Отипакс: инструкция за употреба и ефективността на препарата

Според указанията за употреба Отипакса, този медикамент служи за борба с отитом различни видове. Отипакс се отнася до медикаментозным средства за локално лечение.

Референтен: отитом се счита за възпалителен процес, локализиран в ухото. Обикновено, този вид възпаление, придружени с отоци, които могат да доведат до болевым усещания. Според официалните данни на статистиката, една трета от случаите на възникване на отита е остра форма на дадено заболяване. Децата на възраст от три години поне веднъж страдат отитом.

Капки Отипакс са произведени във Франция. Отипакс, издадени от производителя под формата на капки в удобен за използване флакон с фитил-капкомер: не трябва да се излее съдържанието на флакона или да използвате пипетата. Преди да използвате тези или други капки за лечение на отита е важно да се разбере, как точно отитом страдате. При отите възпаление може да се наблюдава във външния, средното или вътрешното ухо. Капки против отита разделени на антибактериални средства, капки с общ компонент, и монопрепараты с нестеродиными средства. Отипакс се отнася до монопрепаратам.

В състава на капки Отипакс включва:

 • Лидокаин хидрохлорид и феназон е две активни вещества на лекарството, които осигуряват необходимия терапевтичен ефект при лечението на отита. Феназон — популярен е аналгетик, който в съчетание с лидокаином — ефективен местните анестетиком — блокира прояви на болката в ухото.
 • Тиосульфат натрий, етанол, глицерол и водата като спомагателни вещества на лекарството.

Външно капки Отипакса са подобни на обикновена вода. Може да присъства жълтеникав оттенък на разтвора. Отипакс е алкохолна миризма. Лекарството Отипакс инструкция по прилагането на позициониране, като ушни капки, които допринасят за облекчаване на болки в ушите, при възрастни и деца в случаи на заболяване на средна отитом остра форма, усложнения на грип (проявяващи се под формата на отита) и при едностранно налягане върху тъпанчето (така наречения баротравматическом отите — заболявания, характерни за някои професии).

Смята се, че лечението на отита ушни капки абсолютно безопасно и не носи след себе си никакви странични ефекти. Това обаче не е така: в състава на всяко лекарство за лечение на ушите от отита такива компоненти, всеки от които притежава характеристиките на фармакологичен ефект. Човек, далекому от сферата на медицината, избирам възможните странични ефекти на лекарството, само с четене на състава, е невъзможно. Дори е средство, като ушни капки, може да доведе до странични ефекти (случаи са относително редки, но възможни). При лечение на отита ушни капки в никакъв случай консултирайте се със специалист.

Лечебен ефект Отипакса се постига благодарение на активни вещества, които са в състава на препарата: капки за облекчаване на симптомите на отита, спира възпалителни процеси на ухото и отстраняване на болезнените усещания. Максимален лечебен ефект от прилагането на капки Отипакс срещу отита се постига в най-ранните етапи на борбата с болестта. Навременното лечение на отита позволява да се справят с болестта, без никакви усложнения. За ефективността на капки Отипакс може да се прецени, сравнявайки този медикамент с колеги-капки, служители за лечение на отитов.

READ  Симптоми и лечение на остър и хроничен бронхит,

За разлика от други лекарства, Отипакс:

 • Дава възможност в рамките на десет минути след вливане да се отървете от болката в ухото.
 • Мощно действие Отипакса има лек ефект, така че данните капки може да се използва за лечение на отитов дори грудничков.
 • При Отипакс инструкция за употреба премахва странични ефекти.
 • Отипакс е в състояние да свали болезнени усещания в ухото при най-различни отитах. Данни капки помагат в борбата с катаральными, хронични и баротравматическими отитами.

Има единични случай на проява на странични ефекти в резултат на лечение капки Отипакс: обикновено това са изключителни алергична реакция към съставки на лекарството, проявяващи се чрез дразнене на кожата на ухото и сърбеж в него. Друг доста рядък страничен ефект Отипакса — надуе малки съдове на външния слуховом пътеката от прекомерна кръв (т.е. гиперемия).

Важно

Преди употребата на всички капки за уши, включително лекарство Отипакс, трябва да се уверите в целостта на тъпанчето на ухото, където е планирано да внуши на лекарството.

Това се дължи на факта, че повреден орган може да доведе до усложнения при използване на капки: активни вещества средства се отрази неблагоприятно на пострадалия перепонку. В тези случаи може да бъде само по-силно да се нараниш.

Важно

Капки Отипакс не може да се използва в случаи гнойного отита. Именно този вид заболяване предизвиква разкъсване на тъпанчето на ухото или силно уврежда си.

Ако се занимавате професионално със спорт, след това в навечерието на пускането на антидопинговых анализи трябва да се въздържат от употреба на капки Отипакс. Факт е, че в състава на препарата се съдържат вещества, които са забранени за употреба в професионалния спорт. Капки Отипакс може да се съхранява при стайни температури. Важно е здраво затворете флакона след всяка употреба. Трябва да се съхранява лекарството се пази от деца. Срокът на съхранение е три години.

Отипакс децата: инструкция за употреба

Всички капки в ухото, включително лекарство Отипакс, първо трябва да го затопли, като държите флакона в дланите.

Лигавицата на ухото страда от контакт с всякакви студени течности, така че винаги трябва да се помни за създаване на необходимата температура лекарства инцидент в ухото на пациента отитом човек.

Лекарството Отипакс децата инструкция препоръчва заравям три-четири капки означава три пъти на ден. Ако отит протича в не твърде тежка форма, то капки може да се използва два пъти на ден. Възрастен заравя подобно брой капки Отипакса, както и на децата — три-четири. Курс на лечение на отита капки Отипакс обикновено не надвишава десет дни, а в някои случаи и за малко по-дълго. Назначава Отипакс само от специалист, след оглед на състоянието на ухото.

READ  Температура при дете на 9 месеца - възможни причини и лечение (което правя)

Важно

Детска имунна система е много слаба, така че негативна реакция на организма при деца на компонентите на лекарството за по-вероятно, отколкото при възрастни. Преди да се приложи дори на такъв безопасен препарат Отипакс задължително се консултирайте с педиатър.

Бременните лекарите не се опитват да се предписват на капки Отипакс. Въпреки това, ако няма противопоказания, това лекарство може да предпише. Като правило, за бременни и кърмещи майки Отипакс предписват при лечение на тубоотитов — възпалителни процеси в евстахиевой тръби, които провокират развитието на инфекция в барабана кухина.

При прилагането на капки, след като флакон согрели в ръцете си, трябва да наклоните главата си така, че да възпалено ухо се оказа на върха. Най-удобно ще е да легнете на една страна, здрави ухото надолу. За капки удари в ухото, леко надавливаем за флакон Отипакса. Ако не сте сигурни, че в ухото попаднат на точното количество капки, да поиска помощ от роднина или приятел.

Инструкция капки за уши Отипакс: съвместимост с други препарати и аналози

Според инструкциите капки за уши Отипакс, лекарството добре совмещается с други медикаментозными средства. В противен случай капки Отипакс не се провежда било като средство, което влиза в състава на комплексната терапия. Цената на Отипакса варира от 180 до 250 рубли за един флакон, в зависимост от ценовата политика на аптеката.

Колеги капки Отипакс, се считат за следните лекарства:

 • Капки Отинум в основата си съдържат холин салицитата. В състава на Отинума не се включва лидокаин, което е изключително важно за людей6, притежаващи индивидуална неперносимостью този компонент Отипакса. Обикновено Отинум се използва срещу външни отитов, допринася за борбата с ушни тапи, а също така е изключително ефективен срещу тимпанита. За разлика от Отипакса, Отинум не може да се използва по време на бременност.
 • Капки Анауран се отнасят до комбинирана антибиотици. Този инструмент притежава по-широк спектър на действие, отколкото Отипакс и Отинум: Анауран се използва в борбата с външните и средни отитом, срещу гнойни секрети от ухото и като лекарство за рехабилитация след хирургични манипулации на ухото. Основни активни вещества Анаурана — това сулфат неомицина и лидокаин. Този инструмент също е забранено да се използва по време на бременност и кърмене. Не можете да използвате тези ушни капки и за лечение на грудничков. По-често, отколкото Отипакс, Анауран може да предизвика алергични реакции.
 • Отирелакс, Отикаин-Здраве и Ототон — в състава на данни капки активно вещество, което действа феназон и лидокаин (както е при Отипакса). Като цяло Отирелакс, Отикаин-Здраве и Ототон се дублират Отипакс като според правилата за прием, така и в своите противопоказаниях отношение на забраната за лечение на капки при увреждане на тъпанчето на ухото. И по същия състав активни вещества притежават капки Фоликап, Дроплекс и Отибрю.
READ  Кашлица, без температура (сухи и мокри)

Като цяло на пазара в момента се предлагат голям брой ушни капки, притежаващи по същия състав на активните вещества, като Отипакса — лидокаином и fundazol.

Въпреки това, разликите са наблюдавани в съдържанието на различни помощни вещества: важно е да се запознае със състава на препарата, преди да се приложат, за да избегнете възможни алергични реакции на компоненти средства.

Най-добре е, ако вие се обърнете за съвет към вашия лекар или поне проконсультируетесь с фармацевти, които работят в аптека. Като цяло в Мрежата са налице положителни отзиви за капки Отипакс.

Ето и някои отзиви за този препарат:

 • «Ухото ме заболя много дълго и много, в края на краищата, това е станало непоносимо. Преди лягане закапала възпалено ухо Отипаксом и веднага бе заспала. Болки сутрин не е имало! Единственият недостатък — лепкава коса и възглавница: ворочалась в различни посоки, така че част от средствата изцеди. За да се избегне това, сега, след вливане вмъкнете в ухото парче памук».
 • «Искам да споделя моята радост. Моето бебе на седем месеца, обаче в тази възраст ние сме изправени пред отитом ухо. И да помогне искал, и страшно, че никога не използвате, защото имунитета на детето все още е доста слаб. Педиатър заповяда да закупите Отипакс и не се притеснявайте. И чудо — работи! Бебето се успокои и веднага заспа, няма странични ефекти и не е вярно. Сега само Отипакс!».
 • «На съпруга ми е поставена диагноза за възпаление на средното ухо в средата на работната седмица, пропуска работа не може. По препоръка на приятелка купи Отипакс: както каза мъж, ушна болка значително утихна вече след пет минути след вливане, макар и да не е приет окончателно. За почивните дни болките изчезнаха съвсем, слуха си се възстановил напълно».
 • «При сина ми се появи силна болка в ухото, веднага закапали го Отипаксом. Паралелно пиене на антивирусни лекарства. Заравят точното количество капки три пъти на ден, но никакъв ефект от използването на капки не е имало, ставаше само по-лошо. След няколко дни отидох на лекар, оказа се — гнойный отит на средното ухо с увреждане на тъпанчето на ухото. И се прилагат при такава диагноза Отипакс не може да бъде. Кой знае…».
 • «Аз съм много склонен към простудни заболявания с болки веднага в две ушите. Всеки сезон едно и също нещо. Най-добре от всичко перепробованного в борбата с ушната болка — капки Отипакс. Действат бързо, не са скъпи, странични ефекти няма. Всички съветват!».

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00101 sec