Капки от синузит: надеждно средство в борбата с болестта

Всеки, който се е сблъсквал с това заболяване, като синузит знае колко неудобства при тази болест доставя затруднено дишане.

Истинско спасение в тази ситуация ще станат добри капки от синузит.

Благодарение на активното сосудосуживающему действието на лекарства за приложение в носа ще помогне за намаляване на отока на лигавицата на носа и ще разширите пространството на носните ходове, което ще позволи значително да диша по-лесно.

Капки от синузит се препоръчва да се прилага в началото на заболяването, за вендузи различни изостряне. Да се прилагат данни лекарства повече от 5-6 дни е крайно нежелателно, тъй като тялото доста бързо се адаптира към тях, и може да се пристрастяване.

Какви капки за нос да изберете при гайморите?

Това заболяване може да възникне по различни причини, затова не си струва да се започне лечение на синузит себе си.

Преди да търсите капки за нос при гайморите, трябва да се потърси помощта на специалист-отоларингологу, който се назначава схема на лечение въз основа на информация, получена в хода на задълбочен преглед на пациента.

Използването на капки от синузит може само временно да подобри състоянието на пациента, но въпреки това, за да наистина да се излекуваме, трябва да се отърве от причините за болестта, а не на външни симптоми.

Съществуват определени правила за прилагане на капки за нос при гайморите:

 • Срок за прилагането на всякакви капки от синузит и синузит не трябва да надвишава шест дни, тъй като тези препарати може да предизвика пристрастяване.
 • В никакъв случай не може да се отдадете на самолечение при гайморите! Процесът на лечение трябва да се проведе под наблюдение на опитен специалист — това ще помогне да се избегне превръщането на заболяването в хронична форма.
 • Не си струва да се чувстват заплашени лечение на синузит с антибиотици. Както показва практиката, използване на антибактериални лекарства, в много случаи спасявала пациенти от хирургическа намеса.
READ  Капки за хрема, за грудничков: основни видове

Важно е да знаете

 

Ако назначени от лекар капки не носи облекчение след първите няколко приложения, трябва да спрете приема на лекарството и се консултирайте с вашия лекар ще кажете за коргиране схема на лечение.

Преди да нанесете капки за нос при гайморите, се препоръчва внимателно и изплакнете вливане носа кухина със слаб разтвор на морска или йодирана сол.

Ако лекуващият лекар ви е предписал вазоконстриктор капки в комплекс с антибиотици от синузит локално приложение, първо трябва да използват сосудосуживающее и едва след това да е основното лекарство.

Трябва ли да се прилагат капки за нос при гайморите с антибиотик?

Много хора се отнасят недоверчиво към прилагането на назални капки в носа при гайморите с антибиотик, които са в състава на препарата, особено, ако става въпрос за лечение на деца. Въпреки това, за каквато и да е загриженост, не е причина, тъй като концентрацията на антибиотика в такива препарати е твърде малък, за да губительное действие на микрофлору на организма.

Капки за нос при гайморите с антибиотик не се препоръчва за пациенти в следните случаи:

 • Ако при болния се наблюдава отслабване на притока на кръв поради силния оток на лигавицата на носа. В тази ситуация антибиотици при гайморите ще са неефективни.
 • Ако на пациента выработалось привикване на организма, за капки в носа антибактериален ефект.

В тези случаи се предписват силни лекарствени средства, които не съдържат антибиотици, като Ринофлуимуцил или Синуфорте.

Когато са назначени спрейове при гайморите?

Лекарствени средства при гайморите се предлагат също така и под формата на спрейове.

READ  Водороден пероксид при външния отите: принципи на използване на

Спрейове за нос с антибиотик се прилага при гайморите единствено при комплексно лечение.

Главната отличителна черта на спрейове при гайморите от медикаментозных лекарства е, че те почти не се натрупват в плазмата на кръвта и не влияят на чревната микрофлора, като в същото време ефективно унищожава бактериите в огнището на възпаление.

Обикновено, спрейове при гайморите основава на антибактериални активни вещества се предписват в комплекс с лекарства групи кортикостероиди, като Фенилэфрин и Полидекс. Тези лекарства са в състояние не само винаги разреждане на слуз, но и премахва отока, потиска при възпалителни процеси.

Сред най-известните спрейове на основата на антибиотици може да се нарече такива лекарства, като Изофра и Биопарокс.

Първият от тези лекарства доста леко действа върху тялото, при това безопасно премахването на причините за заболяването. Той има неагрессивным действие, но безопасно да се справя с причините на болестта.

Втората също, като правило, се прилага при лечение на синузит, причинени от патогени, бактериална или гъбична порода. Това лечебно средство е в състояние ефективно премахване на огнището на възпаление, дори и в най-труднодостъпни части на носната кухина.

Въпреки безспорните предимства, спрейове при гайморите също притежават и редица странични ефекти:

 • Прилагането на спрей може да доведе до травмированию на лигавицата на носната кухина, което от своя страна води до намаляване на защитни функции на носните синуси.
 • Действие на активното вещество може да доведе до бързо привикване на организма.
 • Под действието на антибиотици, влизащи в състава на спрейове, стените на кръвоносните съдове на носа постепенно неуморно, че с течение на времето води до периодични кровоизлияниям от носа, възникващи по време на резки промени в налягането.
READ  Петна по сливиците и гландах детето гърло, без температура

За да се избегнат различни усложнения, свързани с използването на спрейове при гайморите, не забравяйте за основните правила на данните от заявлението лекарствени средства:

 • Спрейове препоръчително да се използва само тогава, когато носа си диша вече е напълно невъзможно.
 • Редовната смяна на наркотици спомага за намаляване на възможността за опознаване на организма, за активното вещество, така че е препоръчително да придобият множество видове спрейове.
 • Лечение само едни спреями не води до положителен резултат — необходимо е прилагането на комплексна терапия.

Трябва да се има предвид, че правилно подбрани медикаментозные лекарства ще помогне за ускоряване на изцеление, докато самолечение може да доведе до покачване на възпаление и на развитието на други заболявания.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00173 sec