Левомеколь при хемороиди (мехлем): инструкция за употреба, мнения

Хронични хемороиди и често напомня за себе си с периодично решетка. Струва си да наруши диета, да участват в изобилие празник с алкохол, промяна на начин и ритъм на живот и неприятни симптоми не се чака дълго. А това означава, че трябва да се предприемат спешни мерки за борба с болестта.

В комплексната терапия на хемороиди важно място заемат различни лекарства местно действие — мехлеми, кремове, гелове. Сред множество скъпи и широко рекламирани лекарства могат да се срещнат достъпни и ефективни лекарствени средства, които имат силно антибактериално и противовъзпалително действие. Става въпрос за мазила Левомеколь.

Този универсален продукт се използва за лечение на гнойни заболявания, така че далеч не всички знаят, че го могат с успех да се прилагат за лечение на хемороиди. Ще разкажем повече за състава и свойствата на мехлеми и за това, как правилно да се прилагат.

Описание на лекарството и неговите свойства

Миро Левомеколь – това е комбиниран продукт за външно действие, ефрр бактерицидный, противовъзпалителен и регенериращ ефект. Често при обостряне на хемороиди съществува риск за присъединяване към инфекции. Това се дължи на факта, че в червата има много микроорганизми, които по време на изпразване могат да стигнат до възпалени хемороиди възли и увредените тъкани.

Те са в състояние да предизвика развитие на инфекциозен процес и да доведе до гнойни воспалениям. Благодарение на своя състав, Левомеколь не само почиства раневую повърхност, но и допринася за по-бързо зарастване и възстановяване на лигавицата.

Основни действащи вещества на лекарството – антибиотик хлорамфеникол (левомицетин) и метилурацил. Левомицетин — местен антибиотик, който бързо успява да се справи с широк спектър от бактерии, включително и с онези от тях, които провокират развитието на инфекциозни прояви. Той успешно се бори с различни видове инфлуенца микрофлора (стрептококи, стафилококи, e. coli, хламидия). Това позволява намаляване на възпалението и забави по-нататъшното развитие на инфекция на ректума.

Безспорен плюс на прилагането на мехлем, местно действия е това, че тя влияе само върху засегнатите участъци, не е напоена с кръв, а това значи, че не оказва вредно действие върху организма като цяло. Така че мехлем Левомеколь може да се ползва по-продължително време, отколкото с антибиотици, предназначени за перорално приложение.

Метилурацил се различава по това, че усилва регенерацията на тъканите и бързо зарастване на рани. Освен това той стимулира местния имунитет. Благодарение на този крем е отличен помага заживлять малки ерозии на лигавицата и лекува анални фисури, предпазва от мъчително усещане за сърбеж, облекчава подуване и болка.

В основата на лекарството е полиэтиленоксид. Това е помощно вещество улеснява поставянето и проникване на лечебните съставки в тъканите и помага за тяхното равномерно разпределение по целия обем на мехлеми. Полиэтиленоксид има подсушивающим действие, в резултат на увредените тъкани да се възстановяват много по-бързо. Благодарение на този компонент Левомеколь отлично се проявява при лечение на мокнущего хемороиди.

READ  Неутропения: причини, видове, симптоми, лечение

Под действието на мазила се случва бързо заздравяване на рани, които могат населени с патогенните микроорганизми. А това означава, че значително намалява риска от усложнения. Още един плюс за наркотик се смята, че микроорганизмите не развиват привикване към местния антибиотику, входящ в състава на мехлеми. Това помага бързо да постигне желания ефект и да се справи с възпалението. Миро добре почиства рани и кожни воалите от продуктите на разпадането, това е различно адсорбирующим действие.

Всички тези лечебни свойства позволяват да предпише мехлем не само за профилактика и лечение на хемороиди по време на ранните етапи, но и да я използват за борба с неприятните симптоми при обостряне на заболяването. Левомеколь често се предписва на пациенти след хирургически операции за отстраняване на хемороиди.

Състава и формата на издаване

Левомеколь – мехлем от бял на цвят, без мирис, хомогенна структура, със средна дебелина. На 1г мехлем съдържа 7,5 mg хлорамфеникола (левомицетина) и 40 mg метилурацила. Предлага се в тубах за 25, 40 грама и в банки по 60 и 100 грама. Съхраняват мехлем на хладно, сухо и защитено от светлина място не повече от 3,5 години.

Не забравяйте, че при неправилно съхранение на лекарството могат да загубят своите имоти. Така че, не бързайте да купуват лекарството, ако върху опаковката мазила видими щети, ползите от него ще бъде малко.

Показания за употреба

Левомеколь използват в проктологии с цел профилактика и лечение. Основните показания за прилагане на лечение на гнойни процеси, причинени от патогенните микроорганизми. Средство с успех да се прилагат за прекратяване на активен възпалителен процес, премахване на болест микрофлора, почистване на повърхността на раната от гнойного на съдържанието. Проктологи често се предписва лекарство при лечение на хронични хемороиди по време на изостряне.

Миро е доказала своята ефективност и при такива усложнения, като некротические промени, тромбоза и гнойни лезии на ректума. Прилагането на средства в тези случаи дава възможност за бързо облекчаване на състоянието на пациента и го подготвя за последващо медицински процедури. Левомеколем често се лекуват пациенти в восстановительном следоперативния период след отстраняване на възли на хемороиди. Крем предпазва от развитие на нежелани усложнения и помага бързо заживлять тъкан.

Как правилно да прилагат Левомеколь при хемороиди

Преди да нанесете крем, анальную област, внимателно се измиват с хладка вода без сапун и осушают меки кърпички. Лекарството се препоръчва да се прилага на тънък слой върху засегнатата област или импрегниран им марля и се прилага за възпалено място. Марля може да се монтира еластична превръзка. Процедура-добре да се направи преди лягане. В този случай маз не сотрется, и дълго ще окаже лечебно действие.

При лечение на анален пукнатини раната може да се окаже дълбоко в задния проход. В такива случаи Левомеколь се загрява до температура +35° С, напоена им тампон от марля и се вкарва в дебелото черво. Обработката правят обикновено веднъж на ден, до пълното отстраняване на гнойного съдържанието и зарастване на рани.

READ  Коагулограмма: какво е това, дешифриране, норма, при бременност, при възрастни, таблицата с показатели за

Курс процедури обикновено е 10 дни. Продължителността на лечението ще се определи от лекар, като се има предвид индивидуалните особености на пациента и етап на развитие на болестта. Самостоятелно се справят с не следва, ако е необходимо по-продължително лечение лекарство, това може да стане само след консултация със специалист.

Ефектът от прилагането на мехлем се усеща в най-скоро време, неприятни симптоми бързо купируются. Левомеколь при хемороиди успокоява възпалена лигавицата на зарастване на анални фисури, облекчава симптоми на възпаление, като болка, сърбеж, парене и подуване.

Но е важно да запомните, че за да се лекува заболяване само на един мехлем няма да стане. Във всеки случай лечението трябва да се извърши в комплекс с други медикаментозными средства. Миро Левомеколь — ефективно лекарство, но упорит резултат може да се постигне само като действа върху болестта цял арсенал от лечебни средства. Лекарят може да предпише:

  1. прием на таблетки от хемороиди,
  2. ректално свещи,
  3. микроклизмы,
  4. и седящи вани

Всички тези мерки ще позволят да се справят с влошаването на състоянието и бързо да се върнат към пълноценен живот.

Страничен ефект

Крем — лекарство локално действие, така че спектърът на страничните явления малък. В редки случаи се наблюдават алергични реакции, места за нанасяне, които се проявяват в зачервяване, кожата покрива, сърбеж и поява на акне. Алергия може да предизвика антибиотик левомицетин, включени в състава на лекарството.

В тези случаи реакцията се проявява под формата на уртикария. Така че, на пациенти, страдащи от алергия към медикаментозные лекарства трябва да бъдат особено внимателни при първичния използване на мехлеми. Преди да започнете лечение, трябва да нанесете малко количество средства от вътрешната страна на лакътя пъти. Ако след известно време не се появи сърбеж или зачервяване, можете спокойно да се лекуват Левомеколем.

Противопоказания

Миро Левомеколь не се предписва при:

  • Бременност
  • По време на кърмене
  • При индивидуална непоносимост към компонентите на препарата

Трябва да се отбележи, че този препарат се смята за сравнително безвреден, той във всички аптеки се отпускат без рецепта. Но всичко е безсмислено прилагане на лекарствени средства може да доведе до нежелани последици. Така, при продължителна употреба на антибиотик левомицетин, съдържащи се в препарат, способен да предизвика промени в състава на кръвта за сметка на намаляване на общия брой на червени и бели кръвни клетки.

Освен това е противопоказано използването на Левомеколя при пациенти, страдащи от псориазис, гъбични инфекции или други кожни заболявания. Тъй като лекарството има агресивно противомикробно действие, тя може да предизвика при тази категория пациенти състоянието на дисбактериоза.

Цена на лекарството

Миро Левомеколь се произвежда от много руски фармацевтичните компании, така че цената на лекарството може да бъде различна и зависи от ценовата политика на производителя. Към днешна дата цената на това лечебно средство, доста е на разположение и да го придобие в аптечната мрежа може всеки. Средната цена е 65 – 80. за 40g тубу мазила Левомеколь.

READ  Незрели гранулоцити: какво е това, повишени, понижават, норма, таблица

По този начин, ние открихме, че Левомеколь — това е универсален медицински препарат, с разнообразен спектър от приложения, ефективно справляющийся с инфлуенца микрофлора и ефрр изразено противовъзпалително и бактерицидно действие. Той добре помага при различни възпалителни процеси, свързани с гнойными инфекции и бързо да се справят с неприятни симптоми.

В комплекс с други лекарствени средства, той е в състояние да се справят с решетка хронични хемороиди и ускоряване на възстановяването. Освен хемороиди, това е средство с успех да се прилагат за лечение на гнойни рани, циреи, следоперативни шевове, изгаряния и гайморитов. Не забравяйте, че както всяко друго лекарство, курс на лечение мехлем, който трябва да назначи лекар, на самолечение да се отдадете на опасно.

Препоръки за лечение на хемороиди с помощта на мазила Левомеколь

Съвет №1

Обследовалась при проктолога за силните болки, които се гонят мен, след като стола. Актът на дефекация е болезнено, и в края на постоянно выделялось известно количество червен кръвта. Лекарят го анальную пукнатина. Назначаване на лечебни процедури и миро Левомеколь. Лекуван в продължение на седмица, се намазва марля тампон и внимателно въведе в ануса преди лягане.

Сега се чувствам по-добре, болката намаляла, кървене нямаше. Четох, че в състава на мехлеми има антибиотик, но лекарят се успокои, че вредите от него не ще бъде. Той не се абсорбира в кръвта и отрицателно въздействие, не е било. Добър медикамент, за да ви помогне бързо.

Олга, на 28 години — Москва

Съвет №2

Хемороиди при мен отдавна, по време на следващия влошаване на възпалени пъпки силно болеше, дори се появи кървене язви. Лекарят е назначил мехлем Левомеколь. Третира 10 дни. Преди лягане пропитывал марля мехлем и прикладывал за възпалено място. Се оставя така цяла нощ, консолидиране лейкопласт.

Сега е лесно. Рани вече не кървят и не сърбящи, започвам да се лекува. Подутини отдръпване. Ето само да се насладите на мехлем дълго не може, сега лекарят трябва да предпише други лекарства за по-нататъшно лечение.

Раиль, 50 години — Санкт-Петербург

Съвет №3

Добър мехлем. Постоянно използвам Левомеколем при обостряне на хемороиди. Той бързо успява да се справи с възпалението, облекчава болката и намалява отока. Неприятните усещания изчезват, възли престанат зудеть и да боли. Използването му е лесно. Може просто да нанася на тънък слой върху възпалени възли и се покрива с чиста марля кърпа.

Аз обикновено правя процедура преди лягане. Лекарството бързо облекчава състоянието, съветвам. А все пак той е безвреден. Имам някои мазила проявява алергия. На Левомеколь неприятни реакции не е имало.

Ирина, 35 години — Новосибирск

MAXCACHE: 0.41MB/0.00097 sec