Намалена температура на тялото: опасно ли е

Много причини допринася за спад на температурата на тялото, както и различни последици, присъщи на хората с различна възрастова категория.

Намалена температура на тялото е малко по-нисък от средния допустимото ниво често се срещат у много хора.

Понижаване на температурата на тялото най-често е придружен от такава симптоматикой:

 • Болест на целия организъм.
 • Слабост, силна отпадналост, упадък на силите.
 • Липсата на яснота в главата.
 • Бледност на кожата покрива, студени кожни воалите.
 • Треперене на цялото тяло.
 • Сънливост.
 • Намаляване на сърдечната честота.
 • Заторможенное състояние.
 • Раздразнителност.
 • Хипотония.

За здравето е изключително опасна истинската хипотермия. Тя носи опасност за живота. Това състояние започва тогава, когато за термометър марка на 35 градуса по Целзий и по-долу. Ако градуснике температура в рамките на 35-36,6 градуса по Целзий, а след това няма заплахи за здравето.

Обръщането към лекар е неизбежно в случай, когато човек губи съзнание, температурата на тялото се понижи до 35 градуса по Целзий и пада още по-ниско. Освен това, на лекаря си струва да предизвика в случай, ако човек в напреднала възраст внезапно загубил съзнание, и при това без значение себе си се чувства. Наличието на халюцинации, кървене, повръщане, нарушения на зрението и речта, жълтеница — и симптоми, при които спешно трябва да се обърнете към лекар за помощ.

Намалена температура на тялото на човека: причини и физиология

Намалена температура на тялото на човека, причините за която са физиологични, може да се наблюдава при много хора.

Първата причина е рязкото падане на температурата на тялото — умора, силна умора. Може да бъде житен перетруждаетесь на работа, свикнали да работят извън нормата, без почивен ден, често задерживаетесь на работното място, и отдавна не е на почивка? Липсата на сън, тревоги, стрес на работното място и в дома, в обществото, огромен психическо натоварване и също физическо натоварване — това е всичко, не може да мине просто така за организма, така и тялото «издава сигнали» за това, че се нуждае от помощ. Като опция, за една нощ да приемате настойка от дяволска, тинктура от валериан.

Втората причина е често срещано упадък на силите, спад в количеството на желязо в организма, с други думи, анемия. За потвърждение или опровержение на дадена причини за намаляване на температурата на тялото, си струва да дарят кръв за проверка на нивото на хемоглобина. През пролетта, когато страда тялото на всеки човек от явна липса на витамини, изненадващи такава диагноза, като анемия. При получаване на резултати от анализи, се чувстват заплашени и изпадате в депресия и паника не си струва, защото е важно само да предприеме мерки, след като става консултация от лекар.

Третата причина е намаляване на имунитета. Може да бъде просто наскоро силна болка, или са били болни и дори не сте забелязали болезнено състояние, списав на умора? Или просто отслабва тялото, тъй като дълго време се бореше с болестта? А може би спазват строги диети, глад, не дай Боже, с цел подобряване на външния вид на тялото си, а при това необдуманно са изчисляването на дневната норма калории? В такъв случай трябва веднага да започнете приема комплекс от витамини. От само себе си, трябва да се създаде храна, насытив го микроелементи, минерали, витамини.

Четвертная причина — ниско съдържание в организма на витамин с. Всъщност, тъй като първата препоръка в този случай — да ядат цитрусови плодове — портокали, мандарини, pomelo, грейпфрути. От ядене на плодове, които не само ползите за организма, но и значително вдигане на настроението за целия ден, заряд от бодрост, енергия. В крайна сметка, си заслужава да си пие чай с парче лимон. Не забравяйте за това, че чаят трябва да се държат на топло, защото витамин С се унищожава в твърде гореща вода.

READ  Какви рецепти за кашлица

Петата причина — самостоятелно лечение. Понякога сме «заигрываемся във лекар», особено, когато ни мързи да отидете в клиниката и изследвани.

Често ние по един някакво симптому «разкрият» у себе си едно или друго заболяване, започваме сами да се третират както на природните лекарства, така и лекарства, които в аптеката се продават без рецепта. В организма могат да се окажат излишни лекарства, в изобилие, и тъй като възниква го интоксикация.

Всичко това е изцяло погрешно, тъй като на шега шега с лекарства като нещо глупаво в днешно време, още повече, изпълнен и за здравето, и за живота. Повярвайте ми, по-добре да не се лекуват сами на себе си.

Жените често пада общата температура на тялото и когато тя се оказва в положение. Това често е придружено от пристъпи на гадене, главоболие, че не дават покой, лош апетит. Освен това, в крайниците се усеща хлад. Ясно е, защо по време на бременност намалява температурата на тялото, но все пак, въпреки това, трябва да се предприемат мерки за неговото нормализиране, да не се е появил обморочного заболяване при жените. Бременната трябва особено внимателно да следят за себе си, на здравето си, тъй като от това зависи как си здраве, така и здравето на нероденото си дете.

Често се наблюдава намалена температура на тялото на човека, причините за което се крият в предозиране на медикаменти, насочени към намаляване на топлината, особено при децата. Родителите, когато виждат, че си дете «светва», че температурата е лошо някой се отклонява, да вземат всички мерки, за да я някак да се свалят. Често резултат на такива действия е нарушение на терморегуляции, заболяване на стомаха, кървене. Не си струва безкрайно да се използват средства за понижаване на топлина, тъй като предозирането с капки, които свиват кръвоносните съдове, причина за намаляване на температурата на тялото.

Тези лекарства водят до появата на хипотермия, защото, при хрема, когато няма усложнения, струва чучур деца мият просто физраствором, който можете да си купите в аптеката, както и да не използват средства, сужающие съдове.

Намалена температура на тялото при настинка: патологични причини

Намалена температура на тялото при настинка е признак на заболяване само в случай, ако имаме в наличност други симптоми.

Всяко перенесенное инфекциозно заболяване, дори и в най-лека форма, принуждавайки човешкото тяло незабавно да се съберат на куп и да работи в работа всичките си защитни сили. За пълно възстановяване след това или друго заболяване идва не веднага, а постепенно. Свинете първоначално се заменят с висока температура, а след това се срива до дъно, до около 35 градуса по Целзий. На фона На всичко човек чувства слабост, чак до момента, докато напълно се възстанови.

Удължава е болезнено състояние на поне няколко седмици, след като настъпи оздравяване.

При простуда намалена температура на тялото, придружено със слабост и редица други симптоми, е доказателство, че в организма е ниското желязо. Патология е лесно да се «изчислява», чрез отдаване на общ анализ на кръвта с хемоглобин. Основните признаци на заболяването — тънък косъм, тънък и ломкий ноктите, страст към поеданию сурово месо, инконтиненция на урината, зябкость крайници, бледост на кориците.

READ  Коя температура се счита за опасно и в кои случаи

След като се назначава прием на медикаменти със съдържание на желязо — Сорбифер или Ферретаб, в продължение на няколко месеца всички признаци на болестта изчезват, за да се нормализира температурата на тялото.

За никого не е тайна в това, че човек създаване на теплокровное, че във вътрешността на тялото се поддържа определена температура. В студа, когато плават в хладка вода, при вземането на хладен душ, когато намирането на дълго време на хладно място, малко се намалява температурата на кожата покрива. В този случай трябва да се обличат малко по-топло, и отново да прекарат измерване на температура на тялото, за да се уверите в това, че в нормални показатели.

Се дължи на промяната в температурата на тялото с някои действия на лекарите. Така че, често хипотермия появява при хора, след като тези са претърпели хирургическа намеса или пребивават в състояние на шок. Ако топлите завивки, остави следоперативни на болния на легло, а след това има вероятност за експозиция на организма. Факт е, че анестезия потиска треперене, което не дава намалява телесната температура. Затова си струва изключително внимателно да се отнасяме към болните след операция.

Заболявания на кориците на кожата, поради които се наблюдава значително поражение на нейната повърхност, води до това, че пада температурата на тялото. Тази последица е присъщо на такива заболявания, като екзема, псориазис, изгаряния. Огромно количество кръв незабавно притекает към тези части на кожата, че са изумени, тъй като се намалява температурата на тялото.

Размножаването на бактерии в кръвта, както и отравяне на организма им храни живот — това е сепсис. При возникшем осложнении се повишава температурата на тялото, и е много забележим. Понякога при сепсисе засегната централната нервна система, нарушена регулация на температурата. Организмът веднага реагира на проникване на бактерии, понижение на телесната температура до 34,4 градуса по Целзий. Изключително неблагоприятни приеме този знак, като хипотермия при възникване на сепсис, тъй като като цяло състоянието на пациента е много тежко, съзнанието е силно угнетено, органи работят с нарушение.

Предозиране с алкохол, с психотропни вещества е причина за падане на температурата на тялото. Факт е, че значително се разширяват кръвоносните съдове, треперене потиска, и глюкоза, за да оказва своето въздействие върху кръвта. Имайки предвид факта, че хората спят на улицата, след като надвишава доза алкохол, не рядко е възможно в спешна се отговори на такива пациенти. Често спад на температурата на тялото става критично, фатално — човек просто умира.

Как да се повиши ниска температура на тялото при переохлаждении

Как да се повиши ниска температура на тялото ще каже на лекар, към който трябва да се обърнете, ако постоянни или периодични колебания на температурата на тялото се притеснява човек. Особено важно е да наблюдава ежедневни показатели на термометъра детето си, защото тялото на децата е в процес на изграждане и развитие, затова е много чувствително реагира на различни заболявания и повреди.

Ниска телесна температура от човека се нарича хипотермия. Първоначалното проучване в тази ситуация трябва да терапевт, както и в случай с дете — педиатър. В зависимост от резултата от изследването лекарят може да насочи пациента за консултация към эндокринологу, гастроэнтерологу, на лекар или други специалисти.

READ  Симптоми на възпаление на белите дробове при възрастни, без температура

Терапевт провежда обстоен преглед на пациента, по-специално, » линии на пациента, измерва температурата на тялото и артериалното налягане. При необходимост насочва на ултразвуково изследване, ЕКГ или рентгенографию. Също така на пациента се препоръчва да се отдава общи изследвания на кръв и урина.

Ако показателите температурата на човешкото тяло е твърде падна (по-долу 34 градуса), на пациента може да започне силно втрисане или треперене, се наблюдават трудности в управлението на тялото, в най — лошия случай- човек губи съзнание.

Различни причини хипотермия — естествени или причинени от външно влияние — достатъчно много. Лекарите са разработили общи правила терморегуляции във всеки случай и е обяснено как да се повиши ниска температура на тялото.

Температурата се понижи заради хипотермия. Ако цифрите термометър под 34 градуса, следва незабавно предизвика спешна първа помощ.

По време на готовност лекари трябва да се опитаме да се справим със следните дейности:

 • Переохлажденного на човека трябва да се постави в хоризонтално положение, като внимателно бъде топло материал на краката и ръцете, главата и гръдния кош трябва да се оставят отворени.
 • Трябва да се пие на засегнатото лице, горещи напитки, за предпочитане с изключение на кафе. Също така е невъзможно да се предложи на човека алкохол.
 • Ако засегнатото лице, видими подутини от измръзване на крайници, специалистите препоръчват да се поставят върху засегнатото място, термоизолирующие превръзки.
 • Може да се прикрепя към гръдния кош не много гореща електрическа възглавничка.

След кратко хипотермия ефективни ще бъдат на крак ваната с етерични масла, например, эвкалиптом, пихтой, лайка. Също така трябва да изпълни няколко енергични упражнения, които согреют мускулната тъкан и ще ги отведат в тонус.

Когато телесната температура се понижи, поради болест, самолечение в такива случаи е недопустимо. Само квалифициран специалист може да се определи на базата на някои заболявания се наблюдава такова състояние на организма. Наличието в тялото на паразити, анемия или патология на щитовидната жлеза се нуждаят от съвсем различен подход за лечение на пациента.

Ако температурата на тялото се понижи поради хронично недохранване или диета, а в такива случаи изходът е само един — попълване на запаси на организма въглехидрати, витамини и мазнини.

В някои ситуации за елементарен нагряване или при кратък упадък на силите си струва да се релаксираща топла вана, в която можете да добавите любимите си ароматни масла. Да се пие горещ чай с лимон и мед.

Ако температурата на тялото, човек често отпадането от постоянни стресове и переутомлений, основна помощ — това е почивка, добър пълноценен сън и разходки на открито. Струва си да се опитаме да установи на подходящия режим на деня, и да намерят подходящи успокоителни лекарства. Малини, шипка, глог, валериан ще се затопли и да доведе в нормата на температурата на тялото.

Специалистите не съветват да смилане и тампона компреси, ако показателите на температурата падна под 35 градуса. В никакъв случай не трябва това да правят, ако става дума за деца. Хипотермия при деца на възраст до 3 години често е симптом на настинка, така че согревать дете не трябва да се растираниями горещ пиене и топло одеяло.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00128 sec