Геломиртол: описание на наркотици и оказываемый лечебен ефект

Геломиртол — това лечебно средство, основната цел на който се състои в елиминиране на болестотворни бактерии, както и в избора и оттеглянето на храчки от човешкия организъм. Характер действия — антивоспалительное, противобактериальное и муколитическое.

След проведени тестове и медицински преглед основната задача на лекаря е в подбора на необходимата терапия, предназначена за значително да облекчи състоянието на пациента, както и премахване на признаците на болестта.

В случая с излечением от синузит и бронхит терапия включва лечебно средство Геломиртол.

Според инструкциите, това лекарство трябва да остане в условия на хладно на температура, на тъмно и сухо място, което е недосягаемым за деца. Период от време, по време на който е разрешено използването на лекарство, е 2 години от датата на производство.

Активната съставка на лекарството е миртол, който представлява дистиллят етерични масла 4 лечебни растения. Благодарение на това, че етеричните масла излизат в резултат на парна дестилация, те сберегают всичките си полезни биологични елементи. Етеричните масла имат мирис, характерни които са в състава на растенията.

Също толкова важно е и това, по какъв начин миртол постъпва в човешкия организъм — с помощта на кишечнорастворимых капсули, в които той е сключен. По този начин, се появи в тялото, миртол свободно се придвижва чрез стомаха, не можал да му стени. Дейност компонент се случва само в червата, в рамките на който той се усвоява изцяло, след което постъпва в кръвния поток.

Етерични масла, които влизат в състава на миртола, получени в резултат на коригиране, което представлява един доста ефективен метод на дестилация. За този метод на дестилация е характерно извличане на ценни елементи в големи количества.

Миртол съдържа масла от лимон, евкалипт, мирта и сладък портокал.

  • Масло от евкалипт. Евкалипт представляват храсти и вечнозелени дървета, включени в род миртовых, и отглеждане в Индонезия, Австралия и Тасмания. Евкалиптово масло, дават клоните и листата на растението. Тъй като евкалипт има противогъбично, противобактериальное и отхрачващо въздействие, той често се използва при наличието на грип, кашлица, осиплости и болезнени усещания в мускулите.
  • Мирта. Митра е храст, често в Средиземно море. Етерично масло го дават листа. Лечебна стойност на това растение се състои в стимулиране им формулиране на течности в организма. По тази причина чрез мирта се лекуват респираторни заболявания.
  • Сладък портокал, масло от лимон. Етерични масла от лимон и сладък оранжево получават от техните кори. Най-често дистиллят на тези компоненти се използват като ароматния масло, което се дължи на приятна миризма, която издават те. Заедно с това, те също така имат и лечебно стойност — те имат противобактериальное действие.

Лекарство Геломиртол са прозрачни, растворяющихся в червата, капсули, в които има маслен разтвор, който няма цвят и издающий мирис, характерен за растенията, които влизат в състава му.

Брой миртола на лечение от 120 мг. Той включва алфа-пинен (8 mg), лимонен (30 мг) и cineole (30 мг).

Сред допълнителните компоненти са желатин, талк, амониев глицирризинат, декстрин, триметилацетат, глицерол, сорбитол и хлористоводная киселина (13%). Всеки блистер опаковка съдържа 10 капсули.

Геломиртол Форте

Освен това, също така съществува лек Геломиртол Форте, выпускающееся под формата на меки прозрачни кишечнорастворимых капсули, които съдържат прозрачна маслен разтвор, който няма цвят и издающий мирис, характерен за растенията, които са в състава на лекарства. Брой миртола в този препарат е 300 мг. Той включва минимално съдържание на алфа-пинен (20 мг), лимонена (75 мг) и цинеола (75 мг).

READ  Как се лекува хрема народни средства за защита с помощта на сол и пара

Сред допълнителните компоненти са на разположение сорбитол, декстрин, триэтилацетат, гипромеллозы амониев сукцинат, натриев лаурил сулфат, талк, амониев глицирризинат, рапично масло, глицерол (85%) и сместа хлористоводной киселина (13%). Както и в случая с предишното лекарство, като всеки блистер опаковка съдържа 10 капсули.

Геломиртол — лекарство на растителна основа. Действие на препарата — противомикробно, дезодорирующее, противооксидантное, фунгицидное и муколитическое. Чрез засилване на цилиарното интензивност се увеличава мукоцилиарный на височината. В допълнение, лекарството намалява вискозитета на бронхиална секреция чрез промяна на рН. Също така по-лесно се заключи храчки за сметка на активиране на функциониране на реснитчатого епител.

Когато влезем вътре в организма, Геломиртол постъпва в тънките черва, където той напълно се абсорбира. Обидни Cmax се случва по-късно 1-3 часа след употреба на лекарства. Повече от 60% от лекарството и неговите метаболити излизат от тялото заедно с урината, 5% — заедно с изпражненията. По време на периода на кърмене лекарството може да се запишат в млякото чрез плацентата бариера.

За сметка на етерични масла медикамент има съчетаващо въздействие на дихателната система.

Тя се състои в комбиниране на 2 режима:

  1. Разтваряне на обилна секреция.
  2. Насърчаване на подобряване на функционирането на ресничките на лигавиците.

Така че, заключението е секрет от дихателните пътища се ускорява до 46%. Освен това, лекарството може да окаже антивоспалительное и противобактериальное въздействие. Антивоспалительное ефект е понижаване на опухлости на дихателните пътища, както антимикробното — до отстраняване на причинителите на заболявания. За сметка на тези имоти лечебно средство подобрява резултатите терапия, насочена към отстраняване на респираторни заболявания.

За сметка на това, че активната съставка на лекарството се съдържа в кишечнорастворимых капсули, дейността на лекарства се извършва само в червата. По този начин предотврати възпаление на стените на стомаха и гарантира повишена бионаличност. От червата миртол постъпва в кръвния поток, след което разносится в организма, достигане на синусите около носа и бронхите, където и минава на пряко лечение.

Преди всичко, Геломиртол Форте се различава от по-голяма доза, за сметка на това, което е лекарствено средство по-рядко се използва. Обикновен Геломиртол се предлага под формата на капсули, растворяющихся в червата. В една такава капсула съдържа 120 mg миртола. Всеки блистер опаковка съдържа 10 капсули. В самата кутия има две блистерные опаковки.

Геломиртол Форте се предлага под формата на капсули, растворяющихся в червата. В една такава капсула съдържа 300 мг миртола. Както и в предишния препарат, всеки блистер опаковка съдържа 10 капсули. В самата кутия има две блистерные опаковки.

Основната цел на Геломиртол Форте е излечении на пациента от бронхит и синузит. Той бързо се разтваря вырабатывающийся жилав тайна, премахва дразнители заболявания и има противовъзпалително свойство.

Предимство Геломиртол Форте е богат фармакодинамический профил, комбинирующий седем ефекти — противооксидантный, антивоспалительный, противомикробный, бронхолитический, муколитический, секретолитический и секретомоторный.

Активен компонент на Геломиртол Форте е етерично масло на растителна основа — миртол, който е секретолитическое и секретомоторное въздействие. В случай на употреба на наркотици в големи количества той също е в състояние да оказва противомикробно, спазмолитично, вазодилатационное и иммуномодулирующее въздействие.

READ  Сополи при дете на 2 години – отколкото да се лекува и какво да направя

Геломиртол: инструкция за употреба възрастни и деца

Геломиртол, инструкция за прилагането на която върви в пакет с лекарство, се използва за комбинирана терапия на дихателните органи: на белите дробове — бронхити (остри и хронични), на носа и синусите — риносинуситов, средни отитов.

Освен за лечение на възпалителни процеси на органите на дишането, експертите отбелязват ефективно въздействие на препарата при экссудативном отите, който възниква като усложнение при риносинусите, алергична реакция, или при аденоидах.

Освен това, възпаление на средното ухо има подобна клинична картина на остър синузит.

Според клинични изследвания на лекарството се дава положителна тенденция в лечението на остър экссудативного отита. При остро възпаление на средното ухо често се наблюдават симптоми на загуба на слуха — Геломиртол в своя прилагане позволява да се възстанови слуха си, както и да предостави пълна дишането през носа и синусите.

Прием на лекарствения продукт Геломиртол, указания за употреба на който описва всички възможни дозата, препоръчано за около 30-40 минути преди хранене. Капсула можете да пиете вода — но не повече от половин чаша.

Дозировка за възрастни:

  • по време на остро заболяване, препоръчваната доза е две таблетки 3-5 пъти на ден;
  • за хронично протичане на болестта доза е две таблетки три пъти на ден.

Последната доза се препоръчва да се приема 30 минути преди лягане — така лекарството ще оказва благоприятно влияние през нощта и дават най-доброто отделянето на храчки сутрин. Ако е налице необходимост от увеличаване на доза — преди лягане може да се приемат 2 капсули. Дневната доза не трябва да надвишава 10 капсули.

Лекарството е разрешено да приемат деца от 6 години, препоръчителната доза на лекарството за деца е по време на остро заболяване:

  • деца от 6 до 10 години — 1 таблетка 3-4 пъти дневно;
  • деца от 10 до 18 години — 1 таблетка Геломиртола 4 пъти на ден или 1 таблетка Геломиртола Форте 2 пъти на ден.

За лечение на хронично протичане на болестта:

  • деца от 6 до10 години — 1 таблетка два пъти на ден;
  • деца от 10 до 18 години — 1 таблетка Геломиртола три пъти на ден или 1 таблетка Геломиртола Форте един път в денонощието.

Курс на терапия трябва да премине под контрола на специалист, той взима индивидуално терапевтичен курс, който зависи от характера на течението на възпаление в дихателните пътища.

Лекарството е противопоказано да приемат в 1 триместър на бременността и през периода на кърмене. Специални клинични проучвания относно приема на лекарства през 2 и 3 триместър на бременността не е проведено, така че лекарството противопоказания за приемане в тези периоди. Ако е налице заплаха за състоянието на майка си, а след това лекарство се приема с повишено внимание в препоръчана от вашия лекар доза.

Геломиртол: лек и неговите аналози

Геломиртол лекарство е противопоказано в следните случаи:

  • при свръхчувствителност към отделните елементи на лекарства;
  • при бронхиална астма;
  • по време на камъни в жлъчката;
  • по време на бъбречнокаменна болест;
  • при кърмене;
  • в 1 триместър на бременността.

Данни за прием на лекарството по време на 2 и 3 триместър на бременността липсват, така че като средство трябва да е под лекарско наблюдение, и максимално се съпоставят рисковете за плода и положителен ефект за майката.

READ  Отсасыватель соплей: какво представлява и какви видове има в продажба

Геломиртол основно се понася добре от болни, така че странични ефекти не са наблюдавани. Най-наблюдаемата ефекти могат да бъдат: алергия — обриви по крайниците, сърбеж, бронхиальный спазми, подуване, усещане за изсушаване на устата, гастралгия, диария, метеоризъм, гадене, учестен дишане, учестен пулс, пристъпи на бъбречна колика, активиране на движението на камъни в жлъчката или бъбреците.

Ако у пациента е налице поне едно от изброените симптоми, трябва по-скоро да предизвика д-р.

Явления на предозиране се наблюдават рядко, симптомите могат да включват: рвотные желание, понижаване на налягането, судорожное състояние, нарушеното дишане, кома, потискане на дейността на сърцето и кръвоносните съдове.

Лечение при остра интоксикация лекарство:

  • почистват стомаха сода за хляб;
  • вземете минерално масло от изчисляване на 3мл на 1 кг телесна маса;
  • при тежко състояние — вентилация на белите дробове.

Пълна информация за прилагането на лекарства с други лекарства не е, така че да се вземат лекарства трябва да се наблюдава внимателно от лекар. Съществено влияние на умствени процеси и двигателните функции лекарството няма, така че могат да се вземат независимо от дейността на пациента.

  • Геломиртол: лекарство има и своите колеги, които действат лекарства, притежаващи подобен ефект е сиропи и хапчета: Амброксол, Амбробене, Амброгексал, Амтерсол, Аскорил.
  • Амброксол: лечебно средство притежава отхрачващо и муколитическим действие. Амброксол допринася за увеличаване на лигавична секреция в белите дробове, а също така осигурява бързото му отделяне от белодробна алвеолите и бронхите.
  • Амбробене: лечебно средство, с отхрачващо ефект. Този медикамент дава възможност да се нормализира функционирането на отделителната функция сурфактанта и осигурява бързото отделяне на храчки от организма. За по-подробна консултация по отношение на приемането на лекарството трябва да се обърнете към специалист.
  • Геломиртол: лекарство е свободно достъпен във всяка аптека, се отпускат без лекарско предписание. Приблизителна цена: Геломиртол капсули — 230 — 329 рубли, или може да се закупи Геломиртол Форте — 230 — 380 рубли.

Коментари

Мнения за дрогата средство са предимно положителни, лечебно средство помага и при хронични болестни състояния, и при остри болезнени състояния.

Катрин

«Майката хроничен бронхит вече 7 години. Влошаване се случва в межсезонный период — през пролетта, есента. Лекувани и народни средства за защита и ингаляциями и хапчета и сиропи — нищо не е спасявала. Позната посъветва немски лекарство Геломиртол. След прием на мама успя да диша нормално, няма кашлица, храчки намалява, състоянието се подобри.»

Светлина

«Минавали с голямата дъщеря, както зимата така ние кашляем — кашлица премина бързо, за 4 дни ние с него се справиха, но за всеки случай са още три дни, рецидив нещо не е било.»

Ксюша

«Аз не бих советовала вземат за една нощ — въпреки, че в инструкцията така е написано, на мен ми беше трудно да спи, кашлица, така и задушавания. А така е доста ефективно средство.»

Мария

«Опитаха се дължи на интерес, но поради ефект не забелязах, аз вярвам, че от кашлица могат ефективно да помогне само сиропи, а Геломиртол само в капсули се продава.»

MAXCACHE: 0.41MB/0.00103 sec