Оттегляне на скоби — всичко за процедурата да се отървем от телчета

Оттегляне на скоби — какво трябва да знаете за процедурата

Приветствам ви, скъпи посетители на нашия сайт. В тази статия ще прочетете за всичко, което бихте искали да знаете за оттегляне на скоби. Интересува този въпрос, тъй като тези хора, които вече са инсталирани на зъбни скоби, така и на потенциалните клиенти на ортодонт, само възнамеряват да се обърнат към лекар.

Процедурата по оттегляне

След като процесът на корекция ще дойде към края, специалист може да ви посъветва приятна и дългоочакваната новина – дизайна може най-накрая да изтривате. Ден преди провеждането на тази важна процедура, ще трябва да отидете на професионално почистване. Също така ще трябва да подпише документ за съгласие за извършване на тази процедура.

И така, как се случва теглене на скоби? Ако средство за корекция на привеждане в съответствие хапят стояха от двете челюстях, а след това и да ги ще едновременно. Процедурата е достатъчно дълга. Защото пригответе се за това, че намесата трябва да издържат около час и половина. През това време се изтриват веригата, лигатури, дъга и т.н. на следващо място, с помощта на специален инструмент, наподобяващ клещи, лекарят премахва замочек с повърхността на зъба. В този момент вие можете да почувствате неприятно чувство. Свързани с ефекта на остатъчна подвижност на зъба, който дълго време е бил изложен на влиянието на дъгата.

По – нататък в момент на не по-малко отговорен. В края на краищата на зъбите са останали следи от лепило, с помощта на който замочки записани на повърхността на емайла. Сега основната задача е да се много внимателно, за да го премахнете, докато не боли тази на емайла на зъбите. За това се използва специална дюза под името на финир. Я използват за полиране на повърхността.

През време на носене на скоби за зъби понякога се появяват деминерализованные парцели. За да се отървете от този проблем, експертите се използват специални състави на базата на съединения на калций и флуор.

А възможно ли е да се стреля тиранти себе си?

След като видя в търсачката на искане за оттегляне на скоби у дома», ние сме, честно казано, потресен. Разбира се, подобни експерименти върху себе си постави не трябва да бъде. Като минимум, защото системата е достатъчно сложна. Всяко невнимателно действие може да ви навреди. Се променя силата на натиск на някакъв парцел. Да, и как смятате да «се откъсне» замочки от зъбите? А още по-интересно, как и какво ще да снима останките цементирующего състав от повърхността на зъбния емайл? Факт е, че махам на това лепило е невъзможно. Промъкнат на химически заедно само с най-емайл. Следователно, има само един «официален» начин за облекчаване на скоби.

В дома му изпълнение е възможно само в случай, ако вие сте причинили на дома на лекаря, с цялото оборудване и инструменти. Друго, за съжаление, не се дава

Защото, дори и ако сте направили дъга и как-това не е разрушен зъбите, махате замочки, ще остане отпечатък върху всеки зъба, повтаря формата на тези най-замъци. Премахнете го възможно само за специализирана дюза на бормашину. Съмнително е, че подобни има и в домакинството при хората, изравняване на вашата захапка.

READ  Ако трябваше да изтривате зъб: трябва да се страхуват от болката или не?

Използването на ретейнеров

Така че, тиранти отстранени — какво по-нататък? А по-нататък изисква определяне на резултата. В края на краищата, колкото и да сте носеше скоби на зъбите, трябва да използвате ретейнеры. Те са два вида – подвижни и несъемные.

Несвалящи ретейнер — това е специална извивка, инсталиране, този път, по вътрешната повърхност на зъбите. Най-често за определяне на избрани зъби. Ако сте избрали по-лесният вариант, лекарят прави гласове, на базата на които са направени капы от пластмасов материал. Те, за разлика от скоби, подвижни. Но в този начало уловка. Много хора, случайно или умишлено, не носят капуа. Това води до негативни последици.

Элайнеры (прозрачен капы) се носи от 22 часа в денонощието. Да ги застреля може само по време на хранене и миене на зъбите. Това е на работа, да учат и дори на среща ви се наложи да отида в тях. Иначе се мъча да се наложи много по-дълго.

Избор между подвижна и облицовка не е подвижна ретейнером прави ортодонт. Ако корекцията се изпълнява върху двете челюстях, може да се използва комбиниран вариант. Това е челюст с минимални дефекти поставят элайнер, а другата – вътрешна конзола. Самата инсталация ретейнеров – процедурата е лесна, бърза и безболезнена. Що се отнася до ефективността, по-добре е да заложите дъга. Така вие ще знаете точно какво ще се постигне резултат. Защото статистиката показва – голям процент от хората забравя носят капы.

А какво ще стане, ако не се използва ретейнеры?

В този малък раздел ще обсъдим последствията неразумно действие. И така, да предположим, че след като се съблече скоби, ще реши да игнорира всички препоръки и просто отиде у дома си, радвам се отървем от надоевшей дизайн, стоеше в предната върху зъбите година-две.

В първите няколко седмици нищо да не забележите. Промените се случват бавно. С течение на времето зъбите постепенно да се върнат към тези позиции, с които са били прехвърлени налягане дъга.

Вече шест месеца по-късно ще видите, че зъбите отново са криви. Това означава, че трябва да се повтаря цялата процедура отначало, а година или две от живота си са били просто изхвърлени заедно с парите, заплаченными за производството, инсталирането и премахването на скоби. Не твърде впечатляващо такава перспектива? Тогава слушайте лекар и не своевольничайте. Така вие сбережете време, нерви и пари. Между другото, стойността на повторно лечение не бъде по-ниска. Освен това, всички материали внесени, цените им са обвързани с курса на долара. Така че правете изводи.

READ  Керамични фасети: описание на предимствата, показания и недостатъци

За много хора е трудно да се примири с факта, че след две години носене на желязна машина в устата предстоят някакви допълнителни процедури, носенето на ретейнера и т.н. Ако върху тях през цялото това време били подложени на психологически натиск, ситуацията се усложнява.

Оттегляне на скоби — допълнителна информация

Не е необходимо да бъде зъболекар, за да разберат – най-добре ще може да свали презрамките на същия специалист, че е правил техния монтаж и корекция. Той знае вече си челюст, анатомия, привеждане в съответствие хапят, на самата конструкция. Защото и да е в състояние правилно и внимателно изпълнява процедурата, по никакъв начин не ви навредив. Ако сте склонни към стрес или вашия праг на болка е твърде ниска, може да се пие успокоително или обезболяващо лекарство. За това трябва да уведомите вашия лекар преди началото на процедурата.

В редки случаи това се случва, че несвалящи ретейнер отклеился. Това е лошо, но не е фатално. Най – важното- веднага се обърнете към ортодонт, за да може той всички коригирани. Препоръчително е да направите това в същия ден, или поне на следващата сутрин. Специалист по всичко бързо поправи.

Не забравяйте, че носенето на такива скоби-ретейнеров предполага повишено внимание. Това, че няма прекалено строга и вискозни храни в диетата не трябва да бъде. Иначе отклеится вече е по ваша вина.

Ако човек се оплаква, че по време на процедурата той е бил наранен, след това тук е трудно да се прецени, чиято вина. Евентуално равенство. Защото, както казахме по-рано, праг на болка при хората далеч не е еднакъв. По този начин, някой може да изпита болка от това, че натоварването на связочный апарат на зъба, се променя драстично. А ако тя се е променила веднага за 10-20 зъби, усещания за такива пациенти ще бъдат и изобщо забележително.

За процеса на теглене на скоби не се превърна в мъчение, си струва или вземат лекарства, или да се обърнете към лекар с молба да използват лекарството за анестезия. Сега има достатъчно безопасни и хипоалергични средства за местните дейности, които почти веднага ще ви спаси от стреса и болката.

Цената на процедура на отнемане на зъбни скоби

Средната цена на оттегляне на скоби в Русия – 10 000 рубли (154 долара към момента на писане на статията). Като цяло, цените варират в зависимост от клиниката и града. Най-ниска е цената, която успяхме да намерим – 3000 рубли за една челюст (на около 46 долара), максимална – около пет пъти повече. За съжаление, ценова политика не винаги се отразява на качеството на извършвани услуги.

В Украйна подобни услуги, е много по-евтино. Например, изготвяне на ретейнера ви струва 700 долара. Това е повече от 27 долара. В Санкт Петербург производство ретенционной капы струва 7000-8000 (108-123 usd). Цената на капы зависи и от материала. Например, ако в нея има армирующая метална дъга, този продукт ще бъде по-скъпо, отколкото аналог, направен от биополимера без метални части.

READ  Боли венци: отколкото да се лекува в домашни условия бързо и ефективно

Мнения на пациенти

Изучаване на многобройни препоръки за отстраняване на скоби на специализирани сайтове, форуми и блогове, може да направи няколко констатации:

  • не всички лекари знаят как правилно и внимателно шлифован повърхността на зъбите;
  • много от пациентите си гафове сваливают на некомпетентност ортодонт;
  • не си струва да икономични и евтини клиника.

Да започнем по ред. В приличен стоматология за отстраняване на остатъци от лепило се използват специализирани съвети, работят с висока точност. Това позволява да се избегнат значителни вреди на зъбния емайл. Но трябва да се разбере, че на емайла — това изобщо не е идеално гладка повърхност. Природата е създала си бугристой. Защото сошлифовывать с нея лепило, без да махате поне минимален слой, е физически невъзможно. Ако това, разбира се, не микрооперация, извършвана от лазер. Но в края на краищата, ние говорим за реални неща. Защото след премахването на скоби обикновено се извършва обработка на емайла средства за една реминерализираща. Също така се предписват специални пасти и гелове, изпълняващи една и съща функция.

Втора точка. «Имам отново криви зъби, това е всичко, лекарят е виновен». Да, факт. Лекарите не винаги могат правилно да се работи със средства за корекция на привеждане в съответствие хапят. Но до отстраняване на тези отношения няма. Ако след тази процедура зъби гладки, а след това «внезапно» стават отново криви, това е по вина единствено на пациента. Срещу всички в по-горе ситуация с ретейнерами, които «забравят», където пожелаете.

Третият момент на теглене на скоби – избор на клиника, в която ще се поставят и стреля скоби. Ако отидете в градската стоматологию, да не се учудваме, че ще навредят на емайла. Това далеч не е най-лошото от това, което се случва в поликлиники. Изборът на мястото, къде да се кандидатства, трябва да се започне с високо специализирани форуми. Там банят откровена реклама. Тъй като сгреши, ще бъде трудно. Попитайте познати, колеги, приятели. Попитайте тези, които говориха ортодонтам. Точно те ще се карат лошите лекари и хвалят добри напълно искрено.

Ще ви даде изчерпателна информация за всичко, което се отнася до процеса на облекчаване на различни видове скоби, производство и носенето на ретейнеров. Ако имате някакви въпроси, може да ги пише в коментарите или на адрес на електронна поща. Навещайте нас по-често и вие няма да пропуснете нищо полезно. Желаем ви крепко здраве и не по-малко здрави зъби!

Видео Тегления скоби

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00091 sec