Иммунал за деца: описание на наркотици и фармакологично действие

Детски организъм има не такава силна имунна система като възрастен, така че в период на епидемия, ОРИ и грип той се нуждае от допълнителна защита.

При младите пациенти често е отслабена защитна бариера и родителите е необходим ефективен начин да го укрепят.

Иммунал за деца може да се превърне в надежден помощник в борбата с вирусите и инфекциите, които с всяка година стават все по-агресивни към човека.

Не е толкова просто да се намери растително средство, което да се справи с поставената задача и при него няма да е токсичен.

Препоръки за прилагането на този наркотик за деца и възрастни свидетелстват за неговата ефективност, ако се спазва правилната дозировка според инструкциите. Цена на лекарството в различни форми не се различава съществено. Предимство Иммунала за деца е неспецифичность. Профилактика на честотата на специфични медикаменти, като например ваксина, воздействующая на определен вид патогени, има редица недостатъци.

В края на краищата разновидности на микроби и болести огромно количество и да предвиди това, какъв точно е причинителят ще атакува тялото трудно. Плюс за укрепване на общия имунитет е по-голяма ефективност за превенция на вирусни и бактериални заболявания в детска възраст. Преди прилагането на лекарство за деца, задължително се консултирайте с педиатър.

Описание на лекарството и неговото въздействие върху организма на детето

Иммунал за деца е на растителния препарат, на основата на сок от ехинацея purpurea. Той се предлага под формата на разтвор и на таблетки. Лекарство помага за подобряване на защитните сили на организма, за да попадащи отвън бактериите и вирусите не са в състояние да доведе до развитие на болестта. Ако човек се прием на лекарството, все пак болен, тогава той ще пренесе болестта в лека форма, без усложнения. Така че в эпидемиологически неблагоприятни период курс Иммунала да може да се засили тялото на дете и възрастен.

Форма на продукта и състава на Иммунала

Иммунал се продава под формата на таблетки и разтвор, който е под формата на капки и сироп. Коя форма на лекарството е за предпочитане, зависи от възрастта на пациента и функции на тялото му. Състав на различните форми на лекарството е различно, така че лекарят може да изберете най-подходящия вариант за пациента.

Иммунал под формата на таблетки са светло-кафяв цвят, който не винаги е еднаква, защото в тях могат да присъстват вкрапления. Лекарство има аромат на ванилия. Активното вещество на таблетките е изсушен сок от ехинацея. Също така в тях се съдържат допълнителни вещества: лактоза, магнезиев стеарат, натриев сахаринат.

За производство на лекарства се използват черешов аромат и ванилията, които придават приятен аромат. Са изгарянията се предлагат по 10 и 20 таблетки. В картонена опаковка може да бъде от 1 до 4 парчета. Обърнете внимание на техния брой в опаковка, за да ви е достатъчно на курс на лечение и оставаше-малко неизползвани лекарства.

Фармакологично действие на лекарства

Ехинацея purpurea, която влиза в състава на препарата, засилва защитните сили на организма на пациента. Тя стимулира действието на имунитета чрез увеличаване на количеството на левкоцитите в кръвта и чрез активиране на фагоцитозата. Лекарството е стимулант на имунната система. Допринася за унищожаването на патогени, потискане на техния растеж и размножаване. Освен антимикробного действия, разтвор ефективен срещу вируси на грип и херпес.

В эпидемиологически труден период за прием Иммунала и витамини допринася за защита на организма от атаката на вируси. При проблем с имунитет има смисъл да се обърне внимание на Иммунал. Показания за употреба на този наркотик, посочени в инструкциите, ясно показват случаи, когато му прием може да помогне на пациента да подобри състоянието на здравето си. Го предписва на пациенти от 1 година, тя е безопасна и не са токсични за организма.

READ  Тинктура от прополис кашлица: полезни свойства, приложение в детска възраст

Прием на този лекарства в съответствие с инструкциите в състояние да помогне на организма да се отрази удар на болестотворните микроорганизми и вируси, ако той се използва за профилактика. При наличието на неусложнена заболявания, Иммунал помага да се справят със своите агенти в състава на комплексната терапия. Странични ефекти при прилагането на Иммунала са рядкост, а малко противопоказания.

Показания за употреба

За поддържане и засилване на имунитета на пациенти, нуждаещи се от неговата стимулация, лекар, назначен от Иммунал. Показания за употреба на това лекарство включва в себе си широк списък от състояния на организма, които могат да се наблюдават във всяка възраст. Той с успех се прилага за укрепване на имунната система при възрастни и деца.

Неговото прилагане се препоръчва и ще бъде полезно в следните случаи:

  • Остро инфекциозно заболяване, без усложнения.
  • При хронични инфекциозни заболявания, водещи до понижаване на имунните сили на организма.
  • За профилактика на инфекциозни заболявания и ВЗЕМАНИЯ.
  • При антибиотикотерапии дълъг курс.
  • При твърде чести настинки и грип.

Преди прилагането на имуностимулатор-добре да се консултирате с вашия лекар, който се фокусира върху клиничната картина, се взема решение за необходимостта от назначаването на дадено лекарство на пациента.

Противопоказания за приемане на Иммунала

Ехинацея purpurea принадлежи към семейство сложноцветни, я отдавна и с успех се използва в състава на лекарства, които са в състояние да засили имунитета на човек. Има хора, тялото на които гиперчувствителен до това растение, което е противопоказание за прием на препарата, въз основа на сока. Също така не трябва да се приема лекарство при такива системни заболявания като туберкулоза, левкемия и болестта на съединителната тъкан.

При дифузна склероза, автоимунни заболявания и ХИВ (СПИН) този лекарството не се назначава.

Съдържащият се в разтвор на Иммунала етанол налага ограничения за прием на хората с алкохолна зависимост и бронхиална астма.

Захарен диабет и заболявания на черния дроб също са противопоказание за прием на лекарства в тази форма.

Задължително е да се консултирате с вашия лекар, ако пациентът не е 12 години, а също при бременност и кърмене. Лечението в тези случаи трябва да се извършва под ръководството на ясен д-р.

Иммунал — натурален препарат, но това не означава, че той не може да предизвика алергични реакции при някои хора с индивидуална непоносимост на компонентите. Те могат да се проявяват высыпаниями на кожата с гиперемией. В тежки случаи пациентът може да се наблюдава подуване на лицето. Приемът на екстракт от Ехинацея purpurea, може да доведе до понижаване на кръвното налягане.

Хората с гипотонией трябва да бъдат внимателни. Появата на диспнея и изпотяване, също неприятни симптоми, които не трябва да бъдат оставяни без внимание. Поставете в известност на лекуващия лекар, ако наблюдавате отрицателни състояния на организма по време на лечението. Схемата на прием на препарата трябва да назначи лекар, и тя е изрисувана в инструкциите.

При предозиране на лекарства пациентите стават раздразнителни, с нестабилна реакции на нервната система към дразнители. При силен превишаване на допустимото количество на препарата за един прием, или в продължение на дни, може да се наблюдава гадене и повръщане, а също така има случаи на поява на диария при предозиране. При наличието на странични ефекти, трябва да се прилага симптоматично лечение.

Иммунал капки: инструкция за прилагането на препарата

За подобряване на устойчивостта на организма към вируси и бактерии, както и за засилване на имунитета, лекарят може да предпише Иммунал капки. Ръководство към приложение дава информация за показанията, противопоказаниях, както и дозата на лекарството по възрасти. Въпреки факта, че лекарството се продава без рецепта, неговият прием трябва да се назначи от лекар, като се уверите в липсата на противопоказания и е необходимо неговото приемане от страна на пациента.

READ  АРИ при деца - признаци, симптоми и лечение

Начин на приложение и дозировка по възрасти сламка

Препарат под формата на капки е добре интересите на децата, на които е трудно за преглъщане го под формата на хапчета. Педиатрите на тази форма на лекарството препоръчвам да се използват за лечение на малки деца. Опаковка, находящ се в опаковката, ще дозира лекарство.

В инструкциите се препоръчва приема на лекарството на децата си по следния начин, според възрастта:

  • От 4 до 6 години по 1 мл разтвор 3 пъти на ден.
  • От 6 до 12 години по 1,5 мл 3 пъти на ден.
  • Деца над 12 години и възрастни по 2,5 мл три пъти на ден.

Иммунал не трябва да приемат повече от 2 месеца, тъй като това може да доведе до развитието на лейкопении. При това заболяване, на броя на левкоцитите може да намалява постепенно. Понякога на дъното шишета с капки може да се открие на утайката под формата на люспи. Той не влияе на свойствата на лекарства, но преди употреба, флакон с наркотици трябва да се разклати, за да му съдържание е хомогенен.

Ако придобиете Иммунал капки, ръководство за употреба на лекарството в опаковката трябва да бъде задължително. Капки, както и сироп Иммунал-добре да вземе, малки деца, както и в случай на проблеми при прием на лекарства под формата на таблетки.

Капки се предписват за стимулация на имунитета на пациенти при радиация, химиотерапия и прием на антибиотици, както и на хората, които живеят в екологично замърсена околна среда. Под формата на капки по-лесно отмерять необходимото количество лекарства, и тя има приятен вкус. Ако симптомите на заболяването не намалява след приложение на лекарства в продължение на 10 дни, след което следва да се обърнат към лекар за консултация.

Иммунал сироп за деца: да го разлика от капки

Вземете Иммунал сироп за деца строго необходимо, дозата, която е посочена в инструкциите. Тази форма на препарата се препоръчва на деца от 1 година до 4 години. Фармакологи препоръчват необходимата доза сироп се разрежда с малко вода.

Неразредено разтвор се приемат през устата не се препоръчва.

Иммунал сироп за деца по една и съща схема, че и капки. С помощта на спорта, включен в състава на препарата, се приема от флакона необходимото количество лекарство, което разрежда с течност. Тя може да се прилага, независимо от приема на храна. Лечението трябва да започне при поява на първите симптоми на заболяването, след това ефективността му се увеличава. Сироп е по-добре да се прилагат за деца на възраст над 1 година, така и като лекарство във вид на хапчета в ранна възраст зле се възприема деца.

Дори ако я смила, прием на наркотици в такава форма на съвсем малки деца е затруднено. Иммунал сироп за деца е с приятен вкус и оптимална консистенция.

Възможно ли е да се приемат Иммунал при бременност, Иммунал или ехинацея в борбата с инфекциите

Иммунал или echinacea purpurea екстракт — това е достатъчно безопасен растителния препарат на натурална основа. Той се препоръчва да се вземат както на децата, така и за възрастни за засилване на имунитета. В инструкциите има списък на показания и противопоказания за неговото приемане. Иммунал при бременност и кърмене се предписва с повишено внимание, защото няма достатъчно епидемиологични данни за неговата сигурност, за жени и плода през този период. Лекарството може да увеличи сократительную функция на матката, което не винаги е желателно, особено по време на бременност, независимо от триместър.

READ  Ушни свещи при отите, техните ползи и ефективност

При необходимост пациенткам може да бъде назначен за лечение на вирусни инфекции хомеопатичен Антигриппин.

С повишено внимание трябва да се отнасят за получаване на лекарства на хора, управляващи превозни средства. Защото теоретично, включени в състава му етанол, може да се отрази негативно на вниманието на водача, което води до в някои случаи на виене на свят.

Така че по-добре да избягват тази форма на лекарството на хората, които трябва да се бъде фокусиран и концентриран. В такива случаи е по-добре да остане на таблетки, които не могат да повлияят на вниманието на пациента. Няма достатъчно изследвания, които да потвърждават, че прилагането на Иммунал при бременност и формула хранене безопасно.

Има ограничени данни за действието на препарата на жени и плода през този период, но тестът е само на няколкостотин. Тези статистически данни не е достатъчно, за да се направят изводи за безопасността на приложение на препарата от бременни и кърмещи жени. За да се предприемат в този период Иммунал не се препоръчва с изключение на случаите, когато са му изписани от лекар. Към колеги лекарства може да се дължи средства, които съдържат ехинацея пурпурную.

Те са в състояние да оказват подобен ефект и цената им е в същия ценови диапазон, че и Иммунала или ехинацея. Това са лекарства, като Д-р Тайсс, Гербион ехинацея, Иммунекс. Също така към тази група лекарства може да бъде класифицирано като Иммунорм. Ако търсите аналози не е в състава, както и в действие, тогава може да се разпредели на антивирусни лекарства: Кагоцел, Афлубин, Антигриппин агри и Анаферон.

Често се предписва за предотвратяване на периода на интензивно грип. Цената на лекарството не се различава съществено от неговата висота състав. Ако гледате на местни антивирусните препарати, които се използват и за профилактика на грип, след което цената им ще бъде по-ниска, отколкото лекарства доставени от чужбина. Цена капки Иммунал в аптеките в страната, на около 350 .. Цената на таблетки зависи от техния брой в опаковката.

Коментари

Алена, 32 г. «Аз имам две деца в предучилищна възраст (близнаци). Преди три години бяхме у дома и почти не боледуват. Проблемите започнаха когато имах нужда, за да отидете на работа, а децата трябваше да се върне в градината. Лекар ни назначи хоросан, както и проблеми с прием не е имало. Аз разводила го с вода, сок и децата не знаят, че това е лек.»

Артьом, на 27 години «Прием Иммунала ми е предписал лекар, когато третата настинка през последните два месеца приключи възпаление на белите дробове. Назначиха ми курс на антибиотици, и аз разбрах, че тялото ми е много отслабнала. Д-р ми каза, как да се възстанови чревната микрофлора и назначи курс на лечение за наркотици Иммунал. Януари и февруари са преминали спокойно, аз повече не е боледувал.»

Ангелина, 45 години «взех Иммунал при бременност. Факт е, че съм се намирала в началото на срока (10 седмици) върху запазване. При нас в камарата постави момиче с ярки симптоми, ОРИ. Аз много се уплаших да се разболеете, защото той е приятен под опасност живота на нероденото си дете. Аз не съм болна, по време на бременност може да се запази, а бебето се роди в срок от показатели за 9 от 10 по скалата на Апгар.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00140 sec