Костно пластмаса челюстите при протезирането и имплантиране на зъби

Натрупване на костна тъкан често е необходимо при протезирането на зъбите и стоматологична имплантология, в случай на недостатъчност в мястото на инсталиране на зубопротезирующей дизайн.

За да се установи на импланта в костта, следва да се подхожда по размер, имат право на височина и ширина. В противен случай, в срок на годност и дълготрайност на изкуствен зъб ще бъде много пъти по-ниска.

Натрупване на костна част

Костно пластмаса е един от разделите на оперативна стоматология и в голяма степен е превантивна мярка.

Често тя се използва при имплантиране на зъби и се провежда в страни на горната челюст. Натрупване на допълнителна костна тъкан, допринася за добра консолидация на импланта и осигурява по-дълъг експлоатационен живот.

За провеждане на тази процедура трябва да получат одобрение от зъболекар или хирург, се назначава намеса само след провеждане на редица необходими изследвания. Остеопластика дава възможност за задаване на алвеолата във всеки парцел на челюстта. Процедурата за костна пластика е способна да дарят човек с красивата усмивка и луксозно настроение.

Основен фактор за изпълнението на операцията е малко количество кост в необходимата за протезиране участък, при тази инсталация за изкуствен зъбен редица става невъзможна. Рециклирани обема на костната тъкан ще бъде различно във всеки отделен случай.

Някои хора смятат, че изграждането на челюстната кост е много просто и не е сериозна процедура. Всъщност, в някои случаи, така и да има, но всичко е много индивидуално. В никакъв случай всяко хирургическа намеса вече е риск, и до всяка операция специалисти се вписват с максимална сериозност.

Защо възниква дефицит на костната тъкан

Основната причина за недостиг на тъкани – я атрофия, която се случва в областта на изтрити зъби. Зъбите, когато все още са здрави, като работи дават

част от получената от тях на натоварване на костите. Този процес се поддържа кост в функционирующем състояние тя се разраства и увеличава обема си.

Но веднага след изваждането на зъба костната тъкан престава да усеща напрежение, релаксира и с течение на времето изчезва. Намаляване на обїема заровете се случва, както на ширина, така и по височина алвеоларен челюстного процес.

Основните причини за недостиг:

 • атрофия или травма на челюстта;
 • характеристики на структурата на челюстта;
 • дълъг период между извадите зъба и провеждането на имплантиране.

Какви методи използват за изграждане на

Челюстта на човека имат достатъчно сложна структура. Необходим метод на лечение се назначава след определяне на точния имот с атрофированной кост.

READ  Изгнили зъби при децата-причини и бързо лечение

Натрупване на челюстната кост под феята на алвеолата е възможно с помощта на следните техники:

 1. Първият метод – аутотрансплантация. Това е процес на пересаживания своите тъкани на пациента на необходимия парцел. Подобно

  натрупването става на 2 етапа, най-често при страничната трансплантация. Първият етап включва ограда на необходимите на костния материал. Втората – създаването на винт, след което костният клапата се фиксират в желаната зона, след това десну зашити. Този вариант е най-оптимален, тъй като при него се случва минимално чувство на отхвърляне на импланта и той по-бързо да се захване. След провеждане трябва да мине не по-малко от шест месеца за пълно адаптиране на нова костна тъкан, през това време тя напълно нарасне до трансплантату и ще се превърне в едно цяло. Едва след това е възможно провеждане на процедурата за инсталиране на импланта.

 2. Синус-лифтинг – тази операция се извършва, когато трябва да се удължи горната част на челюстта, в хода на която се провежда на вдигане на гайморовой синусите. Следователно, процедурата се извършва за увеличаване на костите на дължина. Липса на костна тъкан се среща много често, около 60-70% от всички случаи. Причината за това е, по същество, служат индивидуални анатомични особености на всеки човек. Първото нещо, се извършва попълване на синусите кърпа, след което вживляется имплант. Има 2 вида процедури: закрита и открита. Разликата между тях е само в срок на инсталацията протезирующей дизайн.
 3. Следния метод – регенерация на тъканите, чрез прилагане на изкуствен източник. Същността му е в изграждането на костите, се прилагат при това синтетични материали, в този случай, всички функции на костите изпълнява изкуствен пълнеж, която напълно я замества. Въпреки това, този имплант не може да се нарече кост, това е само синтетично, изкуствено вещество, произведени в лаборатории. В зависимост от варианта на производство и вида на материала, всички костни заместители делят на: абсорбируемые и неабсорбируемые. С други думи, човешкото тяло може да замени синтетичен материал на костната тъкан, или отторгнуть си. Във всеки случай, основната цел е възстановяване, т.е. за възстановяването на тъканите за по-нататъшно инсталиране на импланта.
 4. Последният начин – бариерни мембрани. В наши дни активно се използват 2 типа мембрани: резорбируемые (резорбира себе си) и нерезорбируемые (изискват последващо отстраняване). Този вид изграждане на костния материал, се смята за най-травмиращо и много ефективен. Мембрана се използва за определяне на трансплантиран костни блокове. Използването на подобни мембрани трябва само да се налага, когато трябва да извършва трансплантация на кост в мястото на контакт с лигавицата. Използването на мембрани позволяват да се постигне добра изолация на костна част от околните меки тъкани, и не му дава да се измие от раната.

Остеопластика може да бъде:

 • свободно трансплантированную част е напълно отделена от източника на костите;
 • несвободна – пересаживаемая плат поддържа връзка с източника на костите.

Тази процедура се използват с една цел – премахването на костния дефект, възстановяване на неговата форма и структура. Също така се използва за стимулиране процеса на регенерация, възстановяване след фрактури, отстраняват проблеми с тръбна кости.

Плюсове и минуси на остеорегенерации

Сред ясни ползи, процедурата може да се подчертае следното:

 • има възможност да се възстанови липсващ обем на тъканите;
 • шанс да получите нови зъби, които почти изцяло заместват истински;
 • благодарение на закрит тип операция, целият процес се превърне малотравматичным.

Трябва да се каже за неуспешни случаи на провеждане на остеопластики:

 • понякога пациентът се развива възпалителен процес;
 • увреждане на синусите на носа, че в бъдеще стават причина за хронична хрема.

Също така от минусите може да се подчертае това, че в периода на рехабилитация след операцията доста длителен.

Освен това, пациентът трябва да спазват няколко задължителни изисквания: да не се кашлица или кихане, тъй като това може да отдели за имплантиране на кост. След операцията, не се препоръчва да се ядат твърди, студени или горещи храни.

Възможни усложнения

Този вид операция е почти винаги се провеждат на високо ниво, а пациентите ще останат доволни. Но всяко отклонение от нормата при провеждането на интервенциите с голяма вероятност ще доведе до сериозни проблеми.

В случай на прилагане мембрани в редки случаи може да е случайно извадил линия на шевовете, че почти във всички случаи води до сериозно воспалительному процес. При поява на възпаление с образуване на гной ще трябва да напълно да се премахнат всички изкуствени материали, разположени под лигавицата черупка. През време е необходимо провеждане на нова процедура.

Освен това при използване на костни импланти, при въвеждането се губи около половината от костната компонент, което може да стане повод за извършване на още една операция. Също не е изключение и отваряне на вече прижившейся костите при въвеждането на импланта, това може да се дължи на факта, че материалът не е достатъчно разбрах.

Практически опит

Натрупване в костите под феята на алвеолата не е най-приятната процедура, но доста сигурна, че се потвърждават от многобройните отзиви на доволни пациенти.

Прекарахме 4 дни остеопластику. На бузата » напълно опухла, ходейки като хамстер. Имплантиран мембрана, подсыпали костен материал, постоянно чувствам някаква частици в устата. Самата операция мина, не е лошо, болка не усещах, а сега голям синини и отоци. Колола антибиотици, така се прилага студено, но отока не искаше да ме напусне. Вчера сутринта дори подуване на очите, доста неприятно, надявам се скоро всичко ще работи.

Елена, 27.01.2017

11 дни ми се провеждат процедура синус-лифтинг на лицето. Без мембрана, но с еднократно поставяне на импланта. Първата седмица на силно бесили зърна в устата си. Дни 5 е бум на пода на лицето, повече към долната челюст, въпреки че операцията е била на върха. Добре поне синини не е имало. Сега вече по-добре се чувствам, пия антибиотици курс в седмицата.

Александра, 05.03.2017

Разходите за намеса

Цената на процедурата варира в зависимост от различните методи, количеството и качеството на необходимите материали.

По този начин, при тъканната регенерация, да речем, 3-те зъби, разходите за изграждане на костната тъкан, възлизат на около 30 хиляди рубли, без да се отчита цената на материалите. Мембрана на стойност 10 хиляди. Цената на качеството на костния материал, също започва с 10 хиляди.

А това е метод, широко използваните методи за присаждане на костен блок е много по-скъпо. Само за събиране на материал трябва да заплати 35 хиляди, втората операция за въвеждане на блока ще струва от 50 до 70 хиляди рубли, в зависимост от клиниката, в която ще бъде извършена операция. Най-ниската цена при синус-лифтинг на лицето – само 20 хиляди.

Накрая трябва да се каже, че по-добре да не забави време на изпълнението на операцията, за да не се задълбочи проблема. Много от пациентите се съмняват само заради болни стойност, отколкото от рискове. Но си заслужава да се мисли разумно, качествено и дългосрочно лечение сега струва доста скъпо.

Важното е, че операцията ръководи от опитен специалист, за тях в нашата страна дефицит, обаче, ако се опитате, можете да намерите престижна лекар.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00109 sec