Аквалор Бебето: оказываемый лечебен ефект, основните действащи съставки, декорация на различни форми на издаване

Главната причина за респираторни заболявания на горния отдел на дихателния тракт служи като инфекция.

И първият етап в процеса на неговото развитие е прикрепяне на патогени по лигавицата на носа. Резултата от този контакт (продължение воспалительной реакция с всички произтичащи от това последици или необратима гибел на патогена) зависи от състоянието на епитела на носната кухина.

Затова основният начин за профилактика и ускоряване на възстановяване — нормализиране работата на мерцательного епител. И в този ефективно помагат на решения за местното напояване (или напояване) на носната кухина, особено Аквалор Бебето.

В днешно време съществуват много начини за напояване на лигавицата на органа на обоняние:

 • с помощта на специален носа чаши;
 • с прилагането на гумена круша или спринцовки;
 • ръчна напояване готови разтвори от бутилки, произведени от мека пластмаса;
 • с помощта на ултразвукови и форсуночных пръскачка (небулайзеров);
 • с помощта на аптеки лекарства на основата на морска вода (например, Аквалор Бебето и неговите аналози).

Сравнително наскоро се появи специални устройства за провеждане на орошающего душата (назални напоителните системи), като например устройство Donfeel с комплект дюзи. Благодарение на лекотата на използване, широко разнообразие от решения във флакони от мека пластмаса.

При компресиране на шишета в изправено положение течност за напояване (обикновено това е пречистена морска вода или гипотонический 0,65% разтвор на натриев хлорид с фосфатным буфер и до неактивни съставки) се освобождава под формата на аерозол, хоризонталната — във формата на струя, в главата — няколко капки.

Това ви позволява да използвате такова средство не само за напояване на носната кухина при възрастни, но и за лечение на деца в ранна детска възраст, включително и новородени. Най-удобно се счита за хидратиране на лигавицата при помощта на готови назални спрейове и разтвори, съдържащи всички необходими елементи. На първо място, те са лесни за използване и може да се използва навсякъде (в училище, в офиса, на улицата). Както и широка гама от форми на издаване, като, например, лекарството Аквалор Бебето, позволява използването им както за грудничков, така и за възрастни и за тийнейджъри.

Терапевтичен ефект лечението се състои в следното:

 • омекотяване на прилипших към вътрешната повърхност на носната мивки крусти;
 • разжижение и облекчение евакуация на лигавична секреция, особено от анатомично затруднения на носната кухина;
 • подготовка на епитела, за да вижда лекарства за лечение на основното заболяване (антибиотици, глюкокортикостероидов и антигистаминов за локално приложение, сосудосуживающих капки);
 • хидратиране на лигавицата и възстановяване на нормалната функция на епителните клетки;
 • премахване на вътрешната повърхност на носната кухина урежда и причинява дразнене на медиатори на възпалението, което е особено важно при алергичен рините;
 • механично рефлекторно дразнене на афферентов тройничного нерв, обезпечаващи иннервацию носната кухина и синусните кухини, което предизвиква спазъм на кръвоносните съдове без да се променя пропускливостта им стени, намаляване на отока на лигавицата и подобряване на естествен дренаж.

Освен това, според проучванията през 2007 г. клинични изследвания, при пациенти с хронично риносинуситом независимо от интензивността на неговите външни прояви и етиология отбелязват увеличаване на съдържанието на метаболити на азотен оксид в лигавицата на носната кухина. Напояване с помощта на Аквалор Бебето да ги елиминира, което играе важна роля в регулирането на нормалното функциониране на белооката клетки на епитела. Основният компонент на лекарства Аквалор Бебето е морската вода.

READ  Антибиотици при възпаление на белите дробове: какво се предписва за деца и възрастни

Съдържащи се в морската вода минерали (главно това Ca, Fe, K, Mg, Cu), допринасят за нормализиране функцията на мерцательного епител, повишаване на устойчивостта на лигавицата на носната кухина към въздействието на инфлуенца микрофлора, облекчаване на клиничните прояви на ринит и значително подобряване на здравето на пациента. Лекарството се произвежда от френската корпорация Laboratoires CHEMINEAU. Като предимство на този инструмент е широка палитра от форми на освобождаване.

В аптеките можете да закупите:

 • Аквалор гърлото спрей флакон снабден с дозатор, осигуряващ равномерно разпределение на разтвора по повърхността на лигавицата на фаринкса, освен морската вода, лекарство съдържа екстракт от римска лайка и алое вера. Подобно съчетание осигурява не само антисептичен и хидратиращ, но и иммуномодулирующее действие;
 • Аквалор ЕКСТРА форте, също съдържа лайка и алое, но се използва и за носната кухина;
 • Аквалор форте за назално приложение;
 • Аквалор норми спрей, съдържа физиологичен разтвор на морска вода за напояване на носната кухина;
 • Аквалор софт спрей, сграда дюза осигурява провеждането на мека душа епител слуз физиологичен разтвор, се използват за деца от 6-месечна възраст;
 • Аквалор Бебето спрей, както е посочено в инструкцията за прилагане на тази форма на лечение е предназначена за напояване на носната кухина при новороденото;
 • Аквалор Бебето капки, които се препоръчват за овлажняване на лигавицата и профилактика на ТОРС при кърмене на детето.

Важно

Officinalis лекарство Аквалор с надпис върху опаковката и флакона ФОРТЕ съдържа хипертоничен физиологичен разтвор. Той не е предназначен за ежедневно приложение и се препоръчва при изразени симптоми на ринит всякаква етиология.

Едно безспорно предимство на препарата е неговата пълна безопасност. В анотация, дори и да не водят информация за разпределението на действащи съставки на лекарството в организма (т.е. няма дял «Фармакокинетика» и «Фармакодинамика»), тъй като основните компоненти на солен разтвор винаги налице, тъй като вътре във всички клетки на нашето тяло, така и в внеклеточном пространство, и на техния баланс се поддържа от бъбреците. Въпреки това концентрацията на микроелементи в подготовката на Аквалор Бебето явно не е достатъчно за всички промени в киселинно-алкалната среда на организма.

Аквалор Бебето: инструкция за употреба при деца капки и спрей показания за употреба

Безспорно предимство на лекарствени средства Аквалор Бебето, указания за употреба, за деца, чиито описва подробно показания за използването му, е възможността за използване на всяка възраст. Някои форми на освобождаването на наркотици са разрешени децата от първия ден на живота. И това свойство я отличава от други лекарства със същия състав. Обаче показания за използването на някои форми на средства Аквалор се различават в зависимост от концентрацията на сол.

Така, лекарства от серията forte се прилага в такива случаи:

 • вирусни лезии на носната кухина и гърлото;
 • инфекциозни заболявания, засягащи лигавицата на носоглътката и синусните кухини;
 • синузит и други форми на синузит;
 • аденоидит различна степен.

Важно

За лечение на заболявания на горните дихателни пътища, причинени от бактериална флора, Аквалор се използва само в състава на комплексната терапия.

«Класически» физиологичен разтвор Аквалор, Аквалор софт и Аквалор Бебето в съответствие с инструкциите за употреба за деца и възрастни показани в следните случаи:

 • като профилактично средство за предотвратяване на заразяване, ОРИ (включително и грип) по време на епидемия;
 • в комбинация с други лекарства за лечение на инфекциозни заболявания на носоглътката;
 • освобождаване на потока на алергичен ринит;
 • хидратиране на лигавицата на носната кухина при атрофическом рините;
 • профилактика на следоперативни усложнения при хирургични вмешательствах на органите на горния отдел на респираторно тракт.
READ  Кашлица след хранене при деца и възрастни - причини и лечение

За детето от раждането до 6 месеца препоръчват Аквалор Бебето, ръководство за употреба за децата, на който ясно описва начина на използване на лекарството в зависимост от възрастта, под формата на капки в носа. Пластмасова бутилка с обем от 15 ml е оборудван със специален капкомер. Прилага лекарство трябва по този начин. Сложете бебето по гръб и леко запрокидывая и завъртане на главата в дясната страна на капково 2-3 капки Аквалор Бебето в дясната ноздра, същата процедура се повтаря и за лявата ноздра.

След това премахнете остатъците от разтвора и слуз с помощта на детския аспиратора (например, Отривина). Ако лекарството се прилага като превантивна мярка или при повишена сухота на въздуха, достатъчно 1 капка, докато използване на аспиратор, по желание. Процедура препоръчват се повтаря три пъти на ден. С полугодовалого възраст до 2 години могат да използват Аквалор софт или Аквалор Бебето е под формата на спрей. Но трябва да се отбележи, че да се започне с прием на тези средства по-добре, когато детето се учи да высмаркиваться.

За получаване на желания ефект да се прилагат лекарства трябва да е така:

 1. Сложете бебето по гръб.
 2. Внимателно обърнете главата си надясно.
 3. Въведете съвет спрей в носа ход (дупка опаковка трябва да бъде насочен в посока на моста на носа).
 4. Кликнете върху спрей.
 5. Помолете детето высморкаться самостоятелно или премахване на хоросан аспиратором.
 6. Същата манипулация се повтаря с друг носовым ход.

Многообразието на използването на лекарството Аквалор Бебето ръководството с инструкции за децата не се инсталира. Обаче отоларингологи препоръчват да си до четири пъти на ден. Аквалор Форте може да се прилага за децата с години. Той обаче не е подходящ за профилактика.

Този разтвор съдържа повишена концентрация на соли и е предназначен само за премахване на подуване и възпаление при остър рините. Начин на приложение — същите, както и Аквалор Бебето е под формата на спрей.

От 2 години е разрешено използването на всякакъв вид лекарствени средства, включително и спрей с екстракт от лайка и алое. Да го прилага, може и в седнало или изправено положение. Главата също трябва да бъде наклонена в посока, разположен на върха на нос ход да въведете опаковка (дупка и трябва да бъде завъртяно по посока на моста на носа) и пръскане на лекарството в продължение на няколко секунди.

Процедурата се повтаря и за другия носового ход. Манипулация препоръчват да и до 4 пъти на ден. Продължителността на използването на всякакви форми на препарата Аквалор софт, норми, форте или Аквалор Бебето ръководството с инструкции за децата не се споменава.

Затова лекарите предупреждават, че гипертоническим разтвор се ползват до изчезването на основните симптоми на ринит, а изотоническая морска вода няма ограничения за продължителността на приложение.

Спрей Аквалор Бебето: противопоказания, възможни усложнения, колеги и разходите

Това лекарство не съдържа никакви активни съставки, които могат да повлияят върху организма на човека. Затова спрей Аквалор Бебето, както и други форми на версия на този лекарства могат без ограничение да се използва от бременни и кърмещи жени и деца от всяка възраст.

Странични ефекти и усложнения спрей и капки не причиняват. Само изключително рядко на фона на прилагането на гипертонического разтвор ФОРТЕ е възможна появата на леко краткотраен сърбеж и парене. Освен това, спрей Аквалор Бебето прави храчки по-течна консистенция, така че след няколко секунди, след употреба, отбелязват обилно секрет.

READ  Психосоматика синузит и неговото лечение

В обяснителни бележки към лекарственному средство списък с противопоказания не е, обаче разтвор с високо съдържание на сол не се препоръчва да се пръскат при наличието на открити рани на епителната обвивка на носната кухина, в такъв случай съветват да се възползват от спреями Аквалор софт или норми.

Лекарство напълно се комбинира с други медикаменти, както за местните, така и за подаване на заявления. Но при лечението на интраназальными капки или спрейове, физиологичен разтвор трябва да се напоява вливане носа кухина в продължение на 15-20 минути преди използването на други медикаменти. Спрей Аквалор Бебето е далеч не е единственото средство за напояване на носната кухина.

Това лекарство може да се замени сходни по действие и показанията за прилагане на лекарство, например:

 • Квикс се предлага само под формата на спрей, има форми с алое и эвкалиптом. Въпреки това, при избора че е по-добре, Аквалор или Квикс, голяма роля играе възрастта на пациента. Така, Квикс е одобрен за употреба само с 6 месеца.
 • Хьюмер, един от най-известните аерозоли за овлажняване на носната кухина. Той също се произвежда в малки флакони капельницах (обем 5 ml), е на разположение хипертоничен разтвор (червената опаковка), физиологичен (в синьо) и софтуер (в светло синьо). Но за разлика от Аквалора, разтвор Хьюмер с екстракти от лечебни растения няма.
 • Маример се извършва под формата на изотонической течност във флакони за еднократна употреба-капельницах (също по 5 мл) и е под формата на спрей за напояване на лигавицата. Може да се закупи и Маример Форте.
 • Аква Maris, могат да кандидатстват за период от новорожденности под формата на капки, а също и в състава на комплексната терапия при синуситах (Аква Maris Силна).

Цената на лекарството Аквалор до голяма степен зависи от вида на разтвор и обем на флакона.

Така, цената на опаковка от 125 мл е:

 • Спрей Аквалор Бейби 385-395″.
 • Аквалор Софт — 395-400″.
 • Авкалор Норми — 380-390″.
 • Аквалор Форте — 400-410″.
 • Аквалор Бебето капки (15 мл) — 140-150 лева;
 • Аквалор Екстра Форте (с екстракт от лечебни билки) — 395-400″.
 • Аквалор Гърлото — 415-420 рубли.

Флакони по-малък обем (50 мл) струва приблизително два пъти по-евтино. Много пациенти предпочитат тази форма на съобщение на лекарства, благодарение на ниската цена и лекотата на използване (малката опаковка е по-лесно да вземете на екскурзия или на работа).

Спрей Аквалор Бебето е най-сигурно средство за профилактика на ТОРС при новородени, което го прави задължителна съставка на част от детска аптечка. Отоларингологи препоръчват да се прилага медикамент под формата на спрей или капки с началото на отоплителния период, тъй като значително се увеличава сух въздух в апартаментите. Освен това, това е същото време да съвпадне с епидемията от грип. През пролетта и лятото Аквалор незаменим за възрастни и деца, страдащи от алергии.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00070 sec