата на останалите системи на организма, за да се избегне дехидратация и изтощение.

Спешно предизвика лекар трябва да е в следните ситуации:

  • влошаване на състоянието на трохи, характеризуемое със зачервяване на кожата на лицето, пересыханием устните и кожата покрива, блясък на очите си, рядко уриниране, постоянен плач;
  • висока температура (над 39-40 градуса) с потисничество дишане, прекомерна активност или пасивност на детето, бледностью или тъпота кожата покрива, спазми, студенина на краката и ръцете.

Когато температурата е показателно за развитието на заболявания

При прорезывании зъбите температурата е второстепенен симптом, произтичащите от типични местни признаци.

Ако топлината е притеснен за детето в продължение на дълъг период, като достига високи стойности, и лошо сбиваясь медикаменти, трябва да се изключи развитието на инфекциозни заболявания.

Също така, за наличието в организма на инфекция, може да е сигнал за отглеждане на фона на температурата:

  • повръщане;
  • диария (особено с кровянистыми или мазен включвания);
  • обрив.

В такива ситуации да се постави правилната диагноза може само лекар.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00067 sec