Керосин при болки в гърлото: един нетрадиционен метод за лечение на ангина керосин за деца и възрастни, «за» и «против»

Керосин при болки в гърлото, като основен метод за лечение в алтернативната медицина се използва достатъчно често и трябва да кажа, че популярността на този метод е получил признание като сред удивленных на лекарите, така и сред най-щастливите пациенти. Обаче, има и такива, които напълно опровергават ефективността на този метод на лечение на ангина, синузит, синузит и дори го считат за опасно за здравето на човек. Ами, да се възползват от керосин за лечение на ангина или не реши само ви внимателно всички «за» и «против».

Керосин представлява бесцветную, малко маслянистую, горючую течност с остър мирис и е вторичен продукт от преработка на петрол. Той се прилага предимно в технически цели, но не по-малко широко се използва в бита, в това число и в народната медицина.

Керосина има няколко много полезни за човешкия организъм свойства, сред които:

 • разширяване на кръвоносните съдове;
 • blunting болка;
 • противопаразитное действие;
 • дълбоко проникваща действие;
 • обеззараживающее действие;
 • подсушивающий ефект;
 • противовъзпалително действие;
 • засилване на работата на жлезите с вътрешна секреция;
 • подобряване на обмяната на веществата.

Благодарение на всички изброени по-горе характеристики на химичното вещество, се използват за укрепване на пречистване, подмладяване на организма, а също така и като превантивна мярка най-различни заболявания. При използване на керосин директно за лечение на болки в гърлото, повишаване на защитните сили на човешкото тяло, той е в състояние ефективно да изсъхнат на засегнатата на лигавицата на гърлото и по саамы обезводить и разруха патогенни микроби, размножающиеся на сливиците и дужках.

Важно е време да се започне лечение веднага след появата на първите симптоми на заболяването и не дават развитие на инфекции.

Трябва да се помни!

Въпреки много положителни отзиви за чудодейственных свойства на керосин, традиционната медицина този начин на лечение не е официално признат. Керосин може не само да помогне, но и да предизвика незначителни раздразнения, така и тежки отравяния и изгаряния в организма на човека. Така че преди да използвате керосин с ангина или някакви други заболявания, е важно правилно да оцените ситуацията и да се съпоставят възможните рискове с очаквания резултат.

READ  Повишаване на температурата след раждането при кърменето

Също така е важно да запомните, противопоказаниях, при които да се използва за лечение с прилагането на керосин, е строго забранено:

 • бъбречно заболяване;
 • заболяване на черния дроб;
 • кървене;
 • алергични реакции;
 • детска възраст.

Не е желателно да провежда лечение на ангина керосин при деца, особено при по-малките. Такива експерименти с алтернативната медицина може да доведе до отравяне и интоксикациям различна тежест. След това да се лекува възпалено гърло на едно дете? Средства голям брой, за да вземем правилното трябва да се консултирате с вашия лекар.

Как за лечение на възпалено гърло керосин: народни рецепти

Не всяка възпалено гърло може да се лекува с керосин. Това лекарство помага при леки възпаления на гърлото, болести на гърлото, увеличаване на сливиците, затруднено и болезнено преглъщане и други симптоми на възпаление на сливиците в началните етапи, а ето инфекциозно форма на заболяване, включена силна интоксикация, гнойни разцвет, образуването на раните, висока температура трябва да се лекуват медикаментозными лекарства, предимно с антибиотици. Тъй като все още лекува гнойную възпалено гърло?

От народната медицина добре помага люголь при гнойной болки в гърлото.

Преди да научат как се лекува възпалено гърло керосин, трябва да се помни, че използването на химичното средство трябва да се единствено в пречистена форма. Най-лесният начин за прочистване на керосин е достатъчно прост: трябва да се смесват в стъклен буркан с обем 3 литра литър керосин и литър топла вода (температура около 70°С). Банката следва плътно се затваря и се разклаща интензивно я в продължение на няколко минути, като периодично се приоткрывая капака и отслабване на което се случва вътре капацитет налягане. След това трябва да се даде сместа се оставя да престои и внимателно се излива в друг съд, без да получената утайка на границата вода и обелени керосин. Да се избегне възможно отравяне с химически двойки, выделяемыми в процеса на почистване, за провеждане на процедурата се препоръчва в добре проветриво помещение или на открито.

READ  Малини при температура от — как се действа

Лечение на болки в гърлото, керосин може да се извърши по следните начини:

Метод № 1

За облекчаване на подуване и възпаление на сливиците трябва ежедневно в продължение на седмици да се прилага върху засегнатите участъци на небето и дужек 3 пъти на ден преди хранене с малко обелени керосин, докато симптомите на заболяването не е напълно ще изчезнат. Внимание! Стартирани форма на ангина се лекува по този начин не се препоръчва, това може да доведе до непредвидими последици.

Метод № 2

Премахване на симптомите на възпалено гърло и възпаление на сливиците, ще помогне за изплакване. За да направите това в чаша топла вода с температура, която не надвишава 25°С. разтваря се 0,5-ви. супени лъжици сода за хляб и там също да добавите супена лъжица обелени керосин. Полученият разтвор внимателно се разбърква и изплакнете гърлото им 4-12 пъти на ден в продължение на 5-7 дни до пълно възстановяване.

Метод № 3

Като профилактика на чести ангин и други заболявания на гърлото, може да се използва емулсия, приготвена по следния начин. В 50 грама топла вода се разрежда 10 капки обелени керосин и изплакнете това средство гърлото в продължение на 7 дни, след което да се направи почивка в продължение на 1-2 седмици и повторете курса още веднъж.

Лечение на болки в гърлото, керосин при деца: ефективността на този метод на

Ако ще правите лечение на ангина при деца в домашни условия — бъдете внимателни. Не всеки способо отговарят на детето.

Както вече беше отбелязано по-горе, за провеждане на алтернативно лечение на ангина керосин при деца не е препоръчително, особено при по-малките. Такива експерименти с алтернативната медицина може да доведе до отравяне и интоксикациям различна тежест.

READ  Гнойная ангина: причини за появата и признаци

Ангина у детето се развива бързо и почти винаги с изключение на болезнени усещания в гърлото е придружено от общ недомоганием, виене на свят, гадене, липса на апетит.

Чрез прилагане на метод на лечение на заболяването, обелени керосин, не винаги веднага успява да разпознае, тя предизвика странични ефекти при бебето или не, тъй като симптомите на отравяне с химикал са много сходни с някои симптоми най-възпалено гърло, което още повече утежнява ситуацията. Освен това добре се справя сливиците на детето керосиновым разтвор и при това да не попаднат в други части на устната кухина е доста трудно и не винаги е възможно, много по-неефективна в тези случай се използват традиционните медикаментозные лекарства под формата на аерозолни спрейове, таблетки и изплакнете.

Правото на избор, отколкото да се лекува възпалено гърло дете, винаги остава за родителите си, но не трябва да забравяме, че именно възрастните носят пълна отговорност за живота на малките хора, а това е важно в случай на заболяване да се потърси квалифицирана помощ от професионалисти, а не да се занимават самостоятелно.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00104 sec