Масло от туи: характеристики, приложение на

Thuja — това вечнозелено растение, от борови иглички, от които днес добиват особено етерично масло, което притежава уникални лечебни свойства. Благодарение на този метод може да се извършва лечение на различни остри и хронични заболявания, както и за предотвратяване на тяхното развитие у човека.

Ефективността на прилагането на масло туй е било известно още преди няколко века. С него са лекували и се лекувате и до днес синузит, възпаление на аденоиди, хрема и други заболявания при деца и възрастни.

Както показва инструкция за употреба, масло от това растение помага за укрепване на имунната система, облекчаване на умора и възстановяване на сили у човека. Освен това, благодарение на значително антисептическому действие и противовоспалительному собственост, масло туй ще ви помогне бързо да се отърве човек от инфекциозни, възпалителни и вирусни заболявания на носоглътката.

Много добре този инструмент помага за възстановяване на носното дишане. Това е действието му е оправдано вазоконстриктор ефект. Да се използва при това масло е нужно като капки за нос.

Важно е да се отбележи, че маслото е туй много лекари считат доста мощен иммуномодулятором, като по този начин я сравнява с ефекта с ехинацея. Особено полезно да се прилагат такова лекарство хората, които живеят в неблагоприятна екологична среда, имат личност диета и често са изложени на стрес.

Благодарение на своя богат състав, в който влизат такива вещества като сапонини, туин и пинин, това масло може да окаже значителна метаболитен ефект върху организма. Той ще бъде нормализиране на процесите, които протичат в синусите дете или възрастен човек.

Предлага се този инструмент в малки затъмнени флакончиках, които могат да имат различна дозировка. Външно това масло има характерен приятен аромат и течна, прозрачни консистенция.

Усвоява това лекарство в организма много бързо. При това, решаваща роля за началото на неговото терапевтично действие играе тогава, как точно е било използвано масло (като капки, ароматерапия, турунд, компреси и други подобни). По този начин, при непосредствен контакт на маслото на лигавиците, действа, тя започва възможно най-бързо.

Освен това, при редовно и правилно използване на лечебен ефект се постига само след няколко дни.

Важно е да се отбележи, че с повишено внимание такова масло трябва да се прилага за лечение на детето и при бременност. При това, не е важно, с каква точно цел се използва масло туй — за лечение или профилактика. Във всеки случай, преди започване на терапия с този компонент, трябва да се консултирате с вашия лекар. В противен случай, човек може да изпита сериозни влошаване на състоянието.

Допълнително се разберете за цената и действие на този масло може да бъде по многобройни прегледи на пациенти, които вече са опитали го за себе си.

Масло от туи: инструкция за употреба

Прилага това масло може да бъде както за комплексна терапия, така и като основен лечебен компонент при различни респираторни заболявания, астма, гайморите и други честите патологиях.

Масло туй, инструкция за прилагане който съдържа пълната схема на прием на средства, има ясно изразен заздравяването на раните, възстановителен и стимулиращ лечебно действие. С помощта на това е възможно премахването на хронична умора и подобряване на общите защитни сили на организма.

READ  Какво да правим при отравяне и температура

Масло туй е в състояние да оказва значително анальгезирующее, антимикробното и отхрачващо действие. До голяма степен му лечебен ефект зависи от конкретната болест, която се лекува с масло tui.

Не всички знаят, че това масло може да помогне за премахване на паразитни поражения на червата. Това е уникално и жп време, достатъчно са го направили незабавно действие за етерично масло.

Освен това, това лекарство е ефективно при патологиях на пикочо-половата система, тъй като тя има изразено противовъзпалително действие.

Да се използва масло туй е показано за общо укрепване на организма и възстановяване на имунната система. Също добро действие на този инструмент има за привеждане на менструалния цикъл при жените в норма.

Често лекари предписват масло туи (указания за употреба съдържа целия списък показания) за нормализиране на храносмилателните процеси.

Много ефективен това масло се смята за премахване на токсини и шлака от организма. Също така тежък лечебно действие му е да се нормализира работата на нервната система на човек (подобряване на съня, премахване на раздразнителност, тревожни състояния).

Като профилактично средство масло туй ефективно за предпазване от развитие на респираторни болести, настинки, включително и за хрема и кашлица, които са причинени от вируса.

Допълнителни показания, при които често се прилага олио туй, са:

  • Терапия при хрема на пациента, който има хронично протичане. При това, това масло може да се прилага като най-важното лечебно средство, или да бъде помощен.
  • Цялостна терапия при остри заболявания на дихателната система. По този начин, най-често масло туй предписват при астма, бронхит, трахеитах и пневмония. Благодарение на отхаркивающему собственост, тя спомага за бързото отстраняване на кашлица.
  • За подобряване на работата на централната нервна система, включително, за подобряване на вниманието и паметта на човека.
  • За общо възстановяване на организма и имунитета на човек, който ослабился, след като преди това са претърпели болест.
  • За да улесни и ускори протичането на различни кожни заболявания, които се придружават от образуването на рани (дерматит, псориазис, екзема и други подобни).
  • Лечение на редица заболявания, инфекции на синусите. Това може да е синузит, инфекция на синусите, ринит, както и за профилактика на възобновяване на възпаление на аденоиди.

Освен това, е позволено да се използват това средство при терапия отита, ревматизъм и разширени вени. Също така той помага за премахване на подуване на микроби в синусите и да възстанови нормалното носното дишане.

Освен това, не всички знаят, че туй масло може да се прилага за премахване на сексуални разстройства и увеличаване на сексуалното желание.

За съжаление, далеч не всички желаещи могат да се използват за лечение на масло tui. Обосновано е наличието на този компонент важните противопоказания, нарушение, което може да доведе до влошаване на здравето на човек.

Първото важно противопоказание е бременността на жената. Доказано е, че ако бъдещата майка активно ще прилага това масло за ароматерапия или капки в носа, след което тя е в пъти увеличава риска от прекъсване на бременност, и спонтанен аборт. По тази причина, по-добре да се откажат от туй масло в такова положение и не рискува нито на здравето, нито на развитието на плода.

READ  Антибиотик при трахеити: показания и преглед на най-добрите лекарства

Следното противопоказание е алкохолна зависимост на човека, както и незабавен прием на алкохол по време на лечение с масло tui. В такова състояние на пациента може да се развие сериозна алергична реакция, която да доведе до печални последици. Ето защо, преди възлагане на това масло лекуващият лекар долен задължително да се уверите в липсата на зависимост на пациента към алкохола.

Изключително, не е препоръчително да се третират по живопис при остри заболявания на сърдечно-съдовата система на човека. При това у болния може да се появи влошаване на една или друга патология на миокарда.

Важно е противопоказание за употреба на масла туй е наличието на епилепсия у човека. Също така, не трябва да практикува това лекарство по време на остър гнойного ринит.

Освен това, категорично е забранено да се прилага масло туй в случай, ако човек има в него алергични (индивидуална непоносимост вещества средство). В такова състояние масло туй може да предизвика сериозна алергична реакция, която ще бъде последвана от не само обрив и сърбеж на лигавицата, но и също така си оток, задушаване и други неприятни симптоми.

За да се разбере, ако ли алергия у човека на масло туй или не, малък брой в разредена форма трябва да се прилага на кожата на китката. Ако един час по-късно на кожата не са зачервяване или сърбеж, това означава, че на човек му понася добре. В противен случай, алергична реакция ще бъде точка на непоносимост към масло tui. След това го използвате, ще са противопоказани.

При неправилна употреба или прилагането на петрола туй при наличието на противопоказания, при човека могат да се развият нежелани странични реакции. Най-често този инструмент предизвиква смущения в ритъма на миокарда. По-рядко се наблюдава алергична реакция, скокове на кръвното налягане на пациента и изсушаване на лигавицата на носа.

В по-тежки случаи масло туй може да потиска нервната система и да предизвикат пристъпи на астма.

Масло туй в носа: правила за ползване

Начин на приложение и дозировка масло туй зависи от това за какво конкретно се използва този инструмент. За лечение на соплей и запушване на възрастни, масло от туй трябва да се капки в носа по две капки два пъти на ден.

За лечение на синузит масло туй в носа не трябва да копаят, а да се прилага за ароматерапия. За това трябва да се готви аромалампу и добавите в нея три капка масло tui. След препоръчително аромалампу в стаята на болния човек.

Освен това, туй масло в носа могат да копаят при пересыхании го лигавицата, рините, както и за подобряване на носового дишане. За това ще е достатъчно да се прилагат по 1-2 капки масло, сутрин и вечер.

За лечение на аденоиди, това масло трябва да се погребе носа разреден в съотношение 1:6. Лекарите съветват да се извършва продължително лечение аденоиди, което ще бъде не по-малко от месец. Че процедурата е била по-ефективна, преди прилагането на този средство вливане носа кухина се препоръчва да се изплаква физиологичен разтвор.

READ  Челюстен синузит – видове, причини за настъпване и симптоми

Освен за лечение на аденоиди и полипи ефективно и с помощта на инхалации с масло от tui. За това трябва да се разрежда с три капки масло в 200 мл гореща вода. Вдишвайте парата от средства в рамките на половин час, при това, без покриване на главата с кърпа.

За лечение на деца от три години, на ден е разрешено да копаят по 1 капка на разредените масла туи (в чист вид не може да се прилага, тъй като той е много концентриран и може да предизвика алергична реакция).

При заболявания на устната кухина и гърлото на децата от шест до дванадесет години може да се намаже данни масло лигавицата. Преди процедурата се препоръчва предварително да изплакнете гърлото.

За общо подобряване на работата на нервната система, трябва да се добавят по 5 капки (за деца) и 10 капки (възрастен) в топла вана, която трябва да се вземе в продължение на петнадесет минути.

За лечение на отита в ухото трябва да вмъквате бинтовые турунды, които са импрегнирани с масло tui. Повторете тази процедура трябва да се ежедневно в продължение на седмици.

Що се отнася до употребата на масло туй по време на бременност, то това е крайно нежелателно. Както вече беше отбелязано по-горе, този инструмент може да влоши протичането на бременността и да застраши целия процес е в света на детето. По тази причина, когато е необходимо лечение на заболявания на носа или гърлото, лекарите съветват да се прилагат по-безопасни аналози масло tui.

Като аналози на този метод спокойно може да се използват маслиново, минерални или праскова масло. Също така добър заздравяващи ефект има маслото от жожоба и морски зърнастец. При това е важно да се разбере за какво точно ще се прилага едно или друго масло вече въз основа на това, изберете конкретен аналог.

Закупуване на масло туй днес почти във всяка аптека. Средната му стойност е 180 евро.

За да разберем по-добре действието на масла туй, дайте отзиви за тези хора, които вече са опитали го за себе си.

Наталия, на 27 години

«Приложни масло туй за лечение на хроничен ринит, когато обикновените назални капки вече не е толкова хубаво помогна. С негова помощ вече десет дни се почувствах по-добре, и хрема премина. Съжалявам, че по-рано не е чувал за този средство.»

Светлана, 34 г.

«Приложни малко туй по препоръка на лекар за лечение на аденоиди детето. По-късно също е преживяла при гайморите. И В двата случая това средство ми помогна да премахне болестта. Най — важното- това е за проверка на алергична реакция преди първата употреба.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00121 sec