Кървят венците при миене на зъбите: лечение и причини

Кървят венците при миене на зъбите: лечение

Кървене на венците – това е лош симптом, който може да се говори за наличието на опасни заболявания на устната кухина. В някои случаи появата на кръвта могат да бъдат свързани с използването на неподходящи средства за грижа, в такъв случай дискомфорт изчезва веднага след избора на правилната четка и паста.

Ако превантивни мерки и използването на специални уходовых средства не дава никакъв резултат, ще бъде най-добре да посетите кабинета на зъболекаря. Лекарят трябва да изключи или потвърди наличието на заболявания, както и при необходимост да препоръча подходящо лечение. Ако това не е възможно, важно е да се опитаме сами да се определи причината за болестта и да започне бърза терапия.

Причините за кървене на венците

Фактор Неговият характер

Неправилна хигиена Най-често провоцируется проблем твърди четки, честото използване на избелващи пасти, подходящи зубными нишки

Използването на клечки за зъби Тези предмети могат да причинят микротравмы на венците, което води до скапливанию бактерии, отслабване на тъканите и последващо кървене

Липсата на хигиена на устната кухина Лоша почистване на зъбите, натрупване на зъбна плака и камък и в крайна сметка може да доведе до силно кървене от тъкани

Прием на лекарствени средства Най-често този симптом провокира разжижающий кръв медикамент, например аспирин

Недостатъчното количество витамини Най-често проблема провокира липса на витамини в група С, В и е

Неправилно подбрани импланти или зъбни конструкции Те започват да си трие десну или да провокира възпаление, което води до неприятни последици

Патология на кръвта Стартирането на болезнен процес на проблемите, свързани с лошо съсирване или онкологические болест

Провеждане на някои стоматологични манипулации Избелване на зъби, премахване на зъбната плака и камък може да доведе до проблеми с венците

Внимание! Тези причини не се отнасят до болестно и могат бързо самоустраниться, освен ако пациентът не вземе бързи мерки за грижа за устната си кухина. Ако това не помогне, причината може да се крие в такива нарушения, като гингивит, пародонтит и пародонтоза. Лечението им може да се извършва само от специалист.

Не са лекарства методи за лечение на кървене при миене на зъбите

Ако причината не е свързана с болести на пародонта, е необходимо да се предприемат следните стъпки за подобряване на състоянието на венците:

  • за да изберете по-мека четка и при това не толкова силно миене на зъбите, за да не се наранят венците;
  • ползвате избелваща паста стриктно съответствие с инструкциите;
  • миене на зъбите минимум два пъти дневно и използва допълнителни методи за грижа;
  • лекува всички огнища на кариозного прояви;
  • напълно се хранят, обогатяване на диетата на плодове, зеленчуци и месо, да намалят с тази сума на газирани напитки, бонбони и твърди продукти;
  • вычищать остатъци от храна с помощта на флосса, но само с правилния размер;
  • ползват противовъзпалителни пастами и разтвори за изплакване.

Внимание! Същите тези мерки трябва да се спазват и в случай, ако бъде разкрита изрично заболяване на устната кухина. Подобни мерки ще позволи да се ускори лечението, а не да се развие рецидивам.

Антисептици и заживляющие средства за лечение на кървене

Сальвин

Много добър антисептик, който едновременно с основния проблем елиминира също прояви на възпалителен процес. За лечение се изисква една част разтвор се разрежда с 10 или 4 обемни части дестилирана вода. В резултат на това отглеждане може да се получи 0,1% или 0,25% разтвор. След готвене трябва да е импрегниран памук или превръзка Сальвином и ги възпалени места. Се използва медикамент всеки ден или през ден. Препоръчителна броят на сеансите е от 10 процедури.

Пародонтоцид

Лекарство се предлага под формата на спрей, който съдържа в състава си такива полезни вещества като етерични масла от мента, градински чай и други растения. Използвате Пародонтоцид се изисква след внимателно почистване на устната кухина. Спрей за напояване на венците, не трябва да се страхува да го удари в зъбите и езика. За един ден се провежда на две обработка, продължителност на терапия за всеки пациент се определя индивидуално. Може да се използва дори и при наличието на пломби и импланти. Различно е максимално натурален състав.

Хлорофиллипт

Да се готви разтвор следва непосредствено преди процедурата. За това в 200 мл топла преварена вода, се изисква да вземе 15 мл чист разтвор Хлорофиллипта. Внимателно се разбърква и е готова медикамент се използва за изплакване на устната кухина един път в денонощието. Лечението може да се проведе до две седмици, при лека степен прояви на кървене от венците при миене на зъбите достатъчно 10 сесии на обработка. При правилно отглеждане е подходящ за използване в детска възраст и по време на бременност.

Элюдрил

Да Не се използва при алергична реакция към някоя съставка на медикамент. За отстраняване на проблеми с венците е необходимо в 100 мл топла преварена вода се вземат 2-4 чаени лъжички Элюдрила и внимателно се разбърква. Гаргара на устната кухина трябва да бъде не по-малко от две минути. На ден могат да се провеждат до три процедури изплакване. Точната продължителност на терапия определя от лекуващият лекар.

Мирамистин

Традиционен антисептик в стоматологичната практика. Използва се Мирамистин по 10-15 мл и като средство за изплакване. Процедури за лечение може да се повтори до четири пъти на ден. Officinalis лекарство рядко причинява някакви проблеми и обикновено се понася добре от пациентите. Продължителността на терапията е индивидуално, обикновено са достатъчни 5-7 дни лечение.

Внимание! В повечето случаи подобни решения не съдържат никакви противопоказания, освен индивидуална непоносимост. Но по изключение може да се направи по време на бременност и детска възраст, така че е важно да се изясни този момент със специалист.

Аскорутин срещу кървене на венците

Този officinalis лекарство позволява значително да подобри състоянието на всички съдове и капиляри, което позволява да се избегнат проблеми с кровоточивостью. Използвате Аскорутин се препоръчва под контрола на лекуващия лекар, тъй като медикамент има редица противопоказания.

При появата на проблеми с венците на пациента се препоръчва да вземат по една таблетка два пъти на ден. Приемат Аскорутин 15-30 минути след основното хранене, с малко количество вода. При проблем с кровоточивостью на венците се препоръчва в такива дози приемате лекарство в продължение на 5-7 дни. При тежките случаи на кървене може да се повиши дозата до три таблетки на ден и в продължение на една седмица.

Внимание! Аскорутин в някои случаи води до такива сериозни нарушения, като остри или леки алергични реакции, главоболие и нарушения диария. Напълно е забранен за използване в първите 12 седмици на бременността.

Хапчета за резорбция срещу кървене на венците

Граммидин Нео

Използва лечебно средство веднага след ядене, се препоръчва предварително да изплакнете устната кухина. Лечението включва използването на една таблетка до четири пъти на ден. Но тъй като хапчета са предназначени за лечение на гърлото при проблеми с венците, е най-добре да приемат повече от две хапчета Граммидин Нео. Лечението е 5-7 дни.

Ларипронт

Хапчета изисква се приема 30 минути преди основното хранене. Медикамент трябва да рассасывать в устната кухина или да Ларипронт под езика. На ден е позволено да вземат до 8 таблетки активно вещество, но при проблеми с кровоточивостью дневната доза е по-добре да се намали два пъти. Ларипронт оказва антимикробното и противовъзпалително въздействие. Може да се използва и след стоматологични манипулации, които водят до кървене на венците. В период на силно кръвотечение можете да приложите максимални дневни дози Ларипронта.

Аджисепт

Приемате лекарство и трябва да се след прием на храна, хапчета рассасываются в устната кухина. Максималната дневна доза е 8 таблетки Аджисепта. При кървене на венците достатъчно вземете 4 таблетки лекарствено средство. След приема не трябва да пият и са в рамките на първия час. В състава на лекарства е включена захар, че трябва да се вземат предвид при пациенти с забрана за неговата употреба.

Внимание! Използването на тези хапчета не трябва да е повече от 5-7 дни, тъй като при продължителна употреба на лекарства от този клас провокират нарушения в микрофлоре устната кухина. Приложение позволява да се пребори с инфекцията и да се предотврати по-силно възпаление.

Видео — Кървене от венците: причини и симптоми

Народни методи за лечение на кървене на венците при миене на зъбите

Дъбова Кора

Растението има мощно стягащо и стягане на излагане. За лечение се изисква 100 мл вряла вода залейте една супена лъжица основен компонент. След това получената смес отново се довежда до кипене и се вари на тих огън в продължение на пет-седем минути. След това чорбата премахва от дъбови кори и се използва сутрин и вечер. Продължителността на терапията е 5-10 дни, с оглед на степента на выраженности проблеми. Вместо кора може да се използва невен и коприва.

Видео — 6 различни рецепти при кървене на венците

Градински чай

Две супени лъжици от суровината се приема 0,4 л вряла вода. След това разтворът да се влива под плътно капака, за да салвия даде всичките си полезни вещества. След необходимото време за приготвяне на градински чай се прецежда. Получената течност се използва за изплакване на два пъти в денонощието. За една процедура се изисква да вземат 100 мл разтвор. Лечението да продължи в продължение на 10 дни.

Внимание! Много народни средства за защита се препоръчва да се използва заедно с традиционните, тъй като първите не винаги могат да имат бързо въздействие. При това трябва да се разбере, че тези лекарства могат също да има противопоказания и странични симптоми.

Ако лечението кървене на венците не дава бърз резултат или пък състоянието на болния се влошава, все пак си струва да се намери време за посещение на компетентния зъболекар. Трябва да се разбере, че такъв безобиден на пръв поглед симптом може да доведе в крайна сметка до загуба на зъби и е необходимо провеждане на процедура по имплантиране. В някои случаи може да се изисква цялостна терапия с антибиотици, средства за изплакване и други медикаменти.

READ  Waterpik – модерни напоителните системи за здравето на зъбите и устната кухина

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00095 sec