Циклоферон: инструкция за употреба, описание на наркотици и оказываемое въздействие

Officinalis лекарство Циклоферон притежава силно антивирусно, както и болест-модифициращи антиревматични лекарства действие.

По фармакологична група лекарство се отнася към индукторам на интерферон.

Циклоферон, указания за употреба която съдържа пълно описание на лекарството, също така е активно противовъзпалително действие върху организма на човека. Непосредствено след приемане на дадено лекарство се активира защитните сили на организма и води в норма на имунния статус.

Имуномодулатор Циклоферон днес се предлага в няколко фармацевтични форми:

 1. Хоросан за внутримышечного и интравенозно приложение на инжекции в ампули.
 2. Таблетки за орално приемане в блистери.
 3. Мехлем за локално нанасяне.
 4. Мехлем Циклоферона.

Циклоферон, инструкция за прилагане който съдържа пълната схема на прием, трябва да се използва единствено и само по предписание на лекуващия лекар. В противен случай на самолечение може да доведе до развитие на опасни усложнения и още повече ще влоши състоянието на болния. Активната съставка на лекарства, наречени акридонуксусная киселина.

Тя влиза в състава на всички форми на освобождаването на наркотици. Преди да помисли прием Циклоферона, важно е да се отбележи, че това лекарство принадлежи към групата на иммуномодуляторов.

Неговите терапевтичен ефект се дължи на широк спектър от предлагани активност. При въвеждането му в организма, медикамент допринася за формулирането и съживяване на алфа-интерферонов. Повече от всичко това лечебно средство допринася за изработване на интерферонов в черния дроб, далака и лигавицата на червата.

Важно е да се отбележи

Циклоферон допринася за подобряване на протичането на вече съществуващите инфекциозни и вирусни заболявания като херпес, грип, настинка, хепатит и дори ХИВ-инфекция.

Освен това, благодарение на значително иммуноукрепляющему ефект, лекарството е в състояние благоприятно се появи на микробни и хламидийных поражения на организма. При местния нанасяне на крем, оказва изразено противовъзпалително действие и спомага за зарастване на рани.

Циклоферон, указания за употреба на който описва всички противопоказания за прием, може да се използва като мехлем за такива случаи:

 1. Лечение и профилактика на развитието на херпес при възрастни пациенти и деца.
 2. Цялостна терапия при бактериални поражения на организма и вагинитах.
 3. Лечение на уретрит и различни форми на инфекции (хламидии, гонорея, trichomonas).

Циклоферон за локално използване трябва да се прилага на болни зона на епидермиса тънък слой веднъж дневно. Продължителността на терапията е средно от пет до седем дни. Важно е да се отбележи, че ако след изтичането на определен период от време човек не се подобри състоянието, след него се препоръчва да се консултирате с лекар. В случай на поражение, генитален херпес, трябва да се извършва интравагинальное въвеждането на мехлеми в продължение на две седмици. При бременност се използва Циклоферон под формата на мехлеми трябва само по предписание на лекаря и тогава, когато очакваната полза за майката ще струва над рискове за плода.

Циклоферон хапчета: показания за употреба и дозировка

Прием на този иммуномодулятора под формата на таблетки е показан в следните случаи:

 1. Герпетическое поражение на организма.
 2. Остри респираторни лезии на горните дихателни пътища.
 3. Профилактика на простудно заболяване при възрастни и деца.
 4. ХИВ-инфекцията.
 5. Остри инфекциозни лезии на червата и храносмилателната система като цяло.

Циклоферон хапчета в черупката разрешено да предписват при вирусни гепатитах, менингите и вторична форма имунодефицитен вирус при човека. Също така, Циклоферон хапчета са ефективни за среща при хронични форми на гъбични поражения на организма.

Да вземат лекарството след хранене, пиене на достатъчно вода. За лечение на герпетического поражение на организма възрастни пациенти трябва да се прилага по две таблетки на ден в продължение на три седмици.

READ  Бели сополи при деца и възрастни — какво означава това и как се лекува

Терапия при тази започва по време на обостряне на основното заболяване при човека. За лечение на остри респираторни заболявания е болен трябва да се взема Циклоферон таблетки по 1 бр. два пъти на ден. За един курс На такава терапия е необходима двадесет таблетки. Да ги вземе, трябва още при първите признаци на простуда. В по-тежки случаи (грип) през първите дни на лечението могат да се приемат 4-5 таблетки на ден. Също така, при необходимост, с този наркотик е разрешено да се комбинират с жаропонижающими, муколитическими, както и анальгезирующими лекарствени средства, които в комплекса ще могат да се нормализира състоянието на пациента. В този случай терапията трябва задължително да се контролира наблюдателят лекар. За лечение на хронични форми на вирусните хепатити пациентът трябва да приема по три таблетки на ден, на всеки два дни.

Продължителността на лечение е три седмици. След като може да се провежда поддържащо лечение в продължение на три месеца и приема по две таблетки. Само на пациент с хепатит е позволено да вземат 120 хапчета за целия период на лечението. За премахване на чревни инфекции предписват по две таблетки Циклоферона в продължение на осем дни. В такова състояние човек се препоръчва да остане в болницата под наблюдението на специалисти.

При откриване на ХИВ-инфекция като поддържащи иммуномодулирующей терапия на пациента може да определи по три таблетки от лекарството. Да ги вземе, той трябва да е в рамките на два месеца и половина. След това, след две седмици можете да повторите курса.

Важно е да се отбележи, че по време на такова лечение състояние на човека трябва задължително да се контролира, особено клиничните показатели на кръвта, които свидетелстват за функциите на бъбреците и черния дроб. При иммунодефицитных състояния на човека предписват по две таблетки на ден в продължение на три седмици.

Много се чудя за това как да се пие на децата си този препарат. За лечение на деца от три години Циклоферон трябва да се приема по 1-2 таблетки на ден. Продължителността на терапията зависи от конкретното състояние и възрастта на детето. Я определя лекар индивидуално.

При бременност данните таблетки са противопоказани, тъй като те са в състояние да повлияят отрицателно върху растежа и развитието на плода. Това е строго противопоказание, нарушение на когото може лошо отобразиться на целия процес на бременността. Ако е необходимо лекуващият лекар трябва да предпише по-безопасен аналог на Циклоферона. Цената на лекарството зависи от конкретния места за продажба и производителя.

Циклоферон ваксини: начин на приложение и дозировка

В медицинската практика Циклоферон ваксини е показано предписват в следните случаи:

 1. Вирусен хепатит В, Д или С, който се намира в острата фаза на протичането.
 2. ХИВ-инфекцията.
 3. Цялостна терапия при хламидийном поражение на организма, HPV, менингите или энцефалите. Също като помощен компонент Циклоферон ваксини могат да се използват при остри нейроинфекционных заболявания на човека.
 4. Гинекологични патолози при жените, причинена от патогенни инфекции, бактерии и други микроорганизми, които намаляват имунитета и нарушава микрофлору болен.

Освен това, като съпътстваща терапия Циклоферон ваксини могат да определяни при заболявания на ставите, придружени с възпаление, а също и гъбични поражения на организма.

READ  Физиологичен хрема при грудничков и новороденото

Въвежда Циклоферон интравенозно или интрамускулно веднъж в денонощието. Обикновено за лечение на инфекции се използва класическа схема на въвеждане, който предвижда тридцатидневный курс на терапия.

За лечение на вирусни хепатити трябва да се въведат по 250 мг от лекарството за път. Продължителността на терапията на 7-10 дни. След това, след две седмици може да се повтори. При герпетическом тежки случаи пациентът трябва да се въведат по 250 мг от лекарството веднъж дневно в продължение на десет дни. За лечение на нейроинфекций и на ХИВ-инфекция се използва по 500 мг от лекарството за път, които се въвеждат в продължение на дванадесет дни. Децата Циклоферон в уколах се използва доста рядко.

Въведено лекарство в такъв случай с повишено внимание в индивидуално подбрана схема (дозата се изчислява въз основа на теглото и възрастта на пациента). Средно продължителността на това лечение не трябва да надвишава три седмици. По време на бременността и кърменето Циклоферон е забранен.

Той може да назначиться само в краен случай, при прогрессировании остри инфекции, които могат да влошат протичането на бременността. Важно е да се знае, че този препарат не е съвместим с употребата на алкохол, тъй като в противен случай пациентът може да се развие сериозно увреждане на черния дроб и централната нервна система. По този начин за целия период на терапия с Циклофероном, от прием на алкохолни напитки, трябва да се откаже.

Инхалации с Циклофероном и как да ги прилагат правилно

Практикува лечение ингаляциями с Циклофероном може за възрастни и деца, вариращи от четири години. При това такъв метод за използване на препарата чрез небулайзер доста ефективна и много рядко предизвиква нежелани реакции. С негова помощ може не само да се премахнат възпалението в аденоидах и настинка, но и да предотврати развитието на ОРИ. За инхалации с Циклофероном трябва да се прилага под формата на освобождаването на лекарство за инжектиране.

Ако при този разтвор се използва за лечение на дете, по-добре предварително да се консултирате с вашия лекар. За лечение на възрастни, трябва да вземете две капсули на лекарството и се разтваря ги в 4 мл без съдържание.

Нататък готовата смес се поставя в небулайзер и да дишам изходящи пара в продължение на седем минути. След края на инхалации с Циклофероном пациентът трябва да бъде закрито не по-малко от час и да не стоят на течение. За лечение на деца и на бременни жени трябва да се прилага по една ампула Циклоферона и се разрежда с нея повече, по този начин, малко намаляване на концентрацията на крайния вещества. За ефективността на този курс на лечение може да се научите на множество форуми.

Циклоферон: противопоказания и странични ефекти

Циклоферон доста добре совмещается с други лекарствени средства, така че да може да се използва в комбинирана терапия. При това си струва да се знае е, че той допринася за увеличаване на терапевтично действие на лекарства група интерферонов.

Преди да използвате Циклоферон по предназначение, на пациентите се препоръчва да се консултирате с гастроэнтерологом, особено ако пациентът е вече страдат от заболявания на храносмилателната система. При наличието на заболявания на щитовидната жлеза на пациента трябва да се консултира с эндокринологом. В случай, че по време на провежданата терапия човек случайно пропуснали прием на лекарството, след това той трябва да се пие необходимата доза в обичайното време. Удвои дозата не трябва да бъде. Важно е да знаете, че ако лекарството не оказва очаквания лечебен експозиция, на пациента трябва да се консултира с лекар. Специалист скорректирует принимаемую дозата или ще ви предпише друг аналог на лекарството.

READ  Лечение на суха и влажна кашлица с помощта на гербиона

Циклоферон, противопоказания които можете подробно да разгледа при терапевт, забранени при бременност и кърмене, както и индивидуална непоносимост към болните му активни компоненти. Освен това, Циклоферон, противопоказания който да не се нарушава, за да не се влоши състоянието на болния, не трябва да се прилага при цироза на черния дроб, както и остра бъбречна недостатъчност.

С повишено внимание и само по предписание на лекаря се прилага този медикамент трябва да е за малки деца, както и на пациенти, страдащи от тежки хронични заболявания (астма, захарен диабет и други подобни). Циклоферон, противопоказанията, които се съдържат в инструкциите, доста добре се транспортира и рядко предизвиква в човека отрицателни странични ефекти.

Въпреки това, при неправилно лечение на данни от употребата на наркотици, или приемането му при наличието на важни ограничения, при човека могат да се развият следните нежелани реакции:

 1. Влошаване на низкомолекулярного състав на черния дроб и бъбреците.
 2. Алергична реакция, която ще се прояви под формата на обриви, сърбеж на кожата, уртикария и эритермы.
 3. Общото влошаване на благосъстоянието на пациента (слабост, бледост, болки в мускулите).
 4. Смущения в работата на храносмилателната система (болка в корема, подуване на корема, диария, метеоризъм, общото влошаване на храносмилателния процес).
 5. Влошаване на ЦНС (световъртеж, главоболие, нарушение на съня, треперене на ръцете).

Към днешна дата Циклоферон има няколко ефективни аналози, които съдържат същото активно вещество и притежава подобен фармакологични ефект. По този начин, като заместител на Циклоферону може да се прилага лекарството Амиксмин, Анаферон и Алокин. По-рядко се използват Галавит и Гепон.

Разликата в данните на противовъзпалителни лекарства е в дозата на активното вещество, производителя и характеристиките на прием. Цената на противовирусное Циклоферон до голяма степен зависи от конкретната форма на освобождаването на наркотици. Средно, цената е 250 евро. Закупите такова лекарство може да се във всяка аптека по предписание на лекар.

Коментари

За да разберем по-добре лечебно въздействие на антивирусно Циклоферона, дайте отзиви за тези пациенти, които вече са опитвали за себе си.

Майкъл, 45 години «Взе противовирусное Циклоферон в продължение на два месеца, на първо място за премахване на усложнения от грип, а след това за общо укрепване на нарушен имунитет. Хареса това, че такова лекарство, че аз съм добре переносил и той не предизвика у мен странични ефекти. След пълния курс на лечение аз се чувствах значително по-добре. Мисля, че като имуномодулатор, дадено лечебно средство много ефективно».

Виктория, на 37 години «Използва Циклоферон при остра чревна инфекция, която предизвиква имам ужасни симптоми. Заедно с това лекарство и в комплекс лекуван жаропонижающими лекарства и аналгетици. За една седмица терапия за състоянието ми нормализовалось. Мисля, че главната роля в моя възстановяване изигра именно Циклоферон. Сега тя е включена сред моите най-ефективните лекарства».

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00107 sec