Кървят венците по време на бременността — как да се справим с проблема?

Кървят венците по време на бременност: проблем или норма?

За пореден път аз съм се радвам да ви приветствам за четене на увлекателен и, надявам се, полезна статия. Днешният материал повече се интересуват прекрасен пол, тъй като ще говорим за това, защо кървят венците по време на бременност. Мъжете тази информация също не ще бъде излишно, трябва да те знаят какво се случва с тяхната половина и чрез което тя трябва да мине, за да може да е подкрепа в подходящия момент.

За всяко момиче бременност — това е добре дошло радостно събитие. Някои дълго и упорито, за това се готвят, за други това е изненада. Но за всяка от тях и с това приятно новината идва период на повишена отговорност, тревоги и въпроси. В организма на бъдещата майка започват да се случват промени, които се появяват на всички системи на организма, без изключение. И често не към по-добро. Могат да възникнат проблеми имунен характер и свързани със загуба на калций, което води до проблеми с венците и зъбите.

Какви опасности дебнат за кървене от венците

Кръвта от венците може да се появи при накусывании, четка за зъби, рядко, тя започва да отиде и без причина. Но така или иначе този сигнал трябва да накараш трябва да бъде предпазлив и да се вземат мерки. Защото последиците от това симптома могат да окажат пряко влияние върху бъдещето на малыше. Съответно, колкото по-рано бъде решен проблемът, толкова по-добре.

Според резултатите от последните изследвания, проблеми с венците при майката могат да предизвикат в бъдеще и от дете проблеми със зъбите. Не е изненадващо, защото, докато бебето се развива в утробата, това е един организъм. Инфекция на майката автоматично се превръща в проблем на плода. А ако добавите към това отслабва имунитета…

Ако пропуснете покрай внимание на първите симптоми, то може да схлопотать сериозни неприятности. Оказва се, че проблем със зъбите на майката е право пропорционално на риска за раждане на дете с ниско тегло. Наличието на инфекция с висока степен на вероятност може да предизвика кариес на млечни зъби при детето. Не бих искал да ви плаши, бъдещата майка, но вашата инфекция в трети случаи се предава на бебето и последствията могат да бъдат най-сериозни. Вероятността от спонтанен аборт или преждевременно раждане в такава ситуация се увеличава пет пъти.

Страшно? Не трябва да се страхуваме, ако не ще да седи със скръстени ръце. В съвременната медицина е налице достатъчен арсенал от сигурните средства и за двама ви. От вас се изисква само да съберат сили и да посетите стоматолога си, задължително я постави в известност за вашия деликатно положение.

READ  Признаци на никнене на млечни зъби при бебето - типични симптоми и какво да правя с тях

Защо кръвоизливи от венците?

Това там е пълно физиологично обяснение. Тялото на жената по време на бременност претърпява разнообразни промени. В ендокринната система, като се започне активно да работи, осигурява на жената хормони в необичайни количества. Ето този дисбаланс и се превръща в източник на всички нещастия. Защитните сили отслабват структурата на венците се променя. На фона На отслабен имунитет настъпят промени в обичайното микрофлоре устната кухина. Това може да доведе до по-бързото образуването на зъбна плака и камък в бъдеще.

Зъбната плака— това не е нищо, като ордите на микроби, поглъща остатъците от храната със зъбите си. Тук е и се сгъва пъзел: плака, микроби, венци, получаваме началото на възпалителен процес.

За всеки, а бременна жена, — толкова повече, трябва да се отдаде дължимото внимание грижа за устната кухина. Вие сте изненадани да научите колко момичета пренебрегва този процес. Това се случва по различни причини: някои гади ми се от паста за зъби, други — от четки, трети мързел пореден път пеша до банята. Причините могат да бъдат много да излезе, но, съгласете се, това е безотговорно.

Съвкупността от всички фактори води до гингивиту. Това е, когато венци воспалена на едно или няколко места и се нуждае от специално внимание. Бременните могат да забележи:

  • интензивно образуването на плака;
  • подуване на венците;
  • зачервяване;
  • неприятна миризма;
  • сърбеж и неприятно чувство, когато докоснете на венците.

Ако наблюдавате нещо подобно за себе си, окажите си услуга — наведайтесь в стоматологична клиника. Консултации не ви боли. В края на краищата, гингивит — това е само върхът на айсберга. Много лесно заболяване да прераснат в по-сериозни заболявания като пародонтит. А с него ще се справи още по-трудно.

Решаваме проблеми с венците

Вероятно много след това избяга от проверка на венците към огледалото. Но не си струва да изпадате в паника. Ако всичко е направено навреме и правилно, проблеми няма да възникнат изобщо.

Ние говорихме за хормонално дисбалансе като най-вероятната причина за всички злини. Така че, освен това, бременна момиче още и губи калций всеки ден, а с него полезни витамини и минерали. Плодът расте, той не е алчен, но той също трябва да бъде. В тази ситуация, много е важно да се обърне внимание на правилното хранене. Включете в дневния хранителен прием на млечни храни, повече плодове и зеленчуци. Замисляли ли сте се, как животните се борят с зубными проблеми? Да е много просто. Гризат постоянно, по този начин се отрича от плака и укрепване на венците и зъбите.

Моркови, ябълки, круши – яжте за здраве. С тях не само тялото пълни с витамини, но и зъбите ще бъде почистен. Но не забравяйте, че във всичко трябва да има мярка. Яде килограм ябълки — това вече на бюста.

Освен включването на полезна и здравословна храна, трябва да се изключат вредни. Дърпа в сладко – скушайте парче. Не си струва да има и кифли за закуска, торта на обяд, эклеры на вечеря. Иначе венците и зъбите ще станат по-малка от проблеми.

READ  Изплакване на устната кухина при възпаление на венците: лекарства и народни рецепти

Започнаха да се хранят правилно, но тялото все още химичит? Не бързайте да се хванете за лекарства. Природата е подготвила цял склад на средства, абсолютно безопасна за майката и детето. Трябва само внимателно да прочетете свойства, за да не се навреди. Първото нещо, което идва на ум – обикновена лайка аптекарская. Варя цветя според дозировка на опаковката и се правят промивки. Лайка успокоява болката и великолепно се справя с възпаление. Може да се прилага дори профилактично.

Подобно действие има невен и градински чай, но те още и ярко изразено антимикробно въздействие. Някои вари с кората на дъб, листа от бял равнец или тръстика корен. Всяко от тези растения не ще навреди нито на вас, нито на бебето. И, което е важно, приготвя чорбата е много просто. Супена лъжица в половин литър вряща вода и се оставя да се охлади за около 30 минути. Може да изплакнете.

Най-отговорно добре, за да се борят с проблема — се приготвя домашно приготвени мазила, на базата на мед и сол, добива сок от каланхое. След това се нанася на венците или се държат под формата на плат апликации.

Но помислете за вариант, когато всички тези методи по някаква причина не работят. Зачервяване не минава, болката остана, и отново кръв на зъби, без лекарите не могат да направят. Всички медикаментозные дестинация и медицински процедури, ако в тях наистина има нужда, трябва да се приема по време на втория триместър на бременността. Смята се, че в този период плодът е най-изложен на риск. Но това не означава, че може да е всичко наред. Категорично са забранени:

  • използването на лекарства на базата на арсен и феноли;
  • прилагането на анестезия;
  • процедура за избелване на зъбите.

Да, само леко

Лекарят може да назначи тинктура Ротокан. По инструкции на чаша вода се разведе чаена лъжичка и може да изплакнете. Силен бактерициден ефект има воден разтвор хлогексидина. Има и много други средства за изплакване. Внимателно си струва да се следват, за да е в състава на тези ополаскивателей не е присъствал на антибиотик. Доктор на доверието, а самата проверявай.

След всяко изплакване на възпаление на венците може да се смазват с гел Метрогил Дента. Той е премахване на сърбежа и чувството за дискомфорт. Но прилагането на този наркотик през първия триместър не се препоръчва. Във всеки случай, вие решавате и доктор, само след обективна оценка на риска.

READ  Как се лекува кариес на различни етапи, етапи и план на лечение на кариес

Да кажем, направите рентгенова снимка или не, спори дори и научен свят. От една страна — радиация, а от друга – всеки ден електромагнитни лъчения от домакински уреди и мобилни телефони. Също е вредно, но никой не се отказва.

Важно е да се разбере, че посещение при зъболекар не трябва да се страхуват. Вървите към дипломированному специалист, който не ви боли и още повече, няма да ви накара да вземат едно или друго средство. Той може да предпише слаби наркотици, както на задълбочено лечение може да бъде върнат след приключване на периода на кърмене.

Кървят венците по време на бременност — проблема е по-добре да предупредя

В идеалния случай, планиране на детето, по-добре да реши всички въпроси за денталното характер предварително. Лечение, ако такова се наложи, ще се проведе без бързане, без напрежение в планиран режим.

Спазването на хигиена на устната кухина – съществена част от здравето на венците и зъбите. Обръщаме вашето внимание, че това трябва да е не само редовно, но и правилно. За следващите 9 месеца си струва да получите двойка-тройка нови четки с мека четка. На опаковки с такива, ще видите съобщение «soft». Тя ще позволи да се избегне прекомерната травматизации на венците.

За чистотата на зъбите трябва да си спомнят не само сутрин и вечер. След всяко хранене устата е по-добре да изплакнете. За това ще свърши работа топло кипяченная вода. Не забравяйте да използвате четка за конци. Само тя е в състояние да премахне остатъците от храна между зъбите, където венци е най-податливи на инфекции. За механично почистване на зъбите може да се използва дъвка. Но това е по-скоро изключение, отколкото правило.

В заключение, дами, искам да добавя, че във всяка ситуация с венците не си струва да изпадате в паника. Стрес, получен при него, може да нанесе много повече щети, отколкото същия възпаление на венците, които успешно се лекуват.

Информация сега имате достатъчно, за да се справят с проблеми на венците лесно и просто. Ако вие сте изправени пред този проблем по-рано, пишете за това в коментарите. Много ще е важно да чуя вашето мнение.

Видео — възпаление на Венците при бременни. Кървене на венците

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00101 sec