Тиранти Damon: иновативна система за корекция на зъбната редица

Бели и равни зъби придават увереност в себе си, спомага за успех в кариерата и личния си живот, повишава самочувствието. Но гладки зъби не са за всеки, и ако в детска възраст не са провеждани действия за привеждане в съответствие на зъбната редица, то това не е твърде късно да се направи и в зряла възраст.

Модерни технологии и опитни лекари-ортодонти ще ви помогнат да вземете удобни брекет-система и ще се проведе корекция. Съществуват няколко разновидности на ортодонтски системи, но най-популярни са тиранти Damon.

Запознаване със системата

Представени проекти на внимателно и комфортно се извършва подравняване на зъбната редица без риск ремисия – процес на естествено «желанията» на зъбите да се върне на първоначалното си място.

Обикновените брекет-системи, се налага дълго носене и при това редовно присъстват на лекуващия лекар. За да улесни живота на пациентите, с цел бързото извършване на корекция на зъбната редица, така че да не се вижда, а естетичната страна на въпроса остава на височина е изобретена система Даймон.

Те са позволили да не се прилага, метални скоби и дъвка. Тиранти Damon саморегулирующие и безлигатурные, направени под формата на скоби и замочков.

Промяна на коригиращи системи

Тиранти Даймон са изпълнени в различни модели, те непрекъснато се развиват и да се усъвършенстват.

Отделят няколко модела брекет системи:

 1. Даймон 2 – класически модел на ортодонтическом пазара. Това е първият модел, която още преди няколко години се радваше на успех. Днес предоставена система се радва на популярност само за своята ниска цена.

 2. Даймон 3 – изпълнени от метал и керамика и керамични съдове, използвани за монтаж в зона на предна страна, която се вижда при усмивка. Системата се подбират в съответствие с индивидуалните характеристики на клиента – цвят брави максимално съвпада с едно докосване на емайла. Струва конструкция добрите пари, но прилагането й незабелязано.
 3. Система 3 MX – използва се в случай на неправилно привеждане в съответствие хапят и изкривявания. Този модел е отлично «държи» зъбите за сметка на трайно закрепване и заключва, така че да я използват винаги в текущите ситуации.
 4. Damon Q – специална конструкция, предназначени за устната кухина с ниски венците и висока чувствителност на лигавицата. Самите скоби са малки ключалки, които не са наблюдавани при разговора с човека отсреща.
 5. Тиранти Damon Clear – бързо и точно ви позволяват да изберете размера на замъци и да ги инсталирате на пациента. Подобни модели са изработени от прозрачна поликристален алуминиев оксид, което ги прави незабележими визуално.

Изборът на проекти трябва да се проведе в съответствие с индивидуалните характеристики на пациента и с консултация от специалист.

Предимства на иновационната система

Тиранти системата Damon спечелили доверието на огромен брой хора не е напразно. Те имат редица предимства пред другите системи:

 1. Намалена трудоемкост на лечение. Посещение на клиника – 1 път на 1,5 месеца, за подмяна на дъг трае 10-15 минути, което значително намалява времето.
 2. Корекция на зъбите се случва по-бързо, намаляването на времето за използване на 4-5 месеца.
 3. Не изискват използването на допълнителни устройства (крайни дъга, небные дъга, дилататори).
 4. Не изискват премахване на постоянни зъби, защото тиранти въздействат слабо, но същевременно деликатно се изравни на зъбната редица.
 5. Няма болезнени усещания и дискомфорт след инсталиране на системата.
 6. Монтаж на конструкция е разрешено от 12 години.
 7. Поради липса на лигатури улеснява процеса за грижа за устната кухина.

Системата е с ниско ниво на триене дъга в дизайн, който прави малки усилия, извършва корекция на зъбен ред във всички етапи на лечение. Тя стимулира клетъчната активност, не позволява да нарушава кръвоснабдяването на тъканите парадонта.

Козметична система Clear

Презрамките на тази система са изработени от поликристаллической керамика и нямат нито един елемент от метал, така че те са абсолютно прозрачни.

Дори сложни за производство на детайли, като капак и бразда, също са направени от същия материал. Това е и основната черта на скоби Damon Clear сред саморегулиране проекти.

Эстетичная система на този вид скоби има следните предимства пред другите модификации:

 • системата прозрачна и почти не се отделя в устната кухина;
 • са с ниско ниво на триене при движение на зъбите;
 • не са свойства на промяна на цвета и поява на петна;
 • системата позволява бързо и удобно за пациента замени дъга.

Минус на системата – това е нейната крехкост. Дизайн на керамика се разграждат по-често, отколкото металните. Сапфировые брави се монтират на предните стени на зъбите и правят дизайн незабележимо.

Инсталирането на системата Damon Клеар има своите характеристики:

 • са монтирани на няколко от предните зъби, а не на целия зъбната редица, на останалите зъби са поставени брави системата Damon 3 или Damon Q;
 • срок на корекцията за всеки пациент лекарят определя индивидуално.

Тиранти тази промяна се дължи своята прозрачност може да се носи на хората с прекомерна срамежливост и тийнейджъри, които се притесняват най-фактор носенето на този дизайн.

Damon Q — надеждност над всичко

Тази модификация са произведени от медицинска неръждаема стомана. Модел се счита за най-добрата сред метални ортодонтски конструкции и има редица предимства:

 • стабилна конструкция, делото никога не се чупи и лесно да се отваря;
 • като окосената формата за вход бразда, лесно се носи поемане на дъг;
 • има сдвоенные канали, които помагат да се използват нови елементи и актуализиране на начини за изравняване на зъбите;
 • в комплекта са включени всички необходими за специалист опции: допълнителен вертикален и хоризонтален канал, широк набор от възможности за торка, варианти за фиксиране на ниски зъби, релси за фиксиране на фина.

Брекет системата Damon Q е предназначена за тези, които е важно ефективността на корекция, а не външен вид на системата.

Представени вид дизайн е с малък размер и естетичен дизайн в сравнение с други метални изделия и това ги прави по-малко видими. Недостатък модификация е тяхната видимост при усмивка, но това не разваля усещането на пациента, а напротив-да го украсява.

Система 3 и 3 MX за много напреднали случаи

И двата вида брекет-системи са изработени от метал, но Damon 3 MX разполага с малък размер и пластмасова основа. Това е най-новата разработка на пасивни самолигирующих скоби е различна здравина и трайност.

Благодарение на модернизация на отваряне и затваряне на замъка, представени модели позволяват да се намали времето за да посетите лекар.

Въпросната конструкция позволява да се избегне отстраняване на здрави зъби при инсталиране дори и в напреднали случаи. При използването им се намалява прагът на чувствителността и се увеличава нивото на комфорт.

Към предимствата на данни, системи включват:

 • не се изисква отстраняване на здрави зъби за коригиране на неправилно привеждане в съответствие хапят;
 • удобен за носене и за малък период на адаптация;
 • естествено разположението на зъбите, което намалява времето за лечение;
 • посещение на лекар 1 път на два месеца, което спестява време на пациента;
 • тези системи благодарение на округлости елементи, не травмируют на лигавицата на устната кухина.

Тиранти тази промяна не пречат за приемане на храна, с тях могат да се консумират и твърди продукти. Към тях бързо да свикна и не изисква големи усилия, когато се грижат за тях.

Питаха — отговаряме

Ние сме събрали най-популярните въпроси, за брекет-система Даймон в необятността на рунета и даде думата на експерт-ортодонт:

 1. За каква възраст е подходящ система? При тази система няма ограничения за възраст, дори и при възрастен човек корекция

  зъбната редица ще мине толкова бързо, колкото един тийнейджър.

 2. След премахване на скоби, има ли рецидиви? След като се елиминира риск от рецидив – зъбите не се стремят да се върнат в първоначалното си положение.
 3. Пречат ли такива системи? Дизайн Damon са направени малки размери и затова в устната кухина те почти не се усещат. Освен това, намалява триенето между езика и венците, което намалява риска от появата на възпалителни заболявания.
 4. Ускорява за преместване на зъбите, защо? Нисък коефициент на триене намалява силата на съпротива, която може да забави процеса на привеждане в съответствие. Така че продължителността на лечение се намалява на 4-5 месеца.

А ето какво казват потребителите

Мнения на потребителите, които носят тиранти Даймон различни проекти.

Имам от системата Damon Q само приятни спомени. Бях забравил за тях, след няколко дни и след инсталацията, но след посещение на ортодонт и стягане на дъг е неприятно, истината е само един ден. Ми хареса миниатюрни метал, те не ме напрягали. След 1,5 години носене на скоби имам равни и бели зъби и истинска холивудска усмивка.

Нина, Самара, 24 г.

Исках заиметь пленительную усмивка и реши да сложи скоби. От всички видове Damon избра незабележими Clear. Те са поставени на предните зъби на горния ред, както и останалите метални, една и съща линия. Резултат изненада – вече през месец зъби видимо е насочен.

Замочки малки размери ми почти не е спирал. Вече измина година, зъбите ми станаха плавно. И макар че цената на тази модификация е по-скъпо от останалите, си заслужава.

Didito, Краснодар, 18 години

Имам на горната челюст Damon 3, а на дъното на 3 MX. Няма адските болки няма, както пишат някои, аз съм много доволен. Цялата система с инсталирането не ми струва хиляди 30 и лечение на почти същото. Това е най-големият недостатък на скоби Даймон.

Мария, Москва, 23 г.

На снимката-компилация резултат от използването на скоби Damon Clear и Q:

Скъпо — спор няма

В цената на скоби Damon включва изработване, инсталиране, поддръжка по време на корекция, отнемане на проекти и периода на рехабилитация.

Цената зависи от сложността на лечение, индивидуалните изисквания на пациента и общия обем на работата:

 • така, цената на инсталиране и лечение на брекет-системата Damon Q, 3 и 3 MX ще бъде 120 хиляди рубли за една челюст;
 • система Даймон Clear струва по-скъпо от използването на керамични материали и ще бъде около 160 хиляди рубли за една челюст.

В различни региони на разходите за инсталиране и лечение ще има една малка разлика. Но брекет-системата Damon се считат за най-скъпи.

Това е добър избор за пациента за ортодонтско лечение.

Но успешното приключване на лечението зависи не само от избрания от вас проекти, но и на търпение и старательности на самия пациент.

Ясно спазването на всички препоръки на лекаря – това е гаранция за красива усмивка.

READ  Зъбите моляры - това е какво? Подробно описание + правила за грижа за зъбите

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00068 sec