Сироп за кашлица при възрастни: как да изберете най-добрият

Заболявания на горните дихателни пътища — едни от най-често срещаните заболявания, особено в студено време на годината.

Най-често те са придружени от кашлица, който трябва правилно и своевременно лечение. В зависимост от причината за появата му, лекуващият лекар е предписал сироп за кашлица при възрастни или друга форма на медикамент, който ще помогне да се справят с него. Разглеждането на неговия характер, написани на медикаменти с различен механизъм на въздействие върху организма на пациента.

Това може да бъде Аскорил, Пектусин, Линкас, Геделикс, Синекод, Доктор Мом, сироп от бяла ружа и корен от женско Биле, които се прилагат за лечение на кашлица, причинена от различни заболявания като бронхит, пневмония, ларингит, астма и трахеит. Актуални цени на лекарствата и препоръки за прилагането на данните средства можете да намерите на сайта със справочна информация и медицински форуми. В продажба е колко по-скъпи лекарства, така и по-евтини аналози. При влажна и суха кашлица, за лечение се прилагат средства с различен механизъм на въздействие върху организма на пациента.

Принципът на действие на сироп за кашлица при възрастни зависи от тези вещества, които влизат в състава му. Той може да намали чувствителността на дихателния център, има антитусивен, противовъзпалително, успокояващо, разжижающее храчки и муколитическое действие. При приемането той е приятен на вкус и бързо се абсорбира в кръвния поток.

При неосложненном кашлица трябва да се избират лекарствени средства с натурални съставки. Когато се прилага правилно оразмерени д-р сироп за кашлица при възрастни се наблюдава добър лечебен ефект. Така че при наличието на този симптома тази форма на лекарството се назначава доста често, не само на децата.

Сироп за кашлица при възрастни се назначава при симптоме с различна етиология. Това може да бъде и остра вирусна кашлица природата и хронични заболявания на дихателната система, като ларингит, трахеит, бронхит и пневмония.

Преди прием не забравяйте да прочетете инструкциите към него. Трябва да сте сигурни, че няма противопоказания за неговото приемане. Редица средства имат достатъчно сериозни странични ефекти, така че не трябва да се приема неконтролируемо и да се отдадете на самолечение. Това се отнася особено за противокашлевых лекарства, от които може да възникне зависимост.

Еднозначен мнения по повод това, че е по — добре- сироп или хапчета за кашлица не съществува. Всичко зависи от конкретната ситуация и възрастта на пациента. За деца течна форма на лечение е за предпочитане, тъй като за преглъщане хапче, ще бъде доста трудно. Същото се отнася и за хора със заболявания на стомаха, отхаркивающий сироп за кашлица за възрастни, много по-бързо се абсорбира, затова тази форма е за предпочитане.

Сироп за кашлица за възрастни: как да се избере лекарство

В аптечната мрежа се продава големи количества сиропи за кашлица за възрастни. За да изберете необходимия медикамент е желателно да се консултирате с лекар, тъй като кашлицата е различен.

Antitussives имат различен механизъм на действие и не може само да помогне, но и да навреди, ако не е правилно подбрани.

Затова е важно да не се отдадете на самолечение, а да се обърне за решаване на компетентно, за да се избегнат усложнения и странични ефекти. На първо място с този проблем е нужно да се обърнете към лекар, ако е необходимо, той ще насочи пациента към специалист по-тесен профил.

READ  Барсучий мазнини за кашлица: когато трябва да вземат

За да изберете ефективен сироп за кашлица за възрастни, трябва да се отбележи, че всички средства от този симптома са разделени на 3 групи:

 • Отхаркивающие средства се прилагат за увеличаване на количеството на храчките, като едновременно я разжижением. При влажна кашлица тези средства просто са незаменими.
 • Муколитические средства, лекарства за разреждане на храчки, които ускоряват преминаването на суха кашлица в продуктивен.
 • Antitussives, които го угнетяват. Ги предписват при хронични заболявания на дихателните пътища, придружени натрапчиви пристъпи и суха кашлица.

Лекарства, които се предписват при преминаване на суха кашлица по-продуктивни, се различават активно вещество и механизъм на въздействие върху организма на болния. Сироп за кашлица за възрастни бързо се абсорбира в кръвта, му се назначава прием обикновено три пъти на ден. Неговата ефективност е доказана във всяка възраст, различни са само на дозата. Изберете лекарството ще помогне на лекар, след преглед и чрез определяне на точна диагноза.

В аптека могат да бъдат закупени на следните лекарствени медикаменти, които спомагат за премахването на този симптом:

 • Гербион — средство с муколитическими свойства, който допринася за отхождению храчки, разреживая си. В състава му има екстракти от иглика, мащерка, както и ментол. Гербион е не само отхрачващо, но още и противовъзпалителни и анти-микробни свойства. Трябва да се приемат след хранене и да осигури достатъчен прием на течности в организма.
 • Амброксол и неговите колеги със същото активно вещество допринасят за разжижению гъста храчка и допринасят за нейната отхождению. Може да се приема като при влажна кашлица, така и при сухо.
 • Флюдитек — муколитический лекарство под формата на сироп с изразен муколитическим и разжижающим гъста слуз ефект.
 • Пертуссин — това е комбиниран продукт на базата на мащерка и мащерка. Той има изразени отхаркивающие свойства и действа на дихателните пътища успокоение.

Не забравяйте, че освен лекарствени средства, добре помага черна ряпа с мед, отвара от детелина, чай с перетертой френско грозде и бузиной.

Сиропи за суха кашлица за възрастни:

 • Аброл — добре прочиства гъста храчки и заедно с това има отхрачващо действие. Предимството му е в това, че приема му не зависи от приема на храна. Дозата на лекарствата се назначава от 15 мл 3 автобуса на ден.
 • Синекод — това е лекарство, което е в състояние да блокира кашлевой рефлекс на нивото на ЦНС. При това му действие не се простира върху дихателен център, за разлика от други подобни по действие. Лице се назначава по 1 малка лъжичка 3 автобуса на ден.
 • Гендерен — екстракт от листа на бръшлян, който допринася за разжижению храчки, а също така укрепва и успокоява тъкан на дихателния тракт. Трябва да се приема по една чаена лъжичка три пъти на ден. Също така има противовъзпалителен ефект и засилва отделянето на секреция от дихателните пътища.
 • Линкас — допринася за разжижению храчки, и намаляване на нейното отклонение, тъй като в състава му влизат екстракти от лечебни растения. Именно тези естествени съставки го правят безопасен и в същото време ефективен. Те улеснява прехода на суха кашлица в мокър.
READ  Суха кашлица при дете: причини и лечение

Нарисува дозировка и схема на прием на огромното количество лекарства, които може да се назначи лекар, в една малка статия е доста сложна задача. Сироп за кашлица за възрастни обикновено се приема три пъти на ден, в съответствие с инструкциите. Тази форма на лечение бързо прониква в тялото и действа ефективно.

При първите симптоми на кашлица на бременна жена, по-добре се консултирайте с лекар. Тъй като адекватно лечение трябва да започне възможно най-рано, за да се предотврати преминаването на болестта е в тежка форма, когато ще трябва да се използват мощни лекарства и антибиотици. Лекарство в течна форма за кашлица по време на бременност, лекарят трябва да вземат самостоятелно, най-често това е Гербион, Доктор Мом, Бронхикум и сироп от бяла ружа.

Сироп за суха кашлица за възрастни: как да не се направи грешка в избора на

Кашлицата е защитна реакция на организма, която водят дразнещи фактори, действащи върху лигавицата на дихателния тракт.

Той може да бъде причинен от химически, физически или биологични фактори. С помощта на кашлица тялото се опитва да се очисти.

Така че, при наличието на този симптома, е препоръчително да се взема добър сироп за кашлица за възрастни, който е ефективна форма на лекарствени средства, прилагани за лечение. Ако болестта е само началото, а след това ще отговарят на сироп от суха кашлица, който ще ви помогне да го превърне в продуктивна форма. Как да се пие сироп от сладко от кашлица възрастен човек, вие ще научите от инструкции. Също така е добре помага сок от черна ряпа с мед.

Средства, стимулиращи отхаркивание, или отхаркивающие. Тази група лекарства допринася за засилване на активността на епитела на дихателната система, което допринася за движение на слуз от по-ниските отдели на дихателната система в горните участъци и последващо премахване на храчки от организма.

Отхаркивающие лекарства се предписват при влажна кашлица с изхвърлянето на храчки в комплекс от средства за лечение на бронхити, ларингитов и пневмоний. Най-често в състава на тази група лекарства се намират лековити билки, като живовляк, корен от женско биле, бръшлян и плодове от анасон. Как да приемате сироп от женско биле при кашлица възрастен човек — трябва да се пие по 1 чаена лъжичка 3-4 пъти на ден след хранене.

Комбинираната отхаркивающие лекарства. Това е специална група, ефектът от които е по-широк, отколкото просто отхаркивающих или противокашлевых средства. Техните сложен състав трябва внимателно да бъде изследвано от д-р, за да се сведе до минимум възможни алергични реакции и усложнения от пациента. Тази група лекарства се назначава обикновено при влажна кашлица. До отхрачващо медикаменти комбиниран тип може да се дължи Пекторал, Д-р Мом и Стоптуссин Фито.

Средства, подпомагащи разжижению на храчките, или муколитики. Тази група лекарства премахва връзка мукополисахаридов, което допринася за разжижению храчките и по-лесно да я елиминира от организма. Също така те активират жлези, които отделят тайна. Те често се предписват в комбинация с отхаркивающими средства, антибиотици и бронхолитиками.

READ  Анальгин от температурата при деца и възрастни - специфика на прилагането на

В отделна група може да се разпредели на комбинираната лекарства за разреждане на храчки, чийто състав оказва ефективно комплексно въздействие върху горните дихателни пътища на пациента. Към тези лекарства може да включват: Милистан, Бронхосан, Сальброксол и други.

Средства, които потискат кашлицата, или противокашлевые.

Тази група средства е ефективен, ако е необходимо купировать пристъпи натрапчиво суха кашлица. Ги, например, се използва при простудни заболявания в начален стадий, ларингит, астма и магарешка кашлица. Сироп за суха кашлица за възрастни има редица странични ефекти, от прекомерно потискане на дихателния център до наркотична зависимост. Към тези средства се отнася и кодеин, които се използват в някои случаи. Той влиза в състава на такива средства, като Терпинкода, Кожтерпина, както и таблетки за кашлица. В аптеките също има ненаркотические средства, а именно глауцин, окселадин, бутамират.

Ето списък на най-добрите лекарства за възрастни:

 • Аброл — това е муколитик с изразено отхрачващо действие. В началото на болестта препоръчваната доза десерт лъжица два пъти на ден. След 14 дни дозата се намалява 2 пъти.
 • Бронхипрет — това лекарство е комбинирано действие. В състава му се съдържат екстракти, които допринасят за отхаркиванию. Трябва да го приемате по 5 мл 3 пъти на ден.
 • Гедерин — сироп с отхрачващо имот. Схема на прием по 5 мл три пъти на ден в продължение на седмица.
 • Эвкабал — бактерицидно и антимикробното средство на базата на растителни съставки. Трябва да вземаш по 15-20 мл медикамент до 5 пъти на ден.
 • Синекод — блокира рефлекс на кашлицата в мозъка. Той го прави без потискане на дихателния център. Според инструкциите трябва да се вземат по 15 мл три пъти на ден.
 • Бронхолитин — с ясно изразен антитусивен ефект, който не притиска дихателен център. Дозировка за лица над 16 години — 10 мл, които трябва да се вземат 3-4 пъти на ден.
 • Омнитус — за потискане на суха кашлица, като при настинки, магарешка кашлица и грип, така и в следоперативния период. Дозировка 30 мл 3 пъти на ден.
 • Сироп от корен на женско Биле — това е едно от най-ефективните и безопасни средства, благоприятства отхождению слуз и успокояващо пристъпи. За успешното лечение е важно да се знае как да се пие сироп от сладко от кашлица възрастни. Тъй като нейното спазване ще гарантира максимална полза от прилагането на препарата. Дозировката на лекарства — това е 1 чаена лъжичка 4 пъти на ден след хранене.

Във фармацевтичната мрежа сироп за суха кашлица за възрастни могат да се вземат в зависимост от платежоспособността на пациента. Има както скъпи вносни лекарства, така и по-евтини аналози. Не винаги ефективност е право пропорционална на цената на лекарства. Добър сироп за кашлица за възрастни може да бъде евтин. Сравнение на и цени на лекарства винаги може да се намери в интернет.

MAXCACHE: 0.41MB/0.00109 sec