Фукорцин при стоматит — приложение, предимства и недостатъци

Фукорцин при стоматити

Стоматит винаги иска да се излекува колкото е възможно по-бързо, защото язви в устата си дават силна болка и затруднено хранене. Често за лечение на стоматит лекарите предписват не разрекламированные скъпи средства, както е известно на всички Фукорцин. Наистина ли е толкова евтин наркотик може да направи прилична алтернатива на скъпите лекарства и колко бързо той може да помогне?

Какво е стоматит?

Проявява тази болест много изъязвлениями в устната кухина, които са болезнени усещания. Рани може да се превърне в отворени рани, което прави приемът на храна е много болезнен процес. При лечение на рани зарастват, а на тяхно място се образуват корички.

Стоматит може да бъде причинено от бактерии, вируси (по-специално, херпес) или гъбична флора. За избор на ефективно лечение е много важно правилно да се определи вида на причинителя. В много случаи, тактика на лечение включва използването на Фукорцина.

Внимание! Основната причина за възникването на стоматит – намаляване на имунитета.

Какво е Фукорцин?

Фукорцин – това е лекарство за външно приложение. Тя представлява течност пурпурен цвят, която е във флакон от тъмно стъкло, за да се избегне излагането на пряка слънчева светлина.

Фукорцин има комплексно действие и показва няколко реакции, което е много важно при стоматит. Това се постига благодарение на състава от няколко компонента:

Компонент Действие
Борна киселина,

Антисептично
Резорцин Антисептично, антимикробното, дерматопротекторное

Фенол Антисептично
Ацетон Като разтворител

Фуксин Противогъбични
Алкохол Антисептично, подсушивающее. Като разтворител

Дестилирана вода

Разтворителят

Именно фуксин в състава на препарата, което придава характерен ярък цвят и е важен компонент за противогрибкового на действие на лекарството.

Фукорцин има антибактериални, противогъбични, антисептично, подсушивающее, заздравяването на раните ефект. Тактика на лечение на стоматит, е именно в такива стъпки: да убие причинителя, подсушете раната и да се ускори тяхното изцеление. Така че Фукорцин, въпреки ниски разходи, широко се прилага в комплексна терапия на стоматит.

Внимание! Важен момент е, че за обработка на устната кухина Фукорцином намалява риска от вторична инфекция, което е възможно при нанесени рани.

Как да се прилагат

Разтворът е предназначен за външно приложение. Нанесете го върху засегнатата област е разрешено само точка, не можем да обработват цялата устната кухина. При стоматити действия по обработка на рани трябва да бъдат следните:

 1. Тампон от памук или ушную пръчка трябва да се овлажнява облепиховом масло. Тампон се извършва в цялата устната кухина и премахване на плака, която се образува на язвочках – афтах. Това ще ги направи по повърхността чиста и отворена за достъп на лекарствени вещества.
 2. Нова покрива с памучна свещ пръчка се нанася разтвор Фукорцина на всяка язвочку. Заявлението трябва да бъде точечными и не се засягат здравите тъкани.
 3. Разтворът се оставя за 40 минути. След това може да се пие, яде или да използвате други лекарства.
 4. Ако след процедура в устата нищо не се получи, хоросан Фукорцина се измива след 2 часа след нанасяне.

Внимание! Се счита за нормално, ако болният ще усети парене при докоснете Фукорцина на лигавицата. Дискомфорт трябва да мине бързо.

Видео — Фукорцин: показания, странични явления

Препоръки при лечение на стоматит Фукорцином

Лекарството съдържа фенол – вещество, което в големи дози токсично. Ето защо не трябва да надвишава многообразието от лечение, която господства лекар. Обикновено се прилага Фукорцин се препоръчва 3-4 пъти на ден. Продължителността на курса при деца не трябва да надвишава 5 дни, а за възрастни – 10.

До две-годишна възраст Фукорцин не може да се използва. Затова не си струва да се отдадете на самолечение и да се обърне внимание на съветите на хора, които лекарството е помогнал. Тактика на лечение на стоматит винаги е индивидуална и зависи от причинителя на инфекцията и възрастта на пациента.

Продължителната употреба на един участък от кожата или лигавиците може да предизвика пристрастяване към наркотици и чувствителността на микроорганизми към него намалява. При чести рецидивах стоматит е необходимо да се разкриват техните причини, както и да се обърне внимание на повишаване на имунитета.

Внимание! В терапия на бременни и кърмещи жени лекарството да не се използва.

Предимства и недостатъци

От предимствата на Фукорцина може да бъде идентифициран:

 1. Ниската цена на лекарството.
 2. Висока ефективност.
 3. Широк спектър на действие – той е в състояние да потисне бактериална и грибковую инфекция.
 4. Лесна за приложение.

Но това средство не е толкова идеална, колкото изглежда на пръв поглед. Недостатъци Фукорцина следните:

 1. Съдържа фенол – достатъчно е токсично съединение, затова не се препоръчва за употреба при малки деца и бременни жени.
 2. Неприятна миризма.
 3. Лекарство е много силно петна на дрехи и други материали, така че трябва да се прилага много внимателно и да се използват ръкавици.

Внимание! Изплакнете Фукорцин с дрехи и кожата покрива ще помогне на водороден прекис.

По този начин, Фукорцин – добро средство срещу стоматит при правилната му употреба. Ако той е във вашата домашна аптечка, а след това вие ще можете своевременно да се започне лечение и да се предотврати поражението стоматитом обширни области. Освен него лечението може да включва антимикробни средства за перорално приложение, както и имуномодулатори.

READ  Възможно ли е да избелите зъбите си със сода? Научете повече от нашата статия!

MAXCACHE: 0.4MB/0.00098 sec