Бронхикум: структура, принцип на действие и ефективност

От развитие на заболявания на ВДП не е застрахован нито един човек — нито на дете, нито на възрастен. Достатъчно, за да удари под дъжда или да се намокри краката си, като веднага на процедурата студено патология или, което е още по-неприятно, възпаление на бронхите, ще се усети.

Кашлица, хрема, болки в гърлото, общо неразположение — всички тези симптоми значително понижават качеството на живот. За да се сведе до минимум малоприятные прояви, хората търсят лекарство. Едни, за да оздравее по-бързо се обръщат към лекар, други се опитват да вземете медикамент себе си.

Днес на рафтовете в аптеките се предлагат най-различни лекарства — антибиотици, антивирусни, муколитики. Един от най-ефективните лекарства, които допринасят за бързото отстраняване на кашлица и лекува настинки, бронхит и други възпалителни заболявания ВДП е Бронхикум еликсир. Основното предимство на този отхрачващо лекарство е, че той не се отнася към синтетичните средства, както растителни, т.е. естествен.

Но дори въпреки цялата полезност на медикамент, не трябва да забравяме, че това е лек, и да го назначи за прилагане, по-специално на дозата и многообразието, може само лекар. Не си струва да избере за себе си лекарство. Той е изпълнен с катастрофални последици.

Цена на лекарството е ниска, което я прави достъпна за всички хора. Закупуване на еликсир може да се във всяка аптека.

Състав и форма на производство

Възпалителни промени в бронхите, намаляване на функциониране на бронхиальных жлези — всичко това води до промяна на реологических свойства на храчки, повишаване на нейния вискозитет и появата на структури на бронхите обструктивна процеси.

Едно от най-важните условия за ефективна терапия на заболявания на ВДП е нормализиране на отделянето и изхвърлянето на лигавична секреция. Медикамент Бронхикум ще помогне за възстановяване на естествения механизъм за евакуация на слуз, както и за свеждане до минимум на малоприятной симптоматика и бързо възстановяване.

Бронхикум е комбиниран с растително медикаментом. От инструкциите наясно с изразени противовъзпалителни, противомикробных, отхаркивающих, бронхолитических и муколитических на уведомяване.

Произведени медикамент под формата на: еликсир, таблетки, сироп, капки. Активно вещество наркотик е екстракт от мащерка.

В сироп, освен активното вещество се съдържа малко количество етанол, пречистена вода, разтвор на амоняк, бензоата натрий, розово масло, захароза, фруктоза, лимонена киселина.

Че относно елексира, това средство е снабдено с екстракт от билки, мащерка и корен от иглика, а също и пречистена вода, декстрозой, сахарозой, бензоатом натрий.

Че по отношение на суроватъчните пастилки, това средство е снабдено с екстракт от мащерка, сахарозой, повидоном, левоментолом, диоксидом силиций, магнезий стеаратом, цинеолом, стеаринова киселина.

На капки (за вътрешно приложение) съдържа екстракт от мащерка, кора от квебрахо и бяло миещ корен.

Освен това средство се извършва под формата на емулсия за инхалации и балсам за външно приложение.

Фармакологично действие

Фармакодинамика медикамент зависи от свойствата на активните компоненти, по-специално екстракт от мащерка. Този компонент има изразено антимикробно, противовъзпалително и муколитическим въздействие и помага да добави, но заедно с това бързото разжижению и отстраняване на лигавична секреция.

Употребата на Бронхикума допринася за:

 • намаляване на вискозитета на секретите и ускоряване на нейното отстраняване;
 • отстраняване на кашлица;
 • намаляване на болезнените усещания гърлото и першения;
 • премахване на отока на лигавицата на бронхите и увеличаване на техния лумена;
 • облекчаване на симптоматиката при болезнено кашляне;
 • нормализиране на дишането и подобряване на благосъстоянието.
READ  След грип, болки в корема и диария - причини и лечение

Назначи употребата на Бронхикума може само д-р и единствено след провеждане на проучване за изясняване на диагнозата, тежестта на заболяването.

Бронхикум сироп: показания и противопоказания, странични ефекти

Този медикамент се назначава за терапия на суха и мокра кашлица, при патологиях ВДП инфекциозни и воспалительной на природата. Основното лечебно действие Бронхикума сироп е способността му да променя реологичните свойства на лигавична секреция и да го възстановите отделянето от ВДП. Основната разлика на Бронхикума от други лекарства, които притежават отхрачващо въздействие, е неговата натуральность.

Бронхикум сироп работещи в лечението на:

 • бронхит;
 • пневмония;
 • настинки заболявания;
 • бронхиектазии.

Правилното и подходящото прилагане на средства допринесе за намаляване на кашлицата и подобряване на общото благосъстояние. Въпреки това, преди да започнете приема на лекарството, трябва да се запознаете с инструкциите на производителя и гарантира липса на противопоказания.

На кого не си струва да се лекуват средство

При Бронхикума сироп, точно както и всеки друг медикамент, освен свидетелства за използването на такива противопоказания, с които задължително трябва да се запознаете преди да се пристъпи към терапия на дадено заболяване.

Лекарите не съветват да се използват медикамент в период от света на плода и кърменето. Не предписва лекарство на деца до половин година, а също и хора с индивидуална непоносимост към компонентите на медикамент.

Освен това, не трябва да се консумират средство, независимо дали са на таблетки, сироп или еликсир за хора, страдащи от:

 • недостатъчност на ензим захароза и изомальтазы;
 • сърдечна недостатъчност;
 • сериозни повреди в работата на черния дроб и бъбреците;
 • алкохолна зависимост;
 • язвена болест на стомаха и 12 язва на дванадесетопръстника.

Възможно ли е появата на странични действия

При правилен прием на лекарство носи изключителна полза, за това свидетелстват положителните отзиви на хора, които са били Бронхикум сироп.

Нецелесообразное същия прилагането на средства, така както и над назначени от лекаря доза, удължаване продължителността на курса поражда сериозни странични ефекти:

 • кожни высыпаниями;
 • диспепсическими разстройства;
 • крапивницей;
 • отечностью на лицето и лигавицата рото — и носоглътката;
 • дразнене на лигавицата на СЧ.

Бронхикум (хапчета): инструкция за употреба за различни пациенти

Това лекарство, благодарение на своя натуральному състав и действащ компонент — вложения екстракт от мащерка, при правилно използване ще допринесе разжижению храчки, намаляване на нейното отстраняване, елиминиране на малоприятной симптоматиката на заболяването ВДП, както и за подобряване състоянието. Важното е, преди да започнете да пиете хапчета Бронхикум, да се консултирате с квалифициран специалист.

Как да приемате лекарството

Еликсир е разрешен за употреба от възрастни и малки пациенти от година. Препоръчителна дозировка за деца до четири години — 2.5 мл лекарство. Яжте медикамент трябва три пъти на ден, за предпочитане през равни интервали от време и в едно и също време.

Деца от 5 до 12 год. се назначава употреба 5 мл еликсир четири пъти на ден, и възрастни и юноши — пет милилитра от пет-шест пъти на ден. Средната продължителност на курса — две седмици.

Удължаване на курса или презареждане лечението е възможно единствено и само по препоръка на д-р.

Че за сироп, могат да се консумират децата с шест месеца. На децата до една година се назначава от употребата на 2.5 мл сироп два пъти дневно, до две години — 2.5 мл три пъти на ден, 2-6 години — 5 мл два пъти на ден, 6-12 — пет милилитра три пъти на ден. За възрастни дозата — 10 милилитра три пъти на ден.

READ  Тройчатка от температурата – съставът за деца и възрастни

Прием на суроватъчните пастилки се разрешава на децата на 6-годишна възраст, юноши и възрастни. Назначава прилагане на 1-2 таблетки Бронхикума за резорбция три пъти на ден. Малки пациенти (шест години) се назначава прием на една таблетка три пъти на ден.

Че за капки, тийнейджъри и възрастни се назначава от употребата на тридесет капки три пъти на ден за деца 6-14 години — двадесет капки три пъти на ден, малки пациенти — 10-15 капки два пъти на ден.

Характеристики употреба при деца, по време на бременността и кърменето

Този муколитический медикамент може да се приема на децата. Сироп е разрешен за употреба на деца с шест месеца, еликсир — с години, Бронхикум таблетки — от шест години.

Че за прием на медикамент в период от света на плода и кърмене, това той не се препоръчва.

Това се дължи на способността на активните компоненти, влизащи в състава на медикамент, имат отрицателно въздействие върху плода, както и на новороденото бебе.

Освен това етанолът, който се съдържа в инструмента, може да стане причина за поява на аномалии на плода.

Предозиране

Обикновено предозирането медикаментом се случва много рядко — при нецелесообразном употреба или надвишаване на дозата на множеството приемане или самостоятелен удължаване на лечебния курс. При поява на гадене, повръщане, неразположение, болезненост в епигастриума трябва да се въздържат от употреба на лекарства, изплакнете стомаха и да сорбент (Полисорб, активен въглен). След поканата на доктор симптоматично лечение.

Макар и да е билков медикамент, приемайте Бронхикум таблетки трябва да бъдат с повишено внимание и само по предназначение на квалифициран специалист.

Да Не забравяме, че това е лекарствен продукт и при неправилна употреба на лекарства, е възможно появата на неприятни последствия.

Взаимодействие с други лекарства

Не се препоръчва да комбинирате прием Бронхикума с лекарства, притежаващи противокашлевыми свойства, както и медикаменти, провоцирующими намаляване на образование храчки. Той е изпълнен със затруднения в откашливания разжиженной слуз.

Бронхикум пастилки: условия на продажба и съхранение, колеги

Медикамент под търговското име Бронхикум — един от най-ефективните и евтини. Бронхикум пастилки при правилен прием в кротчайшие срокове за облекчаване на кашлицата от болестно кашлица и други малоприятных прояви на заболяването. Средство спомага за бързото разжижению храчки и отделянето от нея на дихателната система.

Закупуване на суроватъчните пастилки Бронхикум може във всяка аптека. Отпускат лекарства без рецепта на д-р.

Средната цена на сиропа — 250 стр., суроватъчните пастилки — 170 стр., еликсир — rv 315

За да лекарството донесе изключителна полза и донесе максимален лечебен ефект, трябва да се придържат към основните препоръки за придобиване и съхранение на лекарства.

 1. Купуват медикамент могат да бъдат само в аптека.
 2. При закупуването на инструменти трябва да имате фармацевт наличието на сертификат за качество и на лиценз за търговия на данни медикаментом.
 3. Не трябва да забравяме за проверка на срока на годност. Той задължително трябва да бъде посочена на опаковката. Лекарства със стария за период не донесе никакъв терапевтичен ефект. Освен това, те могат да навредят.
 4. По време на придобиване на средства трябва да се увери в целостта на опаковката. В нея не трябва да има никакви петна, дефекти. Опаковката не трябва да има счупени поредица или смачканата.
 5. Не по-малко важно е и правилно да се съхранява Бронхикум суроватъчните пастилки за котки. Мястото трябва да бъде затемненным и суха. Температурата, при която трябва да се съхранява медикамент, трябва да бъде 25 градуса.
 6. Срокът за съхранение на медикамент — три години.
READ  Стенозирующий ларинготрахеит: описание на формата

Специални указания

Не трябва да забравяме, че в сироп и эликсире съдържа етилов алкохол. Медикамент е необходимо да се използва специално внимание на хората с наличието на заболявания на черния дроб, заболявания и травми на мозъка, както и епилепсия.

Хората с диабет, си струва да се вземе под внимание, че еднократна доза медикамент съответства на: 30 капки — 0.03 ХЕ, 5 мл еликсир — 0.34 ХЕ, а една пастилка Бронхикума — 0.07 ХЕ.

Ако по време на преминаването на терапевтичен курс състояние не се подобрява или се отбелязва появата на задух, отделяне гнойной слуз, както и увеличаване на температурата, трябва да незамедлительном добре да се обърнете към лекар.

Колеги

На днешния фармацевтичния пазар е представена от много аналози на Бронхикума.

Обаче назначи, както и замяна на едно лекарство на другите може само от квалифициран специалист, със задължителен оглед на индивидуалните особености на организма, потока на заболяването и неговата симптоматика, а също и възрастта на пациента.

Често Бронхикум заместват следните структурни аналози:

 • Туссамагом;
 • Д-Р Тайсс Бронхосептом;
 • Бронхикумом С.

Често лекарите заместват този муколитический медикамент следните артикули: Фалиминтом, Тусупрексом, Туссином плюс, Терпинкодом Н, Теркодином, Теденом, Синекодом, Седотуссином, Ренгалином, Носкапином, Кофанолом, Гликодином, Гриппостадом, Бронхоцином, Бронхолитином, Пертуссином, Трависилом, Мукалтином, Геделиксом, Линкасом.

Коментари

Бронхикум е един от най-ефикасни лекарства, притежаващи изразени отхаркивающими, противовъзпалителни и антимикробни свойства. Многобройни положителни отзиви на хора, които са приемали лекарства за лечение на кашлица, свидетелстват за неговата ефективност.

Николай, анестезиолог, на 37 години

«Когато бях с бронхит, ми назначавали Бронхикум. Това е един от най-добрите и евтини лекарства. След около три дни прием е минал болки в гърлото, кашлицата стана по-силна, тъй като е бил, храчки се превърна в най-добре се открояват.»

Марина, готвач, 41 година

«Син през зимата силно се разболя, той е на 8 години. Какво само не са взели, за да се премахнат кашлица. Заведе детето в болница. Лекарят е назначил Бронхикум. Вече четири дни прием на сина е значително по-добре, кашлицата стана не толкова болезнено. Това е най-доброто отхрачващо, препоръчвам. Освен това, за разлика от други подобни лекарства, Бронхикум е евтино, и да позволи да го купи за себе си може да е всеки.»

Ирина, сестра, на 38 години

«Ако се появява болезнена суха кашлица и храчки не се откроява, веднага си купя Бронхикум в сироп. Това е много ефективен медикамент, който се втечнява на храчки и извежда я от ВДП. Седмици на прием, като правило, е достатъчно, за да се отървете напълно от кашлица и други съпътстващи симптоми.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00117 sec