Ldh: норма в кръвта, увеличен общ, директен

Билирубин в биохимично анализа на кръвта (РЕЗЕРВОАР) се борят на централно място, тъй като той се прилага почти във всички случаи, които изискват лабораторна диагностика: диспансеризация, прегледи на работниците, заети в производството на вредните, бременност и различни заболявания, свързани със системата на хомеостазата, функцията на черния дроб и жлъчния мехур, както и за лица с отягощенной наследственост. С една дума, този анализ може да се нарече почти универсален, защото го предписват много по-често от други. Въпреки това, много хора не са доволни от просто дума (ldh) и неговата норма, те искат да знаят, какво представлява това вещество и как тя се образува, като го намали, ако стойностите са преминали допустимата граница. Ето за това и върви днес става.

Билирубин – какво е това?

Гемоглобиногенный пигменти – билирубин, се отнася до основните компоненти, влизащи в състава на жлъчката, затова тя се нарича още жлъчния пигмент. Повечето хора ассоциирует билирубин с ярко жълт цвят, въпреки че той всъщност е кафяво, все пак, това не е от голямо значение. Пациентите, които някога се докосват проблеми на черния дроб, знаят, че билирубин е свързан с орган на детоксикация и се повишава при непорядках в него. По принцип, те мислят правилно. Черният дроб депонирует кръвта, а, освен това, е мястото, където са последните часове на стария, дряхлых на червените кръвни телца.

Образование на билирубин в кръвта е предимно (до 85%) се свързва с напълно физиологичен процес – разрушаването на стари, отслуживших своя мандат и са изпълнили своите важни функции (прехвърляне на кислород и други) на червени кръвни клетки. Останалата част на билирубин, който е на около 15% от целия образован, се появява, когато са унищожени и други вещества, съдържащи hem (цитохромы, миоглобин).

Освен черния дроб, разрушаване на червени кръвни клетки отиват в други «кръвни» органи – костния мозък и далака, вярно, в по-малка степен. По този начин, за едно денонощие тялото губи около стотна от един на част от червените кръвни клетки, от които излиза до 300 мг гемоглобиногенного пигмент. Смяна На отслужившим клетки идват нови, млади и годни.

При нормално функциониране на всички системи и органи образован билирубин се отделя, а го замества издаден от разрушени еритроцити билирубин (също ≈ 0,3 гр.). И така всеки ден, за да може нивото на това вещество в кръвта не трябва да надвишава стойности 20,5 мкмоль/л, тъй като в по-високи концентрации той започва да тровят организма.

Обаче норма до 20,5 мкмоль/л предполага общ билирубин, а междувременно, има още два показателя съдържание, изразяване на състоянието на здраве на човека:

 • Директен (свързани, конъюгированный) билирубин, който е ≈ една четвърт от общия брой (25%), неговата норма е в границите от 0,86 до 5,3 мкмоль/л и в зависимост от нивото на общия билирубин. Ако в организма всичко е нормално, конъюгированный билирубин престава да представлява опасност за здравето, тъй като той е свързан, и, следователно, обезвреден и ликвидиран и ще напуснат кровеносное на пистата. Важното е, че на пътя му не подстриган жив плет, и предназначени за отстраняване на вещество не се връща назад;
 • Непреки (несвязанный, безплатно, неконъюгированный) билирубин заема 2/3 части от цялото количество и е нормално от 1,7 до 17,0 мкмоль/л, именно той, свободно движещ се и натрупване в кровеносном начин, има далеч не са полезни за човека свойства, а така отрови организъм, когато си в такова състояние става твърде много.

Трябва да се отбележи, че показателите в норма в различни източници и лаборатории понякога няколко различни. Това се дължи на промяна в индивидуалните характеристики на реактиви и модификация на техники за провеждане на анализ. Със сигурност няма различия изчакайте, не е нужно, те ще варира между десети от мкмоль/л до единица.

Норма на билирубина в кръвния серум няма възрастови и полови различия, на мъжете и на жените тя е еднаква. При деца в норма на този показател не зависи от възрастта и съвпадат с цифрите на един възрастен човек, изключение правят само новородените.

Билирубин при новородени: характеристики и проблеми на неонатологично период

Норма на възрастен човек не са равни на нормата на новороденото в първите дни от живота му.

Веднага след раждането нивото на жлъчния пигмент все още някак си се доближава до показателите, които сме свикнали да възприемат (≈ 22 мкмоль/л). Веднага билирубин започва да расте бързо, на 4-ят ден от живота достига около 120 мкмоль/л, което видимо се отразява и на кожата покровах бебе.

Младите майка в такива случаи понякога се плашат, опитните жени предано нарича това състояние «желтушкой», както и лекар на преминаващи с усмивка успокоява, като обяснява, че у новороденото се появява физиологична жълтеница.

Хипербилирубинемия при новородени деца се дължи на някои разрушаването на червените кръвни клетки, за да се освободи място за новия, «възрастен» на хемоглобина, а фетальному (плодному) да се даде възможност да напусне тялото на бебето. Само така малкото човече в първите часове на живота започва да се адаптират към новите за него условия.

Жълт детето остава дълго, след една седмица нивото на билирубина се намалява до 90 мкмоль/л, а след това и изобщо не се връща към нормалното възрастен човек. Но това се случва в строги условия, когато всичко е добре и безопасно. В други ситуации, жълтеница, не навреме появилата или твърде задержавшаяся, грижа за неонатолога и изисква определени терапевтични дейности. Това се отнася и до повишаване на билирубина при деца слабите, недоносени, родени с патология.

Ако хипербилирубинемия се превърна в резултат на резус-конфликта или е формирал в сила други обстоятелства, представляващи условия за значително увеличение на свободната фракция, която не само се намира в кръвта, но и навлизат в други органи, има много проблеми. Преодолявайки кръвно-мозъчната бариера, гемоглобиногенный пигмент нанася огромна вреда на ядрам мозъка, така че тази жълтеница се нарича ядрена. Тя е доста опасно състояние при децата в първите часове и дни от живота и изисква незабавни мерки от страна на неонатолози, че в подобни случаи и се случва: майките съобщават за ядрена жълтеница у детето и започват интензивна терапия.

Видео: билирубин и жълтеница — д-р Комаровский

Какво се случва с жлъчния пигмент след неговото образование?

По този начин, червените кръвни клетки, разрушаясь, «производство на свободата» на съдържанието си – хемоглобин, молекула, която също се разделя с образуването на отровни вещества, гемоглобиногенного пигменти – билирубин. Освободен билирубин в такова състояние не може да се натрупва, да се съхраняват в органите или да циркулира в кръвта, така че трябва да се изпрати на място, където той ще се превърне в водорастворимую форма, способна да напусне човешкото тяло. Тук всичко е предвидено от природата:

 1. Да се транспортира «нововъведение» токсин в черен дроб, не е за губене го по пътя и по този начин да се предотврати прекомерно натрупване в тъканите, се нуждаят от силен помощник. Такава роля в организма изпълнява един от най-важните протеини кръв – албумин, който веднага грабва билирубин и образува с него трайно комплексно съединение (албумин-билирубиновый комплекс). Дума, албумин за билирубина се превръща в носител на привеждане му по предназначение «здрав и читав».

 2. Доставената в черния дроб в състава на комплекса билирубин, да влязат в гепатоциты не може, така и на самата мембрана чернодробна клетките, които той оставя своето «превозно средство», става независим и получава възможност свободно да проникне през мембраната эндоплазматической мрежа гепатоцитов.
 3. В эндоплазматической мрежата на чернодробните клетки «на нашия герой» поджидает глюкуроновая киселина, с която той влиза във взаимодействие, свързани с нея (конъюгация), като се образува нов водоразтворим вид, наречен билирубин-диглюкуронидом и могат да се възпроизвеждат с жлъчката и урината.
 4. По-нататъшната съдба на билирубина, свързана с разплодни конъюгированного на билирубина с жлъчката в червата (экскреция), където той се превръща в уробилиноген. Който е «късметлия» болен от хепатит, някой знае, че има такъв анализ, като кал в стеркобилин – това е краен продукт на обмяната на билирубина.

Въз основа на тези приходи, може да се заключи, че целият жлъчен пигмент (общ билирубин) се състои от:

 • Индиректен (несвязанного, безплатно, неконюгиран), който се появява при разрушаването на еритроцитите и разпадането на гемовых компоненти;
 • Директно (свързани с конъюгированного), образувани в черния дроб в резултат на реакция на глюкуроновой киселина.

Състоянието, когато билирубин е повишен, се нарича гипербилирубинемией. Общ билирубин може да се увеличи за сметка на някой от техните фракции (свързани, свободен), така че за анализ на кръвта са предвидени методики за определянето им.

Видео: метаболизма на билирубин

Хипербилирубинемия и основните му прояви

Високите нива на билирубина, в няколко (може би десетки) пъти над нормата, може да бъде не само опасно за здравето на пациента, но и да застраши живота му, така че подобна е ситуацията изисква незабавно намаляване на скоростта. И, разбира се, едва ли може да се чуе от лекар с заключение, че общият билирубин е понижен, а му части са в норма. Такива възможности като нещо, което не е включено (тъй като не притежават смисъл). Просто ниско ниво на общия и свободен билирубин показва, че у човека всичко е в ред и в много органи и системи: червените кръвни клетки не се разпадне преди време, албумин за транспортиране достатъчно, синтез глюкуроновой киселина в норма, здрав черен дроб, жлъчните пътища са свободни и така нататък.

Не е съвсем добре тогава, когато е свързан билирубин ниска, или се приближава към нула, а целият в организма пребъдва в свободно плуване, но в такива случаи общ билирубин, ако и да не е много повишена, това все още може да се намира някъде около най-високата граница на нормата или леко отива си. Подобни явления понякога могат да се наблюдават при доброкачествена гипербилирубинемии (болест на Gilbert): билирубин и привидно не много висок (22 — 30 мкмоль/л), но целия свободен, докато конъюгированный — 0.

В обмяната на билирубина в организма основна роля играе черният дроб. Ако нещо не е така, тя реагира ярък синдром, който е трудно да не забележите. Е – жълтеница, тя се появява:

 1. Когато функционални способността на черния дроб да падне, и състоянието на паренхима повече не позволява да се обвърже излишни количеството на билирубина;
 2. Ако жлъчката не може да се движат свободно по канали и извежда вече е свързан жлъчен пигмент.

Ще бъде погрешно да се мисли, че човек «пожълтяват», след като нивото на билирубина ще напусне границите на нормалното – жълтеница се проявява тогава, когато съдържанието на дадено вещество надминат 34-35 мкмоль/л.

Кой като «жълто»

Степента на повишаване на билирубина, основно, се отразява върху характера на страхливост, т.е. колкото по-висока е цифрата, толкова повече се проявява прокрашивание тъкани. Обикновено първите, които декларират, жълтеница на склерата, лигавицата на устната кухина, след което се присъединява към кожата на лицето, дланите и ходилата, други кожни воалите, пожълтяване на последно място, когато хипербилирубинемия е вече в разгара си. Трябва да се отбележи, че затлъстелите хора и отечные «пожълтяват» по-малко постно и поджарых. Въпреки това, след като видя човек с необичаен цвят на кожата, не трябва да бързаме с изводите – подобна окраска може да бъде резултат на ендокринни нарушения (хипотиреоидизъм, диабет) или просто на хранителни зависимости. Любителите на моркови и червени домати често придобиват съответния нюанс. И, между другото, на склерата в тези случаи, ще има абсолютно нормален цвят (интактны, както казват лекарите).

По този начин, повишен билирубин в кръвта може да се превърне в свидетелство за различни нарушения, от време на време, доброкачествени, но често не е много. Подобни ситуации изискват отделяне на веществото в фракция (свързан и свободен) и по-нататъшно изследване на пациента с цел изясняване на причините за повишаване на билирубина.

Що се отнася до урина, там пигмент (нормално!) е в такъв нещастен количества, че за да се определи неговата традиционния метод (обикновен общ анализ) не е възможно, така че на база на резултатите от проучване при здрави хора обикновено пишат: «жлъчни пигменти – отр.», което отговаря на нормалните стойности. При патология на черния дроб, повишен билирубин, освен кръв, замечается и в урината, но тъй като непрямому това не е достъпно, той е във вода не се разтваря и чрез бъбреците филтър не минава, то всички промени в лабораторните тестове могат да бъдат отнесени за сметка на конъюгированного на билирубина.

Защо се увеличава нивата на билирубина?

Причините за повишаване на билирубина в кръвта се различават голямо разнообразие и обикновено се свеждат към прекомерна продукция на веществото в клетки, разпръснати по тялото (ретикулоэндотелиальная система или система на макрофагите), това ли обяснява с изместване в различните вериги (един или няколко) гепато-билиарного обменния процес.

За провал в процесите на обмен и извеждане от организма гемоглобиногенного пигмент, обикновено следва прекомерно увеличаване на концентрацията на билирубина, което в крайна сметка води до появата на жълти прокрашивания тъкани. Това нарушение може да се появи в резултат на наследствена патология (наследствени форми) или в процеса на живота си под въздействието на различни неблагоприятни фактори (придобити гипербилирубинемии). В зависимост от размера на общия билирубин, представят в кръвта, и на господстващо положение на определена фракция има гипербилирубинемию:

 • Конъюгационную, за която е характерно повишаване на цялостната стойност за сметка на свързан билирубин (неговото ниво може да достигне до 50,0 и по-мкмоль/л;
 • Неконъюгационную, който се различава от нормалните стойности на свързан билирубин, но увеличаването на концентрация на свободната фракция (тя се вписва в общоприетите норми на общия билирубин или по-голяма от нея – по-17,10 мкмоль/л).

Най-голямо внимание клиницисти привличат различни видове закупени гипербилирубинемий:

 1. Надпеченочные жълтеница. Те се наричат гемолитическими. Външния вид, те са длъжни наднормено натрупване на гемоглобинового пигменти, с висока степен на концентрация на които се справят много трудно, надпеченочная жълтеница много лошо се поддава на корекция. Използването на най-новите методи за лечение, предизвиква черния дроб интензивно се свързват вредно вещество, не осигурява пълен отделянето му от организма.
 2. Паренхиматозные или чернодробни гипербилирубинемии се формират като резултат на различна патология, водеща до увреждане на клетките на черния дроб (затова я паренхим) и жлъчните капиляри. Това, от своя страна, се обръща разстройство улавяне, задържането и отделянето на билирубина, както и на връщането му обратно в кровеносное поток от жлъчните пътища, което се наблюдава в случай на холестаза (застой на жлъчката в черния дроб). Това е най-честата форма и други видове желтух, за които е характерно повишаване на свързани (директен) билирубин.
 3. Подпеченочные гипербилирубинемии – това е резултат от обратната приходи са вече свързани, но не сумевшего се оттегли с жлъчката, билирубин. Това става в случаи, когато самата жлъчката не може да се промъкне и да се преодолее препятствие, затваряне на желчевыводящие пътя.

Обаче се оказва, че изброени жълтеница, може да се разглежда като следствие и визитка на повишен билирубин в кръвта. Очевидно, те са силно свързани помежду си: повишава се концентрацията на билирубин – жълто на кожата или обратното: пожълтяли кожни воалите – трябва да се търси причината за повишаване на билирубина. Какво тогава предизвиква тези жълтеница, под влияние на кои фактори те се формират и къде се крие причината на увеличаване на този показател? За отговор на този въпрос, препоръчително е да се разгледа всеки вид гипербилирубинемии поотделно.

Надпеченочная жълтеница

Повишаването на нивото на общия билирубин, за сметка на неговата неконъюгированной фракция се отбелязва при интензивно разпадането на циркулиращите в кровеносном редиците на червените кръвни клетки (гемолитические анемия), което е характерно за държави, обединени в група надпеченочных желтух:

 • Вродени аномалии на самите червени кръвни телца (таласемия, сърповидно-клетъчна анемия) и придобити опции (В12-дефицитная анемия);
 • Тежки инфекциозни процеси (малария, септическое състояние, коремен тиф);
 • Попадение в тялото отровни вещества, причиняващи унищожаване на червените кръвни телца и гемолиз (соли на тежки метали, отрова, змии, токсини, съдържащи се в бледа поганке и други отровни растения);
 • Обширни хематом в резултат на масивни кръвоизливи;
 • Било несъвместимо преливане на кръв (системата АВ0 и rh – на първо място) и резус-конфликт по време на бременност (ГБН — хемолитична болест на новороденото);
 • Злокачествени заболявания на кръвта и други неоплазии.

Хемолитична анемия – състояние на доста тежко: болезнен вид, бледо жълт цвят на лимон кожата покрива, увеличена далака, веднага дават на човека на пациента. Освен кръвта, неспокоен и други лабораторни изследвания: в урината и изпражненията на значително превишение на степен — и стеркобилина.

Таблица: общи видове желтух и техните характеристики

Чернодробни (паренхиматозные) гипербилирубинемии

Чернодробна жълтеница, обикновено се дължи нарушават действие върху клетките на черния дроб вирусни инфекции, някои лекарства и продукти, консумирани вътре, за повдигане на жизнения тонус (алкохол, например). На първо място в редица разнообразни и многобройни фактори, «избиват» на черния дроб и подобряване на нивата на билирубина, по право принадлежи към гепатитам и циррозам.

Възпаление на черния дроб остро и хронично

Инфекциозни агенти, внедрявайки се в нежната печеночную паренхиму, предизвикват възпаление, което ние наричаме хепатит. Но това, което се случва по време на остра фаза с клетките на черния дроб – гепатоцитами, и защо на първо място се издига точно прави (конъюгированный) билирубин?

Възпалителен процес, локализиран в черния дроб, води до страдание на нейните клетки, които от агресивно поведение на чужди микроорганизми или химикали започват да «скукоживаться, набирам», образувайки помежду си цепнатини, които дават възможност на жлъчката, съдържаща вече е свързан билирубин, свободно да тече от жлъчните ходове и застой в черния дроб.

По време на остро заболяване, причина за която станал някой известен към днешна дата вирус, удря черния дроб (А, В, С, D, G и т.н.), се проявяват подобно на много инфекциозни процеси: главоболие и повишена температура на тялото, признаци на обща интоксикация, «ломотой» в костите и болки в мускулите. За диагностициране на заболяване на черния дроб, помагат на други, по-специфични симптоми:

 1. Дискомфорт и тежест в областта на черния дроб (под крайбрежните дъга вдясно);
 2. Намаляване на апетита, леко поташнивание;
 3. Промяна в цвета на кожата покрива и лигавиците (пожълтяване на склерата по-рано от други обекти);
 4. Видимо посветлевший кал;
 5. Мока, наподобяващи тъмна бира;
 6. Прекалено високи нива на билирубин (чрез директна фракция), «алатов» и «асатов» (Alt и Ast).

Признаци, че процесът е заловен на големи парцели паренхиматозной тъкан на черния дроб и в него е в застой на жлъчка, се счита за появата на надоедливого на сърбеж, повишено кървене при най-малкото царапинах, намаляване на мозъчната дейност (чернодробна енцефалопатия). Тези симптоми позволяват да се съди за нивото на билирубина дори без никакви анализи. И той обикновено е най-висок.

При хронични гепатитах, произтичащи от влиянието на вируси, лекарства, алкохол и други фактори се наблюдава паренхиматозная жълтеница с кожен обрив, суставными болки, повишена температура. Тези симптоми свидетелстват за значително повишаване на билирубина и на активността на чернодробните ензими, както и предупреждават пациентите за възможно развитие на чернодробна недостатъчност, която често е с фатален изход.

Циррозы

При цироза причина за повишаване на билирубина стават значителни поражения на клетките на черния дроб. Това заболяване по – често (но не винаги), резултат от хепатит, и по-точно, продължителни страдания орган, който се е борил, колкото можах, но, в крайна сметка, го паренхим не е издържал и се превърна в колапс, безвъзвратно получаване на полагащото му се място на съединителната тъкан. Със сигурност при тези обстоятелства страда цялата структура на черния дроб: след като си с кърпа (за изчезването на филийки) до неузнаваемост различни кръвоносните съдове и жлъчните капиляри, което, естествено, води до нарушаване на функционалните способности на тялото. Черният дроб е «забравил» своите основни задачи, а заменившая си на съединителната тъкан им просто не знае. Всичко това води до факта, че нивата на билирубина не се свързва и не се извежда токсините не обезвреживаются, в системата на хомеостазата, поради нарушение на синтеза на протеини, идва «раздрай». Подобни метаморфози не може да мине незабелязано, пациентът има много оплаквания, които свидетелстват за ясно неблагополучии в органа, отговорен за свързването и отделянето на жлъчния пигмент:

 • Пожелтело, покрита обрив и е силно сърби цялото тяло;

 • Тежестта се празнува не само в правото, но и в горния подреберье (черен дроб и далакът се увеличават);
 • При общото намаляване на теглото започва да «расте» корема (асцит е натрупване на течност в коремната кухина);
 • На корема (на предната коремна стена) се появиха телеангиэктазии, съдове увеличен, техният ход се вижда с просто око;
 • Разширени вени се празнува и в други места (ректум, хранопровода);
 • «Отказва да работи главата», се променя поведението (увреждане на главния мозък — чернодробна енцефалопатия);
 • Лошо е сведена до минимум кръв, измъчван от матката и/или кървене от носа.

Развитие на чернодробна недостатъчност при цироза – очевидно. Кървене (стомашни, матката и др) носят заплашителен характер, болният може да умре.

Препъни-камък по пътя на билирубина (подпеченочные жълтеница)

Свързан билирубин в състава на жлъчния поток се изпраща по-близо до изхода от тялото, т.е. в червата. Въпреки това по пътя си може да срещнете непреодолимо препятствие, което ще се върне предишното място. Увеличаването на съдържанието на жлъчния пигмент в кръвта ще доведе до развитието на механична жълтеница, симптоми, които са по-изразени, отколкото при други форми на гипербилирубинемии: низост по-ярка, сърбеж до кровоточащих расчесов, главоболие, по-силен, кал изобщо придобива цвят на глина (стеркобилин – 0). Причините за повишаване на билирубин (директен), които се намират в създаването на някаква механична бариера, затормаживающей ток жлъчката:

 1. На жлъчните пътища може да затвори камъни, паразити (най-често giardia), новообразование;
 2. Понякога тръбите сдавливаются отвън тумор, разположен в този район, или увеличение на лимфоузлами;
 3. Процеси с възпалителен характер доста често водят до склерозу на жлъчните пътища и на тяхното свиване;
 4. Не може да се изключи изостаналост на жлъчните пътища и други вродени дефекти.

Видео: билирубин и жълтеница — хемолитична, паренхиматозная и ръчна

Дефектни гени, които повишават нивата на билирубина

При разглеждане на причините за повишаване на билирубина не могат да бъдат пренебрегнати гипербилирубинемии, получени по наследство (синдром на Дабина-Джонсън, Криглера-Найяра), и особено да спре на доброкачествена гипербилирубинемии – синдрома на Gilbert, който се нарича «болест на отличници».

Причина за повишаване на билирубина в този случай – липсата на глюкуронидазы (ензим, катализирующий образование глюкуроновой киселина), което добре се забелязва от биохимическому анализ на кръвта: конюгирана част от тези лица е равен на нула или близо до него, докато целият живее в свободно състояние.

Интересното е, че много хора дори не подозират за наличието у тях на дефектен ген, крият във втората двойка хромозоми. Обикновено за развитие на болестта са необходими условия: стрес, голямо психично или физическо натоварване. Дебют синдром е придружен от сълзи и търсене на причини за повишен билирубин (а изведнъж някакъв хепатит?), продължение в повечето случаи е пълна без лечение, вярно е, че главата е светла и не болеше, студентите преди сесията се опитват все пак да намали нивата на билирубина фенобарбиталом, който повишава активността на ензими и по този начин помага да се обвърже жлъчен пигмент.

В повечето случаи синдром на Gilbert за присъствието им изобщо не прилича, черният дроб не се разрушава, прогнозата е благоприятна. Знаете, че такива пациенти не трябва да забравяме прости правила: тежка физическа работа, огромна психоэмоциональная натоварване и голяма доза алкохол – всичко това не е за тях.

Как да се намали нивата на билирубина?

Добре, ако пожълтели цвета на кожата и други признаци на проблеми в организма, причината за които може да бъде повишен билирубин, побудят човек да се консултирате с лекар, и той намира произход неясни симптоми. Като цяло, повишаване на жлъчния пигмент в анализи показва сериозни нарушения на здравето, той не преминава определени граници просто така, затова и се отнася към него трябва да е сериозно. Не трябва да се правят опити за намаляване на нивата на билирубина със своите сили, тъй като, ако дори и това се осъществи, след това за кратко време. Намаляване на нивата на билирубина ще ви помогнат не са народни средства за защита, както и професионален подход на официалната медицина:

 • Изразено гемолиз изисква лечение, насочено към ликвидиране на причините в болнични условия (пипети с глюкоза, въвеждане на албумин, лечебен плазмаферез);
 • Малки деца, само родени са на облъчване ультрафиолетом, който помага да се отнасят освободен вреден продукт и да го изведе от организма. Но това е относно физиологични «желтушки». Лечение на ядрена жълтеница, за съжаление, не винаги е обречена на успех, следователно, тя още повече трябва да се ангажират специалисти;
 • Известна самостоятелност е предвидена за лица със синдром на Gilbert, но само, за да отиде в клиниката, ще напиша една рецепта на фенобарбитал и го приемат в малки дози (приблизително ¼ таблетки) — 1 път на ден за една нощ, тъй като дори в нещастен количества при здрави млади хора лекарство предизвиква сънливост. Вярно е, че някои, без да се прибягва до лекар, отиват в аптеката и си купуват korvalola. И между другото, той помага, тъй като съдържа фенобарбитал. Междувременно, трябва да се вземе предвид, че в този случай човек приема не само точното му средство, но и други вещества, влизащи в състава на корвалола, включително и алкохол, който не е много полезно при болест на Gilbert (така че, защо към него е непознат?).

Бих искал да вярвам, че ние успяхме да убедим читателя да не се ангажира до самолечение, ако внезапно пожълтяване и кожни воалите закупили неестествено за тях цвят, а в душата закралось съмнение по отношение на тяхното здраве. Много е лесно да отида и да се отдадете на биохимичен анализ на кръв на мястото, където червената ред ще се определя нивата на билирубина, а след това да отидете на лекар, който, може би веднага (или след проучването) ще определи причината и ще предотврати сериозни усложнения и последици.

Видео: тестове за черния дроб, билирубин — програма «Живо страхотно!»

READ  Дават ли болнични при хемороиди и след операция за неговото отстраняване

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.43MB/0.00093 sec