Електрофореза: какво е това и как влияе на тялото

Електрофореза, че това е и неговата ефективност при лечение на синузит са известни доста отдавна.

Тази процедура включва преместване на лекарствен разтвор под въздействието на ток, като правило, галванични чрез потните и мастните жлези на космения покривка. Поради това част от лекарството може да се открие в кожни покровах. Останалата част от разтвора се «достигне» на системата на кръвообращението и циркулира по всички органи.

Тази циркулация се случва предимно в зоната на «работа» електрофореза, което ви позволява да го използвате не само за повърхностно лечение, но и да проникне във вътрешността на възпалителния процес.

Електрофореза при гайморите включва няколко етапа на лечение:

  • Антибиотично и противовоспалительную терапия.
  • Използването на калциев хлорид и бром.

Антибиотици в този случай се използват като основно лечение, калций и бромо — като реконструктивна терапия.

Как правилно да използвате устройство за електрофореза при гайморите

Използването на електрофореза при гайморите може да се извършва по два начина:

  • Външно, когато на област максиларните синуси се побира гальванический яка. Процедурата се извършва всеки ден в продължение на две седмици. Ефективност се постига за сметка на продължителността на рефлекторного въздействието на йони в лекарства за лигавицата.
  • Эндоназально. Процедурата включва използването на напоени в лечение турунд от тензух. Ги с помощта на клеенки са на горната устна, към него подвеждат електрод и на целия механизъм се определят с превръзка. Втори електрод прикрепен към тилната част. Както и в първия вариант, процедурата се извършва всеки ден в продължение на две седмици.

Електрофореза при гайморите препоръчват като ефективна процедура за подобряване на кръвоснабдяването и с цел затопляне областта на синусите.

READ  Виброцил: инструкция за употреба, за деца, описание на наркотици, състав и свойства

С терапевтична цел се прилага радиация лечебен хелий-неонового лазер и фонофорез лице.

Антибактериална терапия обикновено включва използването на инхалации 1% разтвор иманина, экмолина, ултравиолетова радиация и метод на физикалната терапия — UHF.

При хроничен гайморите катаральной форма няма да попречи на лечението с кал в съчетание с електро — и фонофорезом.

Заслужава да се отбележи

 

Прилагането на електрофореза доказано, че дори хора, склонни към алергични реакции, тъй като лекарството не попадне в системата на храносмилането, а директно преминават в «огнища». Най-често срещаните уреди за електрофореза — това е Элфор и Поток.

Електрофореза при гайморите не причинява алергии, е безопасен и ефективен.

Характеристики на използването на електрофореза при гайморите:

  • Гальванический ток дава възможност за серийни въздейства върху проблемните зони. Освен синузит, электрофорезом може да се лекува болки в ставите.
  • Има «граница натрупване» на лекарствения продукт в зоната на лечение электрофорезом, че помага и след лечение усетите положителното му влияние.
  • Лекарството не попадне в стомашно-чревния тракт, без възможност да влияят върху храносмилането и да предизвика алергични реакции.
  • Медикаменти са под формата на активно действащи йони, което гарантира лечебен ефект.

Противопоказания за използване на уреда за електрофореза при гайморите са индивидуална непоносимост към лекарството, повишена чувствителност към лекарство и непоносимост към самия електрически ток.

MAXCACHE: 0.39MB/0.00108 sec