Какво да направя, ако при бременност воспалился апендицит?

Искате ли да роди здраво дете? Състоянието на здравето на бъдещата майка и наличието у нея на хронични заболявания, силно влияят върху формирането на плода. Въпреки това се случват форсмажорни обстоятелства, независящие от жените. Бременните също се разболяват и понякога се нуждаят от сериозно лечение, чак до хирургическа намеса.

Различен характер болки, остри, ноющие или теглене, се появяват от време на време, но понякога те са постоянните спътници на първия ден до самите раждането. Това могат да бъдат признаци на болест, която изисква помощ от специалисти, и болки имат естествена причина, свързана с физиологични промени, тогава лечението не предполага агресивни действия, и се нуждаят от корекция на диета, възможно определяне на лекарства за поддържане на организма или тези, които ще облекчи симптомите.

Обжалване на гинеколог не си струва да се отложи, за да не видите сериозна болест. Една от тях може да бъде остър апендицит. С този проблем се сблъсква една жена на хиляди. Най-често операцията е неизбежна. За да не се объркат и да се потърси помощ навреме, трябва да знаете симптомите на апендицит, последствията и какво да направя при потвърждаване на диагнозата. На различни срокове са различни и методи за диагностика и терапия.

Как да разпознаем болестта?

Остър апендицит – това е изключително сериозно заболяване. Преди всичко трябва да се разбере, че бременността не е противопоказание или пречка за неговото лечение. Набившая оцет фраза за съотношение риск за живота на мама и възможните последици за плода е от значение всичко сто. Стартирала болест, изправен пред смъртта на жена си не е родено детето. Затова е толкова важно да разпознават симптомите и да се предприемат адекватни мерки.

Именно ранният период от време (първия триместър) най-често се характеризира с възможно проявление на аппендикса. Но протичането на болестта в този случай е най-благоприятно. Ситуацията се усложнява от факта, че основните симптоми, които са характерни за апендицит (гадене, повръщане, болки в корема) не се изключват при много жени, страдащи от рано токсикозом.

Основни симптоми:

  • остра болка в корема, подуване;
  • гадене, повръщане;
  • повишена температура;
  • ускорен пулс, затруднено дишане, недостиг на въздух.

Всички тези признаци е много важно навреме да разпознаете при бременност, ситуацията да не усугубилась, в края на краищата, развитие на перитонит има много лоши последици за детето, отколкото операция. Началото на период позволява доста адекватно да притежават всички диагностични дейности и с висока точност се потвърди или опровергае болест.

READ  Начини за лечение на язвена болест на стомаха

Вече от втория триместър постановка надежден диагноза сериозно е затруднено поради нетипичного разположението на всички органи по време на бременност. Болки в стомаха не са толкова изразени, което означава, че една жена винаги навреме се обръща в болницата. Така че лекарите се нуждаят от прилагането на нови допълнителни средства и техники, които ще ви помогнат да разпознаете симптомите навреме.

На третия триместър – това е най-трудният период за диагностика и лечение на възпаление на аппендикса. Значително отместване на всички вътрешни органи са напълно променя тяхното местоположение, разтягане на мускулатурата на корема не дава ясно да се определи местонахождението на болки, които не могат да бъдат много интензивни.

Като симптомите на апендицит като повръщане, гадене, висока температура, потъмняване на езика – това е повод веднага да се обърнат към специалист. В последните седмици на бременността болка често расценивают като признаци на родова дейност или фалшиви контракции, ошибаясь с диагноза. В този случай лечението не се случва навреме, последствията са много сериозни, дори до смърт на плода.

От какво възниква?

По-рядко това са инфекции, паразити или чужди тела. А ето нарушения, които допринася за нарастващата матка, смещая сляпо черво и червеобразный отломък, промяна на местоположението им, намаляване на циркулацията на кръвта, са основните причини за развитие на апендицит. Намаляване на нормалната перистальтики, често запек допринасят за образуването на една нежелана микрофлора, възпалителен процес в аппендиксе.

Тялото на жените отслабнали значително, така че болестта при тях се провеждат не по същия начин, ако се сравни с не забременеете. Често ситуацията се усложнява и от промените в химичния състав на кръвта. Диагностициране на апендицит толкова е по-трудно, отколкото по-дълъг срок: началото не изисква свържете с висока точност уреди, като например ядрено-магнитен резонанс или компютърна ТОМОГРАФИЯ, достатъчно УЛТРАЗВУК. Но този метод себе си изживает поради недостоверности и фалшиво положителни резултати. До голяма степен съответствието на даден метод зависи от грамотност специалиста, който провежда процедурата.

READ  Като деца се проявява энтеробиоз и характеристиките на лечение

Последици неточно анализ водят до неоправданному хирургически намеса. И въпреки, че съвременните медицински препарати и лечението на апендицит е сведена до минимум въздействието върху организма на мама и последствията за бебето, операция няма да мине без следа. Подобни симптоми могат да имат редица заболявания, които не са с възпаление на аппендикса нищо общо. В началото На времето това може да бъде токсикоз, извънматочна бременност, трябва да се изключи възможността за заболявания на бъбреците, холецистит, пневмония.

За изясняване на диагнозата на бременността, когато се използват различни методи. Сред най-често срещаните – пальпация коремната област. Обаче компенсира appendicular няколко пречи на тази процедура и от компетентен специалист трябва да направи много повече манипулации. Между другото хирург проверява за наличие на симптоми на Боян. За тях обозначават болезнени усещания в илиачните зона с дясната си ръка, ако пропуснете поднятую десния крак. Още един начин за проверка – реакция на пальпацию илиячната, също от дясната страна, но в легнало положение. Изразена болка при преврата от ляво на бока в дясно, може да свидетелства за това, че апендицит все пак воспалился.

Традиционно за диагностика използват резултатите от клиничен анализ на кръвта, в който повишено ниво на левкоцити – в следствие на развитието на патологичния процес в аппендиксе. Въпреки това при бременни жени разчитат само на този анализ, е невъзможно. Трябва допълнително да се съсредоточи върху участившийся пулс, ако стойността му е близо до сто удара в минута и ниво на левкоцити обновен – това са симптоми деструктивно процес.

За да се избегне ложноположительного резултат при поставяне на диагнозата, много лекари препоръчват да се използват съвременни методи за диагностика. Такива са лапароскопию и МРТ-изследване. Тези методи са доста скъпи, но в случай, когато има място за грешка и операцията не е необходима, нейните последици могат да бъдат по-лоши от финансови загуби.

Влияние върху плода

Още няколко десетки години, при съмнение за апендицит при бременни операцията е извършена веднага. Но с риск от агресивно хирургична намеса не винаги е оправдано. Спонтанен аборт или преждевременно раждане може да стане последици. Ако има място остра форма, евентуално разпространение на възпалителния процес в цялата коремна кухина и прилежащите към аппендиксу вътрешните органи. В най-благоприятна случай това ще доведе до раждането и преди е поставен срок или кесареву представителна, но е и по-тъжен изход.

READ  Като излизат хелминти при хората след курс на терапия?

Колкото по-бързо диагноза и извършена операция, толкова по-добре. Апендицит не стане причина за прекъсване на бременността. Възможност за благоприятен ефект след лечение за майки с минимални последици за бебето има за всички дати.

Може ли да се избегне операцията?

Ако по време на проучването, е бил диагностициран аппендикулярный инфилтрация, тогава лечението ще включва консервативни методи, когато са взети всички мерки за нейната резорбция. Това не означава, че операцията се направи не ще бъдат като цяло. Просто тя се отлага за някакъв период. Това се случва, че гнойник прорывает, тогава процедурата правят спешно.

Остър апендицит се лекува само с помощта на хирургична намеса. В зависимост от областта на възпаление и наличие на усложнения е необходимо определяне на допълнителни мерки, като антибактериална терапия и прием мъже лекарства за запазване на бременността.

Ранната диагноза е гаранция за навременна помощ. Мерки, предприети веднага, намаляват последици за майката и детето.

Когато се изисква дренаж прорвавшегося гной, възможност за по-нататъшно в света на детето понякога е изключено. Лекарят може да предложи да направя аборт в началото на срок или цезарово сечение за по-късно, след което хирургът премахва приложение. Окончателното решение принадлежи на жена.

След като операцията след себе си и една жена се чувства добре, при нея липсват симптоми, усложнения, я отделят. В обратен случай се препоръчва намирането в болница. Постоянен детегледачка лекари в болнични условия, осигуряване на покой и прием на лекарства, които намаляват тонуса на матката, магнезий, витамин е, допринасят за бременност. Признаци на преждевременно раждане струва да потисне не само в името на пълноценния в света на плода, но и да родовия процес не е нарушил следоперативни шевове.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00072 sec