Дентальная имплантиране – настояще и бъдеще стоматология

Изобилие от стоматологични клиники във всеки град повдига въпроса: защо са нужни в такова количество?

Отговорът е прост: зъбите трябва човек да служи, а не да предизвика срам и неудобство. За това и съществува стоматологична помощ. И дентальная имплантиране, в частност.

Това е начин на подмяна, които дойдоха в неизползваеми и не подлежащи на възстановяване на зъби изкуствени имплантами. На незыблемо солидна база.

Той позволява напълно да се възстанови като механик на дъвчене, така и физиологията на устата, както във вариант със зъбите безнадеждно болни и до лимита на изношенными, така и със зъбите изгубени. Или по една или друга причина липсващи.

На мястото На които се справят — т.е. да се имплантират и вживляются най-новите зъбни конструкции.

Дизайн:

 • функционални (позволяващи да преработи храната с всички свойства);
 • с дълъг живот (до 25 години) и с възможност лесно да бъдат възстановени;
 • отговарят на изискванията на естетиката.

Метод на почти универсална, на този етап история той дава възможност да помогне в случаи, по-рано абсолютно безнадеждна.

Възстановяване на загубени зъби е възможно!

Свидетелство за този вид протеза има възможности за следните стоматологични нарушения:

 • липсата на един от зъбите;

 • напълно липсващи зъба на челюст, горната или долната;
 • дефекти на четири или на по-голям брой на зъбите:
 • недостатъци на зъбни редове освобождаване от отговорност на едно-или двустранни клас дефекти;
 • атрофия на альвеолярных челюстните издънки:
 • невъзможността на пациента да се ползват подвижни зубными протези предвид рефлекс на повръщане, като наличието на чуждо тяло в устата, така и при непоносимост към вкуса на пластмаса, от която протези са изработени, или по силата на спецификата на професията;
 • развитието на заболявания на храносмилателната система, поради недостиг на дъвчене на храната, поради липса или малък брой зъби.

Възрастови рамки пациенти включват интервал от 18 до 70 години.

Кой и кога е противопоказан дентальная имплантиране

Обаче инсталирането на зъбни имплантите могат да се извършват не на всеки желающему.

Както и за всеки оперативно лечение – както е пълното и обстойно оперативната намеса голяма степен на сложност, могущее изисква провеждането на няколко етапа – за метода има противопоказания.

Те са малко и рядко, но за решаване на въпроса за възможността на операции изискват консилиума не само в лицето на зъболекар-хирург и ортопед, но и лекар-пародонтолога и специалист-ортодонт.

Това са случаите на общо заболяване, когато е абсолютно противопоказан за всяка операция с оглед на:

 • туберкулоза или някаква друга остра инфекция;
 • cancer заболяване или период на провеждане на лъчева терапия като цяло и в областта на главата и шията, по-специално;
 • заболявания на кръвта и кръвотворните органи;
 • болести на костно-ставна система, по-специално, клас коллагенозов;
 • иммунопатологии;
 • заболявания на ЦНС вродени или придобити, в това число и психически;
 • хроничната алкохолна или наркотична интоксикация.

Други абсолютни противопоказания са:

 • престой жени в състояние на бременност;
 • възрастта на пациента по-малко от 18 години.

Невъзможно провеждане на стоматологична имплантология и по причини стоматологично свойства – при наличие на патологични промени или образувания в устната кухина, по отношение на:

 • меките тъкани:
 • долната или горната челюст.
READ  Лечение на кариес чрез лазерна обработка: как се извършва процедурата - плюсове и цени

Относителни, призоваващи определена подготовка за извършване на имплантиране на проекти заместващите корените на зъбите, има възможности като:

 • недостатъчност хигиенни състоянието на устната кухина:
 • възпалителни процеси в областта на лигавиците и на пародонта;
 • остеопорозного състоянието на челюстните кости;
 • патология привеждане в съответствие хапят;
 • бруксизъм;
 • артрозо-артрит или някаква патология на тмс, водещи до разстройване на неговите функции;
 • нуждите на тютюнопушенето.

Каква техника е за предпочитане?

Методика стоматологична имплантология се различават по начина на провеждане (по класическия хирургически или с лазерен скалпел), форма на импланти (с винтова или друга основа) с различностью на срока на услугата, по применяемому за производство на протези материал, и по време на производството на операцията.

Последният критерий включва различни за времето на провеждане на техники:

 • одномоментную;
 • двухэтапную;
 • пряка;
 • отсроченную.

В сравнение с класическата лазерна хирургична техника е по-напреднал: с минимум травматизации тъкани, стерильностью на оперативното поле и бързината на лечебния процес след намеса.

В случай на инфекция на зъбната дупки или значително го повреди средство на избор е по отсрочени вид на имплантиране, с преминаване от времето на отстраняване на зъба, преди да го инсталирате срок от няколко месеца, необходими за подготовка на устната кухина.

За разлика от нея за извършване на експресна имплантиране на такъв срок не се изисква – алвеолата се въвежда директно в дупката, отдалечен на зъба, без провеждане на разрези и зашиване. Но при този вид стоматологична имплантология усложнения е по-вероятно да се случи.

По-голяма опасност по отношение на заразяване е различно и при извършване на имплантиране на одноэтапно (с прилагането на имплантите са неотделими). Вторият важен отрицателен момент е влиянието веднага максимално натоварване на вживленный зъб, десну и челюст, което не се случва при стоматологична имплантология вече сте, с прилагането на разборных проекти.

4D технология, без да се налага изграждане на костната тъкан е метод на избор за пушачи и лица с броя на костната тъкан, недостатъчни за определяне на по-простите протези.

Етапи на имплантиране

Инсталиране на импланта се провежда в няколко етапа.

В етап На обучение

В тази фаза на процеса след обобщаване на данни в медицинската история (особено аллергологического) са проучване на състоянието на устната

кухина, а на база на рентгенова снимка или томограммы необходимата площ се оценява:

 • степента на пригодност на костите до операция намеса;
 • състоянието на височно-челюстного ставите, синусите на горната челюст и на канала на долната челюст.

След избора на методи на имплантиране се извършва диагностика на състоянието на други органи и системи на организма, се провеждат необходимите консултации със специалисти от други медицински профили на предмета на противопоказания за операция.

След съставянето на план за лечение, обсъждане и сключване на договор, идва ред на техническата страна на въпроса.

Произведени санирующие на устната кухина дейности:

 • с премахването на несостоятельных предишните ортопедични конструкции или тяхната замяна (поради несъвместимост, прилагани по-рано и сега на материали);
 • с премахването дошли в неизползваеми не подлежащи на възстановяване на зъбите;
 • с опция за професионално почистване на зъбите.
READ  Боли ли да се алвеолата на зъба: мнението на имплантолога и съвети

Завършва един етап от производството на диагностични модели на хирургическа муляжа на базата на най-хвърля-библиотеката с зубочелюстной система.

В хирургичното етап

В зависимост от избора на методи на протезиране операция се извършва в един или два етапа.

На първата методика на инсталацията не разборного дентального импланта се извършва в дупката, отдалечен на зъба.

При протезирането на втората процедура, първата задача на I фаза хирургична фаза след прилагане на упойка е симулация на вила за протеза.

Покажат челюстната кост нарязани по билото алвеоларен процес и отслаивают лигавицата надкостничный клапата, след което топка мелачка етикетирани костное легло в място, насрочено за монтаж на импланта (някои технологии за етикетиране не се изискват).

С помощта на тренировка с диаметър от 2 до 2,5 мм, производство на дисекцията на канал в челюстта на дълбочина, равна на височината на внутрикостно-подкрепа на сегмента на импланта.

За разширяване на канала използват тренировки постоянно нарастващия диаметър, за окончателното моделиране подава се прилага сканиране, или перките (в случай на протеза с цилиндрична основа), или метчик (във вариант с основание винтовым).

Във вариант с пластиночным или комбиниран изглед протеза формирането на цилиндрична отдел подава завършва го препарированием под пластиночный сегмент с прилагането на фиссурных бор.

Следващата задача на първия етап се състои в инсталирането на импланта — винтови вкручивается, цилиндрична или пластиночную конструкция се монтира в смоделированном легло, чрез прилагане на подходящи инструменти.

Избягвайте врастване на тъканите в канал на протезата на мястото на инсталация на абатмента на следващия етап ввинчивают все още мъниче.

Завършва хирургичен етап зашиване – след приключване на монтажа челюстного сегмент на импланта присадки периоста и лигавиците водворяются на предишното място, разрез плътно зашивается.

Същността на II фаза на хирургическа етап е да се выкручивании мъниче през микроразрез във венеца с вкручиванием формирователя на венците, който впоследствие ще бъде заменен абатментом импланта.

На ортопедическом етап

Инсталиране на абатмента завършва производството на най-хвърля на зъбни редове. По техните оттискам направени копия на зъбни редове, по образец, които се подготвят за изкуствени корона или протеза-мост.

Фаза на възстановителния и грижи

За осеоинтеграция – заплитането на импланта с кост на челюстта с появата на новосформираната костната тъкан, обрастающей повърхността на протезата, е необходим период на присаждане, който се класира за долната челюст на около 2 месеца, за горната част – около 3.

В процеса на присаждане пациентът трябва да посещават редовно зъболекар, упражняващо контрол върху процеса. При наличието на

признаци на отхвърляне алвеолата се отстранява, за да се след зарастване да бъде инсталиран повторно.

В следоперативния период терапия се извършва с прилагането на антисептици, аналгетици и други необходими лекарства.

Непосредствено след оперативна намеса, необходима мярка е налагане на запор върху лед до зоната на операцията по 15-20 минути 5-6 пъти през деня.

READ  Вестибулопластика — показания, различни подходи, мнения

Трябва:

 • изплакнете разтвори антисептици 10 – 15 пъти/ден;
 • използване при почистване на зъбите с мека четка, особено внимателни трябва да бъдат в областта на шевове;
 • употребата на механично щадящей храна.

Има мнение

Отзиви на пациенти на стоматологични клиники, на които е бил произведен дентальное имплантирование на зъбите.

Историята е проста: в близост до отдалечени малки революция зъб бавно «стопи» шестица, оставяйки във венеца «пън» с корени. Корените не са болни, тъй като зъбът е леченным, но се оказа «яма».От друга страна, само на долната челюст, е същата тази «яма» от дистанционното на зъба, също шестици.

Само за три зъбите не – а дъвчат вече нищо. Мислех да постави мост, но трябва да се изострят живи зъби е наблизо, а ги съжалявам. Така и влизам в мислите си, докато зъболекар не обясни, че всеки зъб може да се възстанови отделно, утвърди на сигурно метален «пиедестал». Лекар повярва, че не напразно е резултат от много доволен!

Николай, 54 г., Barnaul

Поставят импланти, вместо долния дъвченето на зъба. Цялата процедура отне два часа, болката не беше всичко, след това на нощ пих Аспирин. На сутринта отиде на служба, болката не е само неприятно усещане за натиск, но след 3 дни тя изчезна.

Анна, 26 л, Саратов

Цена за еквивалент на качество

Цената на стоматологична имплантология е еквивалент на качество на обслужване, което зависи от:

 • освобождаване от отговорност на дентална клиника;
 • степента на трудност на конкретен вариант за намеса;
 • необходимия брой импланти;
 • ниво на естетическите търсения на пациента.

Отделен член на разходите е общата сума, вложена в провеждане на диагностични изследвания и анализи, както преди операцията, така и след нея.

Списък на предстоящите разходи изглежда потискащо.

Но трябва да се има предвид, че в резултат на лечението се случва възстановяване:

 • архитектура на лицето;
 • функциите на дъвченето, а оттам и на нормалната работа на храносмилателната система и организма като цяло:
 • на самочувствие и уважително отношение от страна на околните.

С оглед на всички точки «за» и «против» разходи за инсталирането на един импланта на бюджетния сегмент в Москва в размер на 12,5 хиляди рубли не изглеждат свръхестествени.

Цената на един мини-импланта от различни производители в клиники в Москва е от 7,5 до 8 хиляди рубли. Това е без да се отчита отстъпка 10% за ВЕТЕРАНИ, пенсионери и студенти.

Средно цената на Москва е за:

 • протезиране върху импланти – около 25 хиляди;
 • имплантиране – около 27000 лева.

Цената на услугата в различните стоматологични центрове на РУСИЯ ще зависи от фактори, изброени по-горе.

Клиники и центрове стоматологична имплантология:

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00105 sec